Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  Fullständigt idiotiskt och mycket osolidariskt. Man kan tycka vad man vill om olika länders strategi, tex Sveriges med kollektivt immunförsvar, eller Spaniens med isolering etc. Vilken som är den rätta àterstàr att se. Men nu har Spanien valt karantän och isolering, som nu har förlängts ytterligare 2 veckor. Dà fàr man hàlla sig till detta.
  Man fàr gà ut och handla, visst. Men tanken är inte att man ska gà ut 100 gànger per dag. De flesta av oss förstàr detta, Varför inte alla begriper detta är för mig ofattbart. Är de bara själviska eller är de bara korkade?
  Den största skillnaden mellan cornaviruset och vanlig influenza Är att vi vet alldeles för lite om det förstnämnda. Vanlig influensa har man studerat i decenier.
  Vad man vet är att dödligheten för vanlig influensa ligger pà ca 0.1% medans corona viruset är betydligt högre, Bara i Italien ligger den idag pà 10% och i Spanien idag pà ca 6%. Nu är det alldeles för tidigt att komma med slutgiltliga siffror men enligt en artikel i El Pais att man räknar pà mellan1.5-2% dödlighet. Fast i Kina, som nu ser slutet, har de haft en dödlighet pà ca 3%

  Sà stanna hemma och gà bara ut när ni verkligen behöver. Tänk pà andra och inte bara pà er själv. Även om man har en liten lägenhet sà kan man röra pà sig. Tràkigt? Ja, men bara att gilla läget. Nu blir väl reglerna ännu hàrdar bara för att vissa inte kan ta sitt ansvar.
   
  MyDreamhome, hydrolift, Sharky och 2 andra gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Nalle:
  Jo man ska vara solidarisk. Tror inte folk går ut "100 ggr" om dagen. Här går jag öht inte ut alls, vet många som inte heller gör det. Min innebo 1 el 2 ggr. Handla en gång i veckan fordrar ju bil som många inte har.
  Jag vill ha vissa varor från både Mercadona och Consum...inte varje dag men frestande att gå :) Kasta sopor vill man göra varje dag helst...inte många meter dit :)
  Sen läser man om fall som lånar hundar och handlar 4 ggr om dagen som fått böter. Men inte om alla som
  faktiskt håller karantänen...Det var så otroligt tomt på gatorna...8.30 i morse inte ett ljud. Måndag morgon.
  Såg en tjej med ryggsäck och munskydd antagligen på väg till jobb och en bil...ändå har jag utsikt 4 håll...
  Jaja hoppas det lättar 12.4...och man lider med dom som är sjuka och anhöriga som mist sina nära.
  Att flera privata ålderdomshem "tilläts" att få så många fall i Spanien är ju katastrofalt...både boende och anställda.
  Nu övertagen styrning av regioncheferna fattade jag.
  Hur det blir i Sverige...vet ej men jag går efter dom jag känner och min kloka dotter...
  Hittills är dom nöjda med rapportering och agerande medan det rasas i FB-grupper i Spanien :)
  Få se om det blir karantän...
  P ♥
   
  Last edited: 23 mars 2020
  Kjell Fohrman gillar detta.
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Visa bifogad bild 1643 Visa bifogad bild 1643
  Jag vet inte vem som går ut och handlar 100 ggr om dagen. Själv går jag ut en gång om dagen för att handla eller för att slänga soporna. I inlägget ovan skrev jag lite skämtsamt om svensken jag mötte i affären som bara köpte en korv men att få det till att han skulle gå ut 100 gånger om dan är extremt långsökt.
  När jag är ute för att handla så möter man en del folk och så klart även i affärerna men sammansättningen av nationaliteter har klart förändrats. Tidigare var det nog ungefär 50/50 mellan spanjorer och utlänningar medan det nu är minst 90% spanjorer. Tidigare (innan Corona) så träffade jag minst 1 svensk om dagen under mina promenader som då var långa eller när jag handlade, sedan karantänen infördes har jag totalt träffat på 1 svensk ("korvmannen").
  Generellt vill jag också påstå att alla (både utlänningar och spanjorer) sköter sitt promenerande och handlande på ett bra sätt. När man möter folk på trottoaren så håller man rejält avstånd och redan på långt håll när man ser varandra så går ena "parten" (oftast den yngste, medan den skröpligaste stannar kvar(så jag blir i regel kvar)) över till den andra trottoaren eller en bit ut i gatan så man inte möts.

  Sedan menar du att jag inte tänker på andra utan bara på mig själv. Visst jag är multisjuk och gammal, men jag vill gärna leva lite till och det var därför jag köpte en lägenhet här. När jaq kom hit ner i början av februari hade jag svårt att röra mig, men med mitt promenerande här i värmen och det tog en kvart (med stora smärtor) för mig att ta mig ur sängen på morgonen, sedan blev detta alltefterhand bättre, men nu börjar det bli sämre igen och mina värden (måste mäta det dagligen) som blodtryck, puls, socker försämras och jag måste medicinera mer. När jag går ut och handlar ser jag till att hålla rejält avstånd till folk och andas inte ut mot folk och mina händer tvättar jag ofta så jag har svårt att se att jag skulle vara en stor risk för andra.
  Sedan skall man självklart hålla på reglerna (var håller förresten alla dessa poliser till, såg många första dan, men har nu inte sett en enda på flera dar) men man måste också i ett demokratiskt samhälle kunna få kritisera de beslut som fattas och visa på ologiska beslut. Varför är det t.ex. inte OK att några gamlingar/multisjuka på en bit avstånd från varandra inte får promenera i parken här bredvid, medan det tydligen är helt OK att ett gäng kommunalarbetare som står nära varandra får strosa runt där i blåsten och kratta lite löv. Vore det inte mer samhällsnyttigt om dessa med "meningslösa" jobb istället t.ex. hjälpte till i sjukvården eller hemtjänsten, eller varför inte hjälpte till med att handla åt de som är i riskgruppen och har svårt att ta sig ut.
  Jag har just bokat en ny biljett hem (fick tag i en den 5 april) så jag kommer nu hem en månad tidigare än planerat, men jag kan tycka att Spanien på ett tidigt stadium borde ha krävt av andra EU-länder att de skall ta hem sina medborgare (som inte är residenta här). Nu får ju flygbolagen miljarder i stöd av t.ex. den svenska regeringen, men då borde de ha krävt av flygbolagen att de skulle sätta in några extra flyg enbart för att flyga hem svenskar.

  PS 1: Även om jag inte håller med dig Nalle så tack ändå för ditt inlägg. Jag tycker det bara är bra om frågor som dessa diskuteras.
  PS 2: Apropå jobb som är "meningslösa" idag så blir jag förundrad över att alla dessa fastighetsmäklare som fortfarande tydligen jobbar på och skjutsar runt kunder för att titta på lägenheter kan få fortsätta. VARENDA dag får jag en bunt med mail från olika fastighetsmäklare med deras specialpriser på deras objekt. Det är ju nu snart 2 år sedan (i samband med mitt köp) som jag mailade runt till dessa med förfrågningar och fortfarande ramlar deras reklammail in (just nu extra många!!!!!)
  PS 3: och så ett råd från en Smittskyddsexpert - Gå ut i vårsolen https://www.svt.se/nyheter/inrikes/...B89KnUXEwGihkP3M4QKh8se6_U4n8-MdQ0PrPkprIHwmY
  PS 4: OM man inte själv kan/får gå ut så får man be om hjälp

  90298356_10158229581027417_5986931462820069376_n.jpg
   
  Last edited: 23 mars 2020
  CalleH, DiBo, Preciosa och 4 andra gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Nu har man ju tid över så man hinner skriva ytterligare ett längre inlägg och förhoppningsvis orkar åtminstone några läsa det.

  Först en ”rättelse”. Jag skrev ovan att jag inte sett några poliser på länge och undrade var dom höll till, men igår gick jag till Aldi och handlade och mötte då totalt 3 polisbilar så nog rullar dom runt och håller koll vilket är bra. Åtminstone 2 av bilarna rullade sakta förbi mig och poliserna stirrade intensivt på mig, men ingen av dom stannade för att kolla upp mig. Däremot kollades jag upp rejält när jag gick ut från Aldi, men det var av deras vakt och pga av larmet tjöt när jag gick igenom larmbågarna. Han kollade så att det jag hade i bärkassen fanns med på kvittot (vilket så klart var fallet) och det visade sig att det var för ”mig” och inte för varorna som larmet löstes ut. Vete sjutton varför det var så (hade inte mer än nycklar och mynt i fickorna). Skjortan och byxorna hade jag visserligen rätt nyligen köpt på Carrefour, men jag hade ändå haft på dom tidigare när jag handlat på både Consum och Icelandia och då hade inte larmet lösts ut när jag passerade larmbågarna där. Hur som helst jag slapp att klä av mig i alla fall och fick en ursäkt innan jag gick iväg så det var helt OK. Trevligt också att IRL få en pratstund med en människa – det är ytterst sällan det händer nu för tiden.

  Resor: Min hemresa denna gång var först planerad till den 29/4 men jag har ju letat efter en biljett för att komma hem tidigare och igår hittade jag en (som bokades) och som går hem den 5/4 via en mellanlandning i Tyskland. Men man vet ju inte hur det fungerar då – går flygen, får man mellanlanda i Tyskland etc. Man kan bara hoppas. Gick nu på morgonen in på https://www.alicante-airport.net/departures.php för att kolla dagens avgångar och det var skrämmande då minst 80% av alla avgånqar från Alicante var inställda t.ex. alla (tror inte jag missade någon) med Ryanair och Norwegian så det ser ju inte så lovande ut. Dessutom för er som skall ta bussen till flygplatsen kan jag tipsa om att förboka eftersom det dels numera går väldigt få flygbussar och dessa dessutom tar färre passagerare än tidigare. Förbokning kan göras på http://costazul.net/


  Munskydd: En annan sak som jag tänkte ta upp är alla dessa munskydd som man ser folk gå runt med och en del går t.o.m. runt med en halsduk framför munnen. Experterna menar t.o.m. att de indirekt kan ÖKA risken för att bli smittade.

  Lite grundläggande fakta:
  1.Man kan främst bli smittad genom andningsvägarna och via ögonen.
  2. Det finns olika slags skydd som man kan ha – dels handskar (viruset kan leva några timmar på händerna och risken är då att man tar med händerna i ansiktet och viruset den vägen kan ta sig in, visir (skyddar ögonen), munskydd (det finns olika slags munskydd och t.ex. sjukvårdspersonal (se fotot på min son ovan) använder definitivt inte samma slags munskydd som den variant man ser folk bära ute på gatan.
  3. OM man använder munskydd så skall man dels inte ta med händerna på dessa, men man kan använda handskar. Men man skall då regelbundet (en gång i timmen eller så) destruera både dom och handskarna (släng dom inte i soporna).
  4. Enbart vanliga munskydd är som sagt tämligen verkningslösa för att hindra att man blir smittad.
  5. Däremot fyller dom en viss funktion för de som redan är smittade eftersom man då hostar etc. rakt ut i dessa och då sprids inte viruset lika långt bort från kroppen än vad det annars hade gjort. Ett sådant munskydd måste dock bytas mycket tätt och hanteras mycket effektivt eftersom dessa ju är en tickande bomb. Men om man nu är smittad så skall man ju faktiskt överhuvudtaget inte befinna sig ihop med andra människor.
  6. Så om du inte är smittad så strunta i munskydd och se istället till att hålla ett rejält avstånd till andra människor och tvätta händerna ofta och noga.

  Mina råd ovan har jag fått inpräntat i mig sedan lång tid tillbaka av min fru (som nu är pensionär, men tidigare var läkare och då under några år också var smittskyddsansvarig i den kommun vi då bodde i) då jag är ”multisjuk” och i högsta grad i farozonen om jag skulle smittas. Även hon själv ingår förövrigt i riskgruppen. Men om ni nu inte tror på mig utan hellre på mupparna på Facebook som sprider sin desinformation så kan ni ju t.ex. kolla upp vad som står i bifogade länkar.
  https://www.allas.se/halsa/munskydd--hjalper-det-mot-corona-eller-inte/236893
  https://www.folkhalsomyndigheten.se...tt/aktuella-utbrott/covid-19/fragor-och-svar/
  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset-sant-och-falskt-om-skydd-och-spridning/

  Sophantering:
  Innan jag så håller ”klaffen” för denna gång så vill jag gärna lyfta på hatten för sopåkarna för det är helt klart att de jobbar extra hårt just nu. Precis bredvid min lägenhet så står det några vanliga soptunnor och tidigt på morgonen i stort sett alla dagar så hör jag dom komma och tömma tunnorna.

  HA EN BRA DAG
  PS 1: Glöm inte att imorgon onsdag är det våffeldagen.
  PS 2: Min hemresa den 2974 var ju bokad med Ryanair och jag har redan checkat in, men idag skickade Ryanair ut detta pressmeddelande " Vi förväntar oss i dag att inte genomföra några flygningar i april och maj”. Hemresan jag bokat den 5/4 är med Eurowings och dom verkar ännu flyga, men fan vet hur länge:(
  PS 3: Eftersom nu flybolagen ett efter ett ställer in sina flygningar så blir det allt svårare för oss här i Torrevieja (och på andra platser här i Spanien ) att ta sig hem. Dock så meddelar ju t.ex. Ryanair samtidigt att de nu istället kommer att i samarbete med EU-regeringarna att hjälpa till med att flyga hem utsatta resenärer. Därför är det oerhört viktigt att vår svenska regering vet om hur många svenskar som befinner sig här så att det blir ett tryck på regeringen att agera. Jag vet inte hur många av er som har anmält sin närvaro här på UDs lista, men om ni ännu inte har gjort detta så se till att OMEDELBART göra detta. Anmäl er här https://www.swedenabroad.se/sv/svensklistan/
   
  Last edited: 24 mars 2020
  Farbror Sven, MyDreamhome, Sharky och 4 andra gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Jag uppskattar dina inlägg i den här tråden Kjell. Du skriver väldigt humoristiskt (därmed inte sagt att du skall känna dig pressad att fortsätta skriva roligt). Det kanske beror på att jag själv är götborgare och finner en spetsfyndigt "göteborgs underton" i dina inlägg. Och hälsningar från en göteborgare som drömmer om att en dag få äga en stuga i Torre. :)
   
  MyDreamhome, Sharky och Kjell Fohrman gillar detta.
 8. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack för dom vänliga orden Michael(y)
  Idag har jag varit ute och handlat - inga större problem för det är ju som sagt inte så mycket folk ute och de allra flesta som man möter ser till att hålla rejäla avstånd. Bara ett pucko som jag träffade på när jag skulle spraya händerna och sätta på skyddshandskar som man måste göra när man går in på Icelandia (vilket är bra). Han stod bakom mig i kön men hade bråttom och jag hade knappt släppt sprayflaskan när han slet till sig den och ställde sig precis bredvid mig, men den Icelandiaanställde som stod bredvid så till honom att han måste backa vilket han då gjorde. Han hade dock på sig ett munskydd så han trodde väl att han var helt skyddad och kunde strunta i alla regler.
  Lite löjligt med dessa munskydd som folk bär runt på trots att de inte på något sätt skyddar mot att bli smittade (snarare ökar risken).
  Mötte inte några poliser idag, men det är kanske som så att många poliserna inte längre räcker till eftersom många av dom tyvärr har smittats av Corona, inte så konstigt kanske eftersom det enda skydd de verkar bära är de där patetiska munskydden och de dessutom alltid sitter bredvid varandra i framsätet på sina bilar.
  Det "sägs att poliserna nu på sina håll är så få att de har fått kalla in förstärkningar:rolleyes: 90702579_10207006615120094_4539756594803507200_n.jpg
  Lägger också in en del av den information jag fått från svenska myndigheter idag (detta eftersom jag anmält mig för att få denna info - länk för anmälan hittar du i mitt förra inlägg).

  • UD f.n. avråder från icke-nödvändiga resor till utlandet vilket inte per automatik innebär att alla svenskar därmed uppmanas bege sig hemåt. För de som har ett ordnat boende och absolut inte behöver vara hemma i Sverige på kort sikt kan ett alternativ vara att avvakta situationen och invänta att läget börjar normalisera sig något. För de som vill eller måste vara hemma i Sverige i närtid är de viktigt att omgående försöka boka de flyg som ännu fungerar. Vi ser att flygbolagen dramatiskt drar ner på sin verksamhet och risken är att det efter kommande helg i princip inte finns några flyg att tillgå under de närmaste två veckorna.
  • SAS har de senaste dagarna satt in extraflyg från Spanien. Det går direktflyg med SAS från Las Palmas, Malaga och Alicante fredag och lördag denna vecka. Det går att flyga mellan de olika Kanarieöarna till Las Palmas om resan är en transit för hemresa med flyg till Sverige. T.ex. går det flyg kl 07.00 och kl 11.00 från Tenerife Norte till Las Palmas både fredag och lördag. Dock viktigt att boka snabbt om man vill försäkra sig om en plats, SAS flight från Las Palmas på lördagen är redan fullbokad. I övrigt måste man försöka hitta och förlita sig till eventuella andra alternativ som innebär byte av plan någonstans i Europa. I den mån det skulle sättas in ytterligare direktflyg informerar ambassaden löpande via våra olika informationskanaler. För taxiresor till flygplatsen gäller enligt de spanska karantänsreglerna att man endast får åka en person i varje bil om man inte har särskilda skäl. Familjer ska kunna åka bil tillsammans till flygplatsen, men grupper av vuxna bör åka i flera bilar eller undersöka alternativa transportsätt.
  • För de som vill åka bil hem till Sverige är det i nuläget möjligt att passera de gränser som i övrigt är stängda för personer, om man är i transit på väg till sina hemländer inom EU. Vi har ingen information om att det formellt skulle behövas något särskilt intyg för att kunna passera gränser. Dock viktigt att hålla sig uppdaterad för situationen ändras hela tiden. Bifogade intyg från ambassaden samt ett motsvarande från tyska ambassaden kan användas vid behov vid eventuella frågor. Personbevis kan också vara bra att ladda ner från Skatteverkets webbsida som bevis på att man bor i Sverige. Hemresa är undantagen de begränsningar som finns vad gäller rörelsefriheten i Spanien och det innebär att man kan åka fler i bilen än vad som normalt gäller för resor inom Spanien i nuläget. Vad gäller specifikt Tyskland bör resenärer på väg in över Tysklands gräns från Österrike, Frankrike, Luxemburg, Schweiz och Danmark undersöka vilka gränsövergångar som är öppna (länk finns på ambassaden i Berlins webbsida.). Färjetrafiken mellan Tyskland och Sverige fungerar alltjämt, med undantag för Stena Lines linje Sassnitz-Trelleborg. Det är möjligt att med bil resa från Tyskland till Sverige via Danmark. Det kan vara svårt att boka hotell i Tyskland under en genomresa på väg till Sverige, särskilt för privatpersoner. Det beror på att hotellen inte längre får hyra ut rum till turister och inte alltid gör distinktionen mellan turister och transitresenärer. Viktigt därför att påpeka att man är i transit på väg hem. För information om Frankrike se ambassaden i Paris webbsida.Fel! Ogiltig hyperlänkreferens.
  • Det spanska hälsoministeriet har beslutat om stängning av hotell och campingplatser. Stängningen av anläggningarna sker stegvis, dock senast den 26 mars då hotell endast får ta in gäster som befinner sig i nödsituation på grund av det aktuella läget i landet. Undantag kan alltså göras för turister som riskerar att stå utan boende från och med den 26 mars och som inte lyckats ta sig tillbaka till sina hemorter. De spanska myndigheterna hänvisar turister till hotellen på denna lista, se annexet. Även övriga hotell har möjlighet att hålla öppet om de har gäster som blivit strandade på grund av det nationella nödläget och har möjlighet att uppfylla hälsoministeriets sanitetskrav. Långtidsboenden (t.ex. lägenhetshotell) är undantagna stängningsbeslutet så länge de boende har alla faciliteter som krävs för vardagen och man kan upprätthålla de regler för isolering som gäller under Spaniens nationella nödläge.
  • Om du blir sjuk gäller att EU medborgare har rätt till akut vård i Spanien på samma villkor som spanjorer. Du behöver visa upp det blå EU-kortet från Försäkringskassan. Har du inte med dig EU-kortet, kontakta Försäkringskassan för att få ett provisoriskt intyg. Du kan också ringa Försäkringskassan på telefonnummer: +46 771-524 524. Viktigt också att ha fullgott försäkringsskydd. Om du akut behöver medicin på basis av svenskt recept har vi fått information om att vissa apotek i rådande läge kan vara lite flexibla vad gäller det krav som normalt gäller att det krävs spanska recept och istället ge ut medicin på basis av svenska recept, under förutsättning att medicinen finns i Spanien. Det kan också vara möjligt att spanska apotek kan acceptera recept som skickas av svensk läkare per e-recept till det spanska apoteket.
  • Om du har symptom som tyder på att du kan ha smittats av Covid-19 kan du kontakta någon av de dedikerade hjälplinjer som finns i de olika i regionerna. Observera att hjälplinjerna också kan ta samtal på engelska.
   
  CalleH, DiBo, Sharky och 2 andra gillar detta.
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Idag var jag ute på en kortare runda till Consum fast det var ändå inget promenadväder eftersom det regnade ute.
  Jag hade ju bokat en hemresa den 5/4 med Eurowings eftersom jag inte litade på att mitt flyg hem med Ryanair den 29 kommer att fungera. Hur som helst igår kväll fick jag även ett mail från Eurowings att deras flyg var inställd (rätt uselt att det gick att boka med dom bara för en vecka sedan) men vi får väl se när man kommer hem - den som lever får se :eek:
  Om inte annat så kan man kolla på svensk "actionTV" fr.o.m. skärtorsdagen eftersom det är då som svensk TV börjar sända en massa timmar från "Den stora älgvandringen". Det programmet sändes också förra året och jag fastande för det trots att det nästan inte händer någonting mer än att det blåser lite och grenarna i skogen vajar lite i vinden - låter supertråkigt och det är det kanske också men likafullt fastnar man i programmet efter några timmar och man sitter som klistrad framför TV-apparaten större delen av dan. Ett passande TV-program att kolla på för oss som sitter fast i Spanien(y)
   
  Last edited: 27 mars 2020
  CalleH gillar detta.
 10. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  522
  Mottagna gillanden:
  68
  Kanske kan du boka om till SAS. Vet att de i alla fall tidigare idag har en avgång den 30/3 och sedan i slutet av april till Stockholm. Titta annars på Bryssel Airlines och KLM. Visserligen då med byte i Bryssel resp. Amsterdam. Men det kan kanske fungera.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jag hade SAS på gång (fick ett tips) men när jag kollade idag på em hade de fått upp flyg både på söndag och måndag till Göteborg (men via Sth) - bokade på måndag, men när jag skulle betla funkade inte det jortet, utan jag fick testa ett annat som jag visste skulle funka, men då var biljetterna för bägge dessa dagar sålda så jag har inte riktigt flyt.
  Har nu också kollat med Bryssel Airlines och KLM samt även med booking.se (som säker hos de flesta flygbolag) och ingen av dom hade några flygningar innan andra halvan av april.
   
  Last edited: 27 mars 2020
 13. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jag får tacka för alla tips (via PM, SMS och telefon) om att det nu fanns SAS-biljetter och jag lyckades denna gång boka en hemresa med SAS på tisdag, visserligen dyr och det värsta av allt via Stockholm, men vad sjutton utsätter man sig för när läget är kritiskt. Hoppas nu bara att det fungerar :rolleyes:
  Firade med att steka upp lite blackpudding som middag, men då vände lyckan för då smällde säkringen och det är ju lögn i helskotta att stänga av plattan (garanterat den som löste ut säkringen - var väl inte van vid blackpudding:mad:) och hitta säkringen i en kolmörk lägenhet. Men lyckades hitta en gammal tändsticksask och jag fick efter stor möda fyr på en tändsticka. Stängde av plattan (blackpuddingen var nästan färdigstekt) och slog på säkringen och sedan funkade allt.
  Idag har det varit strålande solsken och det var skönt att ta en promenad (sorry - inköpsrunda heter det ju nu;)). Det är nog främst dessa promenader som gör att det skall bli riktigt skönt att komma hem - jag behöver ju verkligen (av medicinska skäl) röra mig rejält mycket varje dag. Är dock lite orolig för hemresan eftersom det verkligen är en stor risk för mig (med mina sjukdomar) att sitta i ett plan och nu blir det ju 2 flygresor innan jag är hemma. Det är ju bra mycket större risk för mig att bli smittad på flyget än av att gå en promenad utomhus här i Torrevieja för det farliga är ju närkontakt.
  Kollade ni på Skavlan igår kväll? Normalt kollar jag inte på detta program men igår var ju Agnes Wold en av gästerna och jag har tidigare läst flera av hennes artiklar och dom var vettiga och hon poängterade just detta att det var OK att vara utomhus, men definitivt riskfyllt att flyga. Det viktiga poängterade hon var att hålla avstånd till andra människor vilket ju är omöjligt på ett flygplan, men absolut inte omöjligt utomhus på en promenad. Man blir ju också lite förundran över att de länder som har flest smittade är också de länder som har hårdast restriktioner mot att vara ute.
   
  Preciosa, Sharky och Dick gillar detta.
 14. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Inte mycket liv här på spanienforumet (inte bara i denna tråd, utan i hela forumet) - lite konstigt kan man tycka eftersom vi alla ju i dessa coronatider borde ha gott om tid att hänga på olika forum
  Hur som helst - igår blev jag lite frustrerad eftersom jag fick ett SMS från SAS - som inleddes med: Dear passenger, Due to the current situation we are not...... Skit tänkte jag, är det ingen ände på eländet:mad:. Klickade dock upp så jag kunde läsa hela deras SMS och då stod det bara att de tyvärr inte kunde servera mat och dryck på planet:p Nåväl det klarar jag nog. I övrigt går allting som det skall och förhoppningsvis kommer jag hem imorgon.
   
  Luccy, PerMor, Sharky och 1 annan gillar detta.
 15. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Tid är det enda jag har gott om för tillfället...
  Sen är det så att det händer så otroligt lite i livet just nu, så jag kommer inte på något att skriva om.
  Jo, en sak har jag.
  Går minst en mil om dagen nu, skönt att hålla igång.
  ...och innan någon sätter igång och bannar mig för att jag trotsar husarresten – jag går en runda i min egen trädgård.
  För övrigt är det just husarrest som gäller nu. Har lite svårt att förstå det när det gäller oss som bor mitt ute i ingenstans. Visst skulle jag kunna sticka iväg en längre sträcka, men i och med att jag är utlänning är det risk för att någon skulle rapportera mig.
  Hoppas att din resa går bra!
   
  Luccy, Kjell Fohrman, Preciosa och 2 andra gillar detta.
 16. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  193
  Mottagna gillanden:
  218
  Jag tror att många precis som jag är deprimerade över hela situationen och att den känslan också har påverkat lusten att engagera sig i sociala medier. Nedgången av inlägg och kommentarer har jag även märkt i de ytterst få andra forum jag deltar i. Vad beträffar just Spanienforum kan det ju också hänga samman med att de flesta som inte är bofasta har lyssnat på myndigheterna och valt att stanna i Sverige eller åkt tillbaka hem. Även det påverkar säkert aktiviteten här på forumet eftersom det också borde innebära färre Spanien-relaterade frågor.

  Så man får väl plocka fram sina spanska läroböcker i den av myndigheter beslutade eller alternativt självvalda bostadskarantänen och öva på lite fler verbformer tills dess att molnen dragit iväg och solen kan börja visa sig igen.
   
  Luccy, Kjell Fohrman, Preciosa och 1 annan gillar detta.
 17. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  660
  Mottagna gillanden:
  271
  Jag beundrar din ihärdighet! Antingen har du en hiskeligt stor tomt eller så har du uthållighet att gå en helsikes massa varv. Vilket som, så har du min beundran! :)
  Vår planerade resa i april/maj är naturligtvis inställd men det är bara att gilla läget.

  Ha det bra allihop och jag hoppas ni mår bra!
  /Helen
   
  Luccy, Kjell Fohrman, Preciosa och 1 annan gillar detta.
 18. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Många varv blir det...:)
   
  Luccy, Kjell Fohrman och PerMor gillar detta.
 19. PerMor

  PerMor Aktiv medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  111
  Mottagna gillanden:
  44
  Vi som smet hem från karantänen :) läser varje artikel här på SP F för att få reda på hur ni har det där nere.
  Men kan sägas att som ny på Facebook har jag aldrig varit med om hysteri och galenskap på en del grupper som har med Torrevieja att göra, och jag är tacksam för den sansade tonen här på SP F, gick ur 2 grupper efter jag kom hem från Spanien.... efter en del inlägg i dessa FB grupper förstår jag varför man fortfarande säljer skor med kardborreband för vuxna.:confused:
  Sköt om er om hoppas det går bra för dig @Kjell Fohrman att komma hem
  Lycka till ni andra därnere.
  Jo det var sant det ska bli intressant att se hur priserna på boende i Torre blir förändrat efter detta Vi rus:cool:
   
  Luccy och Kjell Fohrman gillar detta.
 20. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej Kjell och ni andra...
  Blackpudding Kjell...vad är det :) Hoppas du kommer hem ordentligt nu! Håller tummarna!
  Själv är jag kvar eftersom jag fick erbjudande att bo i min gamla lgh (5 år sen) och
  samma sällskap som då och som handlar och assisterar :) Gammal vänskap rostar aldrig :)
  Hade tur kan man säga att jag inte kunde bo kvar i den andra hyrlgh då den blev såld.
  Annars hade jag åkt hem...men har som sagt mer hjälp här och en stor solig terrass vilket gör sitt
  till...solen (med måtta) gör underverk på vinter/vår...Men dystert är det med detta virus som skördat så många liv...
  Läste en artikel i DN som är låst men jag låste upp. Gunnar Jonsson heter artikelförfattaren...
  Kanske går att läsa, men iaf så hörs det ju stor kritik mot Sverige från andra länder inkl svenskar hur vi
  hanterar viruset...Ingen idé att klandra någon egentligen i dessa tider men Danmark sa nåt fult i går på TV.
  Den här artikeln visar på vad Spanien gjort för fel eftersom allt eskalerat så mycket...
  Går det att läsa den så går det...annars är den kvar ändå...jag loggade in för det är gratis en tid :)
  https://www.dn.se/ledare/gunnar-jonsson-de-odesdigra-misstagen-som-forvarrade-spaniens-coronakris/
  OK, historien får visa vad som hänt...
  P ♥
   
  Last edited: 30 mars 2020
  Luccy och DiBo gillar detta.
 21. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
 22. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  157
  Skicka ut drönaren om du vill se dig om! ;)

  Min Mavic Mini har kommit nu men jag bor i en CTR-zon (kontrollerat luftutrymme) och det är ajabaja att skicka upp ngn drönare ens 1 meter upp i luften vilket är lite trist.
   
 23. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Fegis:):):)
   
  Helen1 och hydrolift gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...