Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Har nu hittat hem igen och kan garantera att det var bra mycket bättre väder i Torre än vad det är här, men det klart - jag hittade ju inte Janssons frestelse i Torre så en del saker är i alla fall bättre här hemma :)
  Sista veckan i Torrevieja var lite hektisk eftersom jag hade en del spring dåm det var hantverkare i lägenheten större delen av veckan - dels var det Vitemar som gjorde ett jobb och dels så var GoFibra där och drog in fiber samtidigt som jag bytte abonnemang, men allt blev klart i tid och nu skall förhoppningsvis allt vara klart i lägenheten.
  I onsdags var jag på klubblunch med Klubb Torrevieja och i torsdags var jag på restaurangen Salt & Peppar ihop med Göran (också medlem i KT). Denna trevliga restaurang hade ju stängt veckan innan för renovering (mest ommålning och lite annan uppiffning). Jag och Göran åt där gott och hade en trevlig konversation om bl.a. ett svenskt TV-program som i mångt och mycket handlade om svenskarnas alkoholvanor härnere i södra Spanien (jag hade dock inte sett TV-programmet) och vi hade lite olika åsikter om "hur illa" det egentligen är ställt. Samtidigt som vi åt och drack gott, så satt det ett gäng med svenskar vid ett bort nära oss och de verkade dricka betydligt mer än de åt och speciellt en man i sällskapet var väldigt högljudd. De var klara innan oss och när de reste sig för att gå så rasade denne man ihop på golvet och i fallet lät det som att han drog med sig en del flaskor och glas så det blev ett jäkla liv. Han fick dock hjälp upp av andra i sällskapet och de vinglade tillsammans ut ur restaurangen.........
  i fredags gick jag till Carrefour för att handla, men de hade inget av det jag var ute efter så jag köpte istället en del kläder (bl.a. 2 skjortor och en jacka) och sedan träffade jag Preciosa på eftermiddagen för en fika. Så jag hade trevligt sällskap både på torsdagen och fredagen. På fredag kväll höll jag mig dock i lägenheten för lika lite som jag vill missa Janssons frestelse så vill jag absolut inte missa att kolla på "På spåret". Så fredagskvällen tillbringade jag framför TV-apparaten med en Gin och Tonic och det var inte så illa. Dock så ställde alkoholen till med en del problem av det lite ovanligare slaget - det var nämligen som så att när jag skulle skruva på kapsylen (den var av hårdplast) på ginflaskan så var den lite trög så jag fick ta i rejält och hur det nu gick till så råkade en flik av skinnet på handen fastna under kapsylen när jag vred till. Normalt sett ingen större skada skedd, men ni som läst min tråd tidigare vet att jag äter blodförtunnande mediciner och det började blöda rejält, även om det inte gjorde det minsta ont (speciellt inte efter att jag snabbt konsumerat min GT). Jag lyckades också få stopp på blodflödet med hjälp av diverse toapapper och några plåster som jag hittade i badrumsskåpet. På lördagsmorgonen (hemresedagen) när jag vaknade visade det sig dock att plåstren hade ramlat av under natten och såret hade gått upp. Det såg i sängen ut lite som i filmen Gudfadern där en man vaknade på morgonen i en blodig säng och ett avsågat hästhuvud bredvid sig. Fast något hästhuvud låg det inte i min säng, men däremot blod och lakan och täcken var rejält nerblodade. Lite retligt då att jag precis någon dag tidigare hade tvättat lakanen - så jag hade nya rentvättade sängkläder i sängen. Jag lyckades dock återigen få stopp på blodflödet och tvättade av mig själv (sängkläderna får vänta tills nästa gång jag kommer ner). Snart var det dags att ge sig av till bussterminalen för att ta bussen till flyget och som tur var hade det då "slutat" att blöda. Bussresan gick bra, men när jag gick av bussen vid flygplatsen märkte jag att det hade börjat blöda igen, men en vänlig medpassagerare som hade sett mitt utsatta läge och erbjöd mig papper att torka av handen med. Synd bara att min nyinköpta blå Carrefour-jacka hade fått ett antal röda fläckar :oops:. Tvättade dock sedan av den hjälpligt på en toalett och handen slutade dessutom blöda efter att jag gjort slut på en halv toarulle. Jag hann t.o.m. med att äta "lunch" på flygplatsen (visserligen ingen direkt kulinarisk högtid, men ändå...)
  Eländet var dock inte slut med detta, utan när jag skulle gå ombord på planet upptäckte en annan resenär att det droppade blod från min hand igen och hon fick en av de personer som jobbade vid gaten att ge sig iväg för att hitta lite förbandsmaterial. Efter en stund kom han tillbaka med detta (en bomullstuss indränkt med sprit, samt rejält med papper) och jag tackade för det samtidigt som jag påpekade att spriten i bomullstussen säkert hade dunstat innan jag kom hem, så kunde han inte hämta en flaska sprit till mig så att jag kunde fylla på under hemvägen. Med lite desperation i blicken påpekade han då att spriten i bomullstussen inte gick att dricka........
  Nåväl, bomullstussen gjorde nytta och jag fick återigen stopp på blödningen. Satt sedan hela hemresan med tussen pressad mot såret och det funkade utan problem. Så allt gick bra tills jag skulle gå av i Göteborg. Hade en plats vid fönstret och jag hade lagt upp min krycka på bagagehyllan. Så när jag skulle gå av backade jag utåt och lutade mig då bakåt för att komma åt att sträcka mig uppåt och kunna plocka ned kryckan. Jag stod då med vänsterbenet "ute i gången" men hade lyckats få in knäet precis innanför det yttersta armbågsstödet och när jag böjde mig bakåt för att nå upp till kryckan så tappade jag balansen (jag har usel balans efter diverse höftledsoperationer) och föll handlöst bakåt och vänsterbenet satt fast som i ett "skruvstäd" mellan stolen och armbågsstödet. Någon skrek till - titta på benet. Jag såg ju inget eftersom jag låg ner men jag kan tänka mig att att benet verkade vara i en konstig vinkel då det hade "vikt" sig precis i knävecket. Det var inte så farligt även om nog såg lite konstigt ut. Hur som helst jag fick hjälp upp och med att lirka loss benet från "skruvstädet" och kan man tänka sig - såret på handen gick INTE upp denna gång(y) Nåväl, kan kanske vara värt att nämna (kan tänka mig att en del av er tänker något i den riktningen:eek:) är att jag under hela hemresedagen faktiskt inte konsumerade en enda droppe med sprit och den enda sprit jag var i kontakt med under lördagen var den som var indränkt i bomullstussen.

  Och därmed är det dags att avrunda denna info från min senaste resa till lägenheten i Torrevieja och jag skall sätta mig och äta lite Janssons frestelse(y)

  OCH HÖRS VI INTE INNAN JULEN, SÅ VILL JAG PASSA PÅ ATT ÖNSKA ER ALLA EN RIKTIGT GOD JUL
   
  Last edited: 30 december 2019
  Anette K, Helen1, Rottweiler och 11 andra gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Kjell!
  Ja vad säger man :) Tur att du kom hem utan benbrott och inte behövde blodtranfusion...(y)
  Ha nu lugna och vilsamma helger utan missöden!
  Själv har jag resan kvar...
  Kram P :p
   
  Anette K och Kjell Fohrman gillar detta.
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Så är det nu bara några timmar kvar av 2019 och det är kanske dags att summera Torrevieja-året 2019.
  Det mesta och det viktigaste har varit bra - det har inte varit några större problem med lägenheten och jag har träffat och umgåtts med många trevliga människor i Torrevieja. Ja det enda som har dragit ner betyget har ju varit inbrottet i lägenheten och framförallt det som följde därefter dvs kontakten med det s.k. försäkringsbolaget Mapfre. Apropå Mapfres hantering så fick jag ett brev från dom för några dagar sedan - det skickades till min spanska adress (när jag är i Spanien skickar de alltid breven till mig i Sverige, när jag är i Sverige skickar de alltid breven till Spanien!!!!!!). Det var ett brev på spanska om att de betalt ut en viss ersättning (som jag redan visste om) och brevet var INTE placerat i ett kuvert utan var helt öppet!!!!!!!!! Att ett sådant uselt bolag som dom så totalt skiter i sina kunder kan fortsätta att existera är märkligt - det stämmer säkert som någon skrev tidigare i tråden att Mapfre var det spanska bolag som hade fällts flest gånger i Spaniens variant av Allmänna Reklamationsnämnd.
  Hur som helst - nu har jag satt upp gallergrindar "överallt" och dessutom har jag bytt försäkringsbolag så förhoppningsvis kommer jag att slippa dessa problem framöver och allt annat har ju fungerat bra så jag ser verkligen fram emot att också tillbringa halva 2020 i Torrevieja - vi ses (y):)

  Förhoppningsvis så blir det så många år framöver. Dock så är det ju som så att många riktigt gamla (jag fyller 70 under 2020 så än så länge är jag "bara" gammal :rolleyes:) "flyttar hem" eftersom äldrevården trots allt är bättre i Sverige än i Spanien (även om politikerna här hemma just nu samarbetar över blockgränserna för att göra den sämre).
  Jag såg en stor undersökning (tyvärr sparade jag inte länken) på nätet häromdan som tog upp ensamheten hos äldre i Europa. Man hade helt enkelt frågat äldre människor om de kände sig ensamma. Det land där de äldre kände sig minst ensamma var i Schweiz, tvåa kom Danmark och trea kom faktiskt Sverige. Det land i Europa där åldringarna kände sig mest ensamma var Grekland, näst sämst var Italien och 3:e sämst var Spanien!!!!! Resultatet var för mig lite förvånande, men jag TROR att det beror på att i de Sydeuropeiska länderna så har det genom åren varit en tradition med en "bättre" familjesammanhållning - dvs att de yngre hjälper till att ta hand om de äldre, och tvärtom så hjälper de äldre i högre grad till med att t.ex. ta hand om barnbarnen. Denna "tradition" luckras nu upp och även här nere börjar barnen flytta längre "hemifrån" när de växer upp och bägge föräldrarna jobbar nu heltid och hinner inte "sköta" gamlingar. I Sverige har det varit så länge och dessutom finns det ju väldigt många "singelhushåll" i Sverige och detta har gjort att vi har blivit mer vana vid att leva "ensamma". Detta i kombination med att faktiskt äldrevården i Sverige är billigare (satt i relation till resp. lands löner) samt mer utbyggd än i Spanien gör att gamlingarna i Sverige är lite bättre rustade att klara av "ensamhet" och därför inte "lider" av den så mycket som gamlingarna i Spanien.
  Fast ensamhet är såklart tuff även här hemma - jag kommer ihåg vad min mor sa till mig strax innan hon dog (hon blev nära 90 år). Det värsta med att bli gammal är inte att veta att man snart skall dö, utan det värsta är att "alla" man har känt och umgåtts med genom åren antingen redan har dött, eller så kan/får dom inte köra bil längre så dom kan inte längre hälsa på mig.

  Men jag hoppas så klart att jag kommer att kunna tillbringa många fler år i min lägenhet i Torrevieja - Vi ses.
  Jag önskar också er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR
  DSC_7385.JPG DSC_7386.JPG DSC_7389.JPG DSC_7403.JPG DSC_7412.JPG DSC_7419.JPG DSC_7420.JPG DSC_7428.JPG DSC_7438.JPG DSC_7632.JPG :)

  PS: Jag har också lagt in några av de foton som jag har tagit i Torreviejas omgivningar
   
  Last edited: 1 januari 2020
  Rottweiler, DiBo, Dahook och 6 andra gillar detta.
 5. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Fina bilder Kjell!
  Ja länder förändras och myter lever kvar, många tror att familjerna tar hand om varann lika mycket som förr. Så är inte fallet längre.
  Äldreomsorgen är ju inte stor här nere. Jag vet, känner ju en del gamla och även ett gäng psykiskt funktionshindrade yngre (heter det så?),
  ensamma och utlämnade...dom yngre verkar ha varann som stöd i alla fall. Dom flesta bor hemma hos gamla mödrar. Några hos fäder, någon hos syskon.
  I Málagaprovinsen bara (inte regionen) lever 60000 ensamma under julen skrevs häromdagen...
  https://www.spanienmagasinet.se/over-60-000-aldre-ensamma-under-julen/
  Detta brev gick genom spanska pressen 2017 En tant tant skrev om sin ensamhet trots barn och barnbarn...
  http://www.spaniaavisen.no/wip4/dette-er-brevet-hele-spania-snakker-om/d.epl?id=2560796

  OK, snart är det 2020, 2 timmar kvar, jag är också ensam, gammal och bara ätit fiskbullar och är nog inte vaken kl 24...:)
  Fast inget synd om mig, jag orkar inte göra nåt annat...och beträff äldreomsorg så har min kommun redan erbjudit ett seniorboende :p
  "Nej tack, inte än" sa jag :) Det finns olika ensamhet. Bra om man kan välja...Och än kan jag åka ner till älskade Spanien...halva livet har det varit andra hemlandet fast på olika platser.

  Önskar alla ett bra 2020! P ♥♥
   
  Los Suecos, Rottweiler, Dick och 4 andra gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Apropå "ensam" så är det i alla fall trevligt att vi inte är helt ensamma (även om leden tunnas ut) här inne på "Spanienforum.
  Såg nämligen att denna tråd just nu har passerat 80.000 visningar sedan starten (y)
   
  Ingvar1, CalleH, goslik och 3 andra gillar detta.
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Kul! Ja det är ju så med bloggar :p har man nåt intressant att skriva om så får man besök.
  Men jag får också "robotbesök" på min blogg numera och det är mindre kul.
  En enda dag så var det 6667 besök (visitors) vilket så klart inte kan stämma med levande människor.
  Trist.
  Chao P ♥♥
   
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ja en del är ju helt klart även robotar som besöker forum, men dom besöker ju i så fall alla forumtrådar och i så fall borde ju alla trådar få lika många visningar och inte "bara" just denna tråd
   
 10. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  dessa robotbesök är säkerligen sökmotorers indexbots som gör att folk kan hitta din sida. Du kan blockera dessa, men dà kan inte heller folk hitta dig när de googlar.
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  OK, ja jag hade gärna blockerat detta. Kollade ett frekvent IPnr som "besökt" mig 8-9000 ggr på en dag och det gick till en snubbe i Uppsala
  som verkade ha nån sorts "servrar" i nummerordning...Har inte haft det förut, började för 1-2 år sen.
   
 13. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Jo så är det så klart...!
   
 14. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  En fantastisk siffra, men den kan hänga ihop med att du inte skapat nya trådar för nya ämnen. Personligen tycker jag att det är lättare att hitta information om man delar upp inläggen efter händelser. Typ: Försäkringstrubbel, hantverkare, fika på stan och så vidare.
  Ingen kritik dock, har varit en intressant tråd att följa.
   
  Los Suecos och Nalle gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Fast då hade det blivit en jäkla massa trådar och jag själv hade definitivt glömt av att hålla koll på alla olika ämneno_O
   
  Reskermo gillar detta.
 16. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Det var ju för en tid sedan många som ondgjorde sig över ett svenskt TV-program som sades ge en lite negativ syn på Spanien-svenskar (främst "drabbades" de som bor på Costa del Sol). Jag har fortfarande inte sett det programmet (och kommer nog inte heller att se det) men tyckte rent allmänt efter skriverierna då att det kanske var bra att det någon gång också förekom ett program eller artikel som inte skildrade allt i rosenrött om hur fantastiskt bra det är att bo vid Medelhavet. Det bästa hade ju förstås varit om livet här nere alltid hade skildrats på ett helt sant sätt - men det hade då förstås blivit ett TV-program eller en artikel som inte hade varit så säljande.
  Nåväl anledningen till att jag återigen drar upp den mediala inställningen är att jag igår köpte Aftonbladet och den hade då en extra bilaga - Flytta utomlands. Här handlade det främst om olika "familjer" som hade flyttat till Spanien (Albir), södra Italien, Kreta, södra Cypern, Malta, Kroatien och Turkiet. Alla hade det förstås gått bra för och de hade alla hamnat i paradiset (citat: fantastiskt billigt att bo här; Känns fantastiskt roligt; Här kan jag äntligen vara den jag är; ....här lever vi mycket billigare; Kom och besök detta fantastiska land; Fann lyckan; etc. etc. .
  Vad gäller Spaniendelen så hade den det vanliga felet som alla dessa artiklar brukar ha i tidningarna - dvs att det ges en hel del råd, men det är alltid en mäklare som får skiva dom (här var familjen som flyttade ner t.o.m. en mäklarfamilj) och nästan alla råd går ut på hur viktigt det är att man anlitar en mäklare. Alltså som vanligt ren mäklarreklam. Hur mycket betalar egentligen dessa mäklarfirmor för att tidningarna skall skriva sina reklamartiklar för dom.
  Den enda nyttiga informationen som gavs var att mäklaren skrev - För mäklare är provisionen bättre i Spanien". Det ansåg han vara positivt (han är ju en mäklare), men det är ju inte så positivt för den som skall köpa eller sälja en bostad i Spanien. Den "myt" som säger att svenska mäklare i Spanien är dyrare än alla andra mäklare är kanske sann. Jag har inte en susning om den är sann, eller om det bara är en gammal myt helt utan verklighetsförankring - men att denna mäklare skriver på detta sätt spär ju i alla fall på "myten".
  Nåväl detta var i alla fall enligt mitt tycke den enda "nyttiga" informationen i artikeln så rusa för allt i världen inte ut för att leta reda på gårdagens Aftonbladet för att köpa blaskan.
   
  DiBo, Helen1, Dick och 1 annan gillar detta.
 17. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Har nu varit tillbaka i Torrevieja i snart en vecka och det mesta har funkat bra här (var lite strul med att få igång wifi) och vädret är ju definitivt bättre här än hemma(y)
  Har dock en fråga om någon känner till en vårdcentral (eller liknande) som har ett ackrediterat laboratorium (eller anlitar ett sådant) och som ligger i centrala Torrevieja (så jag kan gå dit). Det är nämligen som så att jag i Sverige har gått och lämnat blodprov var 3:e månad för att hålla koll på att mina värden är bra. Under flera år har de varit bra, men precis innan jag åkte ner igen så hade antalet trombocyter stigit markant och min läkare tyckte inte det var bra utan jag var tvungen att öka på min medicinering. Dessutom ville han att jag skulle ta proverna tätare, men det är ju inte så lätt när jag är i Torrevieja. Jag behöver därför komma i kontakt med ett ställe som kan ta dessa prover. Det är också oerhört viktigt att de har rätt utrustning (finns bra=dyr och dålig=billig) så att svaret blir helt rätt (mitt liv hänger på det). Därför måste laboratoriet som de har (eller anlitar) vara ackrediterat för då har de en bra utrustning och som dessutom "kalibreras" regelbundet. Jag behöver också veta om de har "Drop in" så man inte behöver boka tid (som de flesta vårdcentraler i Sverige har) och att de inte bara tar prover på de patienter som de själva har hand om medicinskt, utan alla.
  Jag hittade denna vårdinrättning "Centro de Salud Patricio Perez de Torrevieja" som verkar vara OK och ligger i centrum men har dom "drop in".
   
 18. Stefan K

  Stefan K Medlem

  Blev medlem:
  17 september 2017
  Inlägg:
  94
  Mottagna gillanden:
  28
 19. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Är inte det ett av de bägge sjukhusen? Jag vet att bägge dessa är ackrediterade och jag antar att de bägge har drop in (vet du om dessa har detta) men det är lite väl långt att promenera med en krycka till dessa bägge så jag är främst ute efter ett som ligger i centrala Torrevieja.
   
 20. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej Kjell!
  Jag har väl inga bra svar men Centro de Salud på Patricio Perez är ju en vanlig vårdcentral liksom La Loma
  närmare dig. PP har en specialitet och det är ögon.
  Jag har gått nån gång för att kolla skicket på privat labaoratorium i centrum. En i city:
  http://www.analisisclinicostorrevieja.com/
  Men dom krav som du har på allt som utrustning vet jag ju inte men inbillar mig att dom liksom
  övriga (en På Maria Parodi) ska vara bra. Vanligt med privata "laboratorios" här.
  F ö skulle jag åka till Quirónsalud :) Finns buss C och taxi...inte spatsera dit nej :p
  Du får se till att du gör kollen snarast tycker jag...Du kan ge mig lite trombocyter...har för få om man
  nu får skämta alltså :)
  Chao P ♥
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 21. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Skulle tro att jag framöver behöver testa mig betydligt oftare i framtiden så det vore bra om det ligger rätt nära så jag slipper ta mig till något av de stora sjukhusen, visst kan jag ta bussen eller taxi men jag gillar att promenera (igår gick jag t.ex. till Carrefour) och det är ju också bara nyttigt men till sjukhusen är det lite väl långt.
  Tack för tipsen.
   
 22. Emil Sandstedt

  Emil Sandstedt Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2019
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  11
  Tack för denna tråd, Kjell. Finns mycket matnyttigt gömt i de nu 25 sidorna!

  Själv ska jag ned till Torrevieja i tre veckor nu på söndag, och vädret ser ju ändå ut att bli trevligt, även om jag hade hoppats på ännu fler 20+ -dagar än vad prognosen säger.
   
  Preciosa och Kjell Fohrman gillar detta.
 23. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Välkommen ner - i morse var det i alla fall 27 grader på balkongen när jag åt frukost så nog tycker jag att värmen räcker som den är just nu. Dock så är det lite kallt på kvällarna så då får man ha på sig en tröja eller jacka när man går ut. Sedan vad prognosen säger framöver har jag ingen susning om eftersom jag aldrig kollar vare sig väderprognoser eller väderhoroskop. Vädret håller jag koll på genom att titta ut genom sovrumsfönstret när jag vaknar på morgonen och sedan anpassar jag mig till det. Det borde väl dock i rimlighetens namn bli allt varmare framöver, men för min del är det perfekt som det är nu:)
   
  Preciosa, Ingvar1 och Emil Sandstedt gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...