Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Stef

  Stef Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 augusti 2013
  Inlägg:
  461
  Mottagna gillanden:
  99
  Har inte läst hela tråden mest skummat lite här och där då och då, måste säga att du skriver på ett trevligt sätt kjell :)

  Kanske prova skriva en bok nån dag, en deckare med handlig på costa blanca?
   
  Dahook, Kjell Fohrman, Sharky och 1 annan gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Instämmer , trevlig tråd , mest lästa på detta forum. Råden går att använda vid köp på andra orter också.
   
  Ingvar1 och Kjell Fohrman gillar detta.
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Stort tack till Stef och Sharky för de vänliga orden :)

  Tänkte någon av de kommande dagarna samla mig och skriva ytterligare ett inlägg om hur livet rullar på här i Torrevieja, men fram tills detta blir gjort så tänkte jag klistra in ett något redigerat inlägg om Corona-viruset som "jag" skrivit i ett annat sammanhang.

  Vill också påpeka att jag har fått det mesta av min information av min fru, som dels har varit läkare (bl.a. smittskyddsläkare) och dessutom kan läsa spanska.

  Först en kort sammanfattning: Även om antalet dödsfall ökat i Spanien så är det i huvudsak Madrid som är drabbat. Större folksamlingar ska undvikas = mer än 300-500. Iakttag basal hygien enligt nedan. Inga rekommendationer om att undvika att vara ute och handla eller äta ute. Om förkyld stanna hemma även om feberfri. Om man tillhör riskgrupp (sjukdom hjärta, lungor, nedsatt immunförsvar, hög ålder > 80 år) kan det vara en god idé att hålla sig hemma. Men ingen känd smitta i Torrevieja i nuläget.

  Observera att rekommendationer kan ändras från en dag till en annan. Detta är det som gäller 12 mars.

  I nuläget finns inga belägg (bara rykten och myter) på att man smittar innan man själv fått symptom. Det som idag gäller enligt Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC:s information är att människor som inte uppvisar symptom inte heller sprider viruset vidare.

  Det finns både svenska, europeiska och spanska rekommendationer och budskapet är ungefär samma i alla dessa vad gäller smittspridning.
  I Spanien är det tre områden i Spanien där det spanska smittskyddet anser Corona-viruset har en samhällsspridd infektion (inte bara importfall):
  España: las Comunidades Autónomas de Madrid y de La Rioja; los municipios de La Bastida y Vitoria-Gasteiz (País Vasco) y Miranda de Ebro (Castilla y León) I Alicante finns i nuläget omkring 30 verifierade fall - räknas som importfall, ej smitta inom samhället, Inget bekräftat fall i Torrevieja.
  I Alicante rekommenderar kommunen 11 mars att tillställningar som är större än 300-500 personer ställs in. Ingen rekommendation om att mindre sammankomster behöver ställas in.

  DET VIKTIGASTE I BÅDE REKOMMENDATIONERNA BÅDE I SVERIGE OCH SPANIEN ÄR:

  1/ STANNA HEMMA (gå alltså inte ut till affären och handla, eller äta på någon restaurang, eller med vänner) OM DU HAR SYMPTOM FRÅN LUFTVÄGARNA (SNUVA, NYSNINGAR, HOSTA) ÄVEN OM DU INTE HAR FEBER!
  2/ OM DU HAR ANDNINGSSVÅRIGHETER OCH HÖG FEBER SÅ RING EN LÄKARE (RING 900 300 555 eller 112) OCH GÅ DEFINITIVT INTE OCH SÄTT DIG PÅ AKUTMOTTAGNINGEN PÅ ETT SJUKHUS ELLER EN VÅRDCENTRAL.
  3/ TVÄTTA HÄNDERNA OFTA - INTE BARA EFTER TOABESÖK, UTAN ÄVEN INNAN DU LAGAR MAT, NÄR DU VARIT I AFFÄR ELLER I ANNAN MILJÖ UTANFÖR HEMMET.
  4/ TÄCK ANSIKTE OCH MUN MED ARMBÅGEN OM DU NYSER FÖR ATT UNDVIKA DROPPSMITTA I OMGIVNINGEN.
  5/ PILLA INTE I NÄSAN ELLER ÖGONEN!
  6/ UNDVIK NÄRKONTAKT (t.ex. sex, kramar, kyssar, att dansa etc. ). Munskydd förhindrar inte att du kan smittas, men kan minska risken att du smittar annan när du har en bekräftad coronainfektion.

  Sedan är det värt att tänka på att en av fördelarna med att bo här i Torrevieja är ju att restaurangerna oftast har uteserveringar och om man äter på en uteservering är risken extremt liten att man blir smittad, skulle t.o.m. vilja påstå att risken i så fall är större om man går in i ett varuhus och handlar.
  För övrigt apropå Corona kan nämnas att fredagsmarknaden är stängd imorgon.
   
  Last edited: 16 mars 2020
  Cameo, Helen1, PerMor och 2 andra gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Och detta med Corona rullar på (eller att allt är lugnt - beror lite på hur man ser på det.) här i Torrevieja.
  Torrevieja är numera näst intill en "död" stad, några bilar , men knappt en människa syns till från balkongen - några hundar hörs skälla, men det är "allt". Jo nu hör jag förresten en "högtalarbil" åka runt och ropa ut sitt budskap. På gatorna sägs poliserna gå runt och stoppa folk och uppmana dom att gå hem. Nästan som en krigsskådeplats - vad som "saknas" är några rykande utbrända bilvrak för att likheten skall bli ännu större.
  Alla restauranger och de flesta affärer samt stranden är helt avstängd och som sagt poliser patrullerar gator och det sägs att polisen redan nu (även om det är först från imorgon som detta skulle börja gälla) skickar hem folk. Man skall tydligen fortfarande få gå ut, men då bara för att handla nödvändig mat och mediciner, men i många affärer har folk hamstrat så mycket är slut. Jag handlade igår och hade tur och fick med mig det sista mjölkpaketet hem, men både toa och hushållspapper fick jag klara mig utan för den hyllan var totalrensad.

  Visst coronaviruset är en otrevlig influensa som det än så länge inte finns något vaccin mot och det behövs sannerligen snart ett sådant, men det har funnits lika farliga influensor tidigare och det för inte allt för länge sedan och det utan att det då fick så stora skadeverkningar. Därför borde man ha kunnat sköta detta både med mindre skadeverkningar, snabbare och billigare än den "totalavstängning" av samhället som sker idag. Varför inte dra nytta av erfarenheten som exempelvis har dragits i länder som Sydkorea som var ett av de första länderna som drabbades av Coronaviruset, men där det inte alls slagit lika hårt som i t.ex. Italien (befolkningsmässigt ungefär lika stora länder) som också drabbades av Corona ungefär samtidigt och där ungefär 15 ggr fler människor har dött.
  Sydkorea drabbades för några år sedan av en stor epidemi där många människor dog och la därefter upp nya riktlinjer för hur man skulle göra nästa gång det hände. Deras nya riktlinjer byggde inte på totalavstängning som här i Europa utan på extremt snabbt agerande i "förebyggande" syfte.
  Det är ju som så att det ofta är de yngre personerna som sprider smittan och detta av flera orsaker som att de ofta träffar fler människor, men framförallt för att de går längre med sjukdom i kroppen utan att "känna" sig sjuka och när de väl blir sjuka så springer de iväg till ett sjukhus/vårdcentral och då smittar alla andra som sitter i väntrummen (dessa är ofta äldre och "multisjuka" som drabbas betydligt hårdare om de drabbas av en influensa). Därför satsade Sydkorea på masstester istället för på totalavstängning - de startade upp en massa drive in tester och folk kom i sina bilar och körde fram till en teststation där de vevade ner vindrutorna så att sjukvårdspersonalen kunde testa de som satt i bilen. Var och en lämnade sedan sitt telefonnummer/e-postadress. Därefter åkte de testade iväg och när sedan testet gåtts igenom så fick de om de inte var smittade ett SMS eller ett e-mail med resultatet. De som var smittade ringdes upp och de fick personlig information om hur de skulle bete sig. Detta förde med sig att nästan alla i den grupp som är de som smittar flest kunde nås för en test och de testades då oftast också INNAN sjukdomen hade brutit fullt ut hos dom (testet ger utslag även innan viruset brutit fullt ut) och det är ju först då som de börjar smitta andra.
  Varför de inte agerat på detta sätt i Europa har jag ingen susning om, men säkert spelar populism in - dvs massmedia, internet" etc. etc. kräver ett agerande och då spelar det inte någon större roll om det som görs är vettigt eller inte (tomma tunnor skramlar mest). Kanske beror det på att länderna i Europa inte har någon som helst förebyggande verksamhet (tester i lager, eller kapacitet för att producera tester, utbildad personal, intensivvårdsplatser etc.)
  För min del då - jag är "multisjuk" och definitivt är en av de som det skulle vara ödesdigert för om jag skulle drabbas av Corona eller någon annan influensa, men det skulle faktiskt vara ännu värre om jag inte skulle kunna komma ut i friska luften och röra mig varje dag. Det är ju just pga att jag kan göra så som jag bor i Spanien halva året. Nu skall jag inte få göra detta och det blir lite som ordspråket - Operationen lyckades, men patienten dog. Jag måste dock fortsätta att ta mina dagliga promenader, men man får se till att hålla sig undan från normala promenadleder och istället försöka ta en kortare promenad i ett område som inte är tättbebyggt och dessutom se till att ha med sig en bärkasse för att handla i om polisen skulle haffa mig.

  PS. Hörde också just på nyheterna att SAS kommer att "permittera" 90% av sin personal och det förstår jag eftersom större delen av alla flygningar måste ställas in. Undrar hur länge som vi kommer att kunna resa hem härifrån. SAS har ju nu slutat flyga till Alicante och det är nog inte många dagar till som Norwegian mäktar med. Ryanair kommer säkert också snart att dra ner - men kommer säkert att komma igång igen så snart myndigheterna släpper på trycket. Men, men man kan aldrig veta vad som händer och jag skall ju först hem i slutet av april (med Ryan denna gång) så vi får väl se.
  Men om nu någon skulle ha missat detta - ni som tänkte åka ner: stanna för sjutton kvar hemma även om det mot förmodan skulle vara så att dit flyg ner går som vanligt.
   
  Last edited: 15 mars 2020
  DiBo, Sharky, Preciosa och 4 andra gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej!
  Ja den känns surrealistisk denna situation här nere...ödesmättat. Man är ju van att det är liv och rörelse
  från morgon till kväll men det är knäpptyst mellan varven trots boende i stadskärnan. Inte ens hunden
  mittemot skäller :) Abstinens blir det ju för dom som vill motionera, gå långt och piren...sett folk gå på takterrassen.
  Ja vi får stå ut...bli sjuk är ännu värre och gå ut på egna terrassen och andas blir lite andrum om man får lappsjuka.
  Går man ut får man väl ta en "Dramaten" med sig oavsett handel...polisen är verkligen på hugget...hade lovat stänga av el och rensa kylskåp åt en väninna som inte kunde komma ner som var tänkt. Man får ju inte ens gå 2 och handla fattade jag? Kanske dom har överseende med mig som har ovanan att ha krycka... :)
  Läste om en ny affärsídé...hyra hund hahaha...det är bara det att man får bara gå runt några minuter fick Åsa (medlem) erfara i går när dom rastade sin schäfer...För långt samt att dom var två har jag för mig polisen sa...
  Ett fall av Corona i Torre nu...kommunanställd.
  Ja vi får stå ut, få ser vad som händer efter dessa 14 dagar. Man ska vara glad att man än så länge står upp.
  Chao P ♥
   
  Los Suecos, Sharky och Kjell Fohrman gillar detta.
 8. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
 9. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Kjell Fohrman gillar detta.
 10. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Har precis varit ute på en längre promenad för att handla (var mest toapapper jag var ute efter då dom snart är slut i lägenheten). Det var inga problem alls - snarare tvärtom eftersom det var mindre med folk ute och även mindre med bilar och dessutom färre med människor än normalt på Icelandia där jag handlade. Dessutom verkade inget vara helt utplockat på hyllorna. Utanför affären var det inga gula streck uppritade som på Kenths foto ovan utan det var bara att gå rätt in. På vägen dit såg jag säkert uppåt 10 polisbilar på gatorna. Vad jag kunde se så stoppade de inte någon även om de passerade precis bredvid en del människor som parvis verkade vara ute och promenera och de stannade definitivt inte mig (ensam gammal gubbe med en krycka och som dessutom bar på en tom Consumbärkasse) men jag hade i alla fall sett till att ta med mig passet ut - just in case.
  Så jag kan i alla fall tipsa om att Icelandia fortfarande har gott om varor kvar (jag brukar normalt handla där en gång i veckan för de har ett mycket stort utbud av frysta enpersonsrätter vilket är bra att ha när man är ensam här). Däremot har de minimalt med färska grönsaker så det får bli en runda till senare idag för att handla sådant.
  Ett tips på tidsfördriv just nu är att kl. 15.00 på TV4 så visas programmet - En plats i solen: vintersol. Och enligt tablån så skall dagens problem handa om att köpa bostad i Torrevieja.
  PS. Det visade sig vara ett dåligt tips för jag slog just på TV4 och där verkar den gamla programtablån fått stryka på foten (inte helt oväntat) och där pågår just nu en presskonferens om Corona. Fast nu började programmet - så titta på
   
  Last edited: 16 mars 2020
  DiBo gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Bifogar en teckning som hittades på nätet om dagens stora "dilemma", nämligen att få tag i toalettpapper corona.jpg få tag
   
  Los Suecos, hydrolift och Helen1 gillar detta.
 13. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Kanske en skitsak, men en biverkning om man smittas är diarré...
  :):):)
   
 14. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Fast det är faktiskt definitivt ovanligt och faktiskt i så fall vanligare vid den vanliga influensan https://www.svd.se/sa-skiljer-du-covid-19-fran-vanlig-influensa
  Fast håller med om att det är en skitsak ;)

  Och för att göra sig ännu mer lustig över hamstrandet av toapapper.
  "Ryktet sig att det är Ali Baba som hamstrar - för han har ju 40 rövar(e) bakom sig:p:p
   
  Last edited: 16 mars 2020
  DiBo gillar detta.
 15. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Varför hamstrar folk toapapper?
  Jo för att om en nyser så bajsar 100 på sig....:p

  F ö känns det lite klaustrofobiskt redan...fast värre vore sjukdomen förstås...:(
   
  DiBo, Gyllis och Kjell Fohrman gillar detta.
 16. RochA

  RochA Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  100
  Mottagna gillanden:
  52
  Det går ju alltid att använda bidén.
   
  DiBo gillar detta.
 17. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Fast de flesta har nog tagit bort dessa i sina lägenheter - men skit samma ;)

  Har idag varit ute på en ny "shoppingpromenad" till Scandigo och till en fruktaffär - det var inga problem. Mindre folk ute på gatorna men ändå en hel del. Vädret idag inbjuder ju inte heller direkt till promenader utomhus. När jag kom hem efter rundan så såg jag en man som bodde i ett annat hus i residentet som tog sin "promenad". Han gick fram och tillbaka i "svalen" som är ungefär 20 meter lång.

  Såg nyss också på nätet att antalet Coronasmittade i Spanien har ökat kraftigt det senaste dygnet och att de spanska myndigheterna har uppmanat alla turister, totalt 25 000 personer, som befinner sig på Mallorca och i Balearerna att lämna öarna. Snart blir det kanske också så här!!!!!

  En helt annat problem är ju också att många restauranger idag självklart har det mycket svårt. Vi har redan tidigare sett hur restaurang efter restaurang här i Torrevieja bommar igen och väldigt många av dessa balanserar idag på gränsen till konkurs och detta med Coronastängningen kommer säkert att innebära att många av dessa försvinner. Fortfarande finns det dock en möjlighet att i viss mån stödja några av dessa eftersom "Take away" fortfarande är lagligt - dvs man kan ringa in beställningar och affärerna kör ut.
  Lägger nedan upp en lista på några sådan restauranger. Om ni kan tipsa om fler restauranger som har "Take away" så gör gärna det (i denna tråd eller i ett PM till mig) så jag kan lägga in det i listan nedan.

  Mexi Mundo
  https://www.facebook.com/meximundorestaurant

  Bar Carlos
  https://www.facebook.com/Bar-Carlos-Torrevieja-Spain-141913059210783/
  Bar Carlos meddelar att de har take-away service mellan kl 12 - 18. Från menyn + pizza, fruktsallad m m., Fanty 616 356 092 (pratar svenska), Carlos 655 653 656

  Telepizza
  https://www.telepizza.es/pizzeria/alicante-alacant/torrevieja/torrevieja-00350

  La Atmosfära
  https://www.google.com/search?q=la+atmosfära+torrevieja&oq=la+atmosfära&aqs=chrome.0.69i59j69i57j0l4j69i60.5799j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  TIPS:
  Det sägs att det nu på torsdag är en röd dag, vilket innebär att alla affärer är stängda.
   
  Last edited: 17 mars 2020
  Kenth och Dahook gillar detta.
 18. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Jo det är Fars dag på torsdag...viktigt, den bibliske José firas också därför en fiesta på en vardag...Mors dag är alltid på en söndag :) Jourbutiker finns säkert...C/ Orihuela 73 och "Los Locosgatan" 4 och 7 :)
  Flera har enl inlägg och kommentarer att polisen är stenhård...ett par som handlat ihop och åkt bil till
  affären ska ha fått 600E i böter...Låter väl hårt ändå...kanske hela den enes pension om det var en spansk...
  Jag spekulerar...
  Consum hade en spritpolis i dag...alltså det stod en och sprutade handsprit på folk...
  Och Mercadona släppte bara in en om en gick ut, två om två gick ut...i kön som hade målade ränder
  under sig på trottoaren som Kenth har foto på ovan...
  Chao ♥
   
  DiBo och Kjell Fohrman gillar detta.
 19. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Det ultimata munskyddet som förenar nytta med nöje: Det ultimata munskyddet.JPG
   
  Dahook, Helen1, Rottweiler och 1 annan gillar detta.
 20. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ett bra tips Kenth - fast det passar inte mig som inte gillar rödvin, men kanske går det lika bra med vitt eller rosé. Eller för den delen en gin och tonic borde vara ännu effektivare och då är jag definitivt på den säkra sidan :eek:
  Idag har varit nere på Consum (gick dock inte den närmaste vägen dit) och handlat och inte heller det var några problem. En liten kö utanför och man väntar vid dom gula linjerna och blir "spritad" på händerna innan man får gå in.
  När man möter någon på gatan så ser man alltid till att hålla avstånd, men man blir ju lite förundrad över att de flesta man möter är sådana som jobbar. Är det verkligen nödvändigt att kratta löv i parkerna just nu, eller att gräva upp gatorna. Sedan när jag gick hem såg jag en liten grabb stoja inne i en liten trädgård och mormor/farmor satt bredvid och passade honom - dvs just det man skall undvika men som automatiskt blir följden när man stänger skolorna. Det är ju nämligen som så att barn sällan drabbas av Coronaviruset och om de görs detta så är verkningarna på dom minimala - det är ju därför som nästan alla som har dött varit gamlingar och det är dessa som skall hållas i karantän och undvika så mycket kontakt som möjligt med andra människor.
  Hörde förresten just om kaoset på den vårdcentral i Sverige där min som jobbar. Där fylldes hela väntrummet med folk som hostade och snörvlade och ville ha en akut tid för att de trodde att de hade drabbats av Coronaviruset. Sjukvårdspersonalen blev tvungna att ringa runt till de äldre och multisjuka som hade bokade tider (och verkligen var sjuka) att de absolut inte kunde komma till vårdcentralen för då var risken större att de skulle bli ännu sjukare. Så om du misstänker att du är smittad (oavsett om du bor i Sverige) så stanna hemma och om du får rejäl feber så ring larmnumret.

  PS: Så en positiv sak - inget ont som inte har något gott med sig. Nås av meddelandet att Schlagerfestivalen är inställd - så ikväll skålar jag för detta :rolleyes:
   
  Last edited: 18 mars 2020
  Michael Backman gillar detta.
 21. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 22. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Fortsätter mitt handlande alla vardagar - snart kan man öppna affär - så mycket mat som man har handlat på sig. Får skärpa mig och handla mindre:p
  På Consum idag så hamnade en svensk före mig i kassakön och han handlade smartare - en korv. Han berättade dock att de var 2 hemma hos honom så jag antar att hans fru senare under dagen också kommer att gå ut och handla - en korv. Kanske behöver dom senare också gå ut och köpa 2 potatisar och sedan en grönsaksrunda.......... (y) En del tycker säkert att jag och andra borde hålla oss hemma, men trots att jag i högsta grad är i riskzonen för Coronaviruset så är det ännu farligare för en sådan som mig att sitta still inne i en liten lägenhet.
  Tyvärr lär ju detta med Coronaviruset att bli långvarigt och värt att tänka på är att det än så länge "bara" i världsmåttstock har dött ca. 11.000 människor och man bör då ha i åtanke att t.ex. den s.k. Hongkonginfluensan i slutet av 60-talet dödade ca 1 miljon människor.
  Coronan är egentligen inte farligare än de vanliga flunsorna som vi drabbas av varje år - man blir inte sjukare och den är inte dödligare än dessa. Vad som skiljer Coronan från dessa är att denna är en helt ny slags influensa vilket innebär att ingen är resistent mot denna (de gamla flunsorna har varit varianter av varandra och har man haft någon av dessa ökar resistensen något mot de nya som kommer varje år) samt att det inte finns något vaccin.
  Därför kommer den inte helt att ebba ut innan ett vaccin har tagits fram eller att "tillräckligt" många har fått Corona-viruset. Coronan är ju som sagt inte på något sätt farligare än en vanlig influensa och den är ju enbart riktigt farlig för gamla människor (som jag) och multisjuka (som jag). Så han tokstollen i England hade för en gångs skull helt rätt när han föreslog att endast de som var i riskgrupperna skulle hållas i karantän. Däremot skulle den få florera bland unga och medelålders friska människor så att så många av dessa som möjligt snabbt skulle bygga upp en resistens och därmed skulle smittspridningen snabbt dö ut och inte sprida sig till de som är i riskgruppen. Nu lär vi få dras med skiten väldigt länge.
  Av de länder som drabbats svårast som t.ex. Sydkorea, men som ändå relativt smärtfritt tagit sig igenom (jämfört med många europeiska länder) och har gjort det genom masstester och sedan isolerat de som varit sjuka - däremot så stängde de inte landets gränser eller satte städer i karantän.
  Sedan en liten sak, men på en del ställen i Spanien åker tydligen bilar runt och spelar upp Corona-varningen på svenska https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-uppmanar-spansk-polis-att-folk-ska-stanna-inne-pa-svenska
  En annan sak också. Tycker att alla i gemen är bra på att undvika människor som man möter ute på stan eller i affärerna vilket förstås är bra - men ibland kan man fundera. Såg igår (eller om det var i förrgår) när jag gick förbi det stora byggnaden med äldreboendet som ligger nära där jag bor. Det är säkert besöksförbud där, men de äldre där har ju åtminstone en jättestor utegård där de kan promenera runt. När jag gick förbi så stod en gammal man alldeles vid staketet och pratade med en ung man som stod på utsidan. De hade huvudena vända mot varandra och stod max. en halvmeter från varandra. Hur jäkla smart var det.
   
  DiBo gillar detta.
 23. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Idag har karantänen förlängts till den 13 april, men det skulle inte förvåna mig det minsta om det kommer att bli fler förlängningar.
  Idag är det ju en röd dag så man kan inte gå ut och handla, men det får bli en kort sväng ut med soporna - som tur är så står papperscontainern en bra bit bort. Läste för övrigt i ett meddelande från myndigheterna att man inte ens får promenera runt på communityn/residentet så den granne som gick fram och tillbaka på "loftgången" bröt alltså mot lagen. Man fick hänga ut tvätten på takterassen stod det, men alltså inte promenera runt där som jag läst att en del gör. Detta gäller enbart för gemensamma utrymmen - på egna takterasser, terasser etc. får man självklart promenera så mycket man vill.

  PS:; Bifogar en bild på min son som visar hur man idag går klädd om man jobbar på en svensk vårdcentral 20200320_182616.jpg
   
  Last edited: 22 mars 2020
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...