Att köpa bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Ja då tycker jag också att det är viktigt att välja en bra mäklare och detta både i Spanien och Sverige.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster: Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Nu har tråden raderats på Facebook. Liter märkligt det kom ju in över 70 rekommendationer på mäklare, visst var jag lite kritisk (som jag skrivit om ovan) medan andra var kritiska mot mig. Men det var absolut ingen "hetsig" diskussion så av den anledningen fanns det ingen orsak till att ta bort den.
  Nåväl strunt samma - det viktiga menar jag fortfarande är att i första hand hitta intressanta objekt.
   
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Har nu fått kontakt med Klubb Torrevieja (tack för tipset) och får se till att komma på deras klubbträff nu när jag skall åka ner igen (på lördag). Lite extra kul att de har sin klubbträffar på en restaurang bara några få hundra meter från där jag bor.
  En del av möblerna som jag beställde under min "möbelrunda" när jag var därnere senast, men som de då inte hann leverera innan jag åkte hem skall nu också levereras under nästa vecka. Så detta verkar också fungera.
  Behöver också hjälp av en hantverkare med ett par mindre saker som skall göras i lägenhet. Har mailat "Vitemar" om detta men de har ännu inte svarat. Fast det är inget akut som skall fixas så det löser sig nog tids nog.
   
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Har nu varit här nere i en vecka och allt har flutit på bra. De möbler (bäddsoffa, soffbord, kangaaro-säng) som jag hade beställt men inte hann levereras förra gången jag var nere har nu levererats utan problem och de tog också med sig de gamla möblerna.
  Jag har hitintills hunnit delta i 2 Klubb Torrevieja-träffar - dels en klubblunch (ca. 47 deltagare) i onsdags och dels middag igår kväll (17 deltagare). Mycket bra att man om man känner för det på detta sätt kan träffa trevliga människor och även bra att får tips på bra restauranger (bägge vi besökte var utmärkta). Det är ju annars lite "jobbigt" att hålla koll på vilka av Torreviejas 1800 restauranger som är värda ett besök.
  Allt har fungerat i lägenheten - så allt med den har ännu bara varit positivt. Lite förundrad var jag dock över att solen inte denna gång "tränger in" på balkongen/terassen. När jag var här i februari så lyste den in från "tidig" morgon till sen eftermiddag så det kan kanske ses som en liten nackdel, MEN å andra sidan är det nu denna årstid såpass varmt hela dagen på den inglasade balkongen/terassen att den inte behövs där. Anledningen till att det är så är att solen denna gång står så högt att det ogenomskinliga taket inte släpper igenom solen och jag tror faktiskt att de som en gång i tiden glasade in den gjorde så med avsikt för jag kan tänka mig att det annars speciellt sommartid skulle bli fruktansvärmt varmt där. Om man nu absolut vill ha sol så är det ju bara att ta trappan upp till den jättelika gemensamma takterassen, eller hissen ner till poolområdet så även soldyrkarna kan fylla sitt lystmäte.
  Har även varit nere på Afyser som har hand om administrationen för fastigheten och fick reda på namnet på presidenten för denna community. Det positiva med detta var att det visade sig att han bor i samma byggnad som jag, det negativa att han bara pratar spanska!!!!!!. Men det viktiga var att jag från Afyser fick telefonnummer (24-timmars jour) och mailadress till dom (de pratar engelska) som jag kan kontakta om det skulle vara något akut behov.
  Nåväl dags att avrunda för denna gång - det låter också som tvättmaskinen har tystnat så det är dags att hänga upp den.
   
  Ricardo70, Preciosa, Canopus och 3 andra gillar detta.
 6. GeorgeTheman

  GeorgeTheman Ny medlem

  Blev medlem:
  21 mars 2018
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Vi är i Torrevieja 3 dagar till och köpte vi en fin lägenhet!
  Idag har varit väldigt varmt här.Jag brann huden!Ush...
   
 7. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Ja jag fick köpa en hatt igår eftersom det blev lite väl varmt på "huvudsvålen".
   
  Sharky och Preciosa gillar detta.
 8. Canopus

  Canopus Medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  85
  Mottagna gillanden:
  71
  Då hoppas jag att du har en riktigt kraftig tvättlina och väldigt stora klädnypor. :)
   
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Aktiv medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  103
  Mottagna gillanden:
  136
  Det var inga problem - tvätten torkade snabbt i värmen och blåsten så mina kalsingar spreds inte ut över stan :)
   

Dela sidan

Laddar...