Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Satt idag och ögnade igenom en "gammal" (25-31/5) Costa Blanca News som jag hade liggande.
  Där är en intressant intervju med Jose Mauel Dolon som är mayor i Torrevieja. Mycket kommer tydligen att ske vad gäller de kommunala bussarna samt med renhållningen.
  Bussarna:
  a) Alla bussar kommer att bytas ut mot nya moderna bussar som antingen går på el eller är hybridbussar.
  b) Turtätheten kommer att bli bättre. "Högtrafiklinjer" kommer att gå var 20e minut medan "Lågtrafiklinjer" kommer att gå var 30e minut.
  c) De fria resorna till pensionärerna (fastboende) kommer att tas bort, däremot kommer det att införas rabatter för pensionärer, ungdomar, handikappade, arbetslösa etc. (antar att detta bara gäller för de fastboende).
  d) Det står inget om att priserna kommer att höjas, men det kan man väl anta att så kommer att bli fallet. Men det är ju billigt idag så det kan väl vara OK tycker jag.
  e) Framgår inte riktigt när det kommer att vara genomfört, men kontraktet med bussbolaget/bussbolagen skrivs om vid årsskiftet och sedan tar det säkert ett antal månader. Kanske ett halvår för då skulle det sammanfalla med lokalvalet ;)
  Renhållningen.
  Systemet med containrar och soptunnor kommer att förbättras. Dessa kommer alla att bytas ut och dessutom så skall nya maskiner införskaffas. Här skrivs också kontrakten om vid nyår, och här anges ett tidsperspektiv - 3 månader tar det att byta ut behållarna, 6 månader anges för maskinerna..
  Dessutom kommer de att jobba mer med att få stopp med detta att möbler ställs ut vid containrarna. Förbudet är redan infört, men polisen har inte haft tid att prioritera detta så väldigt få har blivit bötesfällda. Privatpersoner uppmanar folk att anmäla (gärna då också notera registreringsskylten om man ser detta) så att det kan beivras eller åtminstone så att kommunen kan hämta upp de utslängda möblerna som skräpar ner.

  Varför har då kommunen dröjt med att genomföra detta till just nu (dvs just innan det är nyval).
  De anger 2 skäl -
  dels att kontrakten skall omförhandlas till årsskiftet
  dels att det först nu finns ekonomi för att investera i detta. Kommunens skuld har under den nuvarande mandatperioden minskat med ca 60%
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  De delar av året när jag inte är i min lägenhet i Torrevieja (ca. 5 mån här, ca. 7 månader hemma) så skulle jag behöva någon som kollar till min lägenhet så att allt är OK. Det hela tar ca. 10 minuter + restid (lägenheten ligger precis vid Plaza de Europa https://www.google.com/maps/@37.9851511,-0.670142,221m/data=!3m1!1e3) varje gång. Och ungefär var 3:e vecka (ca. 10 ggr per år) vore väl lagom att kolla till. Det handlar alltså INTE om en lägenhet för uthyrning med städning.
  Någon som kan tipsa om någon som gör detta. Jag hade fått ett tips på en person av mäklaren som sålde lägenheten till mig, men det visade sig att denne person till hösten skulle flytta hem till Sverige så det funkade inte.
   
 4. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Ett sätt som jag gör nu är att ha en ip kamera på hela tiden , den har öven rörelse och ljudlarm. Ökar tryggheten. Har internet hela tiden.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Har tänkt på det också, men den löser inte alla "problem"
  1/ som att mina kaktusar behöver en skätt vatten då och då(y)
  2/ kollar och tar in posten. Även om det mesta betalas automatiskt via banken så kan det ju dyka upp något
  3/ någon som har reservnycklar när jag inte är härnere och kan lämna dom till fastighetsadministratören (de står inte för denna tjänst - har kollat) om dom skall in i lägenheten.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Vattnet har jag tänkt på och en strömbrytarkontakt som styr en liten 12 volts
  pump för att ge blommorna lite vatten. När det är varmt så behöver även toalettens vattenlås en liten skvätt. En kontakt som man kan styra via internet kostar bara 3el 400 kr. Jag kör d-link.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 8. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Är nu hemma igen sedan några veckor tillbaka.
  Under tiden som jag var därnere så skulle jag
  1/ Få igång min TV med svenska kanaler mede hjälp av Chromecast
  2/ Ha hantverkare i lägenheten som skulle fixa till ett par saker.
  3/ Fixa ett avtal med någon som regelbundet kunde hålla lite koll på lägenheten

  Och hur gick det då - nja, så där
  1/ Inte alls. Det där med "datorer" är inte riktigt min grej så jag lyckades aldrig få igång svensk TV på TV-apparaten i lägenheten. Men fotbollsVM visades ju på de spanska kanalerna (fyran och femman) och det var ju det viktiga. Visst jag begrep ju inte vad kommentatorerna sa, men det var ändå egentligen skit samma för jag tycker ändå att dom i regel är rätt kass så det var ingen större förlust. Nåväl, nästa gång jag åker ner får jag se till att någon mer följer med mig ner som har något större kunnande på området än vad jag har (dvs alla andra). För mig är en dator en skrivmaskin med inbyggd Tippex ;)
  2/ Hade gjort ett avtal med Vitemar, men de kom igång lite sent så de hann inte riktigt färdigt när jag var därnere. Jag var dock nöjd med jobbet de gjorde, men jag får återkomma med en slutrecension när jag fått sluträkningen (jag la till några smågrejor efter att vi hade slutit ett avtal) samt jag själv gjort en slutbesiktning.
  3/ Har slutit ett avtal på årsbasis med Holiday Home Service och det verkar fungera bra och vara prisvärt, men det är ännu alltför tidigt att ge ett slutomdöme om hur det kommer att fungera.

  Sedan var det förstås en hel del annat (smågrejor) som skulle fixas vilket också gjordes utan några större problem. Efter att jag kom hem så hörde också Abaco av sig om att de nu hade fått originalet på lagfarten för bostaden från myndigheterna. Så den får jag hämta nästa gång jag kommer ner.
   
  Daniel79 och Kenth gillar detta.
 9. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Hallå där - Blev medlem i mitten av mars men har hållit en låg profil fram tills nu då det mesta är klart med lägenhet m.m.
  Började med att plöja igenom alla 73 sidor i forumet vilket tog sin rundliga tid + hade mkt nöje/nytta av Kjell Fohrmans berättelse o borde ha följt hans fotspår/tips lite bättre så här med facit i hand men allt blev lyckat i slutänden.
  Vi har pratat om utlandsboende under många herrans år men så länge båda yrkesarbetade så kändes det en aning fjärran att investera i ngt som inte gick att bruka mer än under några ynka semesterveckor så det fick bli fritidshus istället.
  Båda är vi förtjusta i såväl Spanien som Turkiet o då prisbilden i sistnämnda landet är behaglig så började vi kika runt med utgångspunkt 50.000 euro men visade sig att för den pengen fick man ingen takvåning, ingen sjöutsikt men dock nyproduktion o i vissa fall vitvaror inkl.
  Dock är Turkiet ett muslimskt land med vad därtill hör + ligger i en orolig del av världen så vi ställde om oss till Spanien istället vilket inte alls var någon stor omställning.
  Vi behöll prisbilden, d.v.s. +/- 50.000 euro då det finns en tråkig detalj med lån o det är att de måste betalas vilket vi vill göra hyfsat snabbt.
  Sagt o gjort och började skumma annonserna på både svenska som utländska siter o slogs genast av att kvaliten på bilderna ofta var urusla, vissa bilder var även de samma som för andra objekt + kunde skilja i pris mellan olika företag. Så lite av en djungel för en som är van vid att en mäklare har exklusiv rätt till försäljningen under viss tid och som en svensk agent i spanien sa: Har du otur kan lägenheten säljas medan du sitter på planet...
  Inte spec uppmuntrande direkt o möjligheten att låsa lägenheten mot 3000 euro som inte återbetalas känns inte heller lockande.
  Velade lite när det gäller val av boende, visst vore en bungalow läckert, gärna med ett eget citronträd men oftast ligger de en bit utanför stan, oftast långt till strand varför egen bil alt goda bussförbindelser är ett måste.
  Så, skalade ned önskelistan till en centralt belägen lägenhet, högt upp med hiss, balkong i söderläge.
  Det var de primära kraven/önskemålet. Sedan ville vi gärna ha elspis med ugn då ingen av oss är vän av gas o gäller även vv-beredaren. Vi ville även ha AC men agenten sa att sånt kunde vi bortse ifrån då en nyinstallation är förhållandevis billig.
  Skickade ned en lista på 10 objekt men visade sig att endast ett var kvar till försäljning o det låg i en oatraktiv del av stan. Sammanställde en kortare lista o visade sig att en intressant lägenhet fanns kvar
  så bokade in en resa annandag påsk. Tyvärr blev det med kort varsel varför priset blev därefter. Bokade via ett företag som plockade ihop flyg o hotell o vid den tiden fanns det bara två hotell att välja på o jag valde det med frukost då det känns bekvämt att åka ned en hiss än att ge sig ut på stan o jaga.
  Tyvärr låg hotellet lite off - en bit från la Mata men sånt hade jag dålig koll på som förstagångsbesökare..
  Blev en ganska dyr resa/hotell som landade strax under 10.000 SEK + därtill kom taxi från o till flygplatsen.
  Nåväl, man ska inte gråta över utspilld mjölk o blev upphämtad av agenten dagen efter o åkte o kikade på den lägh jag var intr av o visade sig vara ett fynd! En atico, nyrenoverad, nära till bad, barer o affärer, balkong i söderläge + inverter.
  Visserligen liten men funkar för två + några år framåt är det mest jag som nyttjar den under vinterhalvåret.
  Så, bestämde mej på stående fot, åkte till agentens kontor o skrev köpekontrakt o erlade 3000 euro. Dagen efter öppnades ett bankkonto o ytterligare en dag senare återvände jag till Sthlm.

  Datum för tillträde var satt till den 15/5 men vi fick ett o.k. såpass sent så även den resan blev lite dyrare än beräknat trots att det var Ryan Air o landade på dryga 7.500 men den här gången hade jag lärt mej vart flygbussarna fanns.

  Nu ska vi åka ned o fira silverbröllop i november o med framförhållning så är det ju helt andra priser som ni säkert alla vet, men men man lär sig hårda vägen ibland + tidigare resor bokades med kort varsel o då blir det som det blir.

  Var f.ö. nere med en massa grejor månadsskiftet maj/juni o bilade då genom europa vilket landade på strax över 16.000 så börjar känna mej luttrad vid detta laget...

  Allt gott
  hälsar Kenth
   
  Preciosa och Kjell Fohrman gillar detta.
 10. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Kul att du "svarar" genom ett långt inlägg med dina erfarenheter Kenth :)
  Och att också du har hittat ett boende som du trivs med.

  Tycker också jag att flygresorna ner har blivit dyrare och jag tror inte heller att de kommer att bli billigare i framtiden (flygbränslet är ju idag lågt beskattat och kommer säkert att bli rejält dyrare i framtiden (vilket jag faktiskt kan tycka är helt OK ur miljösynpunkt)).
  En av anledningarna till att jag valde just Torrevieja var ju just flygförbindelserna, eftersom vi har flera direktflyg från Göteborg till Alicante (just nu Ryanair, Norwegian, SAS) och sedan flygbuss mellan flygplatsen och Torrevieja.
  För mig innebär dock de lite högre flygpriserna att jag inte kommer att åka ner så ofta, utan istället kommer att stanna längre tid varje gång som jag är därnere. Sedan är det ju också en klar fördel att man är pensionär och då är mycket mer flexibel när det gäller att hitta billiga avgångar. Man måste då dock tänka på att många flygankomster till Torre är sent på kvällen (efter att bussarna slutat gå) och många avgångar är tidigt på morgonen (innan de första flygbussarna har kommit fram till flygplatsen).
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Jo, flygpriserna suger om man inte har god framförhållning, Best. igår en trip 11-20 sep. via Ryan o landade på dryga 2.700 så är väl inte så mkt att orda om med tanke på mina tidigare eskapader :( Mina grannar på lantstället i Värmland har också ett boende strax utanför Torre som dom haft i 14 år o de börjar med beställningarna i februari för höst o vinter. De är från Norge så val av flygbolag är nog ganska givet(!)

  Eftersom jag bor i Sthlm så har jag ju i princip 2 flygplatser att välja på o Ryan flyger från Skavsta dit flygbussen tar 80 min. eller Arlanda därifrån Norwegian flyger + man kan anlita den suveräna servicen "door to gate" med flygbussarna

  Pensionärslivet har helt visst en del förmåner spec när det gäller att hitta avgångar - Tyvärr har Ryan bara en tidig avgång (06.40) + en sen (till rimligt pris) som gör att man missar sista flygbussen o taxi till lägh kostar 50 euro.

  Det är dock en acc flygtid o märkligt nog tar det kortare tid att flyga än att bila till fritidshuset, kisspaus o bensträckare inkl.

  Funderar på att lägga upp en tråd om bilresan o redovisa kostnaderna lite mer specificerat ifall det finns intresse då siffrorna är rätt så färska i.o.m. att jag var tillbaka den 11 juni...

  Hoppas någonstans att mina långa inlägg inte tröttar ut men gillar dels att skriva + dela med med av olika upplevelser som förhoppningsvis kan ge tips o lite olika vinklar - Gillade ditt idoga arbete o önskar jag varit lika noggrann,,, Nu gick det ju bra i alla fall men sånt vet man aldrig förrän efteråt...

  Det som retade mej initialt var avsaknaden av uppgifter dels om läge, antal våningar, hiss o balkongens läge. Lärde mej snabbt, både via forumet o en mäklare, att man ska undvika norrläge + österläge ger bara sol fram till kl 14 har jag för mej. När jag kikade på lägenheten så var kl runt 12 o solig balkong men givetvis hade jag ingen kompass. Men när vi kom ned för tillträdet fanns det en kompass i packningen o den visade söderläge. Solen kommer strax efter 10 o försvinner strax efter 18. Hade iof varit läckert med sydvästläge men man kan inte få allt här i livet..

  Då varken min fru eller jag är några poolmänniskor valde vi bort de objekten då jag förmodar att poolkostnaden ligger inbäddad i urb.avg. o känns onödigt att betala för ngt man ej nyttjar. Vi såg inte heller ett soldäck på taket som ett måste i.o.m. att vi bor högst upp + har en bris som ofta fläktar.

  Jag var inne på att söka ngt med inglasad balkong men min kloka fru satte sig på tvären o som vanligt hade hon säkert rätt då det lätt kan bli som ett växthus även om man öppnar glaspartierna så min tanke att förlänga sommaren kom på skam.

  Närhet till matvaruaffär blir nog viktigare ju äldre man blir o vi är lyckliga över att ha consum runt hörnan o på lagom gångavstånd.

  Nära till havet är också ett plus o lägenheten ligger c:a 400 m från stränderna.
  Havsutsikt är ju något man vill ha o gärna betalar extra för när man åker på charter men för ett permanent boende känns det mer tveksamt och motiverar nog inte extrakostnaden. I Stockholm bor vi högst upp i ett höghus med utsikt över hela stan o de första 14 dagarna var man helt tagen o bedårad av utsikten men sånt lägger sig med tiden o numera blir man mest påmind om det när det kommer gäster.

  Som jag skrev i förra inlägget så är vi inga vänner av gas så vi letade aktivt efter elspisar gärna med ugn så man kan grädda sin gratäng eller vad det nu blir o turligt nog så fanns det både ugn + spishäll i lägenheten.
  Tvättmaskinen är placerad i badrummet där den gör minst väsen o VV-beredaren plac över så inget av dem stjäl plats i köksdelen.

  Sovrummet är ganska litet men fyller sin funktion o det enda man kan gnälla på är att det är ont om garderober men har kompl med en liten byrå.

  Vi diskuterade lite ang antal sovrum men bestämde oss för ett då det känns lite grann som overkill att investera i ngt som används väldigt sällan o vid besök finns det en bäddsoffa att tillgå.

  Sopstationen ligger bekvämt c:a 5 meter fr porten.

  Ska få besked från administrationen under juli månad ang paraboler på taket o vid ev avslag lär det gå att placera dem på balkongen utan tillstånd så installationen är beräknad till sep när jag kommer ned.
  TV-n är redan installerad med 58 eller 59 spanska kanaler o 20 radiokanaler (også spanska) o då min spanska i stort är obefintlig har jag inte så stort utbyte samtidigt som jag tycker synd om spanjorerna som inte vet hur t.ex. Clint Eastwood låter på riktigt :)

  Så, mitt korta svar blev visst en novell, igen...
   
  Agge V, Preciosa och Kjell Fohrman gillar detta.
 13. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Kan dock tipsa om att en inglasad balkong visade sig vara mycket positivt (åtminstone för oss).
  På vintern (då det är tämligen kallt utomhus på kvällar och nätter) håller den värmen betydligt längre och om man skulle behöva komplettera är det lätt att komplettera med lite infravärme.
  Som du skriver var också jag lite oroad i förväg över om det skulle bli en bakugn/växthus på balkongen (som har sydvästläge) på sommaren. Jag funderade på om man skulle behöva dra igång en stor fläkt på balkongen när det blev för varmt. Men mina farhågor kom definitivt på "skam" för när jag var därnere i juni så visade det sig att
  1/ solen står på sommaren så högt att den faktiskt inte lyser in på balkongen genom sidorutorna (som den gjorde i februari och i april när jag också vara där och då solen "behövdes"
  2/ Balkongen har ett tak (där solen skulle lysa in på sommaren om det vore öppet) som gör att dels solen inte når "in" samt att det då också delvis stänger ute en del av värmen.
  Så detta gör att det även sommartid är rätt skönt på balkongen och den är definitivt inte något växthus.

  Tycker också att det var vettigt att ni valde bort en pool om ni ändå inte kommer att utnyttja den. Dels så höjer ju en com. pool inköpspriset på lägenheten och dels kostar den ju en del att driva (för min del så står poolen för ca. 40% av det jag betalar i com.fee).
   
 14. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Aha, o där ser man - d.v.s. det finns både vinnare o förlorare men det är ju överspelat i.o.m. att vi köpte utan inglasning o inget det går att kompl med då balkongen inte är av sådan art.
  Kul att vi valde rätt när det gäller pool, d.v.s. icke pool då det rent logiskt borde landa som en betydande kostnad i månadspengen. Vår månadsslant är f.ö. strax över 30 euro/mån o inkl väl skötsel av hiss, städning o dyl. Trodde att sopavg. ingick men verkar som den deb via annan kanal...
  Firade midsommar med norrmännen i värmland o de berättade att de ändrat sitt elabg till ett som har dag o natttaxa vilket medförde en stor besparing o de satte en timer på tvättmaskinen så den kickar igång även om de slocknat innan midnatt - skickade en fråga till mitt elbolag men har inte fått ngn återkoppling ännu.
   
 15. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Vad skall du ha paraboler till? Inget Svenskt utbud. Numera ser man det man betalar för i Sverige även i hela Europa!
   
 16. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Oki, men hur fångar jag upp signalerna da? I huset finns inget fibernät...
  Enl en firma DVBLab så ska dom ha ett fullgott utbud av bl.a. svenska kanaler
   
 17. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  660
  Mottagna gillanden:
  271
  Vi har lägenhet precis söder om Torrevieja och har både tv och internet genom DVBLab. Vi är mycket nöjda med deras service. Vi har visserligen numer möjlighet till fiber i vår comunidad men det blir dyrare än med DVBLab.
  /Helen
   
 18. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Aha - Lysande o låter betryggande! "vår" förening har möte under juli o tar då beslut men enl adm lät det inte direkt lovande då det är så pass många lägenheter på adressen så att det lätt skulle bli en djungel om alla ville ha parabol... Nu är väl inte risken överhängande då det verkar vara övervägande spanjorer som bor där men sånt kan ju ändras över tid.
  Vid avslag finns nog möjligheten att montera tallrikarna på balkongen o kravet verkar vara att de ej ska synas från gatan vilket ju fylls med råge i vårt fall även om man är begåvad med elefanthals + parabolerna är av mindre storlek, typ 30-40 cm i diameter.
  Det som tilltalade mej med DVBLab var att man betalar för aktiv tid, d.v.s. man betalar endast när man är på plats, visserligen månadsvis men likafullt billigare än ett årsabg. Den enda smolken i glädjebägaren är att de verkar ha hög omsättning på personal, hade först kontakt med en norsk kille o sedan med en svensk tjej men när jag var nere sist hade båda slutat o blev slussad till en tredje skandinav - men de var kanske säsongsanställda ;)
   
 19. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Trodde det var TV parabol , internet ”parabol” eller antenn är en annan sak.
   
  Last edited: 2 juli 2018
 20. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Kärt barn har många namn o lätt att gå vilse bland beteckningarna - initialt var det fråga om en parabol, 30 cm i diameter, för TV - sedan frågade de om det fanns tillgång till taket för att placera antennerna o slutligen så sa de att det var två paraboler, 35 cm i diameter, när jag plussade på med internet så ska bli spännande vad slutlösningen blir o lär ha facit i hand när jag är nere i september. Åker ned efter valet o när jag gjort min medborgeliga plikt o oavsett vilket parti man lär välja så är det upplagt att bli en riktig rysare,,,
   
 21. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Hej igen Kjell!
  Jag har ånyo plöjt igenom din eminenta berättelse o är full av beundran över ditt idoga arbete som uppenbarligen gav ett bra resultat. Själv är jag mer en orolig själ som helst vill att saker o ting ska ha hänt dagen innan...
  Även jag började med att kontakta ett antal mäklare innan jag slog till, ogillar i.o.f. att kalla dem mäklare då det skiljer sig så pass mkt från mäklandet i Sverige så fördrar att kalla dem agenter alt. ombud då kraven är lägre ställda i Spanien än i Sverige.
  Jag föredrar att ha kontakt med svenska o det är helt beroende på språket även om jag i princip talar flytande engelska däremot tror jag inte för en sekund att de är mer seriösa än andra nationaliteter utan går helt på magkänsla.
  Hade initialt kontakt med en svensk men visade sig att de objekt som var intressanta hann försvinna innan jag satt ned foten o fyllde i ett svarsformulär där man angav önskemål o sen hände det inget mera varför jag såg mej om efter andra aktörer medveten om att när man söker lägenhet i den låga prisklass som vi angivit inte direkt betraktas som högvilt o intresset säkert är ljumt. Samtidigt finns det fler aktörer än sandkorn på stranden så de borde hugga som kobror även på mindre objekt då X euro är mer än 0 euro..

  De har ju även ett samarbete så om man hittar ett objekt hos en annan byrå så kan andra gå in och det sker en split av provisionen, något som jag utnyttade. Enda kravet var att jag inte själv tagit direktkontakt med den agent som hade lägenheten på sin hemsida.
  Innan jag knutit den kontakt jag nyttjade så skickade jag ett otal förfrågningar till olika förmedlare o precis som i dina fall var svarsfrekvensen förvånansvärt låg vilket i sig är märkligt då det med rådande konkurrens borde vara en strid på kniven o även om man inte har för avsikt att spendera miljoner så borde de i vart fall vara på tå när det gäller utannonserade objekt..

  Sagt o gjort - jag anlitade en svensk som ringde mej samma dag alt. dagen efter jag visat intresse vilket skiljde från den tidigare som inte bemödade sig om att ringa tillbaka + svarstiderna på skriftliga förfrågningar var lite väl sega. Det var den jag anlitade som öppnade möjligheten för att visa objekt även från andra aktörer vilket jag tyckte lät smidigt + tidsbesparande.
  Så började med att skicka en önskelista om 10 intressanta objekt jag hittat via Kyero men visade sig att de flesta redan var sålda, några förmedlades av ryska förmedlare som inte pratade annat än det egna språket, någon som ändrat sig o ville köra uthyrning o.s.v. e.t.c. m.m.
  Så, nästa mer strippade lista innehöll det objekt som sedemera köptes + några andra highlites + datum spikades för möte ganska tätt inpå då risken alltid är överhängande att den blir såld under resans gång.

  Eftersom jag alltid, både på gott o ont (mest gott), fattar snabba beslut så köpte jag drömlägenheten - d.v.s. högst upp, centralt o med balkong i söderläge. Förmedlaren sa att det ofta är de kriterier som köpare söker o varför den inte blivit såld tidigare känns lite märkligt men kan månne bero på att den var rätt så liten, 41m2, samt hade klent med garderober.
  Som jag nämnt i tidigare inlägg ville vi ha en atico då vi är vana hemifrån att bo högt. Hiss är ett måste då jag har nedsatt lungfunktion. Centralt o nära till mataffärer o restauranger känns också bra då man av någon konstig anledning inte blir yngre med åren o hjälper nog föga att bada i getmjölk då till syvende og sist åldern sätter sina spår. Hyfsat nära till havet är ju också läckert o visade sig att det är c:a 500 m till både Playa de Los Locos o Playa del Cura. Att den sedan var nyrenoverad o fräsch gjorde inte heller ont + att den var väldigt ljus både vad gällde inredning o möbler. Många av objekten vi kikade på var ganska mörka med murriga färger som kändes lite genomgående för spanska lägenheter.
  Som jag nämnde så går jag på magkänsla o visade sig stämma o vi har haft stor hjälp med all pappersexercis då det var lite strul i.o.m. att det var jag som var nere, erlade handpenning + öppnade konto trots att lägenheten skall stå på min fru så det blev några turer med fullmakter, översättning av äktenskapsförord o.dyl. beroende på att det finns särkullbarn o en bra planering eliminerar mycket av det strul som annars kan uppstå vid någons frånfälle kombinerat med ett inbördes testamente
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 22. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack Kenth för att du tagit dig tid att skriva om hur du gjorde vid ditt inköp som uppenbarligen också ledde fram till ett bra slutresultat(y)
   
 23. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Japp, det är alltid kul att byta erfarenheter o infallsvinklar o förhoppningsvis vara till nytta för kommande köpare.
  Så med risk att trötta ut läsarna fortsätter jag gärna att kommentera...
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...