Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  DEL 7
  Den 31/1 flög jag ner igen för att sedan stanna därnere till den 24/2 och även denna gång bokade jag en hyrbil eftersom jag räknade med att det skulle vara en hel del som behövde fixas när jag var därnere. Nycklarna till lägenheten hämtades upp hos Abaco och sedan dök mäklaren upp strax efter att jag hade ankommit till lägenheten. Att han kom dit var mest av praktiska orsaker, som för att visa hur varmvattenberedaren funkade, hur AC-anläggningen funkade samt förstås såklart för att överlämna flaskan med Koskenkorva som var en del av överenskommelsen . Naturligtvis åkte jag ner för att jag ville komma ner till värmen, men huvudsyftet denna gång var att gå igenom lägenheten och se vad som behövde förbättras och sedan åtgärda det jag kunde fixa. Den första veckan var jag själv därnere, men sedan kom frugan också ner.

  Den förre ägaren hade lämnat kvar alla möbler och dessutom i stort sett allt husgeråd så det fanns inga akuta behov utan jag kunde flytta in i lägenheten direkt. Innan jag åkte ner hade jag och frugan kollat igenom de foton jag hade tagit i lägenheten, kollat på mäklarens försäljningsvideo på lägenheten och dessutom hade jag ju kvar mina anteckningar från visningarna innan köpet gick igenom. Men det finns ju alltid sådant som man vill ändra på för att det skall passa en själv. T.ex. så var det en vanlig soffa i vardagsrummet, men jag ville ha en bäddsoffa. I det lilla sovrummet fanns det bara en enkelsäng och där måste det finnas möjlighet till att ha ytterligare en säng. Sedan tillkom så klart en del annat också som man ville ändra på och den första veckan ägnade jag åt att besöka möbelaffärer i Torrevieja-området för att gå igenom utbudet. Jag kollade möblerna, fotade och antecknade utan att köpa något. Det är otroligt hur många möbelaffärer det finns därnere (jag besökte säkert 30-40 st totalt) – tyvärr är de dock ofta usla på att ange info om möbeln (mått (hade dock med mig ett måttband), vilka färger möbeln fanns i och framförallt priserna) och det mesta fick man fråga om. Nästan alla affärer hade ”bara” ett exempel på varje möbel och sedan fick man titta i en katalog och de beställde hem möbeln. Detta tyckte jag dock var helt OK, eftersom de då skulle leverera varan till lägenheten när den var klar.

  Underligheter fanns dock som att en affär jag besökte men inte hittade något intressant, men när jag gick därifrån tog ändå med mig ett reklamblad med extrapriser som låg vid utgången. När jag kom hem kollade jag i bladet och hittade då 2 intressanta möbler till mycket bra priser som jag inte sett vid besöket, men då antog jag att jag missat dom. Jag gick därför tillbaka affären och frågade var dom stod så att jag skulle kunna titta på dom. De sa då att de inte hade något exemplar inne av dessa möbler och om jag var intresserad av dom så var jag tvungen att köpa dom, för först då skulle de ta hem dom. Tänk att köra extrapris på en möbel och sedan inte ens ha ett enda visningsexemplar av denna vara.

  I många affärer hängde ofta en försäljare på mig som en igel och frågade hela tiden om det var något jag undrade över. En gång blev jag synnerligen irriterad och när jag för 5:e gången på 5 minuter fick frågan av en säljare så fräste jag av honom rejält och talade om för honom att jag ville gå ensam runt och kolla och ville jag något skulle jag uppsöka honom och fråga. Han lomade då iväg, men inte längre bort än ca. 10 meter där han såg till att vara osynlig genom att hela tiden gömma sig bakom pelare, möbler eller en vägg. Dock så var det bara ett problem. Han var rejält förkyld så han hostade och snöt sig hela tiden, så nu hade jag istället en hostande osynlig skugga som förföljde mig runt i affären!!!!!

  Generellt sett så säljer affärerna alla sina möbler till extrapriser – de har alltid 10, 20, 30, 50% rabatt även om priserna kanske inte är angivna. Ofta är det också dagspriser och om man frågade efter ett pris på en möbel 2 dagar i rad så kunde de variera högst väsentligt. Så kom ihåg att notera priset ”dag 1” och om man sedan kommer in dag 2 för att köpa möbeln och de då anger ett högre pris, så säg till dom att igår sa ni ett lägre pris. Är priset lägre så säger man förstås inget.

  När sedan frugan kom ner gick vi igenom exakt vad vi skulle inhandla och besökte utifrån detta de affärer som hade intressanta möbler som skulle kunna passa (enligt mina anteckningar). Vi valde vilka möbler som skulle köpas in och beställde dessa. Sedan tog vi även en tur upp till IKEA i Murcia.
  Vi spridde verkligen ut möbelinköpen eftersom de 7 möblerna vi köpte inhandlades i 7 olika affärer.
  Dessa möbler köptes in:
  Bäddsoffa till vardagsrum – Muebles Bahia, Torrevieja
  Dubbelsäng till huvudsovrum – Descanso Perfecto, Torrevieja
  Matbord till vardagsrum – Ikea, Murcia
  Soffbord till vardagsrum – Muebles La Factoria, Torrevieja
  Kangaroo-säng till extra sovrum – The Bed specialist, Ciudad Quesada.
  Skåp/skänk till vardagsrum – Hnos. Garcia, Torrevieja
  Skoskåp till entré – Jysk, Rojales
  De flesta möbler som redan fanns i lägenheten var egentligen rätt OK, men antingen passade de inte riktigt oss (extrasängen, soffan och matbordet samt dubbelsängen (var för smal), eller så var de inte riktigt i vår smak (skåpet och soffbordet) så det blev ändå en hel del möbler som inhandlades.

  Dubbelsängen och skåp/skänken levererades redan när vi var därnere, skoskåpet och matbordet som inte var skrymmande tog vi direkt vid köpet med oss i hyrbilen, medan bäddsoffan, soffbordet och kangaroo-sängen kommer att levereras direkt när jag kommer ner nästa gång.
  Fortsättning följer
   
  erkki, Los Suecos och Ricardo70 gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Kan väl nämna att det kommer att bli 9 delar i min artikelserie, så nu är det 2 kvar.
   
 4. PerMor

  PerMor Aktiv medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  111
  Mottagna gillanden:
  44
  Tack Kjell Forhman för en underbar redovisning av ett köp,
  vi köpte själva nu i Dec-17 fast via en vän utan mäklare och via advokat.
  Men jag gillar att följa din historia för att om inte annat informera vänner om detta att köpa i Spanien (Torrevieja)
  och kommer hänvisa hit till din historia
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack, kul att artikeln uppskattas.
  Det är också bra ju fler som kommenterar och ger tips på andra vägar att gå när man vill hitta ett boende i solen.
   
  Last edited: 5 mars 2018
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  DEL 8
  Nu var det förstås annat än just möbler som skulle inhandlas och gås igenom.
  Många säger ju att man skall byta lås direkt och lägenheten hade ju också tidigare då och då varit uthyrd så det var viktigt att se till att detta snabbt blev gjort. Mäklaren hjälpte då till med att fixa en låssmed som bytte lås på dörren.

  Jag var väldigt nyfiken på hur solen skulle nå fram till och in i lägenheten och det visade sig att det inte var några problem. 08.45 varje morgon ”välkomnades” solen in på terrassen och den var sedan kvar där fram till strax efter 18.00 och dagtid var det ofta så varmt på terrassen att det var absolut nödvändigt att ha skjutglasen öppna, men lägenheten ligger ju på 5:e våningen och där fläktar det oftast rätt skönt. Dock det var ju ändå vinter och tidiga morgnar och på kvällarna kunde det ändå bli kyligt där, speciellt om luftfuktigheten var hög. Jag började då leta efter en gasolvärmare för mindre terrasser. Sådana är vanliga i Sverige, men visade sig vara mycket svåra att hitta i Torrevieja och jag letade på många ställen utan resultat. Frågade också flera personer, men ingen visste var sådana såldes. Till slut hittade jag i alla fall en, som dock var elektrisk, på en kinaaffär bakom Carrefour. Den visade sig fungera utmärkt och kostade dessutom bara 38 EUR. Problemet är bara att jag inte har något eluttag på terrassen (måste fixas framöver) så jag fick dra ut en sladd från vardagsrummet.

  Värmen i lägenheten var helt OK och vi frös inte det minsta. AC-anläggningen kördes bara någon halvtimma på morgonen och ungefär lika länge sent på kvällen. Det finns en värmefläkt i badrummet och den kördes någon halvtimma i samband med att man duschade (då man vill ha det extra varmt) och det räckte. Totalt förbrukades på 25 dagar ca. 200 kWH och det tycker inte jag är så mycket.

  Hissen fungerade hela tiden utmärkt och det var ju bra för det är inte så kul att behöva promenera 5 våningar upp om man har varit och handlat. Att hissen fungerar utan problem är extra viktigt eftersom det inte finns några ledstänger i trapphuset och jag pga ledvärk och höftledsproteser har dålig balans i kroppen inte gärna går i trappor utan sådana. Jag har annars inget emot att ibland ta trapporna upp, men utan ledstänger avstår jag.

  En av dagarna som jag var nere kom det en riktig jäkla regnskur och jag hade innan varit lite fundersam över om allt höll tätt. Våningen ligger ju överst och har bara den gemensamma takterrassen (varifrån det för övrigt är en fantastisk utsikt) ovanför sig och risken fanns ju att det kunde läcka in. Dock vad jag kunde se så läckte inte en enda droppe in vare sig i lägenheten eller på den inglasade terrassen.

  Hela urbaniseringen verkar överhuvudtaget vara i mycket gott skick och det städas regelbundet och parken utanför verkar vara rätt lugn. De flesta besökare i parken är sådana som motionerar sina hundar, men där försiggår även andra aktiviteter. T.ex. brukar ett gäng med finnar samlas vid boule/petanca-banorna 1-2 gånger i veckan för att spela. På parkeringsplatsen mellan urbaniseringen och parken finns en jättestor parkeringsplats där i regel minst 90% av parkeringsplatserna alltid är tomma (undrar varför det har byggts en sådan jättestor parkering där, när behovet verkar vara så litet) och en kväll i veckan (minst) samlas där ett gäng med unga kvinnor som genomför något slag av organiserad gymnastikträning och nästan alltid så spelar ungdomar fotboll på ”minibollplanen” så ofta händer det något.

  Det finns många vägar att snabbt ta sig ner mot stranden från lägenheten och oavsett vilken väg man väljer att ta så finns det många billiga ”provianteringsställen” utefter vägen. Inte för att det är så himla viktigt för min del, men väldigt nära ligger det också flera olika skandinaviska affärer så man kan fylla på sitt förråd med inlagd sill, knäckebröd, Kalles Kaviar och Aftonbladet om man vill läsa senaste nytt på skvallerfronten.

  Finns det då inget negativt att säga – jo så klart finns det detta.
  T.ex. det underliga systemet med var man skall slänga soporna. Vid Plaza Europa (där det borde finnas gott om plats för containrar för återvinningssopor finns bara 1/ de vanliga ”soptunnorna”, 2/ container för frityrolja i plastdunkar samt 3/ container för glas (både klart och färgat) men inget annat. Bara ca. 100 m därifrån finns en annan ”containerdepå” och där finns 1 och 2, men inte 3, men däremot en för 4/ plast. Den närmaste för papper hittade jag ca. 500 meter från lägenheten (ner mot havet) och där fanns det i gengäld t.o.m. 2 st papperscontainers placerade ca. 25 m från varandra. Någon för metall har jag överhuvudtaget ännu inte sett någon i Torrevieja. Hur kan detta system fungera – risken är uppenbar att folk struntar helt i att sortera när det är så rörigt. Däremot är kommunen bra på att tömma containrarna/soptunnorna samt på att sopa gatorna. Fler gånger i veckan såg jag ”sopbilar” köra på gatan utanför lägenheten.

  En annan sak är röran i centrum (och inte bara där) där gatorna är uselt utmärkta och numreringen på gatorna nära nog obefintlig. Att hitta i centrum är nästan omöjligt om man inte har en GPS i telefonen. Det är ofta inte heller så lätt att navigera med hjälp av en GPS. Ett exempel är när jag hade varit på köpcentret Zenia Boulevard och skulle ta mig tillbaka till N332 så fick min GPS mig att åka in på en liten parkering. Inte nog med detta, det var sedan ett helskotta att ta sig ut från parkeringen och det inte för att det var så många bilar parkerade där. Nej, istället för att det blev himla trångt på parkeringen för att ”drösvis” med andra bilförare också lurades av sina resp. GPS till att köra in just där och alla skulle sedan vända och baxa sig ut från den lilla parkeringen.

  Sist men inte minst så är det inte så kul med alla hundar och då inte hundarna i sig utan hundskiten som ofta lämnas kvar på trottoarerna. Det är ju så klart inte hundarnas fel utan hussarnas som inte städar upp efter sina hundar – hur jäkla svårt kan det vara. Märkligt dock att just i parken Plaza Europa där ”alla” verkar rasta sina hundar så hittar man nästan ingen hundskit alls. Antingen så städar kommunen där hela tiden, eller så är det så att just där så har alla hundägarna ögonen på varandra och ingen vill visa inför andra hundägare hur dåliga hussar de är utan just här samlar de upp skiten efter sina hundar – vad vet jag. Sedan är det inte heller så kul med skällande hundar, men just där jag bor verkar detta ändå inte vara så farligt. Det var ”bara” en tidig natt som min sömn stördes rejält av skällande hundar.
  Fortsättning följer
   
  DiBo, Preciosa och Ricardo70 gillar detta.
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
  Jag måste säga att du verkligen haft energi och ork med allt...
  Och ca 40 möbelaffärer...ja det brukar vara en prövning...ofta har man "följa John" efter sig :)
  Apropå sopor så är det lite ologiskt. Jag har tex ganska långt till där man kan kasta PET-flaskor mm.
  Hittar inte nånstans där kommunen märkt ut var alla olika "contenedores" finns. Men även om det finns
  för plastflaskorna och (metallburkar i samma) så slänger folk dom i vanliga soporna fast sopbehållarna
  för flaskorna står bredvid. Borde stå på engelska så alla turister ser vad som ska i...
  Iofs finns bilder på dom :p
  Plaza de Europa...sista gången jag var där och satt med min kära syster fridfullt på en bänk framför lilla kyrkan
  så kom en stor kamphund rusande mot oss...Ja den var lös och jag frös till is av skräck...Den spanska tjejen sa
  att det var tillåtet att den sprang lös men jag sa enl lag så är det förbjudet. "Du borde läsa på"... sa jag.
  Då blev hon rädd och sprang fort därifrån med besten efter sig.
  Sen dess vågar jag inte gå dit...synd för det är ju en fin oas annars om den inte
  blivit sämre...Plazan och kyrkan renoverades för ett antal år sen, innan dess var det inte så trevligt.
  Cjao P :)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ja det var en bra motionsrunda genom alla möbelaffärer förra gången jag besökte Torrevieja - några kilo försvann :)
  En undran. Menar du att man skall lägga metallburkarna i samma behållare som för plastflaskorna?
  Mycket hundar är det i Plaza Europa men just det som du råkade ut för där har inte varit något problem för mig i alla fall och även om jag inte satt där så många gånger så promenerade jag i alla fall ofta igenom den (t.ex. på väg till en möbelaffär ;) )
   
 10. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
  Ja i dom ljusgrå och gula behållarna ska man lägga många saker:
  Plastflaskor och plastaskar och andra saker av den typen av plast.
  Alla sorter av metallburkar, läsk, soppor typ och konservburkar
  Aluminiumformar och mjölkförpackningar och andra i papp...
  Plastpåsar...
  Antar att det sen sorteras :rolleyes:
  P :)
  ,[/QUOTE
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Detta är behållarna vid Plaza Europa https://www.google.se/maps/@37.9845...4!1sCzxRZoTQPpsEMzTohN_Twg!2e0!7i13312!8i6656
  Den orange till vänster fattar jag det som att den är till för frityrolja i plastdunkar
  Den gröna till höger för glas
  Lite längre upp på gatan står dessa https://www.google.se/maps/@37.9851...4!1sCs63Co7aPrbzRJ3R6ecr6A!2e0!7i13312!8i6656
  Den till höger där trodde jag var till för plast

  Men, men - detta är ju 3 år gamla googlemaps-bilder och jag minns inte riktigt om det var samma färger nu. Har t.ex. för mig att den orange vid Plaza Europa nu var gul.

  Kan väl också nämna att jag kollade vad som redan fanns slängt i containrarna och då bara slängde "samma saker" i dom
   
 13. lavendel70

  lavendel70 Ny medlem

  Blev medlem:
  6 mars 2018
  Inlägg:
  11
  Mottagna gillanden:
  4
  Tack för trevlig och givande läsning Kjell!
  /lavendel70
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 14. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
  Kjell:
  Behållarna på dina bilder är ju dom vanliga plus "oljekannan". Orange brukar den vara. Så står det
  en mörkgrön t höger och det är för kläder och skor...Tror det står "ropa y zapatos på den...
  Plastflasksbehållare etc (som jag vet finns) är vid den sk Myrparken (Parque Caballero de Bonald) på kortsidan om man går in
  Calle María Gil Vallejos från Calle Paris...(uppåt från dig sett). Borde ju finnas i ert område nånstans
  också :)
  P
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  DEL 9
  Så börjar denna ”artikelserie gå mot sitt slut. Jag har tänkt att åka ner i april igen och räknar då med att få de sista möblerna levererade. Jag måste då även ta kontakt med en hantverkare som kan fixa en del smärre detaljer i lägenheten som t.ex. montera en dörr mellan vardagsrum och stora sovrummet (idag bara ett draperi), duschrummet skall göras om lite, ett eluttag måste placeras på terrassen och ytterligare några smågrejer.
  Detta med TV och internet måste också fixas till så att jag kan titta på svensk TV och att internetkapaciteten utökas.

  Bör väl också något kommentera de företag jag har varit i kontakt med och hur nöjd jag är med dessa.
  ABACO: Vid lägenhetsköp i Spanien ”måste” man ju använda en advokat, visst kan säkert många mäklare också sköta kontakten med myndigheter etc. men problemet är ju att mäklarna tydligen inte, som i Sverige, är juridiskt ansvariga för det dom säger och konkurrensen mellan dom är enorm och det gör det lätt för dom att ”slira” lite väl mycket på sanningen. Kanske inte direkt ljuga, men ändå att undanhålla vissa viktiga fakta för köparen. Därför använde jag advokatbyrån Abaco som är ett stort företag och där det dessutom finns svenskspråkig personal. På det stora hela fungerade kontakten med dom bra, men en nackdel tycker jag att det var att jag inte hade samma kontaktperson hela tiden under ”inköpsperioden” utan 3 stycken. Visst jag kan förstå att det finns en poäng med detta eftersom olika personer i företaget kan vara specialiserade på olika saker i processen och då har man hela tiden kontakt med en specialist, men det innebär också att om man har sagt en sak till sin kontaktman så är det inte säkert att nästa kontaktperson blir informerad om vad jag sagt. Själv kanske man inte heller minns med vilken av kontaktpersonerna man tidigare har pratat med om en viss sak. Det hände faktiskt ett par gånger att Abaco helt enkelt gav mig felaktig information och detta just pga att informationen mellan de olika kontaktpersonerna hos dom hade klickat. Det hade varit betydligt bättre om jag hade haft 1 kontaktperson som följt mig i hela processen. Visst denne kan ju då inte vara specialist på allt, men om hen inte kunde svaret på något jag undrade över så hade det bara kunnat säga till mig. ”Jag vet inte, men jag skall kolla med någon som kan i företaget och sedan återkomma.”
  Remax Vista – Sakari Moisala. Det var detta företag som sålde den lägenhet som jag köpte. Jag har ju tidigare i denna artikelserie skrivit en del negativt om mäklarna som sådana (eller kanske snarare om den situation som gäller för mäklare i Spanien), men inte desto mindre kan jag absolut inte klaga på något vad gäller denne mäklare. Tvärtom, han var på alla sätt mycket trevlig att ha att göra med och gav bra information och om jag hade några frågor så ställde han alltid upp och hjälpte till att lösa dom. Så absolut, det finns bra mäklare och denne är säkert en av dom. Problemet är väl som sagt snarare som så att lagstiftningen är sådan att den gör det svårt för seriösa mäklare att jobba.

  Några frågor har jag också till er läsare
  1/ finns det någon ”svenskklubb” i Torrevieja. Det vore t.ex. trevligt om man kom överens om att de som har möjlighet träffas en viss tid en dag i månaden på en viss plats i centrum (restaurang/cafe) för att prata lite. Det behöver absolut inte vara så pretentiöst som att man samlas för att göra något (t.ex. spela golf, boule/petanca eller bridge) utan att man bara samlas för en matbit, eller en fika. Om det inte finns, borde det inte finnas en sådan?
  2/ en annan fråga är om ni känner till om det säljs något äkta lokalt hantverk på någon av marknaderna (eller någon affär) i Torreviejatrakten. Jag har besökt fredagsmarknaden och lördagsmarknaden i Playa Flamenca, men där inte sett något äkta lokalt hantverk, faktiskt fanns där inte ens afrikaner med snidat trä (som har funnits på marknader i alla andra länder jag varit). På marknaderna ute på Kanarieöarna (som alla varit betydligt mindre än fredagsmarknaden i Torrevieja) har det alltid varit några som sålt lokalt hantverk.

  Till slut en varning och det för ficktjuvar. I alla turistparadis samlas det av naturliga skäl mycket människor och dit dras då också ofta ficktjuvar. Jag berättade ju tidigare i artikeln att 2 gånger så utsattes jag för försök till ficktjuveri på Teneriffa. Den ene lyckades och den andre misslyckades och det är egentligen otroligt hur duktiga, ”trevliga” och förslagna de är och det är inte innan man själv har drabbats som man fattar hur lättlurad man egentligen är. Efter dessa bägge händelser har jag aldrig någon plånbok i en ficka utan kreditkort, pass och kontanter är alltid placerad i en ”plånbok” på bröstet och som hänger i ett ”senilsnöre” runt halsen där det är nästintill omöjliga att komma åt. Visst kan någon knipsa av snöret men då faller ju bara ”plånboken” neråt och i alla fall på mig så fastnar den då på magens fettvalkar .
  När vi var nere i november blev damen i vårt sällskap på fredagsmarknaden av med en ”portmonnä” som låg i en handväska. På min inrådan så var dock portmonnän tom (bortsett från några hygienartiklar). Läste också på Facebook att man varnade för ”kramare” och just en sådan ”drabbades” jag av vid Zenia Boulevard. Jag var då ensam Det var en person som jag hjälpte (en svensk som jag inte kände) och som sedan ville tacka mig med en kram. I efterhand (inte just då) är jag övertygad om att denne var en ficktjuv, men jag vet inte eftersom mina värdesaker var ”oåtkomliga” så jag drabbades inte.


  Nåväl, det blev lite negativt på slutet men i det stora hela är jag mycket nöjd med inköpet och över att nu ha en lägenhet i Torrevieja.
   
  Rolf.P, erkki, Los Suecos och 1 annan gillar detta.
 16. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
 17. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ovan la jag in 2 foton från lägenheten
  Den första vid ingången till lägenheten och den vetter in mot poolområdet och man ser även lite ut mot den stora parkeringen och med parken i bakgrunden.
  Det andra fotot är från terrassen där det är sol större delen av dagen (från strax före 9, till strax efter 6)
   
  Preciosa gillar detta.
 18. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  658
  Mottagna gillanden:
  268
  Tack Kjell för att du har delat med dig av dina erfarenheter. Jag har skrattat och och suckat omvartannat. :)
  Lite fult var det väl att lägga ut bilderna - jag är ju i Sverige och längtar ner!!! ;)
  Skämt åsido, det låter som du har hittat ditt paradis och det är superbra!

  Jag tror också att de som står i begrepp att köpa en bostad har många tips att hämta från din berättelse.
  /Helen
   
  lavendel70 och Kjell Fohrman gillar detta.
 19. Ricardo70

  Ricardo70 Ny medlem

  Blev medlem:
  22 augusti 2016
  Inlägg:
  13
  Mottagna gillanden:
  11
  Stort grattis till ditt köp Kjell, och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.
  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med dina frågor, men det finns säkert andra medlemmar som har koll på
  det du undrar över. Ha det gött.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 20. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack för kommentaren
   
 21. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack för kommentaren. Sedan är det väl lite surt att den kommer från en Gaisare eftersom ni just slagit ut Elfsborg ur cupen. Nåväl alla "makrillar" har väl lidit nog under årens lopp så det kanske ni förtjänade ;)
   
  Ricardo70 gillar detta.
 22. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
  Tack för "novellen" :)
  Ábaco har haft lite manfall på svensksidan och de tar ju tid att lära upp nya svensktalande.
  Ökade antal husköpare från många länder förra året har gjort sitt till förstås. Hoppas det blir bättre
  Juridiskt har ju aldrig nåt gått fel vad jag vet i alla fall...
  Ficktjuvar är det gott om. Man lär sig att inte gå ut med en massa kort osv...om man måste så
  ha dom i en bra ficka. Många går med guldkedjor om halsen...farligt. Har en bekant spansk tant som ramlade
  vid rycket och bröt armen...Klipper av (skär) remmar görs...hände en väninna trots sin gubbe med...
  kön brukar vara lång på fredagar vid Guardia Civil...suttit med många där.
  Dom har engelsk tolk i bästa fall.
  Svenska klubbar finns flera. Torreklubben flera 100-tals medlemmar. MásAmigos 7000 medlemsfamiljer (avgift),
  Club Nordico (avgift) Ordnar allt möjligt gör dom alla. Resor, språk mm Är inte med i nåt själv så jag är inte uppdaterad
  Sen finns ju Facebookgrupper i massor för Torre, Costa Blanca etc, där är jag inte heller så uppdaterad men vet att det finns.
  En bra sida vad som händer i stan är Aktiv i Torrevieja:
  http://www.aktivitorrevieja.com/
  Och vad sker: http://www.aktivitorrevieja.com/sve/kultur/agenda/utv_begiv/utv_begiv.php
   
  Ricardo70 och Kjell Fohrman gillar detta.
 23. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Vad är Torreklubben gör något?
  Mas Amigos och Club Nordico verkar ju mest bygga på olika aktiviteter (golf, bridge, petanca, vinprovning, resor etc) men eftersom jag är lat (nåja) så jag är mest ute efter ickeaktiviteter (typ att träffas för att fika) - dvs sådant som inte kräver någon planering utan bara att träffas och tjöta lite om man är därnere och inte är upptagen. Nåväl dessa bägge verkar ju ha ett café så jag får väl masa mig dit och kolla nästa gång jag är nere.
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...