Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Stort tack till de som har skrivit i tråden och kul att tråden fortfarande rullar på(y)

  Igår (en månad innan det var planerat) kom jag så hem till Sverige igen och även om jag nu skall hålla mig i karantän i 14 dagar och det är betydligt kallare här så är det ändå väldigt skönt främst för att jag här inte är ensam och även att jag här kan gå ut och promenera (även om jag bor väldigt nära Göteborgs centrum så finns det gott om ödsliga promenadvägar här) utan att "jagas" av poliser.
  Hemresan gick bra även om den var tämligen jobbig. Tog bussen 07.00 från Torrevieja. Jag hade i förväg köpt och skrivit ut bussbiljetten via nätet. Detta var nog tur eftersom vad jag kunde se så var inte kassan på terminalen öppen och man har ju inte tidigare kunnat köpa bussbiljett av chauffören på terminalen. Man får ju nu bara gå in på bussen vid bakdörren och sedan fick man gå fram och visa upp sin biljett för chauffören (bussens främre del är nu inplastad). På flygplatsen var det väldigt få flyg som skulle gå under dagen (tror det var 6 st) men ändå var köerna jättelånga och det tog väldigt lång tid vid säkerhetskontrollen. Detta dels för att man i köerna skulle hålla avståndet, men främst för att bara 2 rullband för bagaget var öppna. Det mesta var sedan stängt när man väl kom in. Det är möjligt att någon restaurang var öppen, men jag såg i alla fall ingen. Däremot så var någon "kiosk" öppen så jag kunde köpa något att dricka på hemresan (lite "mat" hade jag med mig). Biljetten hem gick via Stockholm (helt omöjligt att få tag i direktbiljetter till Göteborg) vilket gjorde resan hem väldigt lång (från 07.00 till 19.00), men framförallt ökar det ju risken rejält för att bli smittad. Nästan lite parodiskt att man överallt utanför planen tvingas köa med stora avstånd, men inne på planen sitter man som packade sillar.

  Några kommentarer till inlägg ovan:

  Gyllis:
  Går minst en mil om dagen nu, skönt att hålla igång.
  ...och innan någon sätter igång och bannar mig för att jag trotsar husarresten – jag går en runda i min egen trädgård.
  För övrigt är det just husarrest som gäller nu. Har lite svårt att förstå det när det gäller oss som bor mitt ute i ingenstans.

  Lite synd bara att min balkong bara är på 4 kvm:( (men utsikten från den är fin:rolleyes:) och det är ju t.o.m. "förbjudet" att vistas i gemensamma utrymmen som på takterassen eller "loftgången". Håller annars med om att det är rätt löjligt att sätta åt folk som tar en promenad "in the middle of nowhere". Tur att man slipper dessa restriktioner här hemma.

  PerMor:
  Men kan sägas att som ny på Facebook har jag aldrig varit med om hysteri och galenskap på en del grupper som har med Torrevieja att göra, och jag är tacksam för den sansade tonen här på SP F, gick ur 2 grupper efter jag kom hem från Spanien.... efter en del inlägg i dessa FB grupper förstår jag varför man fortfarande säljer skor med kardborreband för vuxna.:confused:
  Jo det var sant det ska bli intressant att se hur priserna på boende i Torre blir förändrat efter detta.

  Jag har funnits med några år på Facebook och kan bara hålla med dig. Jag ser Facebook som en soptunnan där man inte kan hitta mycket matnyttigt, men rotar man tillräckligt mycket i skiten så visst kan man rota upp något som man kan ha nytta av. T.ex. har jag haft en del nytta av gruppen "Duktiga hantverkare....." som är en kombination av Facebookgrupp och hemsida. .
  Man kan nog anta att priserna på boenden i Torrevieja kommer att gå ner framöver eftersom efterfrågan kommer att minska (folk kommer att ha sämre med pengar, många affärer och restauranger här nere kommer att få slå igen och att Spanien får en negativ stämpel på sig pga av att Coronan har slagit så hårt här). Men å andra sidan, sjunker priset på boenden här så blir ju billigare att köpa - så de som inte drabbas så hårt ekonomiskt av "Coronan" kanske då tar tillfället i akt och fyndar. Såg just denna artikel i Spaniaavisen http://www.spaniaavisen.no/wip4/reg...TnUdxuqZ8YrGkY6ETE1cGowz59TB0ZNy_nNjYgSl0idZY

  Preciosa:
  Blackpudding Kjell...vad är det
  Läste en artikel i DN som är låst men jag låste upp. Gunnar Jonsson heter artikelförfattaren...
  Kanske går att läsa, men iaf så hörs det ju stor kritik mot Sverige från andra länder inkl svenskar hur vi
  hanterar viruset...Ingen idé att klandra någon egentligen i dessa tider men Danmark sa nåt fult i går på TV.
  Den här artikeln visar på vad Spanien gjort för fel eftersom allt eskalerat så mycket...
  Går det att läsa den så går det...annars är den kvar ändå...jag loggade in för det är gratis en tid :)
  https://www.dn.se/ledare/gunnar-jonsson-de-odesdigra-misstagen-som-forvarrade-spaniens-coronakris/
  OK, historien får visa vad som hänt...


  Blackpudding https://en.wikipedia.org/wiki/Black_pudding är en brittisk "variant" av blodpudding (som jag gillar) och tillsammans med lingonsylt är det riktigt gott.
  Kunde inte läsa artikeln, men man kan ju alltid spekulera och gissa och det är ju det som tidningarna gör idag (för att få sålt). Egentligen så tycker jag faktiskt att de svenska experterna är "bäst" idag, för dom säger ju i regel åtminstone att dom inte vet utan att det dom trodde idag mest var baserat på gissningar utifrån deras "magkänsla". Varför just Spanien och Italien har drabbats så hårt av Coronaviruset kan man ju fundera över eftersom de är de länder som har hårdast karantän av alla länder (betydligt hårdare än de länder som har en mildare karantän). Vill därmed inte påstå att en hård karantän är direkt negativt, men man kan nog utgå ifrån att en hårdare karantän åtminstone inte resulterar i färre Corona-smittade. Sedan skall man också ha i åtanke att Sverige i längden inte kommer att drabbas av färre Coronautbrott än Spanien för myndigheterna säger ju själva att deras taktik är att dra ut på förloppet och detta av flera skäl som
  1/ belastningen på sjukvården blir inte så hård utan alla skall kunna ges en adekvat behandling
  2/ fler och fler blir med tiden (vid ett utdraget förlopp) resistenta mot att drabbas av Coronaviruset och därmed smittas färre
  3/ förhoppningsvis så kommer snart ett vaccin att ha tagits fram
  Några tankar om varför just Spanien (och Italien) har drabbats så hårt
  1/ Innan Coronan bröt ut i Spanien letade jag ju efter ett ställe i Torrevieja som kunde ta en del prover på mig (har skrivit om detta tidigare i tråden) och jag gick då in på en spansk vårdcentral för att fråga om de kunde göra detta. Där var det packat med folk och det var en jäkla massa före mig i kön (minns inte exakt hur många - men klart mer än 30 st i alla fall (kanske var det 50-60, minns som sagt inte)) och efter 5 minuter så gick jag. Jag är ju i högsta grad i riskzonen (inte bara för Coronan) och att sitta flera timmar i en tättpackad vårdcentral med sjuka människor är definitivt inte att rekommendera. Det verkade som om hela kösystemet byggde på att man tog en nummerlapp och väntade - dvs inte som i Sverige där man förbokar en tid. Om det fungerade också på detta vis när Coronan bröt ut så lär alla som sitter i ett väntrum på en vårdcentral bli smittade och att smitta en massa redan sjuka människor är definitivt inte bra.
  2/ I södra Europa har man ju en tradition av att hälsa på varandra med en kram eller en kindpuss istället för med ett handslag som i norra Europa och detta gör att smittan sprids snabbare.
  3/ Speciellt äldre samlas ju mer och umgås i större grupper än här hemma. Varje dag när jag tidigare promenerade ner mot stranden så satt det alltid ett stort gäng med gubbar på en restaurang och spelade canasta. I communityn där jag bor så brukar ofta ett gäng med äldre damer sitta runt ett bord nära poolen och handarbeta eller bara prata med varandra. Detta är ju traditioner som även dom i sig är positiva så leder dom ju till att smittan sprids snabbare.
  4/Sedan tror jag absolut att användandet av dessa ”fake-munskydd” som så många bär idag i Spanien (lär även rekommenderas av myndigheterna i Spanien) har spelat in negativt. Dels skyddar de ju inte alls mot att man blir smittad och än värre så verkar många av dom som bär dom (speciellt många unga) tro att de är helt skyddade och tror att de kan göra vad som helst. När man gick ut för att handla så gick nästan alla som man mötte ut en bit på gatan när man möttes på trottoaren, och de som inte gjorde detta var nästan alltid unga spanjorer..
  Nåväl detta var några gissningar från min sida, men som preciosa skriver - historien får visa vem som har rätt.

  Hydrolift:
  Skicka ut drönaren om du vill se dig om!
  Dom enda som får skicka ut drönare i Torrevieja är väl polisen som lär göra det för att ha koll på att folk inte tar sina promenader på takterasserna i sina resp. boenden.

  Sedan tror jag inte riktigt att syftet är att man vill se sig om, utan snarare att man vill ut och röra sig och där lär inte en drönare vara till mycket nytta

  Ha det så bra allihop :)
   
  CalleH och DiBo gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej igen Kjell!
  Tack för infon om blackpudding...hm vågar nog inte prova :)
  Bra att du kom hem men förstår att resan tog tid! Fy.
  Apropå vårdcentraler - Centro de salud - ambulatorio...har många namn...
  Ja man får ta en nr.lapp och vänta...och vänta...i bästa fall så får man det man
  vill göra men på en ny tid, kanske 2 - 3 - 4 tim senare...sist var det så...4 alltså.
  Dom som säger att dom blir behandlade på en gång och allt går så fort...ja jag har aldrig
  varit med om att det går fort...varit med andra ett antal ggr under åren och mig själv ett par ggr.
  Alltid fullt av folk...det är ju gratis och då går man för det minsta lilla...väntetiden beror väl på vad det är,
  kommer man akut så går det väl fortare om man inte kan stå upprätt...
  Några Euro kunde det väl kosta så minskade trycket...dom som inga pengar har kan väl få ett kort
  som dom har på matutdelningen på San Pascual. Jaja jag är ju inte rätt person att ha åsikt, är ju inte
  resident :)
  Apropå spridningen så skrev ju DN det som är låst...men ett som är säkert är att ålderdomshemmen verkligen
  har råkat ut...anställda och boende. Nu stod det i dag också att en residencia har dödsfall i Nueva Torrevieja. Rättat¨se längre ner...
  Jaja få se, nya restriktioner är på G i Sverige också men utegångsförbud känns väl långt borta...eller?
  Edit: Ang äldreboende i Torrevieja så är 3 boende och 6 anställda infekterade i Nueva Torrevieja och på Almudena 1 boende och 1 anställd enl Torreguia.es.

  Vi ses här på Spf...Chao P ♥♥
   
  Last edited: 2 april 2020
  DiBo och Kjell Fohrman gillar detta.
 4. Mats Snow

  Mats Snow Medlem

  Blev medlem:
  25 januari 2017
  Inlägg:
  91
  Mottagna gillanden:
  41
  DN kan man ju öppna fram till 31/5, prenumerationen upphör då och det sker ingen automatisk fortsättning.
   
  Preciosa gillar detta.
 5. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Funkar inte om man är utskriven från Sverige, åtminstone så var det så för mig.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Stefan K

  Stefan K Medlem

  Blev medlem:
  17 september 2017
  Inlägg:
  94
  Mottagna gillanden:
  28
  det var tur du kom hem kjell så vi slipper höra mer hur svårt du hadde det i Spanien
   
 8. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jepp, sicken jäkla tur - inget ont som inte har något gott med sig ;)

  Önskar er alla en riktig skön påsk och det oavsett var ni befinner er
  92398036_700450884029454_787844890695303168_n.jpg
   
  CalleH, Cameo, Helen1 och 5 andra gillar detta.
 9. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Högst frivilligt att läsa tråden, och jag vill gärna höra hur Kjell har det – i Sverige och i Spanien.
  Ha en bra Semana Santa, och det gäller alla, även huskatter...
   
  CalleH, Don Pedro, Sharky och 10 andra gillar detta.
 10. CalleH

  CalleH Medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2018
  Inlägg:
  31
  Mottagna gillanden:
  31
  Jag måste säga att jag är imponerad över hur du, Kjell, orkar skriva ner allt... och jag följer gärna dina strapatser, var du nu är...
   
  Gyllis, DiBo, Don Pedro och 3 andra gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. PerMor

  PerMor Aktiv medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  111
  Mottagna gillanden:
  44
  Hoppas det finns fler saker att skriva om för dig @Kjell Fohrman
  vi köpte nästan samtidigt och det har varit en bra läsning av att läsa din resa
  Tack
   
  CalleH, Gyllis, Cameo och 5 andra gillar detta.
 13. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Stort tack till er som har kommit med uppskattande kommentarer och som har "gillat" mina inlägg(y)
  Visst man kan ju inte behaga alla, men det är ju fördelen med ett forum som detta. Man kan ju undvika att läsa de inlägg som en del skriver och man kan t.o.m. även "blockera" så att man inte ser de inlägg som en del skriver. Så har jag själv gjort med några få i detta forum. I det stora hela så ser jag dock inte att det skulle vara ett stort problem med att många här skulle skriva inlägg som jag ogillar, tvärtom är det väl snarare som så att jag tycker att det skriva alldeles för få inlägg i forumet (både inlägg som jag gillar och sådana som jag ogillar, både inlägg i ämnen som jag tycker är intressanta och sådana som jag tycker är ointressanta) - så min uppmaning är istället skriv fler inlägg i forumet :)
  Själv kommer jag att fortsätta med att skriva inlägg här, men en sak har jag gjort. Nämligen att jag har bytt namn på denna tråd från "Att köpa bostad i Torrevieja" till "Bostad i Torrevieja" för de inlägg som jag skriver nu handlar ju mest om hur det är att bo här i denna trevliga stad(y)
   
  Mats Snow, DiBo, Dick och 9 andra gillar detta.
 14. Linkan

  Linkan Aktiv medlem

  Blev medlem:
  29 oktober 2013
  Inlägg:
  355
  Mottagna gillanden:
  41
  kör hårt Kjell
  vi är många som uppskattar det :)
   
  Dick och Kjell Fohrman gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Så är det dags för en ny liten lägesrapport som dock mest blir lite funderingar eftersom jag egentligen inte har så mycket nytt att sägao_O
  Har nu varit hemma i Sverige i lite drygt 1 månad och det var skönt att komma hem så man fick röra sig utomhus "som man ville". Dilemmat här i Sverige har väl mest varit att vädret här inte alltid varit så inbjudande så man har ändå ibland stannat inne. Men nu är vi ju inne i maj och det blir varmare och varmare här. Har ju också kunnat läsa att de nu har börjat släppa på restriktionerna i Spanien så man får tillbringa lite mer tid utomhus även där. För övrigt så börjar dödsfallen i Corona att minska i antal både i Sverige och i Spanien. "Dilemmat" är väl då bara att relativt få har drabbats av Coronaviruset både i Torrevieja och i Göteborgsområdet och därmed är det här ännu långt ifrån någon s.k. flockimmunitet i dessa områden och därmed lär det dröja väldigt länge innan man kan blåsa "faran över". Det lär nog dröja tills det finns ett vaccin framtaget och folk (speciellt de i riskgrupperna) och det tar säkert åtskilliga månader (kanske 1 år). Nåväl om detta kan man bara spekulera och hoppas - fram tills dess: håll avstånden och tvätta händerna.
  Nu var ju tanken med detta inlägg mer att fundera över framtiden:
  Det lär nog dröja innan vi icke residenta får åka ner till våra lägenheter igen. Det har antytts att det skall bli någon gång i oktober, och andra har trott att det inte blir i år (i alla fall inte via flyg). Det är ju då frågan om vilka flygbolag (och vilka linjer) som finns kvar då. Det finns ju redan nu en överetablering av flygbolag världen runt och det är ju egentligen orealistiskt att tro att olika länder skall fortsätta med att plöja in miljarder i sina resp. flygbolag och det samtidigt som det kan dyka upp krav om att man framöver inte får sitta så tätt i flygplanen. Det lär under alla omständigheter innebära att biljettpriserna framöver kommer att bli åtskilligt högre. Redan innan detta med Corona hade jag (främst av miljöskäl) tittat på möjligheten att ta tåget ner istället för flyget, men det verkar vara väldigt krångligt (flera byten), tidsödande och dyrt så det har inte fungerat. Kanske kan det nu istället dyka upp en del bussbolag som nu satsar på direktresor från Sverige till södra Spanien. Vi får se.
  Hur ser då Torrevieja ut om ett halvår (eller ett år) när allt öppnas igen. Ja både Spaniens och Torreviejas ekonomi lär vara körd i botten. För redan innan Coronan hade ju Spanien en dålig ekonomi jämfört med t.ex. Sverige och även här i Sverige pratas det ju nu om neddragningar till följd av Coronan och t.ex. sänkta pensioner och detta i ett land som har en stark ekonomi. Så vi kan nog räkna med att den kommunala servicen i Torrevieja blir sämre, samtidigt som massor av restauranger och affärer har kursat (så sker ju även i Sverige, trots att restauranger och affärer här ändå har kunnat hålla öppet under krisen). Även många andra verksamheter som mäklarföretag, lantbruk, byggföretag etc. etc lär försvinna.
  Priserna på bostäder lär sjunka och jag har sett spekulationer på prissänkningar på alltimellan 5% och 40% och sådana prisras brukar ta flera år på sig innan priserna har återhämtat sig.
  Så det är nog inte bra läge för dig som skall sälja att göra det nu eller under det närmaste året, men å andra sidan ni som har relativt gott om pengar och tidigare har funderat på att köpa en bostad här, skall nog passa på inom något år. Det lär i alla fall vara mycket bra prutmån på bostadspriserna framöver. Tänk dock på att med en sämre ekonomi så kommer många att ha kniven på strupen och moralen försämras så det blir ännu viktigare än tidigare att alltid anlita en seriös advokat vid köpet.
  Ha det gött och håll avståndet(y)
   
  Last edited: 6 maj 2020
  DiBo, Dahook och Helen1 gillar detta.
 16. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Verkar vara lite si och så med att man inte får komma in. Två kompisar flög till Malaga i veckan utan några som helst problem, och de är inte residenta...
  https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28853/inreseforbudet-tillampas-pa-en-hoft/
   
  Preciosa gillar detta.
 17. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jo det är säkert mycket av de nya regler/lagar som har införts och där myndigheterna i dagens läge inte har resurser till att hålla koll på allt utan det handlar väl mer om att vi som enskilda individer faktiskt själva får ta vårt ansvar och ta reda på vad som gäller för regler i både landet man åker från och i landet man kommer till (se t.ex. vad som juristen skriver i den tråd som du länkar till ovan). Att bara strunta i lagarna och chansa på att man inte skall åka fast kan bli dyrt.
   
  PerMor gillar detta.
 18. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  330
  Mottagna gillanden:
  312
  Hej Kjell och trevligt att höra från dej oavsett vart du befinner dej i världen!
  Ja, den här krisen har ställt till det ordentligt och jag lider med alla näringsidkare som måste ha haft det tufft under karensen och det är bara att hoppas på att de flesta kan återkomma dock inte lika många som förr då en del säkert hade det tufft redan innan.

  Här nere har det ju lättat upp något så du är välkommen ned att återuppta dina promenader när regelverket så tillåter!
  Själv drog jag paralleller med kosläppet, allt annat olika, när det var dags i lördags men min redan innan usla kondition befann sig långt under minus men förhoppningsvis kommer mitt vankande på strandpromenaden att ge resultat.
  Ang. strandpromenaden så är den inte så välbesökt som jag hade trott men vi "oldtimers" besitter för det mesta vett o etikett och håller behövligt avstånd för det mesta.
  Noterade igår att ett antal promenerade längst strandkanten och undrade om restriktionerna lättat något men kollade idag igen och avspärrningsbanden är fortfarande kvar och på vissa håll kompletterade med kravallstängsel så var snarare ett uttryck för civil olydnad.

  Munskydd efterlevs hyfsat så var o varannan ser ut som presumtiva rånare - har själv ett av flergångsbruk men sitter mest som en haklapp då jag tycker att det är svårt att andas genom då de är tjockare än engångsvarianten men givetvis åker det på när så är påkallat.

  En del strandrestauranger städade och fejade o lär väl öppna inom kort + även andra vilket jag ser fram emot. Kinakrogen som ligger vägg i vägg med Consum på avda Habaneras har öppnat för avhämtning med begränsade tider men tror inte det skulle falla i god jord om jag stoppade in huvudet o frågade efter Wuhan-anka. Själv hoppas jag att BarCelona öppnar snart då jag saknar deras svensk/norska husmanskost. Finns även ett svenskt ställe, Mi casa su casa som ligger strax bakom busstationen från vår sida sett och som har en gudomlig räksmörgås.

  Skandinaviska butiken som ligger på lagom gångavstånd verkar ha blivit mitt tredje hem då svenska varor dövar lite granna av hemlängtan.

  Ang. hemlängtan så bär det väl av i början av nästa månad och fick i veckan ett personbevis efter 20 dagars postgång. Beställde ett tidigare men det som kom, då efter 14 dagar, var på svenska men då Frankrikes gränskontroll kan vara lite känslig beställde jag för säkerhets skull ett som förutom att det var på engelska även var stämplat och underskrivet. Blev lite förvånad då det var så nära en släktutredning som man kan komma med uppgift om fru, son samt avlidna föräldrar så m.a.o. var det heltäckande sånär som tandstatus men ingår nog inte i myndighetens uppgifter.
  Har även bokat boendeparkering vilket inte var några problem för en spanskregistrerad bil - det som krävs är en kopia på reg.beviset samt ett foto på bilen där reg.nrt framgår.

  Ang. bostäder som du nämnde väntar med säkerhet bistra år - en av mina vänner härnere lade ut sin studio till försäljning dagarna innan nedsläckningen var ett faktum och fick via agenten veta att de stängt kontoret i stort sett dagen efter + att studion som f.ö. var jättefräsch och nyrenoverad och ligger i ett område med övervägande skandinaver och engelsmän var köpt till överpris så den försäljningen, när den nu blir av, lär svida.

  Har själv samma problem i Sverige då tanken var att åka hem i april o lägga ut fritidshuset till försäljning men p.g.a. rådande omständigheter lär vi skjuta på försäljningen till nästa år. Visserligen sägs det att det är ett sug efter fritidshus nu när resorna är begränsade men känns lika fullt lite tight, gör kanske ett försök
  vid hemkomsten - Den som lever får te som Lipton så fyndigt uttryckte det :)
   
  Helen1, Cameo och Kjell Fohrman gillar detta.
 19. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ett stort grattis till mig själv och alla andra som har skrivit i denna tråd på Spanienforum - detta eftersom den nu har mer än 100.000 visningar :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
  Kul att den fortfarande rullar på och att det fortfarande är så många som läser det som skrivs i den
   
  Emil Sandstedt, Helen1, PEB och 5 andra gillar detta.
 20. CalleH

  CalleH Medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2018
  Inlägg:
  31
  Mottagna gillanden:
  31
  Grattis - och jag förstår varför!
  Bra jobbat och tack för ditt engagemang! Calle
   
  Helen1, Rottweiler, PerMor och 2 andra gillar detta.
 21. Emil Sandstedt

  Emil Sandstedt Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2019
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  11
  Tack Kjell, alltid kul med dina rapporter.

  Själv tittar jag på biljetter ned igen för att se till lägenheten och ha det bra, men tycker det är lite rörigt vad som gäller. Vissa turister verkar släppas in, medan oficiellt har man inte öppnat helt ännu. Någon som personligen känner någon som åkt till Spanien de senaste 1-2 veckorna, eller som ska åka inom kort?
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 22. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Håller med om att det verkar minst sagt rörigt just nu och det ges flera uppgifter om vad som gäller idag och oavsett vad som är rätt eller inte just nu så finns det inget som säger att samma regler gäller imorgon. Dvs även om man skulle lyckas ta sig ner, kan det mycket väl gälla andra regler när man skall hem så man inte kan ta sig hem.
  Läste igår ett uttalande av någon spansk minister som sa att det inte kommer att tillåtas några internationella flyg innan i oktober, men det var som sagt igår det ;)
  Normalt sett är jag aldrig nere i Torrevieja under sommaren (tycker det är för varmt där då) men eftersom jag i år "tvingades" åka hem i förtid så hade jag vid hemresan planerat att ta en kort vända ner under sommaren för att se till lägenheten, men nu "vågar" jag inte det. Inte så mycket pga Coronan utan pga det som Coronan dragit med sig i form av restriktioner etc. Jag vet ju inte om flyget sedan går hem och hur som helst såg någonstans att om man kommer ner så måste man sitta dom första 14 dagarna i karantän. Så nu kommer jag att avvakta till hösten igen. Normalt sett brukar jag på min höstrunda åka ner i månadsskiftet september/oktober och sedan hem igen strax innan jul. Det är det jag siktar på nu, men jag kommer definitivt inte att boka några flygbiljetter för den resan nu utan istället avvakta tills den tiden börjar närma sig.
  Sedan har jag ju dessutom ett företag som ser till min lägenhet var 14:e dag och det har de också kunnat göra även under hela karantänstiden så det är ju inte direkt akut att jag måste ner.
  Så mitt svar på din fråga blev tyvärr inte mycket till svar, men det stora problemet just nu är nog att ingen VET, däremot finns det en massa (speciellt på Facebook) som anser att just dom vet :)
   
  Emil Sandstedt och CalleH gillar detta.
 23. Emil Sandstedt

  Emil Sandstedt Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2019
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  11
  Ja du har rätt, det är svårt att veta. Det känns som att Juni är lite väl optimistiskt. Har bilande här hemma som plan B, men det är inte riktigt samma sak att sitta på E4:an söderut som att flyga iväg till härliga Torrevieja. :)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...