Köpprocess I Spanien

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Ludwig, 5 februari 2019.

 1. Ludwig

  Ludwig Ny medlem

  Blev medlem:
  2 december 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  0
  Så många svar! Uppskattas!
  Bra tips! Om mäklaren redan har en kontakt med banken, betyder det då att de då redan har värderat lägenheten? Men desto enklare för mig desto bättre. Har varken tid eller ork att bråka med olika banker om jag inte måste.

  Jag har sett den och tyckte den var lite väl mkt övergripande och inte så mycket fakta och exempel. Drog faktiskt iväg ett mail till dom i fredags där jag frågade om dom arbetar i Malaga och priser. Ska höra med dom ang banker om det visar sig att dom kan hjälpa mig. Vore tråkigt att behöva åka ner en dag extra för att prata med banker. Roligare kan man ha för sig...

  Tackar, ska ta och fylla i det
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Ludwig

  Ludwig Ny medlem

  Blev medlem:
  2 december 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  0
  Vad är meningen med dig? Försvinn.
   
 4. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  113
  Mottagna gillanden:
  38
  Jo, det var kanske lite onödigt av honom. För detta löser du om du bara bestämmer dig för det.

  Finns viljan, så finns vägen.

  Vamonos Ludwig :)
   
  erkki gillar detta.
 5. Ludwig

  Ludwig Ny medlem

  Blev medlem:
  2 december 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  0
  Viljan finns och har funnit sen första gången jag åkte ner till Spanien för 6 år sedan. När man tänker på det känns det rätt sjukt att jag denna månad ska boka flyg för att förhoppningsvis (det måste kännas bra dåligt för att jag inte ska slå till) köpa en lägenhet. Kollar fotocasa o idealista nära på frenetiskt men då har jag iaf koll på läget och blir troligtvis inte förvånad :)
   
 6. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  113
  Mottagna gillanden:
  38
  Gott att höra.

  Du verkar ha ditt mål klart för dig och hur du ska nå det, jag ser inte varför du inte skulle ro i iland detta.

  Angående Idealista och Fotocasa så antar jag att du vet att du kan fylla i vad du söker och därefter få mail på vad som uppfyller dina kriterier. Så att du slipper gå in där manuellt och leta, menar jag.
   
 7. Gyllis

  Gyllis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  240
  Mottagna gillanden:
  203
  Tror fortfarande att det betyder kulram. Extra kul om det gör det, kul av dem i så fall att välja det som symbol – skitkul faktiskt!
   
  Los Suecos gillar detta.
 8. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  113
  Mottagna gillanden:
  38
  Det betyder kulram, också. Men den betydelsen använder inte alla av dem, bl a Bar Abaco.

  Men fortfarande jätteroligt, eller hur? :D
   
  Last edited: 11 februari 2019
 9. erkki

  erkki Känd medlem

  Blev medlem:
  26 september 2014
  Inlägg:
  1.034
  Mottagna gillanden:
  123
  Hej du tror helt rätt det betyder kulram
   
 10. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.499
  Mottagna gillanden:
  463
  Nja, visst det làter bra men det fungerar inte sà i praktiken.
  Det finns ingen bank som ger dig lànelöfte pà en enskild bostad utan att ha skickat ditt värderingsman etc. (om du nu inte ràkar ha ett par miljioner pà ett konto i deras bank) Sà innan du fàr ditt làn klart kan du kallt räkna med att vänta i minst 2 veckor.
  När du köper sà betalar du in x antal € för att reservera lägenhetern sà att den inte ska säljas till nàgon annan. Huruvida den kan betalas in pà ett kundkonto eller ej, beror pà mäklare och säljare (men väldigt ofta gàr pengarna pà mäklarens konto vid begagnad, inte sà vid nybyggt). Det stämmer att du blir (kan, det beror pà säljarena goodwill) att du mister din reserveringspeng om du inte fàr làn, eftersom det är köparens ansvar att veta om han har ràd eller inte. Skulle en advokat hitta fel i lagfart eller andra konstiga grejer som inte är annonserat, sà har du rätt att avstà och fà pengar tillbaka,

  Men man KAN absolut kräva att man ska kunna göra allting sà som Kjell pàstàr, men bli dà inte förvànad om de säljer den till nàgon annan.
  De utlänningar som köper fàr trots allt anpassa sig till seder och bruk här.
   
  erkki, Sharky, Anca och 1 annan gillar detta.
 11. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  294
  Mottagna gillanden:
  320
  Håller med för självklart är det en risk man då tar att objektet säljs till någon annan och mäklaren säger ju "alltid" (även om det oftast inte är så) att flera andra är intresserade och risken då är stor att man inte får den.
  Men det är ju samma risk man då tar om man inte betalar handpenning direkt vid ett köp utan lån, dvs den tid det tar för advokaten för att kolla upp objektet (vem som äger den, om skulder och inteckningar finns etc.).

  Men jag tror nog att denna "risk" är lägre än den risk man annars tar att bli av med handpenningen för att man inte får låna tillräckligt mycket. Dessutom så följer man mitt råd så riskerar man ju då i alla fall inte av med en massa pengar, utan "bara" att man inte kan köpa en specifik lägenhet, men utbudet här nere är ju jättestort så förlorar man "en" så finns det alltid andra alternativ om man
   
 12. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.499
  Mottagna gillanden:
  463
  Nu jobbar jag inte direkt inom sälj, och jag pratar förvisso om nybygge, men blir lika förbluffad över hur ofta vi har kunder som blir arga pà säljarna när de kommer tillbaka en tid senare och vill köpa "hörnlägenheten" och fàr veta att den är sàld.
  Men visst har du rätt, du riskerar ju nästan ingenting genom att göra sà. Samtidigt sà màste man ha förtroende för dem man köper av/genom. Litar du inte pà dem, sà är mitt ràd att inte köpa. Hade en gàng en kund som ville ha bankgaranti pà inbetalningarna eftersom att det hade hennes advokat sagt att det màste man ha vid nybygge. Att huset stod färdigbyggt och inflyttningsklart spelade tydligen ingen roll.
   
  Los Suecos gillar detta.
 13. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.859
  Mottagna gillanden:
  692
  Apropå Ábaco advisers så har dom inte samma funktion i Marbella och ingen som pratar svenska. Om det behövs så samarbetar dom med nån advokat...i Alicante däremot har dom köp/säljkontor...som i Torrevieja ...från en säker källa som jobbar där...
  P
   
  Helen1 och Los Suecos gillar detta.

Dela sidan

Laddar...