Att köpa bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Kontakt
  Tänkte "skriva av mig" om en annan sak som är nog så viktig om man väljer att bo hela eller en del av året i Spanien och om man som jag inte kan spanska. Innan jag köpte lägenhet i Torrevieja så läste jag i många forum om hur lätt det är att få kontakt med andra människor och att de svenskar som bor där "tinar upp" när de kommer ner och är mycket öppnare därnere än de är härhemma!!!!!!!!!!
  Hur har det då blivit för mig - först kanske en liten "varudeklaration" av mig själv. Jag är definitivt inte "supersocial" utan lutar väl i så fall mer åt "ensamvargshållet". Det är väl lite mer som så att jag faktiskt inte måste ha en social kontakt utan klarar mig rätt bra själv. Så detta är jag och jag kan INTE hålla med om att folk är mer sociala i Torrevieja än i Partille. Man pratar inte med varandra på bussen vare sig i Torrevieja eller i Partille. Jag borde kanske ha blivit lite "varnad" när jag var därnere något år innan jag slutligen köpte min lägenhet. Jag hittade då en intressant lägenhet via en mäklare och åkte därefter ensam ut till området/gatan där lägenheten låg för att prata lite med grannarna om hur det var att bo där. Jag träffade då på flera människor som bodde där men när jag frågade dom (på lättförståelig engelska) hur det var att bo där så tittade alla åt ett annat håll och verkade väldigt upptagna. Nåväl jag antog då att ingen av dom kunde ett ord engelska. Detta verkade dock underligt eftersom det dels var i ett "turistområde" och dels så såg de inte ut som "spanjorer" - nåväl det var de kanske ändå!!!!!!!
  Nu bor jag i en urb. (Calas Blancas del Mar II) där mer än hälften av namnskyltarna (ca. 120 st) har "icke-spanska namn men det är förstås inte så många som är där just när man själv är där. Jag har varit där 3 ggr (i ca. 3,5 mån) och antalet lägenheter som det har lyst i på kvällen har varierat mellan ca. 10 st i februari till ca. 30 st i juni så det har inte direkt varit överfullt, men visst "träffar" man så gott som dagligen på folk som bor där. Men med 2 undantag (återkommer till dessa) så har inte en enda människa inom området tilltalat mig. När jag passerar någon så säger jag dock alltid hola/buenos dias/hello etc. (vad jag säger beror på personens ålder och "utseende" och tid på dagen) och nickar och ler lite. Då brukar de svara på samma sätt innan de går vidare - dvs det är ungefär som i Sverige. Inget mer.
  jag nämnde 2 undantag
  1/ de som jobbar i området (antingen i urb. eller som hantverkare i en lägenhet) de är alltid mer "aktiva" men de kan ju i regel bara spanska (som jag inte kan) och de bor heller inte i urbanisationen.
  2/ det andra undantaget var dock en som just då bodde i området. Jag sa hello till honom (han som ut som en Nordeurope) och då blev han alldeles till sig och babblade på för fullt (antagligen var jag den förste som hade pratat med honom) men han kunde bara tyska så det var tyska som han berättade sitt "livs historia" på. Jag kan väl "några ord" på tyska så jag kunde väl föra en konversation med honom. Jag behövde ju inte säga så mycket för det var mest han som pratade. Dock visade det sig han "bara" hade en hyrt en lägenhet där så sannolikheten är väl minimal att jag träffar på honom igen.
  Nåväl någon kanske menar att det är mitt "skrämmande" utseende och röst som gör att folk inte vågar prata med mig. Kanske det, men fan trot. Jag hörde också om en ytlig bekant från mitt arbetsliv i Sverige (jag är idag pensionär) som hade köpt en lägenhet här nere. Han hade sålt sitt förtag i Sverige och skulle flytta ner till "det glada livet i Spanien". Han är verkligen "supersocial" (till skillnad från mig då) och har alltid haft lätt att få kontakt med människor här hemma i Sverige. Han flyttade ner, men kom hem igen efter några få månader och hans kommentar var - det var dom mest fruktansvärda månader han hade upplevt i hela sitt liv...….
  Så vad kan man då göra för att söka kontakt med andra människor. Ja det finns nog en del som jag tänkte återkomma i ett annat inlägg.
   
  Last edited: 17 september 2018
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  att Mitt inlägg ovan kan kanske ses som väldigt negativt för Torrevieja, men jag ser det inte som så negativt för just mig utan jag blev väl mer förvånad eftersom jag innan hade läst om hur sociala alla var etc. etc. Är tämligen övertygad om att det är värre för de som i Sverige är väldigt sociala och är vana med att ständigt ha människor omkring sig.
  Vad kan man då göra för att få kontakt - jo samma som man gör i Sverige - dvs aktivera sig i en organisation.
  Vad jag vet så finns det 3 "sverigeklubbar" i Torrevieja. (känner ni till fler så tipsa gärna om dom)
  Mas Amigos - https://www.masamigos.com/sv
  Club Nordica - http://www.clubnordico.com/
  Klubb Torrevieja
  Jag gick med i Klubb Torrevieja som är en mer löst sammanhållen (ingen vald styrelse, ingen medlemsavgift etc.) och inte heller har någon hemsida utan "bara" en "icke offentlig" facebooksida. Alla dessa 3 har olika aktiviteter (golf, spanskakurser, petanca, bridge, olika resor, minigolf, schack, promenader, cykelturer etc.) men det som gjorde att jag gick med i just Klubb Torrevieja var att de även har "icke aktiviteter" - dvs på onsdagar och lördagar så träffas de som kan och äter en matbit ihop och det var just detta som jag var ute efter och detta hade inte de andra. Men jag vet att flera av de som är med i Klubb Torrevieja också är med i någon av de andra klubbarna och det kommer jag nog också att bli i sinom tid.
  Att gå med i Klubb Torrevieja ser i alla fall jag som mycket positivt och att bara träffa några andra svenskar och "tjöta lite" någon gång i veckan är väldigt trevligt och man får också många bra tips på frågor man kan ha, på bra restauranger etc. etc.
  Ännu bättre ur kontaktsynpunkt är förstås om man aktiverar sig ytterligare med någon annan aktivitet - men det får bli någon gång i framtiden.

  Jag är i alla fall tämligen nöjd med det sociala umgänget i Torrevieja även om det nu inte är riktigt blev så som så många hade beskrivit det.
   
  Last edited: 9 juli 2018
  Harlequin och Sharky gillar detta.
 4. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  293
  Mottagna gillanden:
  270
  Kjell, jag har hört samma sak från andra, men måste berätta lite om mina upplevelser.
  Till skillnad från många andra har jag valt att bosätta mig en bit från kusten i en helspansk stad.
  När jag skriver helspansk, menar jag det verkligen.
  INGEN pratar engelska, och jag är den enda svensken här enligt borgmästaren – som undrade varför jag flyttat hit...
  Jag kan lite spanska, men inte tillräckligt för att föra en konversation med en infödd, men det kommer.
  Har bott här i ett drygt år och det är ett fantastiskt äventyr, allt jag ska göra kräver otroliga förberedelser.
  Jag måste förlita mig till lokala hantverkare, ett exempel är när pumpen till poolen gick sönder...
  Hur förklarar man det för en rörmokare som inte kan prata ett enda ord engelska?
  Det löste sig till slut (Jag ringde min spanska advokat som pratar engelska och han översatte via telefon).
  Så är det, allt har löst sig till slut – och dessutom så är det väldigt billigt!
  Alla här är väldigt sociala, de pratar på som bara den – i butiker, på macken, på stan, ja överallt – INGEN bryr sig ett dugg om att jag inte svarar på korrekt spanska.
  Vet inte vad det beror på, men jag har en teori.
  Här är de inte trötta på utlänningar som tror att de äger Spanien, vi som bor här ses fortfarande som ett exotiskt inslag.
  Visst, det har sina nackdelar, men jag är övertygad om att jag lär mig mer spanska och lär mig mer om kulturen här än om jag bodde i ett "svenskt" område.
   
  Last edited: 9 juli 2018
  Harlequin, Sharky, Kenth och 1 annan gillar detta.
 5. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Hänger på, som vanligt, även om jag i stort har noll erfarenhet då jag är en stor beundrare av Kjells skriverier som jag betraktar som ett kompendium. Att jag sedan gjorde stick i stäv är en annan story. Själv är jag ingen föreningsmänniska - Har haft ett medlemskap i en schackklubb på ungdomsgården o krävs ingen avancerad matematik för att förstå att det inte ens var i förrgår. Jag tror mer på att frottera med spanjorer o lära sig den vägen. Visserligen bor vi i centrala Torre men engelskan är inte så utbredd som man skulle tro.
  I våt hus finns inga namnskyltar, bara nummer, så i princip kan man bo granne med ryska maffian - därmed inget ont om ryssar + vi har en i huset i Sverige o han rankar mej som den trevligaste grannen bland 32 hyresgäster vilket i vart fall säger något. Tyskar är av naturen pratsamma i vart fall när de semestrar o har så pass mkt kvar av skoltyskan att jag kan få mat i magen o tak över huvudet. Däremot undviker jag politiska diskussioner eller diskutera varför skörden slog fel det o det året..
  Min spanska är såpass skral att den borde resultera i kvarsittning. I princip kan jag beställa en öl + beställa notan o även jag har insett att jag måste utöka ordförrådet innan jag landar som en lönnfet alkis.
  Då man inte har en susning om vilka som är ens grannar så inskränker sig samtalen till ett hej när man möts i port eller hiss o i de flesta fall, dock ej alla, får jag ett likalydande svar men jag tycker att hjälpsamheten är stor både på helt spansktalande restauranger som affärer. T.ex. skulle vi ha en sån banal sak som ngn form av klorin (det här är eg. min frus område) och hjälpsamheten hos den spanska kvinnan visste inga gränser..
  Gjorde misstaget att tränga mej före i en bankomatkö, troligen både första o sista gången, o i det läget var jag nog snarast glad att jag inte förstod någon spanska. Hade helt missat att det var två köer då jag mest var intresserad av hur den före mej i kön gjorde för att få ut slantar då det var första gången jag nyttjade en bankomat. Han började f.ö. blänga även han men berodde nog mest på att han var rädd för att jag försökte se hans kod. Nåväl, fick en ordentlig utskällning o att säga "sorry" i det läget hjälpte föga men den barska kvinnan var i vart fall så storsint att hon vinkade fram mej o allt blev frid o fröjd + en känsla av samförstånd uppstod :)
  Det som är viktigare än språkförbistringar är nog att ta seden dit man kommer o vara ödmjuk utan för den skull vara undfallande då vi är gäster i deras land o inte gå i taket för att man inte hittar kalles kaviar på supermercadon t.ex. Bjuder man till så bjuds det tillbaka o här o där fastnar det några ord o fraser som kan komma till nytta senare.
  Har ju bara varit nere 3 ggr men inte märkt någon missunnsamhet - att vi bidrar via att handla mat o äta ute är inte direkt något som kommer spanjoren på gatan tillgodo lika lite som om vi investerar i en tvättmaskin eller TV lär förgylla tillvaron för grannen.
  Som vanlig o min vana trogen kommer jag ideligen in på stickspår som verkar vara min förbannelse då jag inte direkt är ordkarg o lär aldrig bli beskylld för att vara fåordin men hoppas i vart fall att andemeningen går fram;)
   
  Harlequin och Sharky gillar detta.
 6. stasse

  stasse Medlem

  Blev medlem:
  20 juni 2013
  Inlägg:
  138
  Mottagna gillanden:
  12
  Jag brukar gå till Svenska Kyrkan i Torrevieja, en utmärkt samlingsplats och där har jag fått
  många vänner. Där fikar man eller äter våfflor (torsdagar) eller fredagslunch.
  Klubbarna har inget att erbjuda mig men passar säkert andra.
   
  Kenth gillar detta.
 7. Svenne Apelsin

  Svenne Apelsin Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 oktober 2016
  Inlägg:
  170
  Mottagna gillanden:
  67
  Om någon ute på gatan i Sverige eller annorstädes frågade mig hur jag trivdes
  att bo där, skulle jag tro:
  - En försäljare, som vill lura på mig något alla boendes i närområdet absolut
  'behöver'.
  - Ficktjuv i farten. Frågeställarens kompis befinner sig på andra sidan om mig.
  - Frågeställaren försöker inleda ett samtal och lura med mig i en sekt eller dylikt.

  Finns säkert minst ett tjog till förslag.

  Att folk boendes i Torreveija skulle resonera totalt annorlunda känns inte
  särskilt sannolikt, vare sig de är spanska medborgare eller utsocknes.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Torrevieja

  Enligt wikipedia är 46,90% spanska medborgare av de bofasta. Kanske bättre att
  förbättra engelskan än spanskan? Många som arbetar och bor i områden där många
  turister och utflyttade vistas, är inte spanjorer. Deras spanska är ofta sämre
  än deras engelska.

  Men, som du nämnde så var det din tyska som hade behövt vara bättre i just
  exemplet med den pratsamme.
   
 8. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Kul o ska absolut prova då jag är barnsligt förtjust i våfflor o frun så där lagom kristen så det ska vi kolla i november då septemberresan går åt till att förhoppningsvis köpa o installera diskmaskin, montera paraboler o ev ta hem en elektriker + lokalisera mej i området.. Anser det som bedrift att jag hittade till busstationen från min adress men ärligt så var det mer tur än skicklighet då jag en kväll letade efter cigaretter o hamnade då i samma kvarter..
  Jag är inte heller ngn klubbmänniska men kommer säkert att prova klubb Torreveija då jag gillar kravlösheten o inte vill binda upp mej i ngn form av medlemskap
  För övrigt gillar jag detta forum skarpt o får som ny ovärdeliga råd o tips + hoppas kunna bidra när jag blir varmare i kläderna.
  Så jag är nog mer forummänniska än klubbmänniska. När jag åkte amerikanskt var det Camaroforumet som gällde o sedemera Mercedesdito o det är guld, oavsett forum, att byta erfarenheter o slippa uppfinna hjulet på nytt eller för den skull delge missar man gjort o som kan varna andra.
   
 9. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.966
  Mottagna gillanden:
  816
  Hej!
  Vad roligt att ni kommit in på forumet med era berättelser Kjell och Kenth!!! Och vilken humor
  ni har!
  Och tack Gyllis för din redogörelse om att bo i en spansk by :)
  De skulle jag vilja prova på också efter att bara bott i turistområden. Jag kan ju konversera hyfsat bra på spanska men mycket långt ifrån korrekt.
  Men inser att ork och ekonomi fattas...behöver bil så man inte får lappsjuka och har inte som ni en pareja :)
  Jag är ingen föreningsmännska heller och inte är med i nån klubb men tror Torreviejaklubben är att föredra. Inga pekpinnar utan fritt vad man vill göra...
  Apropå grannar...spanjorerna är glada och öppna men in på livet är inte så enkelt för en utlänning även om man kan kommunicera. Det vet jag av lång erfarenhet.
  I "mitt" hus - när jag är nere - hälsar dom flesta av olika nationaliteter. Vi har ett gemensamt och det är spanska...även ryssar, albaner, ukrainier, belgier kan bra spanska...ett antal spanjorer bor där också eller hyr. Och jag är en nyfiken typ så jag frågar om jag inte sett dom förut...delvis för att det varit problem i huset.
  Alla har blivit glada hittills :)
  Ja språket har stor betydelse. Jag har ju lärt känna många skandinaver genom bloggen men annars hade jag nog blivit lite ensam då jag inte är nån "kollektivmänniska" men när jag väl träffar någon så kan jag nog prata sönder en och annan :)
  Buenas noches! P :)
  PS. Svenne...det är visst fler spanjorer nu i Torre efter revision har jag läst...Ska kolla på el ayuntamiento på deras hemsida. Men infödda Torrebor är de rätt ont om...DS
   
  Last edited: 9 juli 2018
  Kenth gillar detta.
 10. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Stort tack till Gyllis, Kenth, stasse, Svenne Apelsin och Preciosa som har "svarat" på mitt inlägg genom att delge sina synpunkter. Just detta med kontakter är ju oerhört viktigt för att man i längden skall trivas med sitt boende och då är det ju bra att så många som möjligt kommer med sina tips för det finns ju säkert många vägar att gå för att man skall komma att trivas.

  Tänkte lite kortfattat "svara" på vad ovanstående personers synpunkter.
  Gyllis
  Instämmer med dig i att man säkerligen kommer betydligt bättre in i samhället om man bosätter sig en bit in i landet och att de spanjorer som bor utanför inte har "tröttnat" på turisterna på samma sätt som de som bor i turistorterna. För mig var detta dock inte aktuellt då jag dels ville bo nära havet (inte så mycket för badandet utan mer för promenerandet utefter kusten) och absolut inte ville ha en bil i Spanien. Dessutom är det ju då också lättare att locka ner övriga familjen och vänner att besöka en.

  Kenth
  Du skriver att du inte är "klubbmänniska" utan mer "forummänniska" men sorry jag förstår nog inte riktigt skillnaden och förstår absolut inte att de skulle stå i motsättning till varandra. Klubbar/föreningar är ju ett utmärkt sätt att träffas och genomföra någon sysselsättning tillsammans, eller helt enkelt bara att träffas och ta ett glas vin och en bit mat, eller varför inte att genomföra en gemensam resa till någon plats med en kunnig guide. Man kan göra så mycket (eller lite) man vill av det och det handlar ju absolut INTE om att sitta på möten och gå igenom tradiga dagordningar etc. etc. Sedan gillar jag också verkligen forum men dessa är ju tyvärr idag lite i utdöende - detta eminenta forum är ju t.ex. inte alls så aktivt som det var för bara 1-2 år sedan och det beror ju inte på att just denna hemsida har blivit sämre utan och andra forum har tagit över utan det är pga av att Facebook idag har tagit över forumens roll. Detta tycker jag är mycket tråkigt eftersom det är mycket lättare att diskutera och informera mer på forum än på Facebook. Denna utveckling gäller för alla. Jag driver en hemsida om akvariefiskar och för några år sedan så var det då ca. 5-6 tusen dagliga unika besökare, idag är det under tusen. Då skrevs det dagligen ca. 600 inlägg varje dag i forumet, idag är det nere i ett 50-tal. Så tyvärr tappar hemsidor/forum idag mark gentemot Facebook-grupperna.

  stasse
  Jag kommer säkert också framöver att titta in på Svenska Kyrkan i Torrevieja även om jag inte direkt är religiös (var ligger den?) och jag tror även att såväl Mas Amigos samt Club Nordico driver café och jag kommer säkert också att titta in där. Så det är säkert ett bra ställe att träffa andra svenskar på.

  Svenne Apelsin
  Jag tänkte absolut på just detta (att de kunde tro att jag var en försäljare, ficktjuv etc. etc) när jag tilltalade folk, men
  1/ jag är en gammal gråhårig och överviktig gubbe, som inte direkt personifierar hur en sådan "bandit" ser ut
  2/ alla jag tilltalade var yngre än vad jag själv är
  3/ de jag frågade var inte ensamma (vilket jag var) utan det var flera som var i "sällskap"
  4/ jag bar inte heller med mig något verktyg, väska, påse eller något sådant där jag kunde gömma något vapen etc.
  Så om då samtliga i området jag frågade då blev så rädda för mig när jag tilltalade dom på engelska att de tappade talförmågan då beror det nog antagligen antingen på att området i sig var ett ruskigt område med mycket stölder, eller att personerna hade ett "svenskt" beteende (även om de inte var svenskar)

  Preciosa
  Har inte mycket att tillägga till ditt inlägg utan håller med i allt.
  Är väl själv inte direkt någon bloggmänniska, men ibland är det kul att läsa sådana och jag brukar då och då kolla in på din utmärkta blogg https://www.spanienblogg.se/ där jag fått många tips. Senast jag var nere besökte jag till exempel det café som ligger nära där du bor. Du var dock i Sverige då annars hade jag säkert hört av mig så kunde vi ha tagit en kopp kaffe ihop.
  "Torreviejabloggar" är alltid kul att kolla i och förutom Preciosas finns det ytterligare några som är mycket läsvärda som https://rendahlispanien.wordpress.com/ och https://torrebloggen.com/
   
  Last edited: 10 juli 2018
  Preciosa gillar detta.
 11. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Finner mej föranlåten att kommentera ditt inlägg (om nu någon trott ngt annat:) )
  Skillnaden är eg. lika enkel som att vissa föredrar hårdkokta ägg medans andra föredrar lösa + jag har inte på ngt sätt stängt dörren till klubbar framdeles men f.n. då allt är nytt o främmande föredrar jag forumet av flera anledningar då jag i nuläget söker svar på specifika frågor o får då svar från deltagare som aldrig satt sin fot på de av dej uppräknade klubbarna vilket breddar svarsfrekvensen. Dessutom får jag svaren på pränt för att sedermera sammanställa, väga för o emot + förhoppningsvis skapa en röd tråd beroende på olika upplevelser.
  Innan jag glömmer det så måste jag än en gång ge dej cred för din utforskande förmåga - där har jag säkert mkt att lära spec som jag är en orolig själ o när det gällde mitt inköp av lägenheten gick det ganska precis 14 dgr från ord till handling, d.v.s. efter första mailkontakten 12/3 skrevs kontraktet 3 maj (det du;) )
  Sen beror det ju helt på vad man vill få ut av vistelsen o mitt syfte är inte att bryta bröd med lokalbefolkningen eller upprätta sådan kontakt med grannar att det är o.k. att knacka på o be om socker ifall det egna tagit slut.
  Vi har kanske olika infallsvinklar då jag är född o uppvuxen i huvudstaden o säkert under andra premisser än vad som gäller i Partille - känner inte till storleken på din hemort men vi har ju haft sommarboende på olika ställen om än mindre orter säkert där man leker tillsammans som barn, går i samma skola o sedermera gifter sig med granndottern... Vår granne, som också var en stockholmare i förskingringen, berättade att det tar c:a 2 decennier innan man blir accepterad.
  Att forum utarmas är alltid lika trist o det fordras nog fler än du o jag för att hålla det vid liv men lyckligtvis finns även andra aktörer som håller oss under armarna. Det som är lite trist är trådar som dör ut innan de är till fullo besvarade men sånt händer i alla forum + att frekvensen avtar kan nog i mångt o mkt bero på att besökarna kanske får svar via historiken.
  Facebook är säkert en bov i dramat - själv skyr jag FB som pesten då jag är föga attraherad av vad andra gör från det de slår upp ögonen tills de slocknar. Struntar fullkomligt i vad de petar i sig till frukost lika lite som när de går o duschar - finns säkert bevekelsegrunder där ämnen avhandlas på ett mer seriöst sätt men smittorisken finns där likafullt.
  Då du o jag verkar samtida åldersmässig + utseendemässigt även om jag föredrar att kalla min hårfärg silver medan belackarna envisas med att kalla det för grått så vore det kul att ses ngn g o tömma en bägare eller två när våra vistelser sammanfaller (via eller utanför klubben) :)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Fast vi Kenth är ju bägge gubbar som passar bättre i forum än på Facebook eftersom vi "babblar" på rätt mycket och på Facebook "kan" man inte skriva längre inlägg än på 2 meningar :cool:
  Och jag är absolut inte uppvuxen i Partille/Jonsered (det är däremot min fru) utan i utkanten av Hökerum (som förstås alla vet var det ligger;)) och där växte jag upp i ett hus i slutet av en 1,5 km lång grusväg. Närmaste granne hette Hildur och Hulda och dom bodde 500 meter från där vi bodde. Och för att knyta ihop detta med Torrevieja, så vid en Klubb Torrevieja lunch så hamnade jag bredvid en "kille" i min ålder och jag frågade då honom var han kom ifrån. Då svarade han Hökerum och han trodde nog att jag inte skulle ha en susning om var det låg, men se det visste jag :)
   
 13. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  *s* Där ser man vad världen är liten ibland + stod o pratade engelska med en i Paris c:a 15 min innan det kom fram att vi båda var fr Svedala..
  Det jag gillar med Sthlm är pulsen o valmöjligheterna o även om man inte äter ute var dag eller ränner på bio stup i kvarten så finns dock möjligheten o utbudet. Annars är man rätt så anonym här o i huset vi bor sker det födslar o dödslar om vart annat + in- o utflyttningar hela tiden o känns som den yngre befolkningen är mer flyttningsbenägen o beror säkert till stor del på att familjerna växer o behöver mer space.
  Jag har sedan länge önskat att jag lärt mej spanska då det ju är ett språk som talas i stora delar av världen - inte för att jag när ngn längtan till att åka till Peru för att kolla in kondorer, om det är där dom finns, men har många spansktalande vänner o vore trevligt att kunna språket men dels har jag inte språköra + vid vår ålder är det nog kört o att lära sig tala flytande är en utopi.. Så, lär väl fortsätta att vifta med armar o ben o de få uppsnappade ord man kan kryddade med engelska o förhoppningsvis komma hem med en diskmaskin istället för en tvättdito p.g.a. språkförbistring - lär f.ö. märkas vid första användadet + lär se ut som en grekisk fest när programmet är färdigkört.
  Visste inte att man bara kunde skriva 2 meningar på fb o som du skriver, inget för oss uvar som brister ut i långa tirader från o till (mest till).
  Läste för länge sedan en skämthistoria om en journalist som liksom vi gärna broderade sina skrifter o fick då en reprimand från sin chefsredaktör varav nästa artikel blev: "Man tittade ned i hisschakt - han blev 42 år" - kanske ngt för oss att ta ad notam men lär bli lika svårt som att lära gamla hundar att sitta.
   
 14. Linkan

  Linkan Aktiv medlem

  Blev medlem:
  29 oktober 2013
  Inlägg:
  335
  Mottagna gillanden:
  35
  Här är en gubbe till som inte orkar med FB utan gillar forum bättre:)
  Har varit med här i snart 5 år och lärt mej otroligt mycket, stort tack till Preciosa, Nalle och många fler därtill, håller tyvärr med om att det mojnat lite i flödet men nu verkar det vara på G igen ( får vi hoppas). Följer även att antal bloggar så man kan sitta och drömma sej ner när det inte är så behagligt väder härhemma, men nu är det bara en dryg vecka kvar innan vi också är nere. Även om sommaren varit fantastisk här så ska det bli kanon att komma ner igen.
  Betr. klubbar ska jag också kolla in klubb Torrevieja, är det samma som club Nordico eller? Vi är medlemmar i mas Amigos men ger inte så mycket för den klubben.
   
  Preciosa och Kenth gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Nej det är 2 helt olika klubbar. Klubb Torrevieja har ingen hemsida och gör egentligen ingen reklam alls för sig. Detta eftersom dom tycker att de egentligen har tillräckligt med medlemmar och att dom inte vill ha pappersmedlemmar. De som blir medlemmar där vill dom skall vara "aktiva" på något sätt. Klubb Torrevieja har ingen medlemsavgift och ingen egentlig styrelse.
   
 16. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Kul att vi delar känsla för FB, trodde ett tag att jag var ett unikum. Själv tycker jag den svenska sommaren är oslagbar när det inte regnar förstås vilket det gör alldeles för ofta, den här sommaren undantagen, men generellt känns svenska somrarna ofta för korta. Kul att ni ska ned snart o hoppas det inte är alltför varmt.. Eftersom vi har köpt ganska nyligen så var fruns semester redan spikad trist nog men nästa år lär det bli bättre planering.
   
 17. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Vad menar du med pappersmedlemmar o "aktiva" då det verkar som om det kan vara den klubb som passar bäst framöver?
   
 18. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Såna som aldrig dyker upp på deras "träffar" är inte välkomna. Att då och då dyka upp på några luncher, middagar etc. räknas som en aktivitet. Sedan är det ju också sådana som t.ex. är med i "fiskegruppen", "canastagruppen", "petancagruppen", "golfgruppen" etc. etc. etc. men allt är så klart frivilligt. Allt arbete som görs är helt ideellt så det är inte meningen att man bara skall generera arbete för de som jobbar ideellt utan man måste "bidra" på något sätt genom att visa sig.
   
  Kenth gillar detta.
 19. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  190
  Mottagna gillanden:
  123
  Oki, juste + verkar lagom kravlöst för att passa + fiskegruppen o golfgruppen låter også lockande förutsatt att det är minigof då jag är alldeles för lat för långgolf - Jag tror ärligt att jag påminner om Tjadden Hällströms gamla rollfigur Slöman med stort SLÖ som var så lat att han satt o önskade att han låg + jag får all min motion via tandborstande o hissåkande.
   
 20. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  371
  Mottagna gillanden:
  421
  Det finns både minigolf och golfgrupper.
   
 21. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.966
  Mottagna gillanden:
  816
  Tack själv Linkan, du har varit trevlig och schysst :) Jag skriver ju inte så mycket heller längre här och lade in nyheter förr men
  jag blev ju ganska hårt åtgången som moderator i 5 år och av olika skäl så orkar jag inte med sånt längre :)
  Älskar att informera om det jag kan och vet efter massor av år i Torre och några spanska öar....men...
  Chao P :)
   
  Linkan, Kenth och Kjell Fohrman gillar detta.

Dela sidan

Laddar...