Att bila till Torrevieja ToR

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kenth, 1 juli 2018.

 1. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Wow - Gedigen info o hoppas du inte lärt dig allt den hårda vägen :)
  På min gata var det vita rektanglar så där var det o.k. att stå - utanför agenten var det ingen markering alls så troligen stod jag där med livet som insats. Gatan vid busstationen, där alla taxibilar står parkerade jag efter nästa korsande väg o tänkte nog inte på ev. markeringar då jag var överlycklig att hitta en ledig plats...
  Väldigt bra info som ska sparas ifall jag hyr bil ngn g.
   
  Benni Andersen gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.166
  Mottagna gillanden:
  983
  I Torre är det fullständig kaos vad det gäller bilar och parkering. Önskar lapplisor fanns. Det parkeras i gathörn, dubbelt och på trottoarer.
  Iom att det inte är nån sikt i gathörnen så krockas det ofta och STOP ör bara några bokstäver. Eftersom det är gratis så kör inte många ner i alla P-hus som finns.
  I mitt gathörn Apolo/San P tjuter bildäcken en gång i kvarten och man väntar på smällen som ofta kommer också. Sist var den ganska otäck.Barn i bilen.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 4. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Du har säkert mycket bättre statistik än mej som bara hade bilen i en vecka därnere men jag fann det befriande med avsaknad av lapplisor + fri parkering ngt som man inte är bortskämd med i storstaden + sedan tid tillbaka är även parkering i närförorterna avgiftbelagda fram till 19 vardagar + ett antal timmar på lördagar - Syftet var att utsocknes inte skulle ta bilen till förorten o sedan åka T-bana men det känns mer som ett spel för galleriet då omfattningen rimmar illa med anledningen o jag befarar att det bara är början på en ny kassako
   
 5. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Värt att notera är att TT-line stängt sin kundbokning på söndagar och något som kan ställa till det för vissa resenärer, t.ex. undertecknad.
  Normalt sett har man ju en hyfsad framförhållning men i mitt fall gjorde en händelse i Sverige att jag var tvungen att återvända en dag tidigare så den planerade shoppingen i Hamburg fick anstå till nåt senare tillfälle. Fick reda på det sent lördagkväll o började ringa 08.34 från Hannofer för ev ombokningsmöjligheter men landade i en tel.sv. som berättade att kundbokningen var stängd. Trodde i mitt enfald att dom kanske öppnade kl 9 på söndagar men vid försök efter 9 fick jag samma besked o tänkte att de kanske öppnar 10. Höll på så några ggr fram till kl 13 o insåg då att det var kört då samma besked gavs både på ord. nr som på betalnumret (1.50:- per minut).
  Till saken hör att jag investerat i en ombokningsbar biljett där ombokningar var möjligt mot en avgift av 400:- o var tvungen att utnyttja den möjligheten redan på nedresan för att få logistiken att stämma. Redan där strulade det då min fråga om annan avgång besvarades med att den inte fanns några platser den dagen o den tiden o fick frågan hur jag ville göra men när jag föreslog ett annat datum förblev den frågan obesvarad o efter tre försök att använda frågeformuläret så ringde jag. Fick då reda på att den som bemannade callcentret hade 37-38 mail att besvara samtidigt som telefonen så tid fanns helt enkelt inte. Redan då borde varningsklockor ha börjat ringa då det tyder på underbemanning.
  Fick i vart fall till en ändring men var tvungen att uppgradera hytten vilket var helt o.k.
  Så, att använda frågeformuläret samma dag som ombokningen skulle ske fanns inte på kartan då det kändes angeläget med ett snabbt svar.
  Till slut provade jag att ringa lastbilsbokningen o voilà - där blev det svar. Lite ologiskt kanske att en bokningslinje är öppen medan den andra är stängd. I.o.f. kan jag förstå att det är via lastbilarna som rederiet drar in mest pengar men så länge man envisas med att även ha persontrafik bör man nog hålla en viss servicegrad även där.
  Fick i vart fall veta att plats fanns på 22-avgången men tyvärr inga hytter, bara barnsängar o även om vare sig jag eller min kompis är superlånga så hade det nog blivit tight även om vi intagit fosterställningar så tipset var att ställa oss i standby-kön o hoppas på det bästa..
  När vi kom fram till Travemünde så gick vi till deras kontor för att där få veta att det inte fanns några platser alls o med tanke på att vi varit igång c:a 14 timmar och mina trötta ögon hängde som sladdlampor i jämnhöjd med mina opiercade bröstvårtor så kändes det inte aktuellt att åka vidare till Kiel eller ta vägen via Danmark så frågade efter närmaste hotel. Då kom en annan anställd o sa att det fanns plats på färjan som avgick 03.30 o som dessutom var billigare men att återbetalning inte kunde ske då de saknade den möjligheten. I det läget hade jag gladeligen betalt extra o dessutom varit villig att sova på däck under bar himmel bara för att komma hem.
  Väl hemma så fick jag en förfrågan/uppmaning att poängsätta bolaget o då jag inte riktigt var nöjd med strulet vad gäller bokningen så gav jag bara en stjärna o fick genast ett autogenererat svar att de ständigt strävar att få nöjda kunder. Hur man kan få nöjda kunder via att stänga ned en kundbokning under helgen är för mej en gåta. Dessutom började söndagsstängt att gälla fr.o.m. 10/6 d.v.s. samma dag som vi var på väg tillbaka + dessutom inför stundande högsäsong. Så fann mej föranlåten att maila rederiet o reklamera + äska kompensation för allt strul.
  Fick ett hyfsat snabbt svar där de berätta att mellanskillnaden skulle återbetalas + som kompensation skulle jag få 50% rabatt på en standardhytt vid nästa resa. Till saken hör att om man bokar återresa samtidigt som utresa, vilket är logiskt om man inte ska emigrera, så får man 25% rabatt på hytterna så det storstilade erbjudandet är eg. 25% + om du vill lyxa till det o ta en bättre hytt än standard så faller erbjudandet något jag påtalade i svarsmail o fick då ett nytt besked att förutom mellanskillnaden som jag rättmätligen skulle ha så återbetalas 50% av halva biljettpriset. Också lite märklig formulering då det vore bättre att skriva 25% - men det är, klart 50% låter bättre än 25% o vid första anblicken tänker man WOW, det var generöst, innan man fortsätter läsa.
  Så trots allt strul så är jag nöjd med kompensationen då jag trots allt kom hem + i tid o det är förhoppningsvis sällan man är tvingad att göra ombokningar med kort varsel.
  Båtarna är f.ö. bra o har man möjlighet så rekommenderar jag "lastbilsbåtarna" Tom Sawer" eller Huckleberry Finn" inte minst för deras rikliga matportioner.
   
  Mawis gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 7. Mawis

  Mawis Ny medlem

  Blev medlem:
  8 juli 2018
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
   
 8. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Måste justera resekostnaden då jag idag med posten fick en bot för fortköring på väg mot färjan utfärdat av borgmästaren i Lübeck, eller troligen kansliet :( Körde 69 km på 60-sträcka o anmodades att inbetala 10 euro - skamligt billigt o slipper i vart fall sälja bilen för att betala böterna. Bra bild även om jag önskat att den vore i färg + att brevet t.o.m. var på svenska - m.a.o. service i världsklass :) Så, försiktighet anbefalles o i vart fall hyfsat resultat av 650 körda mil såvida det inte fortsätter att droppa in krav..
   
 9. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  449
  Mottagna gillanden:
  541
  Aj då, då får man se upp! Har åkt "fast" (kamerablixtar) massor med gånger men har aldrig fått något brev...
   
 10. Mawis

  Mawis Ny medlem

  Blev medlem:
  8 juli 2018
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Tur i Oturen
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Ja, det skadar nog inte + finns säkert ett skäl till att kameran satt där den satt då säkert många bilister har bråttom till färjorna o just den här kameran satt i den lilla byn eller vad man ska kalla samhället strax innan man åker till färjeläget o relativt nära shellmacken som ligger där ifall ngn vet vad jag menar. Jag har aldrig åkt fast i Sverige men misstänker att böterna här är högre än i Tyskland. Känns mest pinsamt spec med tanke på att min bil läser av hastighetsskyltarna o poppar då upp i displayen - Så man får ta det som läropengar + tiden var 23.42.23 (tysk noggrannhet) o då man varit igång sen kl 07 så gjorde säkert tröttheten sitt vad gäller uppmärksamheten + mörker dessutom...
  Plus allt tyder på att det finns ett samarbete med svenska myndigheter, förmodligen åt båda håll.
   
  Nimo gillar detta.
 13. Nimo

  Nimo Medlem

  Blev medlem:
  5 mars 2013
  Inlägg:
  89
  Mottagna gillanden:
  9
  Haft bostad i Torre i sju år alltid flyget men nu ska vi bila ner i lugn takt kosta vad det vill. Ska väl ta en vecka på oss besöka lite olika platser. Dyrare kanske men vad då
   
 14. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Kul o lycka till + tar man god tid på sej är det säkert utmärkt att undvika betalvägarna + tanka brukar också bli billigare utanför motorvägarna o kanske t.o.m. billigare hotell. När vi åkte ned så var det mera som en flyttresa + utnyttjade spilltiden till att gå runt i Torre. När vi kommer ned i nov så har våra norska vänner lovat oss en sightseeing + möjligheten finns ju alltid till hyrbil när vi etablerat oss bättre. Lekte med tanken att skaffa lägh inkl garage tidigare men övergav den iden då jag räknade med att bila ned till o från o visade sig för dyrt visavi flyg. Går iof att köpa bil men att skaffa garage i efterhand lär kosta mer än det smakar så förblir nog en lokal förmåga o taxi är hyfsat överkomligt o även bussar när man lärt sig vägnätet bättre..
   
 15. RochA

  RochA Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  100
  Mottagna gillanden:
  51
  Observera också att aldrig parkera framför skylten som visas i bifogade filen.
  Den visar att där finns det en utgång som inte får blockeras.
   

  Bifogade filer:

 16. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  oki o påminner om den svenska skylten som inte har ngn text men du menar väl att parkera efter?
   
 17. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  636
  Mottagna gillanden:
  249
  Den skylten brukar vara uppsatt på t.ex. en garageport eller något annat, alltså inte på en stolpe på trottoaren. Du ser m.a.o. direkt var du inte ska parkera.
  /Helen
   
 18. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Aha o bra att veta
   
 19. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  260
  Mottagna gillanden:
  266
  Suck - man blir lätt hemmablind o bif skylt sitter på min garagedörr o ditsatt för några år sedan på min anmodan - Så får gå till förrådet för skämskuddar o rota fram någon i lämplig storlek + skylla på att skylten gäller andra o inte mej(!) I.o.f. inte alltid den efterlevs men förhoppningsvis bättre resultat än utan..
   

  Bifogade filer:

 20. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  570
  Håller helt med dig - tänk att man kan sakna lapplisor :D
  Så det som glädjer Kenth tycker jag är en av de sämsta sakerna med Torrevieja centrum ;)
   
  Preciosa gillar detta.
 21. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.166
  Mottagna gillanden:
  983
  Sen jag skrev det där i juli så har det hänt många krockar i mitt gathörn...sist innan jul så var det 3 bilar
  som körde in i andra bilar på en vecka och sista dagen när jag åkte hem så körde en bil rakt på en
  MC som rasade i gatan och fick åka ambulans...sikten minimal plus hög fart... :(
   
 22. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.166
  Mottagna gillanden:
  983
  Skulle vara kul att veta vad man får för straff för att parkera på handikapplats?
  Vi såg och hörde en norrman (rasist nu :) ) raljerade och skojade om att dom ställde sig på
  en handikapplats i centrum...Han kom med en riktigt tjusig Mercedes...Det enda handikapp dom hade var
  väl i pallet...
  Fotade av den men glömde sen tyvärr...men tänkte skicka det till polisen. Undrar om det hjälpt. Har en väninna som
  behöver stå på såna men tyvärr är dom upptagna...
   
 23. RochA

  RochA Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  100
  Mottagna gillanden:
  51
  Är det inte vanligt att man sätter hjullås på felparkerade bilar för att sedan bli bortforslade?
  I alla fall i Alicante stad ser man ofta gula klisterlappar på trottoaren som informerar om att bilen har forslats bort pga felparkering. Vill man få tillbaka den är man skyldig att betala böten först.
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...