Varför valde just du Torrevieja?

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Michael Backman, 13 april 2020.

 1. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Det finns förmodligen liknande diskussioner sedan tidigare, lägger fram frågan ändå.
  Jag och min familj är intresserade att i framtiden köpa ett boende i Spanien. Torrevieja är väl oundvikligt för den väl satt in sig i den spanska bostadsmarknaden, prisvärda boenden och många till antal.

  Jag har bara varit i Torrevieja vid ett tillfälle, vi besökte staden under en halv dag. Det är förmodligen svårt att bedöma en stad enbart utifrån ett så kort tillfälle. Men den spontana upplevelsen är att det oaser av nybyggaranda i milslånga lägenhetskomplex. Den som söker efter spansk pittoreskthet ala "Nerja" med vitmålade mysiga hus längs med smala gator, finner nog ingen frid i Torrevieja.
  Hur resonerar ni som köpt i området? Är det bara prisbilden och det geografiska läget som varit avgörande? Missförstå mig inte, det finns säkerligen massvis med vackra platser i Torrevieja, naturparker etc. Men nog lyser väl det pittoreska med sin frånvaro?
  Det är väl ungefär så en del resonerar när det köper i nybyggda områden i Sverige, tex Eriksberg i Göteborg eller Hammarbystrand i Stockholm. Nybyggda lyxiga lägenhetskomplex har inte den känslan och pittoreskhet som vare sig Haga eller gamlastan besitter. Men det kan väl bara trevligt att bo nära havet ändå (resonerar nog folk).

  Under våra spanienvistelser har vi bott nära Puerto de Mazzaron i en liten stad/by som heter Isla plana. Det är en liten och vacker by med blandad turism och vanligt spanskt liv (man ser liksom vanliga spanska gubbar och tanter som spelar kort i sina utegårdar och umgås). Enda kruxxet med den platsen är att man måste hyra bil i Alicante och åka ca 2 timmar. Det upplevs som en aning bökigt att göra det varje gång. Även om Puerto de Mazzaron är en mycket charmig och vibrerande sommarstad fullt av liv (men helt död bortom turistperioderna).

  Jag har därför blickat mot Torrevieja och försökt sätta mig in i området. Men jag är samtidigt lite orolig att området skall upplevas allt för "turistigt". Jag har exempelvis väldigt svårt att se mig själv köpa en boende i Benidom eller någon annan stad i den kalibern. Man vill liksom ha något av det spanska och genuina också och inte bara spatsera runt i lyxiga hotellkvarter med snofsiga affärer och ständigt möta turister i magväska som slafsar glass och tar kort på allt.
  En del resonerar att det är skitsamma, de flesta spanska städer runt solkusten ser likadana ut, bara det finns palmer, kall öl och uteservering och nära havet, så räcker det (alla har vi olika krav :).

  Jag är intresserad av varför ni valde just Torrevieja och vilka avvägningar ni gjorde?
   
  Last edited: 13 april 2020
  Los Suecos gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Torrevieja har det mesta och dessutom billigast bostäder i Spanien...Kanske Murcia kan tävla om det :)
  Här en liten sammanfattning från 2017.
  https://www.spanienforum.se/threads/torrevieja-kulturstad.12608/
  Fastboende residenta invånare 86.510 utav dom 2736 nordbor...120 nationaliteter, varav en del bara
  nån enstaka person från olika länder...
  Chao P ♥
   
 4. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jag har ju en lång tråd i detta forum med titeln "Bostad i Torrevieja" som du borde läsa.
  Några saker skall man ha i åtanke
  1/ Var man än bor så anpassar man sig till livet där och har svårt att tänka sig att bo någon annanstans
  2/ Det är en väldig skillnad på att bo på en ort bara på semestern och att bor där större delen av året. För en semestertripp hade jag nog också föredragit en pittoresk by/stad med vitmålade hus, men bor man där "permanent" så är det betydligt bättre med en åretruntlevande stad där det finns gott om affärer och restauranger samt människor att umgås med.
  Torrevieja är ju verkligen en levande stad året runt och här finns alltid något att göra (förutom då i coronatider). Staden är uppbyggd runt saltindustrin och även om det finns massor av svenskar (och andra inflyttade) som bor här idag så finns det likafullt mängder av spanjorer här och då inte nästan enbart rika spanjorer och sådana som jobbar i turistindustrin utan även "vanliga" spanjorer.
  3/ Man måste också tänka på att "turisterna" (både icke spanska och spanska turister) bor på turistorterna bara under en period på året och om man då inte pratar spanska kan det bli få människor att umgås med under vissa perioder på året och då är det en klar fördel att det finns flera sverigeklubbar i Torrevieja. Jag är med i en och till deras träffar brukar det dock ofta även komma svenskar som bor i mindre byar en bit ifrån Torrevieja. De har dock en bil och tar sig alltid hit med denna.

  De krav jag hade vid val av ort var att den skulle ligga vid havet, att jag inte skulle behöva någon bil (det går flygbuss från flygplatsen) utan kan promenera till havet, affärer och restauranger (minns många att välja på). En stor fördel här är också att det är billigt (både att äta på restaurang och att köpa en bostad). Sedan bor just jag nära en park, och har ändå nära till havet och centrum även om jag bor precis utanför centrum. Jag känner och umgås dock med flera som bor precis mitt i själva centrum, men även de stormtrivs där.

  PS. Sedan angående Haga och Eriksberg i Göteborg så är måhända Haga lite mer pittoreskt (även om det kanske inte var så himla pittoreskt (med utedass etc.) när jag bodde där en gång i tiden och lägenhetshyran då var väldigt låg), men idag bor jag dock hellre på Eriksberg och jag promenerar betydligt idag oftare där utefter havet än i Haga (dock runt julen är Haga dock ett mycket trevligt ställe att besöka.)
   
  Last edited: 13 april 2020
 5. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  489
  Mottagna gillanden:
  576
  Väntar med spänning på att någon ska berätta om det pittoreska i Torrevieja.:)
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Pittoresk men kulturell liten stad :) Står ju i tråden jag lade in ovanför.
  Arkitektonisk inte vacker stad men finns pärlor ser du!
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 8. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  520
  Mottagna gillanden:
  67
  Last edited: 13 april 2020
  Kjell Fohrman och Preciosa gillar detta.
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Vad är egentligen pittoreskt?
  Michael Bachman anger som enda kriterie att husen skall vara vita och det skall vara trånga gator. Vita hus är nog de flesta också i Torrevieja, men gatorna är "tyvärr" inte så himla trånga. För min del hade de gärna fått stänga av de flesta gator i centrum helt från motortrafik och göra gågator av dom, men det lär inte ske.
  Han skriver också att de skall vara genuint spanska, men är det verkligen detsamma som vita hus med smala gator? Torrevieja är ju verkligen en genuin gammal spansk stad (grundad 1803) och den är som jag skrev ovan en genuin spansk arbetarstad som växte upp runt saltindustrin och inte runt turismen som de flesta andra turiststäder. De flesta av byggnaderna i centrum är bostäder för de som arbetade i saltindustrin och dessa står fortfarande kvar (även om de självklart renoverats under årens lopp) och där i dag till stor del bor "turister" och spanjorer som jobbar inom turismnäringen (mest affärer och restauranger eftersom det finns få hotell här). Saltindustrin är ju visserligen fortfarande en stor industri, men idag "skördas" ju saltet maskinellt och inte manuellt.

  Vill man absolut ha vita hus med trånga gator så rekommenderar jag istället att man tar bilen (egen eller den man hyr) och gör en utflykt upp till några av byarna uppe i bergen (har man ingen egen så kan man hyra en bil) för så brukar jag ibland göra när jag har besök ( kommer dock inte ihåg namnen, men det finns flera). Där är det vackert och pittoreskt och de passar perfekt för en dagsutflykt, även om jag aldrig skulle vilja bo där.
  Bor man inne i Torrevieja så hittar man ofta sina pittoreska ställen näravid. Jag gillar t.ex. att gå ner och sätta mig på en bänk i Plaza de Europa https://www.google.se/maps/place/Plaza+de+Europa,+03183+Torrevieja,+Alicante,+Spanien/@37.9854451,-0.6699406,228m/data=!3m1!1e3Im5!3m4!1s0xd63aa053be49e89:0xf5933b2f63488264!8m2!3d37.9854095!4d-0.6698521 och läsa en bok. I den parken är det sällan så mycket folk och då oftast bara någon enstaka spanjor eller någon som rastar sin hund.
  Nästan varje dag tar jag en promenad längs havet (säkert en mil lång) och stannar för att ta mig en fika på ett kafé eller varför inte ta en runda vid småbåtshamnen eller ut på den långa piren.
  Om jag inte går "inåt" staden så blir det ofta istället "österut" utefter havet (på en trottoar, strandpromenad eller klipporna) åt andra hållet och där brukar jag ofta bli sittande en bra stund med en flaska vatten och en bok att läsa längst ner på Torre del Moro där man har en vidunderlig oförstörd utsikt ut över havet där man kan sitta och se en del båtar (både frirtidsbåtar eller saltbåtar) passera förbi ute på Medelhavet
  https://www.google.se/maps/@38.0009...4!1swy8QmguRqqRj-pS9YHbxig!2e0!7i13312!8i6656
  eller om jag är slö och inte orkar promenera de 800 metrarna till havet så sätter jag mig bara på min balkong med en bok och en GT DSC_8501.JPG
  Detta är för mig pittoreskt

  PS: Innan jag köpte min lägenhet i Torrevieja så besökta jag de flesta byarna/städerna runt omkring och drog då slutsatsen att ingen av dom uppfyllde mina kriterier. Så här i efterhand har jag dock hittat en stad som verkar intressant och som jag nog skulle kolla upp lite extra om jag idag skulle köpa något annat (vilket absolut INTE är aktuellt) - nämligen Santa Pola https://www.google.se/maps/place/Sa...cf5f608a13788ed!8m2!3d38.1965614!4d-0.5612438
  Så om det nu inte blir Torrevieja så kolla gärna upp Santa Pola - fast om den nu är "pittoresk" vete sjutton, snarare verkar det vara en trevlig liten stad.
   
  Last edited: 13 april 2020
  Eva58, Preciosa och DiBo gillar detta.
 10. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Jag kommer med ett längre svar vid senare tillfälle kring det andra du skrev. (Tack för svar)

  Pittoreskt betyder enligt wiktionary "värd att avbilda; som tjusar ögat, bildskön, målerisk, konstnärligt byggd; charmig, charmfull" . Det går givervis för var och en att tolka detta efter eget bevåg. Finns människor som tycker att kåkstäder och slumkvarter kan vara pittoreska. I just mitt fall så använde jag väl pittoreskt i den meningen som tex Nerja eller grekiska Santorini uppfyller. :)
  Många tycker att min uppväxtort ute i göteborgs skärgård är pittoresk (Öckerö), med sina röda sjöbodar och garn som hänger, medan vi som är uppväxta där inte anser de vara något speciellt. (givetvis är det i betraktarens ögon vad som anses vara vackert i dessa sammanhang)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Emmisdemmis

  Emmisdemmis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  18 mars 2013
  Inlägg:
  259
  Mottagna gillanden:
  31
  Hej Backman,
  Detta blev en rolig tråd. Jag har nog skrivit förut men skriver igen.
  Den som inte orkar läsa en upprepning får väl låta bli!
  Vi tänkte precis som ni först, dvs vi letade efter vitkalkade hus, pittoresk miljö, typ kullerstenar och ett litet torg med slaktare och bagare. Vi letade först i Nerja, där Capistrano Village delvis fyller upp de kriterierna. Men, jag gillade inte stränderna i Nerja. Ingen fin vit sand i överflöd. Ingen strandpromenad. Och en liten stadskärna som jag tröttnade på efter en vecka.
  Torre må inte vara bildskönt överallt, men det finns vackra områden. Vi valde Torre för att: finns fantastiska stränder strax utanför, en stad som lever året om, nära från flygplatsen och mycket att göra, typ sport och träning. Vi är väldigt nöjda. Bättre pris också. Något får man kompromissa med och det fick bli det pittoreska!
  Lycka till och stay healthy.
  Hälsar Emma
   
  Preciosa och Kjell Fohrman gillar detta.
 13. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Hej. Ber om ursäkt för sent svar, har haft lite andra antaganden (har en massa ungar etc).
  Jag håller med dig mycket i av det du säger. Det är såklart en stor skillnad att bo gentemot att "turista". Sen handlar det väl kanske även om komfort och kvalitet i boendet. Även om Nerja eller för sakens skull Haga är pittoreskt. Men hur är standarden generellt i dessa äldre hus? Vet att många i både majorna och Haga ofta klagar på lyhördhet och dålig isolering. Kan tänka mig att även husen i Nerja kan vara av det äldre slaget och kanske inte alltid lever upp till modern standard.
  Sen har jag som redan sagt bott i en mindre spansk by där det veklig är lugnt "mañana". Kan bli lite väl lugnt efter ett tag med småbarn, som behöver aktiveras mer än att bada vid pool/hav. Där verkar ju Torre ha en del att erbjuda samt städer i närheten att åka till. De områden som jag främst kikar på är La mata, Flamenca, Rosaleda. Finns det fler områden du kan rekommendera? En del faller såklart bort genom avstånden till strand/busshållplats (vill helst inte hyra bil). Villa martin verkar vara trevligt, men just en aningens för långt bort. Men det är klart, skulle man hitta ett trevligt och bra boende så kanske man får åtsidosätta just kravet med hyrbil.

  Allt gött
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 14. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Ja det är väl en fråga om vad man vill betala också, priserna i Nerja eller uppåt bergen är ju en aningens dyrare. En släktning till mig har boende utanför Marbella i Estepona, där är också betydligt dyrare tack vare en pittoreskt hamn, samt att områden osar av snobbigt och flashiga båtar. Jag har svårt att se mig själv bo ett sådant område (betraktar mig som arbetarklass och medelsvensson) :). En del tycks ju skaffa boende utomlands enbart för att lägga upp bilder på instagram och visa hur gött det är i solen. För egen del lockar Spanien mig av helt andra skäl än att skryta för andra.

  En annan aspekt som tilltalar mig med Spanien är dess katolska arv, (jag är troende katolik, konvertit dessutom) som tilltalas och gärna deltar i katolsk aktivitet. När vi besökte Puerto Mazzaron senast deltog vi en vandring under Kristus Coprus högtid, hela staden var nedstängd under varningen runt om i stadens gator (vilket var mäktigt).
  Är det någon av er som har koll på kyrkorna i Torre? Vad jag förstått så finns det en stor i centrum, men är lite svårt att få grepp om hur aktiv den är etc.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Även om det är gamla hus så är det ju där ofta renoverat. Både att husen helhet har renoverats och sedan att också lägenhetsägarna själva under årens lopp har renoverat sina lägenheter. Sedan är ju också mycket relativt nybyggt i "centrum". Mitt hus är t.ex 20 år gammalt och det är bra mycket nyare än det hus jag har i Sverige. Det handlar ju mer om hur det har skötts under årens lopp och därför skall man självklart kolla upp lägenhetens skick och även hela fastighetens. För flyttar man in i en community med dålig ekonomi och där underhållet har varit dåligt så är risken stor att kostnaderna i framtiden kan bli höga. Sedan vad gäller lyhördhet så gäller nog det i hög grad både för nybyggda hus som för gamla hus eftersom det inte finns någon isolering i väggarna. Där handlar det nog mer om att skaffa en bostad som inte direkt angränsar till andra bostäder, samt att ha lite tur med grannarna. Men jag tycker nog att det i så fall är det något större problem med hundar som skäller en bra bit in på natten.
  Vad gäller de orter som du räknar upp så vet jag inte var Flamenca ligger, men de andra områden som du räknar upp La Mata, Rosaleda, Villamartin känner jag hyfsat till och känner en del som bor där och alla trivs där, men det är kanske inte så ovanligt eftersom alla som bor i Torreviejaområdet verkar trivas just där de själva bor:) Av dessa ställen hade jag dock valt Rosaleda eftersom det ligger närmast själva stan (gångavstånd för de flesta) och även bra bussförbindelse och om jag förstått det rätt så brukar svenskarna där samlas en gång i veckan för att spela Petanca. Även till La Mata är bussförbindelserna rätt bra (åtminstone dagtid), medan dom till Villa Martin inte är så bra så där behöver man nog definitivt ha en bil. Tänk också på att bussarna inte går så himla ofta och att de inte heller går så sent på kvällarna. En del som kommer på klubbmötena i Klubb Torrevieja bor i "ytterområdena" antingen kommer med egen bil, eller så får de oftast avvika lite tidigare på kvällarna för att hinna med sista bussen hem.

  Sedan när jag ändå är på gång kan jag väl lika gärna också försöka svara på ditt andra inlägg.
  Nej som sagt skall man ha ett boende att skryta med hemma i Sverige, så är det nog bra mycket bättre att skaffa ett boende på Costa del Sol/Mallorca (där de svenska kändisarna bor) och inte i Torrevieja. Men hellre en välfylld plånbok och ett icke skrytboende än en tom plånbok och ett skrytboende :D
  Som "troende ateist" har jag noll koll på kyrkorna, men det finns en jäkla massa kyrkor (sorry himla många kyrkor borde det väl stå) i Torrevieja så det finns garanterat något för alla trosinriktningar - t.ex. så ligger det inom 200 meter från där jag bor dels en liten katolsk kyrka, samt en större rysk-ortodox kyrka, men såklart nere i stan ligger ju de riktigt stora kyrkorna och de är tämligen aktiva och det firas ju en massa helgon därnere också.
   
  Last edited: 22 april 2020
  Mats Snow gillar detta.
 16. KS054

  KS054 Ny medlem

  Blev medlem:
  29 januari 2019
  Inlägg:
  27
  Mottagna gillanden:
  22
  Inte svar på din fråga, men har du tittat lika långt norr om Alicante som du åker söderut för att komma till Torrevieja? Vi landade efter långt letande i Altea. Mycket pittoreskt och välskött, och visst finns det pengar i området men alla vi mött är oerhört vänliga, hjälpsamma och enkla i sitt sätt, och ingen gör sig förmer. Viss finns ryssarna i Altea Hills men de tycks hålla sig där. Du nämnde Benidorm och även om det är nära Altea är det två skilda världar. I Altea finns en stor, aktiv kyrka mitt i byn och vardagslivet pågår där även om det är en turistort. Många tror boenden här är mycket dyrare men jag håller inte med. Däremot är utbudet betydligt mindre så om man letar något specifikt kan det ta tid, och man måste slå till när det kommer ut. Vi har ett sk townhouse i tre våningar som har en gammal fasad men är ca 20 år invändigt, byggt i spansk stil, så man behöver inte offra bekvämligheten för att bo i ett pittoreskt hus. Med risk för att få många emot mig men vi skulle aldrig bo i Torrevieja, men det är helt utifrån våra önskemål om hur vi vill bo och leva. Jag respekterar full ut andras val att bo där men det passar inte oss.
   
  Last edited: 22 april 2020
  Rolf.P, Los Suecos och Gyllis gillar detta.
 17. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  652
  Mottagna gillanden:
  255
  Jag tror Michael menar Playa Flamenca, strax söder om Torrevieja. :)
  Det är ett, i mitt tycke, trevligt område med närhet till service, även SUMA har ett kontor där.
  /Helen
   
 18. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  414
  Mottagna gillanden:
  292
  Kan bara hålla med, Altea och Torrevieja är två helt olika val. För oss fanns inte heller Torrevieja på vår karta, när vi sökte boende på spanska fastlandet. Vi sökte charmen, den spanska atmosfären som fortsatt finns kvar i Altea och en ort som lever ett vanligt spanskt vardagsliv hela året.

  Vill verkligen rekommendera att ta en titt på Altea, men det är inte ett alternativ om man söker just det som Torrevieja erbjuder i form av stora urbanisationer, med identiskt lika hus och lägenheter och en miljö helt tillrättalagd för semesterboende.

  Avståndet till Alicante flygplats är 55 km.

  TommyD
   
  Rolf.P och Michael Backman gillar detta.
 19. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Jag säger som Kjell "troende ateist" men har nära kontakt med katolicismen pga mycket aktiv amigo. Fascinerande tycker jag. Älskar dessutom vackra byggnader.
  Det finns en hel del kyrkor i Torrevieja...6-7 st tror jag. Den största Parroquia Inmaculada Concepción som ligger i centrum vid Plaza de Constitución. Väldigt vacker inuti. Mässor var och varannan dag (misas), En del kallar den Domkyrkan men det är fel, iaf enl min mening om man läst på om domkyrkor...
  Den relativt nybyggda (2009) arkitektoniskt moderna Iglesia del Sagrado Corazón de Jesus på Plaza de Oriente som ersatte en lite mindre kyrka som revs. Väldigt välbesökt. Kan ta 1500 personer.
  IMG_0319.jpg IMG_2674 (640x469).jpg
  Det finns en mindre som ligger på södra sidan om centrum vid området San Roque och heter
  Parroquia de San Roque y Santa Ana. Dessutom en Nära Playa Los Locos och den heter Ermita de Nuestra Señora del Carmen, Calle Pola de Siero, den tillhör samma församling som den nyaste stora vita på Plaza de Oriente.
  Och så utanför några kilometer vid Plaza Encarnación Puchol som heter Parroquia Nuestra Señora Rosario. (I byn La Mata som jag gillar, liten stad i staden...enorm playa...)
  Ja det var väl dom viktigaste varav dom mest aktiva är dom stora med mässor nästan varje dag. Ja inte nu då förstås i dessa karantäntider :( TV har desto mer nu.
  Chao P ♥
   
  Last edited: 22 april 2020
 20. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Hej tack för svar. Jag har kikat lite överallt på olika områden, det ser absolut trevligt ut i Altea. Verkar dock vara "snäppet" dyrare en Torre (baserar på fastighetsbyråns medelpriser). Men jag skall kika närmare och besöka stället nästa tillfälle.
   
  Los Suecos gillar detta.
 21. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Tusen tack för infon. Jag brukar delta i mässor vid spanienbesök, men man måste nog förmodligen lära sig spanska på sikt om man vill hänga med i prediknngar etc. Även om själva "mässan" är universell i sitt utformande genom den latinska riten som mall (alla mässor har latinet som ursprung, men översätts).. Men jag tilltalas av den spanska katolicismens och dess historia i landet. Det var någon som skämtsamt sade att spanjorerna är mer kristna än Kristus :)
   
 22. Michael Backman

  Michael Backman Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  33
  Mottagna gillanden:
  23
  Hej. Det är möjligt att du har rätt, tänkte nog mer generellt hur det kan vara i vissa gamla områden. Där snarare områdets mysighet tycks vara viktigare än komfort och standard, Haga, Majorna är exempel på detta. Baserar det även på översiktliga granskingar av just äldre lägenheter på olika fastighetsförmedlingar.. En del äldre lägenheter ser helt enkelt ut att ha en annan form av standard än nya, även om det är något tveksamt att basera undersökningar på det. Sen finns de ju massvis med människor som vill ha äldre hus med ett visst mått av "bevarande" av det gamla, där man kombinerar det med ett nybyggd fräschhet, men men. :)

  Det var Playa Flamenca som avsågs, ligger typ mellan La zenia och Punta prima. Ca 2 km från havet inåt landet. En del har förklarat att det är lungt där, men samtidigt relativt nära både hav och centrum. https://www.fastighetsbyran.com/sv/spanien/objekt/?objektid=2051533

  Troende ateist :)
  Det var en Irländsk präst som en gång frågade en ateist om han var en "catholic or a protestant atheist?"
   
 23. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Antalet aktiva katoliker har gått ner, speciellt ungdomar...men här är en liten artikel om hur det är, i af 2017.
  Nu är det ju socialistregering men den förra var väldigt "strikt".
  https://www.sydkusten.es/sk/71/a/6729/religionsfragorna-som-splittrar-spanien/
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...