Vågar man åka med Ryanair

Diskussion i 'Flyg' startad av Nellie, 2 maj 2013.

 1. DonBard

  DonBard Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 maj 2013
  Inlägg:
  293
  Mottagna gillanden:
  46
  Tag ställning för insyn, öppenhet och pressfrihet.

  Känner sig Eldorado kompetent att betygsätta journalisten Sundström? I ett tidigare inlägg -i den här tråden av alla- störde sig Eldorado på att hon ogillat SD. Att hon ogillar kryptonazister borde väl ge henne högsta trovärdighet?
  Programmet var bra och klargörande. Att man bör överväga både en och två gånger att anlita RA är solklart. Bolaget tycks tycka lika illa om journalistik som Eldorado. Var solidarisk med de anställda! Bojkotta Ryan Air tills de lärt sig repektera facklig verksamhet!
   
  Noman gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Då väldigt många fryser uppåt 10.000 meter:frusen: har jag frågat varför, svaret har varit att värme kostar liksom att ventilera bra, så man recirkulerar luften och många blir sjuka. Eller så vill personalen ha det svalt och det gäller att vara välklädd. Jag kan kolla vidare för till Mallis frös vi med Thomas Cook där personalen ständigt nasade, med SAS var det nästan för varmt och personalen slöade mera.

  Håller med för alla gör inte som jag och kollar bakom först om det kan finnas kaffe mm på bordet. Fällgraden verkar ha minskat ändå hos andra?

  Att uppåt 10% av svenskarna inkl. många invandrare är nazister betvivlas, 70% i ett annat forum där de röstar, som inte verkar vara med nazister. Dock har SD en del fel ändå som alla partier. Men det är ett helt annat ämne och KF brukar vara enfaldiga, Uppdrag Granskning har blivit något bättre.));)

  Det mesta vi såg i KF har vi redan sett i TV om Valencia etc. Dessa lågprisbolag bör försvinna av klimatskäl men vilka som är bäst att flyga med återstår att se, då vi är delägare i SAS som har sina konstigheter. Klart att billigast är sämst, sällan som billigast är bäst. Kalla Fakta är att RA aldrig krashat som andra bolag under sina 28 år. :vissla:
   
 4. steget98

  steget98 Ny medlem

  Blev medlem:
  21 juni 2011
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  1

  Jag får inte ihop ditt resonemang alls. Känns som du är lite konspiratoriskt lagd när du får det att låta som företaget vill ha det kallt på planen för att personalen ska jobba sig varm - till skillnad ifrån SAS där det tydligen är på gränsen till för varmt och personalen är slöa, enligt dig.

  Jag brukar inte framhäva mig själv som någon flygexpert, men med c:a 80 enkelresor om året de senaste 5 åren känner jag mig ganska trygg när jag hävdar att temperaturen ombord inte beror på vilket bolag du flyger med. Nu brukar jag inte föra någon statistik över kabintemperatur men jag kan informera om att det skiljer sig väldigt även inom samma bolag.
   
 5. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag utgår ifrån våra egna upplevelser och andras berättelser på nätet eller IRL. Många fryser, tips är att dra ner gardinen eller inte sitta vid fönster, man kan även säga till så kan de höja värmen. Man delar även ut filtar och de som inmundigar alkohol kanske håller värmen bättre.

  Med TUI och Thomas Cook såldes det mer och personalen gick kortärmat i skjorta, så de hade fullt upp att göra. SAS verkar inte vara lika på bettet, snällt nog öppnade de incheckning timmavis emot förut på AGP i 2 rader och i kabinen har jag inte sett det så lugnt på länge, en anställd var still på samma ställe i en timme.

  Varmt eller kallt är subjektivt men en sak är klar att man dragit ner på venten för frisk kall luft kostar att värma upp, så den gamla går runt mer i kabinen.

  Själv skäms jag mest för att vi inte betalat Klimatkompensation än men ska det och kan betala i efterskott, själv då och ni andra?
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. steget98

  steget98 Ny medlem

  Blev medlem:
  21 juni 2011
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  1
  Läs denna text ifrån Smittskyddsinstitutet:

  Myter och folktro
   
 8. Lincoln

  Lincoln Ny medlem

  Blev medlem:
  2 maj 2013
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Kompetent??

  Håller med Eldorado helt och fullt, Sundströms uttalanden var ganska tunna och patetiska, och som i stort sett alla journalister har de gått i samma trångsynta skola.
  Det förefaller väl naturligt för henne att kritisera SD, trots att det förmodligen är Sveriges tredje största parti.
  Hursomhelst som beter sig väl inte RA helt korrekt, men det var mycket lösa påståenden, faktum kvarstår, vill man inte jobba på RA, sluta då!

  Jag tänker absolut inte bojkotta RA.
   
 9. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Jojo och det finns mer att läsa som att filter inte sköts och byts etc. Kom på detta då vi var sjuka en månad efter resa, visade sig då att hotellet kör med liknade återcirkulering.
   
 10. steget98

  steget98 Ny medlem

  Blev medlem:
  21 juni 2011
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  1
  Vad skönt med en total världsmästare här på forumet ;;;) Det kanske man blir om man har suttit på solkusten och pimplat vin i, som Carola sjunger - en evighet :vissla:

  Jag ger upp denna diskussion nu, då du inte ens tror på fakta ifrån avhandlingen "Cabin Air Quality in Commercial Aircraft – Exposure, Symptoms and Signs (Uppsala universitet 2003) av Torsten Lindgren"

  Ha en skön sommar!
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Uffetrader

  Uffetrader Ny medlem

  Blev medlem:
  19 december 2011
  Inlägg:
  409
  Mottagna gillanden:
  11
  Beträffande Kalla Faktas reportage, så var det inte mycket nytt. (Inte för mig i alla fall)
  RyanAirs personal politik är inte bra, helt klart.
  Men det finns säkert många företag som beter sig lika illa, utan att de granskas av Kalla Fakta.
  (Jag skulle kunna ange ett som jag arbetat på, men jag slutade där, istället för att klaga runt)

  Det som kom fram i Kalla Fakta programmet var bland annat:

  - RyanAir tankar sina plan med så lite bränsle man får enligt reglementet. Det gör man säkerligen för att spara pengar, då det kostar energi att släpa på extra vikt. Men miljön vinner på det med, om vi nu ska finna några fördelar.
  Men tydligen tankar RyanAir för lite bränsle för att Kalla Fakta ska vara nöjda, trotts att det är korrekt enligt gällande regler!
  Men verka då för att reglerna ändras, snälla Kalla Fakta! Det bör ju rimligen vara det bästa sättet!

  - Man angav ett exempel när tre RyanAir plan begärde förtur till att landa pga bränslebrist!
  Då hade alla tre planen först gå till Madrid som var deras destination. Men pga oväder fick man först cirkulera runt Madrid, därefter gå till Valencia som då var reserv flygplatsen. Väl där så larmade systemet, för att ge signalen att "nu ska du landa! och piloterna begärde landningstillstånd, vilket de fick. Därefter landade de på Valencia flygplats.
  Märk väl, att man hade tankat flygbränsle enligt gällande reglemente! Det är även en ökad olycksrisk att LANDA med för mycket bränsle, då planet väger mer. Men det är nog bara de allra största planen som måste dumpa bränsle innan landning, om de landar lite oplanerat.

  Sedan hittade man en historia om en ur kabinpersonalen, som hade ramlat ut genom dörren där det då borde ha varit en trappa ner till plattan.. Framkom inte vem eller vad som orsakade det missödet. Personen i fråga fick skador av fallet, vilket givetvis är beklagligt.
  Men arbetsplatsolycksfall kan man läsa om i den lokala pressen varje vecka. Men inte är Kalla Fakta där och gör reportage om det.

  Nej, som bonden sa när han klippte grisen: "Mycket skrik för lite ull"
  Verkar mest som att det nu är populärt av mediadrevet att slå på RyanAir.

  Det man bör propagera för är att myndigheter och de flygkontroll organ som finns, ska kontrollera att flygtrafiken fungerar enligt de regler man har stiftat. Brtyer någon operatör mot reglerna, så höga böter. Det måste svida för att de ska avskräckas!
   
 13. Nellie

  Nellie Ny medlem

  Blev medlem:
  22 januari 2013
  Inlägg:
  195
  Mottagna gillanden:
  1
  Jag får inte fram på Ryan airs hemsida om vi kan sitta tillsammans 3+2? Vi är ju fem stycken i familjen. Men de borde väl inte kunna sära på oss...eller???
   
 14. Uffetrader

  Uffetrader Ny medlem

  Blev medlem:
  19 december 2011
  Inlägg:
  409
  Mottagna gillanden:
  11
  Alla RyanAir plan är lika så vitt jag vet.
  Du har tre sittplaster på vardera sida om mittgången. Så med andra ord kan ni sitta tillsammans.
  Då har ni två alternativ, endera så chansar ni på att ni finner lediga platser så att ni kan sitta tillsammans, men det beror på vilken bokningsgrad det aktuella flyget har och hur snabbt eller sent ni kommer in i kabinen.

  ELLER så bokar ni bestämda plaster och betalar lite extra för det. Då kan ni även boka så ni får lite bättre plats för benen = vid nödutgången. Men ni får betala lite extra som sagt. I grundpriset med Ryanair ingår BASIC och ett handbagage, inget annat.
   
 15. rocio

  rocio Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 mars 2012
  Inlägg:
  1.500
  Mottagna gillanden:
  18
  Barn får inte sitta vid nödutgångarna så vitt jag vet. Åtminstone har Ryanair haft dom bestämmelserna tidigare.
  rocio
   
 16. steget98

  steget98 Ny medlem

  Blev medlem:
  21 juni 2011
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  1
  Du kan boka rad 2, vilket är rad 1 rent fysiskt i planets högra sida. Boka dessa tre platser plus två i rad nr 2 i planets vänstra sida så får ni fem platser i rad. Barn kan inte bokas i rad 1 eller vid nödutgångarna över vingarna.

  Ryanair använder sig enbart av flygplanstypen Boeing 737-800 så alla plan har samma konfiguration vad gäller stolar.thumb
   
 17. A-Lotta

  A-Lotta Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2009
  Inlägg:
  396
  Mottagna gillanden:
  13
  På Norwegian måste du vara 16 år och inte rörelsehindrad för att få boka plats vid nödutgången.

  Lotta
   
 18. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Nu tog du nog i lite då jag varken bor där eller dricker, men du kanske gör det, som nybörjare i ett forum brukar det vara bra att läsa på och vara lite försiktigare. Och jag litar aldrig på en källa då jag gjorde en bredare analys, när vi kan läsa och höra, att många tror sig bli sjuka både av flyg och av AC i hotellen.
  Svar från flyget och hotellet var ganska lika, de använder återcirkulerad luft och hur det sköts vet vi inte.

  Det gjordes preventivt så vi bestämde att undvika AC samt klä oss varmt i flyget. I påskas fick vi snarare dra på värme och SAS var varmt, ingen blev sjuk.
   
  Last edited: 7 maj 2013
 19. Eldorado

  Eldorado Avstängd

  Blev medlem:
  1 april 2008
  Inlägg:
  608
  Mottagna gillanden:
  0
  Jodå det är största risken så vi kunde inte ta RA, du ser det bara om du börjar boka och finns bara ett fåtal platser som kan bokas för barn.;:(

  Exakt och vuxna måste gå med på att hjälpa till står det.

  Alltså på RA gäller att stå först i kön då nästan allt är obokat, inte så bra med barn.
  Tillägg prioriterad kö som går först, men på en del flyg är den kön störst!

  Vi bestämde oss alltså för RA på prov och skrev in alla uppgifter, sist fick man boka plats och jag trodde alla kunde bokas, resten skulle de få ta som inte bokat, men det är tvärtom fåtalet som kan bokas och många är inte för barn.

  Ska testa igen, helst långt innan om de är billiga. Skitet om Ryan kanske lockar kunder istället, ungefär som hände med SD.
   
 20. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Det finns säkert mer än 50 nyanser av Ryan Air.
  Bolaget är unik med sin provocerande pris och personal policy.
  Den röda tråden tycks vara att transportera människor så billigt som möjligt.
  Bolaget gör dock vinst, vilket man kan inte säga om många andra flygbolag.
  Utan RA skulle billjet priserna vara betydligt högre inom hela EU.
  En gång reste jag först med SAS i buzines klass och därefter i retur med RA.
  Att skillnaden märktes. Som dag och natt.
  Jag kanske är annorlunda funtad än de flesta andra, men jag tycker ändå att RA var mest prisvärt. Det handlade om 3 timmars flygtid, för ungefär lika många tusenlappar billigare.
  Med andra ord, flera dagstjänster för en normal person. 3 timmar kan jag nästan stå på huvudet om jag tjänar tusenlapp per timme. Att det är trångt och stressigt samt servicen är obefintligt gör mig ingenting, jag kan ta det som en upplevelseresa.
  När jag hör folk som klagar den låga standarden, begriper jag inte hur de resonerar.
  Skall allting vara toppklass hela tiden? Om man utsätter sig för lite primitivare förhållanden så framstår en normal standar som väldigt lyxit, pröva gärna….
   
  Uffetrader gillar detta.
 21. Nellie

  Nellie Ny medlem

  Blev medlem:
  22 januari 2013
  Inlägg:
  195
  Mottagna gillanden:
  1
  Nu har vi bokat med Ryanair och vi betalade till så att vi kan sitta tillsamman :) gick på 3400;- för 5 pers t/r Alicante.
   
 22. Lincoln

  Lincoln Ny medlem

  Blev medlem:
  2 maj 2013
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Det låter dyrt!
   
 23. Ran22

  Ran22 Ny medlem

  Blev medlem:
  8 januari 2013
  Inlägg:
  129
  Mottagna gillanden:
  4
  Skojar du?
  Eftersom det gäller RA måste det vara kronor, eller?
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...