Spansk bil i Sverige

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av hydrolift, 13 augusti 2019.

 1. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  165
  Mottagna gillanden:
  33
  Körde min spanska bil genom Gbg nyss och undrar lite över trängselskatten.

  Har läst på att skatten gäller alla bilar och har registrerat mig på EPASS24 men undrar hur det blir i praktiken. Har ngn möjligen sluppit skatt? Tänker att det kostar för mkt att driva in några tior för en utländsk bil som passerar 1 gång. Har hittills inte fått ngn faktura.

  Och hur är det med t ex p-böter? Drivs de in?

  Blev för övrigt "flashad" på fransk motorväg men den boten lär jag väl åka på...

  Bara några tankar alltså, mest nyfiken på vad som är praxis.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  338
  Mottagna gillanden:
  351
  Finns ett europeiskt system för detta som heter EPASS24 https://www.epass24.com/ info även på https://www.transportstyrelsen.se/en/road/Congestion-taxes-in-Stockholm-and-Goteborg/
  men det hela hänger ju förstås på om de kan hitta adressen till ägaren och skicka en faktura. I alla fall i början var det lite si och så med detta enligt denna gamla artikel https://www.svd.se/manga-utlandska-fordon-slipper-trangselskatt
  Dock så har de nog kommit tillrätta med detta idag och det kan ju vara värt att tänka på för om du är hemma i Sverige samtidigt som de skickar ut en faktura till den adress fordonet är registrerat på i Spanien och du då inte betalar den i tid så drabbas man av en tilläggsavgift på 500 kr. Så det kan vara vettigt att registrera dina bilnummer hos Transportstyrelsen så att avgifterna (det är ju ändå bara småsummor) dras automatiskt från ditt konto.
   
  hydrolift gillar detta.
 4. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  165
  Mottagna gillanden:
  33
  Tack Kjell!

  Har som sagt redan registrerat mig på EPASS24 (tror du kanske missade det i mitt inlägg) men det är alltid bra att förtydliga vad som gäller så att också andra kan ta del av informationen.

  I EPASS24 har jag alltså kopplat mitt kreditkortsnummer så att eventuella skatter ska kunna dras automatiskt. MEN jag har svårt att släppa det hela just p g a förseningsavgiften på 500kr, så jag loggar in o kollar varje dag om jag har några obetalda fakturor. Tekniken kan ju som bekant haverera. Därav mitt inlägg/fråga, för jag börjar undra om det verkligen kommer att dyka upp ngn faktura.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  338
  Mottagna gillanden:
  351
  Ja det första man blir blind på är ju ögonen sägs det och det ligger uppenbarligen något i det:oops:
  Man kan ju tycka att om man väl har registrerat sig på EPASS24 så borde det fungera, men som du skriver så visst kan något ändå gå snett och då är ju "straffavgiften" hiskeligt hög för att man har missat att betala några ynka kronor.
  Något svar på din fråga har jag absolut inte, men förhoppningsvis så läses denna tråd av någon annan som kört i Sverige med sin spanskregistrerade bil och därmed kan ge dig ett bättre svar.
   
  hydrolift gillar detta.
 6. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  165
  Mottagna gillanden:
  33
  För den som är intresserad så står det nu följande på EPASS24:as hemsida:

  Trängselskatter och infrastrukturavgifter faktureras i slutet av varje efterföljande månad. Dvs. passeringar gjorda i januari, faktureras i slutet av februari.

  Så jag får väl vackert vänta ett tag och se...
   

Dela sidan

Laddar...