Skaldjur

Diskussion i 'Mat & Dryck' startad av chr57, 24 april 2016.

Tags:
  1. chr57

    chr57 Medlem

    Blev medlem:
    14 april 2013
    Inlägg:
    140
    Mottagna gillanden:
    5
    Tycker att alla färska skaldjur ser så goda ut i affären.
    Men jag är inte direkt van att tillaga skaldjur.

    Kan man i princip steka alla skaldjur i olivolja och vitlök och sen krydda lite? Kanske borde variera det lite? :)

    Några tips på enkla recept på skaldjur?

    Hittade några här:
    http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/category/spanska-recept/

    /Christian
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. erkki

    erkki Känd medlem

    Blev medlem:
    26 september 2014
    Inlägg:
    1.034
    Mottagna gillanden:
    123
    Hej ja det kan man men prova och fritera skaldjur gör en enkel pannkakssmet o smaksätt med salt har du aldrig varit och ätit buffe på Kina restaurang men tänk på när du handlar skaldjur att dom luktar gott inte ammoniak för man blir väldigt sjuk o äta skämda skaldjur lätt att köpa färdig skalade räkor frysta graciass
     
  4. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Vet precis känslan och jag vågar mig inte heller på allt än!

    Om du köper lagostiner eller gambas kan du klämma över en citron, lite olivolja, pudra med chilipuver och salt samt sedan grilla efter att det har marinerats en liten stund. Det kan vara idé att lägga ett folieark på grillen för annars är risken att de trillar emellan.

    Gambas al pilpil, räkor i en ugnsfast form (gärna de där keramikfaten), häll i olivolja, några skrivade vitlökar, lite paprikapulver, en eller två torkade små starka paprika-historier (ca 1-2 cm långa, finns att köpa i vilken mataffär som helst), ställ på grillen en stund. Supergott att doppa brödet i.

    Ett annat tips är också att titta på mattidningarna i butikerna. Mycket inspiration, korta meningar som är lätta att översätta, billiga att köpa.

    Och så klart, gå på restaurang och försök att se hur det är gjort, lägg märke till smaker och kryddor, ta kort, notera. Kanske t o m fråga kocken? Det har jag gjort och fått svar!
     

Dela sidan

Laddar...