Försäkringsbolag och försäkringsmäklare

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Eliza, 14 augusti 2019.

 1. Eliza

  Eliza Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2019
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  1
  Är det någon på detta forum som har erfarenhet av olika försäkringbolag (hem försäkring) och av försäkringsmäklare?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.967
  Mottagna gillanden:
  816
  Försäkringsbolag ja, mäklare nej och fattar inte
  varför man anlitar dom...man är väl läskunnig ang avtal mm...Om det sen händer nåt ska man ha ytterligare en person att gå via då ? Eller kanske jag har fel...
   
  Eliza gillar detta.
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  446
  Mottagna gillanden:
  380
  Easycover är ett exempel på försäkringsmäklare som jag använde. Via dem kunde jag plocka ihop ett försäkringspaket. Och framförallt kunde de på svenska förklara försäkringarnas innehåll och även hjälpa till när de skulle sägas upp m m. Det kan vara kämpigt att förstå försäkringsavtalen och innehållet utan hög nivå på spanskan.
   
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  373
  Mottagna gillanden:
  422
  Som du kan läsa i slutet av denna tråd https://www.spanienforum.se/threads/att-köpa-bostad-i-torrevieja.13004/ så har jag en del erfarenhet av försäkringsbolaget mapfre och den är definivt inte positiv.
   
  Eliza gillar detta.
 6. Eliza

  Eliza Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2019
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  1
  Varför jag frågar är den märkliga hanteringen som både försäkringsbolag och försäkringsmäklare har i Spanien. Jag har väldigt negativa erfarenheter av bägge sorterna. Det såpass dåligt att man bör ifrågasätta om man verkligen ska ha en försäkring, det börjar likna bedrägeri.

  Oanträffbarheten är nog det jag upplever som värst. Utlovade pengar som inte kommer etc..och när man undrar var betalning tog vägen, så får man inget svar (som vanligt).

  Jag är ny på detta forum och inbillar mig att det just här, kan vara bra att lägga ut varningar. Varning alltså för försäkringsmäklaren Anagan och försäkringsbolaget Helvetia. (Precis som namnet antyder så är det ett rent hxxxvete att ha med dem att göra).

  Finns det fler bolag som ni har dåliga eller mycket dåliga erfarenheter av - så namnge och skriv varför. De som ännu inte flyttat ned slipper på så sätt begår dessa misstag.
   
 7. Stefan K

  Stefan K Medlem

  Blev medlem:
  17 september 2017
  Inlägg:
  69
  Mottagna gillanden:
  18
  Mycket konstig upplevelse ni har haft,använder Helvetia som försäkring på fastighet,och Anagan som försäkrings rådgivare,har bara gott att säga om dem Ring gärna och prata med Robert Arrhenius på Anagan +46705871966 och se om han kan hjälpa till.
   
 8. RochA

  RochA Medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  86
  Mottagna gillanden:
  44
  Det är inte först du behöver utnyttja försäkringen då du kan se om det var bra eller dåligt val av försäkringsbolag.
   
 9. Eliza

  Eliza Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2019
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  1

  Mycket märkligt det är just denna person som vi har försökt att ha kontakt med. 25 juli skulle det vara klart - och nu är det 17 aug. Inga pengar och inget svar i från mäklaren heller om varför det dröjer. Min upplevelse av Anagan är att de är något av det värsta jag upplevt.

  En starkt bidragande anledning till att vi sålde huset.När det verkligen händer något - det är just då man behöver hjälpen - inte ytterligare problem.
   
 10. Eliza

  Eliza Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2019
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  1

  Exakt - innan man betalat in försäkringspremien och års avgiften till mäklaren - då var det minsann hemskt enkelt att få tag i mäklaren. Det var väldigt trevligt bemötande faktiskt. Men som sagt när det kommer i skarpt läge - då är det något helt annat.

  Vill verkligen avråda å det bestämdaste alla som läser detta och tänker köpa i Spanien. Kolla noga upp innan ni teckanar avtal med mäklare eller betalar för försäkringen. Det fungerar inte som i Sverige....

  Tjuvarna stal för ett uppskattat värde SEK ca 5.000 kr. Att försöka reda upp efter dem har snart kostat mig det dubbla. Alltså blir slutsatsen att man inte ska anväda sin försäkring, då det är högst osäkert om man får ersättning. Ska man inte anmäla till försäkringsbolaget så besparar man sig också kostander för hjälp/tolk för polisanmälningen.
   
 11. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  173
  Mottagna gillanden:
  39
  Nu gällde väl tråden hemförsäkring e t c men jag kan passa på att tipsa om att ordentligt kolla över villkoren för spanska bilar.

  Har just återvänt från Sverige med min spanska bil och hade långa diskussioner med mitt försäkringsbolag (o andra) angående om försäkringen gällde utanför Spanien eller ej. Jag köpte min bil hos Nissan i Torrevieja och dom sålde mig då samtidigt en försäkring som då verkade konkurrenskraftig. Säljaren på Nissan sa, vid försäljningstillfället för 1 år sedan, att den gällde i Europa.

  Jag dubbelkollade försäkringen just innan jag skulle åka och på spanskt manér tog det tid och jag fick inget svar förrän jag var i Frankrike på väg norrut. Försäkringen gällde enbart 3:e part utanför Spanien och i max 30 dagar visade det sig till slut. Det gick absolut INTE att lägga till något extra för att få full försäkring utanför Spanien i Västeuropa. Jag ville då givetvis omedelbart säga upp försäkringen men det gick inte heller då den förnyas varje år med 1 mån uppsägningstid. Jag var ett par veckor sen med att säga upp den så nu är jag "tvungen" att ha försäkringen i ytterligare 1 år.

  Riktigt oproffsigt bemötande från Caser.es som helt enkelt struntade i min situation och jag kan ju också tycka att Nissan säljer en undermålig produkt. Jag inbillar mig (men kan ha fel?) att de flesta bilförsäkringar inkluderar resor utanför landet man försäkrar bilen i???
   
  Eliza gillar detta.
 12. Eliza

  Eliza Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2019
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  1

  Jätte bra tips och info för andra. Tycker verkligen att den passar här.

  Om jag inte missförstått dig - så har du ungefär lika trist erfarenhet av spanska försärkingsbolag - som jag har.
   
  hydrolift gillar detta.
 13. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.388
  Mottagna gillanden:
  295
  Jag skrev precis i en annan tråd och jag har full försäkring på bilen i hela Europa helt likvärdig den Svenska , bolaget heter Catalana Occidente.
   
  hydrolift gillar detta.
 14. Lesspåregn

  Lesspåregn Medlem

  Blev medlem:
  27 augusti 2015
  Inlägg:
  174
  Mottagna gillanden:
  4
  Jag har försökt få tag på Easyinsurance, som i tre års tid bara höjt min försäkring hos Reale, fast det till en början hette att jag skulle få bättre pris efter några skadefria år. ;) När jag påpekade det i fjol, bad de att jag skulle påminna i år, så skulle de se om de kunde hitta något bättre åt mig.
  Men de svarar inte. Skrev 17 juli och 1 augusti. Nån som vet nåt?
  Jag funderar på att kolla med någon annan istället då, och bara skicka dem en uppsägning om jag vill byta, för tiden går ju och snart blir det automatiskt förnyat. Vilka kan erbjuda en billig försäkring för en liten semesterlägenhet?
   
 15. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.967
  Mottagna gillanden:
  816
  Jag, mina vänner och syster har haft Allianz och Mapfre och dom har skött sig bra ett flertal ggr när det gällt vattenläckor, inbrott mm
  :)
   

Dela sidan

Laddar...