Corona

Diskussion i 'Spanien' startad av mixt, 26 februari 2020.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Ha en bra hemresa och hoppas din fru kryar på sig snabbt! Min systerson och
  fru har också haft det och det var verkligen ingen lek och tar tid att gå över. Skönt
  att du kan åka och ta hand om dig bra så du får fortsätta var frisk.
  Kram P ♥♥
   
  Kenth gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  661
  Mottagna gillanden:
  266
  Preciosa gillar detta.
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Ja ett är säkert att ingen vet...allt hänger väl nu på när dom släpper ut oss i morgon
  och flocken inte smittar så alla siffror går upp igen...Jag är glad att få gå ut
  som "äldre äldre" (nytt talesätt) mellan 10-12 el 19-20 :)
  Men ganska orolig kan jag säga...Man är ju lite klen efter 7 hela veckors karantän.
  Har inte varit nere på trottoaren en enda gång. Jag stannade ju frivilligt, hade kunnat åka hem så jag
  ska inte gnälla :) Vamos a ver...när kommer flyget i gång för ej residenta...det är frågan men vi lär
  få se det efter "utsläppet" om några veckor el månader...
  Kram P ♥♥
   
  Kenth och Helen1 gillar detta.
 5. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Tack - Tråkigt att höra ang din systerson o hans fru men verkar ju ha gått bra. Fick nyss ett SMS från min kusin som berättade att hans frus mamma gått bort i konstaterad corona.

  Det är en lömsk sjukdom - Min fru hade varit hemma i 3 veckor och skulle börjat jobba 50% i onsdags men så slog det till i måndags med andnöd o hon ringde och grät o sa att hon inte ville dö vilket ju är hemskt att höra när man befinner sig över 300 mil hemfrån.
  I vart fall så kördes hon till en nyöppnad hjärtakut på SÖS då det konstaterades att hon hade ojämn puls med risk för att de behövde göra en elkonvertering, d.v.s. stanna hjärtat o starta upp via ngn typ av elchock men turligt nog behövdes det inte då de stabiliserade allt men p.g.a. störningarna hade hon fått vätska i lungorna som kan leda till lungödem vilket jag i.o.f. inte riktigt vet vad det är förutom att det låter läskigt. Så, fortsatt sjukskrivning o nya sjukhusbesök är vad som väntar framöver.
  Jag har varit på väg hem via bil flera ggr men hon har stoppat mej då jag ju tillhör högriskgruppen med en knippa underliggande o Stockholm verkar ju har varit, kanske fortfarande är, ett epicentrum för viruset + man vet heller inte säkert om min fru kan smitta vidare då nya rön o direktiv avlöser varandra...

  Nog av jämmer o elände och man får glädjas åt att vi numera kan röra oss ute igen några timmar så passade på att ta min runda till strandpromenaden som var välbesökt. Hög polisnärvaro som uppmanade folk utan munskydd att tänka om + märktes att konditionen blivit än mer usel än tidigare. Så syns lite ljusglimtar i tunneln men att flygtrafiken inte verkar komma igång förrän under oktober är ett klart aber men kanske lättar även det framöver.
   
  DiBo, Los Suecos, Kjell Fohrman och 1 annan gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Oj vilken oro du måste ha!! Men klokt att du inte åker eftersom du ju måste vara
  på distans hemma också.
  Min systerson (54 år)var riktigt sjuk...alla symtom man kan tänka sig men fick inte riktigt denna andnöd
  som är så hemsk och behövde inte sjukhusvård. Han fru (46 år) fick också allt men en djävulsk huvudvärk
  men klarade sig utan sjukhusvård ...Ja det är många som haft det som inte testats och dom sa att
  detta var ingen vanlig influensa utan man förstår var det är på en gång. 4 veckor resp 3 innan dom
  stod på benen men fortfarande inte "pigga". Iaf inte systersonen...
  Ja nu hoppas jag att det går bra för din fru och hon verkar ha fått bra vård.
  Kram och ánimo och skönt att vi får gå ut en sväng...du hela 2 timmar resp 1 tim...
  som jag fast inte båda samma dag....lite tidigt och för sent men man kan ju inte få allt. Gick runt och kollade Torreoro och Myrparken i dag... :) Undrar om dom kan öppna liksom min andra favorit El Tapeo. Kanske inte klarar det...
  Lite rörigt med tiderna...♥
   
  Last edited: 3 maj 2020
  Kenth gillar detta.
 8. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Ja det är absolut en lömsk sjukdom och speciellt då för de som är gamla och dessutom har en bunt med sjukdomar i botten.
  Dock ser man till att hålla avstånd så är ändå inte risken så stor att bli smittad och jag har nog själv inte varit speciellt orolig för detta vare sig när jag var i Spanien eller när jag varit hemma. Däremot var jag orolig efter att ha flugit hem och om något skulle stoppas för att hindra smittspridning så skulle det vara flyget för där sitter man ju som packade sillar.
  Annars har väl smittspridningen nu också gått ner i Stockholm och det gäller väl samma där som i Spanien - håll avstånd och undvik ställen där folk samlas och se till att tvätta händerna. Nu börjar det ju bli lite varmare också i Sverige vilket innebär att man kan träffa vänner och umgås förutsatt att man har plats att sitta utomhus.
   
  Kenth gillar detta.
 9. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Det är alltid så hemskt när det drabbar nära o kära - man förfasas över siffrorna för sjuka o döda men när det händer någon i ens närhet blir det mera påtagligt. Planerar att bila hem i början av juni då det fortfarande känns osäkert att ta sig till Stockholm, lite granna som att spela rysk roulette med fulladdat magasin men hoppas att det vid den tiden kan säkerställas att hustrun inte kan föra smittan vidare. Din systerson kan skatta sig lycklig, i all bedrövelse, att han slapp andnöd då det måste vara hemskt och vi hade en episod i höstas, långt före detta virus och då vi skulle åka tillsammans ned till Spanien och hustrun klagade på att hon hade ont i nacke och axlar så jag tyckte att hon skulle åka till närakuten för bot. Det dröjde ganska länge son det oftast brukar göra på akuten o blev förvånad när hon sedemera ringde o berättade att hon skickats till Södersjukhuset via sjuktransport då de upptäckt förmaksflimmer. Den gången gjordes en elkonvertering och hon fick komma hem dagen efter med försäkringar om att vi kunde åka hit. Två dagar efter väckte hon mej kl 05.00 och sa att jag måste ringa ambulans då hon hade andnöd o visade sig att p.g.a. ojämn hjärtrytm hade fått vätska i lungorna - Så med tanke på den händelsen är man extra orolig för en upprepning då det var hemskt och man vill aldrig uppleva den situationen igen.

  Skönt dock med promenaderna och använder de två timmarna väl - gick strandpromenaden fram till tivolit och åter. Av vildkatterna syntes inget spår men hoppas att det gått bra för dem då de säkert är små överlevare...
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 10. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Ja, den är djävulsk! Min fru arbetar ju som demenssköterska och hennes patienter är ju en extra skör grupp som har svårt att ta till sig den basala hygienen samt är vana att i stort röra sig obehindrade och ev inskränkning brukar utlösa aggressivitet.
  Håller till fullo med dej vad gäller flyget så det känns tryggare att ta bilen + reagerade negativt när jag flög ner första mars och en passagerare i toalettkön hostade rakt ut utan att skydda medpassagerarna.

  Även jag har känt mej trygg härnere och befolkningen har följt föreskrifterna bra. Nu börjar det dessutom bli riktigt varmt här nere vilket ökar trivselfaktorn.

  Var till apoteket för ngn vecka sedan o införskaffade munskydd o valde ett för flergångsanvändning (5€/st) och som kan renas via micron. Frågade igår efter de mer effektiva, FFP3, men de var givetvis slut - däremot väntade de in FFP2 under nästa vecka.

  Så förhoppningen är att fira midsommar hemma, dock utan sällskap annat än av frugan o burfåglarna.
  Av tradition brukar vi alltid fira tillsammans med en barndomsvän från Uppsala men då han også tillhör riskgruppen lär det bli ett uppehåll detta år.
  Han är f.ö. en "prepper" så han borde stå väl rustad då han har ett välfyllt förråd av både vatten i dunkar, konserver en masse, en machete(!) o div. annan utrustning. Eg. är väl allt avsett utifall kriget kommer men kommer säkert väl till pass i nutid, macheten o vattenförrådet undantaget, däremot är jag osäker på hur man mår efter att ha inmundigat ÖoB:s ravioli på burk under en längre tid :)
   
  Preciosa, Helen1, Dahook och 1 annan gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Hoppas på det bästa för din fru nu och dig förstås...♥
  F ö var köpte du munskydden? Nån farmacia på Avd de las Habaneras?
  Skulle ju vilja ha nån bättre än dom tunna enkla...
  Kram P ♥♥
   
 13. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Hej! Kort är den glädje som varar då min fru måste genomgå en elkonvertering imorgon så humöret är inte på topp f.n.

  Ang. munskydd så köpte jag dom på Farmacia C/Fragata 36 - Om du vill så kan jag kolla om de finns i lager plus köpa dem åt dej så slipper du gå i onödan då jag ska dit imorgon o kolla om de fått in FFP2 och sen ses då jag ska till skandinaviska affären...

  Ett litet plus dock är att frisörerna har öppnat så numera liknar jag mer en amerikansk straffånge än en deltagare i Robinsonsåpan.
  Hörs,
  Kenth
   
 14. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Kenth:
  Såg detta nu först så du har väl redan varit där? Vad kostar FFP2 och kan man ha dom många ggr...
  eller dom du köpte för 5E verkar ju hyfsat bra när man som jag inte går in i affärer alls...
   
 15. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Hej, nope - jag ska strax gå dit så återkommer strax med prisuppgift o om det är flergångs. BRB
   
 16. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Hej igen o nu har vi ju löst problemet med ansiktsmasken - Glöm inte att micra under två minuter.
  FFP2 (KN95) kommer att kosta 7.90€ ger i.o.f. inte ett fullgott skydd men ska skydda bäraren till 94% vid korrekt användning till skillnad från de andra enklare munskydden som bara skyddar andra.

  Fick nyss medd fr Norwegian att flyget 1/6 är inställt vilket jag i.o.f. har räknat med så omvandlade till cashpoints så när allt detta är över så känns det som man kan flyga jorden runt ett par varv i händelse av Norwegians överlevnad men då troligen priserna lär gå upp så kanske poängen bara räcker till Skövde..
  Passade även på att förlänga reseförsäkringen för att vara på säkra sidan.
   
  Preciosa gillar detta.
 17. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  Strandpromenaden idag vid 11-tiden IMG_5334.jpg IMG_5335.jpg
   
  Canopus, hydrolift, CalleH och 3 andra gillar detta.
 18. mixt

  mixt Känd medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  981
  Mottagna gillanden:
  272
  CalleH, Canopus, Kenth och 1 annan gillar detta.
 19. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Last edited: 9 maj 2020
  Kjell Fohrman och DiBo gillar detta.
 20. El Águila

  El Águila Ny medlem

  Blev medlem:
  14 mars 2018
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  3
  Jag vet inte vad som gäller längre. I förra fasen fick vi (på Kanarieöarna) promenera på morgonen, samt på kvällen (20-23). Hur är det nu - får jag ta en promenad kring klockan 18:00? Sjukt förvirrad.
   
 21. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Ja det är nu minst sagt förvirrande :)
  Men förutom de tider du har (Fas 1) så får man gå till posten, banken, apotek,tobaksaffär, handla mat och
  det nyare...bar/restaurang för att fika el äta...nån tidsgräns är inte satt...men man ska alltså
  vara på väg nånstans :) Gäller att tänka ut i förväg vart - om man nu blir stoppad :)
  Lägger in länk från Sydkusten om du blir klokare av den :p
  https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28955/fasligt-mycket-att-halla-reda-pa/
  P ♥
   
  El Águila och Kenth gillar detta.
 22. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  303
  Mottagna gillanden:
  292
  En liten lathund:
  ac934db3-f53f-40a1-be21-e8066f7e8e45.JPG

  Här i Torrevieja är polisen på bettet och patrullerar av strandpromenaden dagligen, via bil, och uppmanar de som sitter på bänkarna att rotera. Råkade själv ut för det härom dagen + de frågade efter åldern men verkar bero på tjänstemännens humör då de ibland bara glider förbi...
  Skönt dock att det öppnas upp mer o mer och har hunnit med några cafe americano på strandcafeerna.

  Några som lär bli ledsna när allt är över är troligen alla hundar som under den här tiden blivit överrastade ;)
   
  DiBo gillar detta.
 23. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.291
  Mottagna gillanden:
  1.032
  Hej Kenth!
  Hoppas din fru är bättre nu! Håller tummarna! Hemresa? Jag funderar på juni om planen går alltså.
  Passet går ut i slutet på jul :(
  Ja att dom frågade efter din ålder är ju inte konstigt även om det är riktigt fånigt. Du ser ju ung ut iofs!
  Och att inte få sätta sig och vila en stund med den åldern är också fånigt. Får ju gå i 2 timmar på fm.
  Spanien har flest poliser på 1 miljon invånare i Europa och inkl öststaterna har jag läst :)
  Klart man ska följa restriktionerna men nu får man ju gå och fika eller äta och göra alla andra ärenden som
  är många om man räknar upp dom. Hur hålla koll på dom tiderna. Och vilken fas man är i :)
  https://www.sydkusten.es/sk/11/a/28955/fasligt-mycket-att-halla-reda-pa/
  Ha det bra!! P ♥♥
   
  Last edited: 20 maj 2020
  Kenth gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...