Corona

Diskussion i 'Spanien' startad av mixt, 26 februari 2020.

 1. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  217
  Mottagna gillanden:
  174
  Hej o tack för omtanken - hon är o.k. nu o tillbaka på jobbet. De ska operera hjärtat men får anstå tills viruset inte slukar all tid.
  Själv räknar jag med att bila upp i början av juni o då mitt pass räcker till 2022 kan jag åka i maklig takt:) Fick bilskatten via bilhandlaren i förra veckan då han lagt ut för den. Tänkte gå till SUMA och fixa autogiro o enl uppgift öppnar de 1 juni men med tanke på att de i vanliga fall brukar vara välbesökt så fixar jag det när vi kommer ned nästa g då det ju inte är ngn ko på isen. Egentligen måste man registrera om bilen efter en vecka som svensk medborgare enligt transportstyrelsen men då det lär dröja innan vi kör tillbaka den så kontaktade jag trafikpolisen o enligt dem är det helt o.k. förutsatt att man inte brukar bilen under tiden i Sverige.
  Tack för ditt utlåtande ang mitt utseende - sånt slickar man i sig med förtjusning! Kan i.o.f. bero på att jag dagligen badar i getmjölk?! Har ju trots allt lämnat den tid då man såg ut som en befolkningskarta över Belgien i ansiktet och förhoppningsvis dröjer det innan man liknar en reliefkarta över alperna.
  F.ö. var kollen godtycklig då det satt ett par tonåringar en bit bort och som passerade nålsögat så ingen regel utan undantag.
  Ang. ditt pass kan säkert konsulatet vara behjälpligt med en förlängning om det behövs. De har begränsade öppettider f.n. o tidsbokning krävs men när jag behövde hjälp med vissa dokument för hemresan var de väldigt trevliga och tillmötesgående.
  Så, får se när vi kan köra tillbaka - siktar på oktober då förhoppningsvis flyget har hämtat sig så vi kan återvända utan problem efter att ha kört tillbaka bilen.
  Allt gott!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. El Águila

  El Águila Ny medlem

  Blev medlem:
  14 mars 2018
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  3
  Ja, den artikeln blev jag klokare av! Tackar!

  Det verkar som att jag får vandra (relativt) fritt igen i fas 2, vilket blir nu på måndag här.
   
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.044
  Mottagna gillanden:
  881
  Ja fast nu måste man ha mask ute fr o m i morgon...står väldigt luddigt. Men beror väl på var man är...
  I stadsmiljö är det klart och i affärer och andra inrättningar där man inte kan ha 2 m avstånd.
  Det värsta är att det kan tolkas olika av polisen :(
  P ♥
   
 5. PEB

  PEB Ny medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2018
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  8
  Kan tipsa om att man digitalt kan logga in på SUMA genom att använda inloggningen till sin spanska bank, kanske finns undantag men t.ex. fungerar det med Caixa Bank som jag har. När du loggat in på SUMA kan du ändra och lägga till uppgifter om autogiro mm.
  /Erik
   
  Kenth gillar detta.
 6. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.044
  Mottagna gillanden:
  881

Dela sidan

Laddar...