Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314

  Otur att vi missade flamingokidsen - Tur att vi missade myggen. Jag har inte heller besvärats av mygg där nere. förra året var det en ynka mygga som inade o likaledes i år. Dock föll jag henne inte på läppen så hon nöjde sig med att hålla ett vakande öga den lilla blodsugerskan.
  Ang. myggplågan i Sverige så var vi för några år sedan och letade fritidsboende och hamnade i Tärnsjö, det som slog oss var de extremt låga priserna på husen. Nämnde det för en vän som då berättade att just Tärnsjö är känt för sin myggplåga i.o.m. närheten till Dalälven som under våren svämmar över och i de gölar som bildas utvecklas rena myggfabrikerna. Såg även ett reportage därifrån och de verkar ha det hemskt då det inte går att vistas ute eller ens gå ut med hunden. Därtill måste de söka tillstånd från EU varje år för att bespruta och det är väl bara att hoppas att ärendet inte hamnar alltför långt ned på listan då det känns som att EU har en del andra spörsmål att ta hand om. I reportaget såg man en stackare som förutom att vara ett intervjuoffer även var ett offer för sugna myggor och det var säkert uppåt hundra som satt på blottad hud. Detta var 2016, d.v.s. innan covid-19 så påbudet om distans hade inte börjat gälla... Numera har vi ett fritidsboende nära Klarälven men då det är såpass strömt så flyter de små liven iväg innan de ens hunnit bli liv.
  Vad gäller coronan så verkar det poppa upp experter på löpande band, en del nyutsprungna och en del vedertagna så det är lätt att gå vilse i djungeln. Personligen anser jag att Spanien, liksom många andra länder, hanterat pandemin på ett bra sätt till skillnad från Sverige som mer vädjat/rekommenderat än att välja påbud. Det jag efterlyser är en mer ödmjuk inställning snarare än att peka med hela handen då det visat sig att den handen vinklats ett otal ggr. Följde ju presskonferenserna från Spanien, därtill lite nödd o tvungen p.g.a. rådande utegångsförbud samt även nyheterna i stort. Tyvärr är det nog så att det numera är så mkt prestige att inget land lär erkänna att deras strategi varit fel + numera finns det så många sidor av myntet att det mest liknar en kub. Jag tror inte att användande av munskydd är av ondo. Visserligen ska man inte överskatta effekten men rent logiskt borde de dämpa spridandet via hosta o nysningar till viss del jämfört med om man inte använder. Fast jag kan ha fel o har haft det tidigare, senast 1968 om jag inte missminner mej, give or take a few :)
  Äldrevården är ett sorgligt kapitel och ett ok som vi lär få bära med oss under många år. Trots alla fagra ord finns det fortfarande en uppsjö brister som behöver åtgärdas. Min fru som arbetar för Stockholms Stad har svårt att få ut skyddsutrustning för sin personal medans hennes kompis som arbetar åt en privat vårdgivare hade fullgott skydd från dag ett. Men det skiljer sig säkert från vårdhem till vårdhem så ingen röd tråd och det är bara att hoppas att det görs en ordentlig översyn + att tidigare misstag rättas till samt att nedskärningar är ett minne blott.
   
  Last edited: 25 juni 2020
  Kjell Fohrman gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  I mitt förra inlägg tog jag upp frågan om ”myggproblemet” i Torrevieja. Jag tog då också upp hur man skulle göra för att undvika mygg så det tänker jag inte älta igen. Däremot är det ju som så att myggen har en viss förkärlek till vissa personer medan dom helt ratar andra och apropå detta så läste jag en ”intressant” artikel https://www.humorbibeln.se/nyheter/...tdpSHxsxwdz4alxCOUFWMjjEsUf_CSbrveloheIjbthDw om vilka personer som myggen föredrar och det är kanske en del av förklaringen till varför t.ex. både jag och du Kenth ratas av myggen(y). Det är nämligen som så att myggen dras till människor som är fulla och kåta. Så om nu någon här i forumet klagar över myggproblemen här i Torrevieja så kan vi skrocka lite och försynt påpeka att personen ifråga kanske skulle ta det lite lugnare med spriten och sluta med att porrsurfa. Så var problemet med myggen löst….;)

  Coronan verkar ju nu vara på tillbakagång, åtminstone i Europa och Asien och i både Spanien och Sverige verkar det idag vara ganska få som dör av Coronan även om det just nu verkar vara flera ”återfall” i Spanien. De ”enda” länder i världen där fortfarande väldigt många verkar dö av Coronan är ju i USA och Brasilien (i viss mån även i Indien och Sydafrika). Något fler har fram till idag (per 1 milj. invånare) dött i Spanien (28.442 döda och 46,94 milj. invånare vilket ger 605 döda per 1 miljon) än i Sverige (5639 döda och 10,23 milj. invånare vilket ger 551 döda per 1 miljon invånare) enligt officiella siffror. Visserligen är det många frågetecken runt dessa siffrors korrekthet och t.ex. så verkar det ju vara en överdödlighet i Spanien som pekar på att ytterligare ca. 50% fler har dött där, medan siffrorna för Sverige lite mer verkar stämma överens med verkligheten. Hur som helst, inget av länderna kan på något sätt slå sig för bröstet och skryta med hur bra de har lyckats. Tvärtom så har många brister visat sig och tyvärr verkar det som om politikerna idag mer verkar bry sig om hur de skall få så många röster som möjligt i nästa val istället för hur man skall få stopp på Corona-viruset. Nog kan man tycka att man borde ha kunnat dra en slutsats av att det uppenbarligen ibland är så att minst lika många har dött i länder med hårda restriktioner som i länder med lättare restriktioner. Då borde man ju ta sig en funderare på att det inte bara räcker med hårda restriktioner för att begränsa spridningen.
  Och när du det sker en del utbrott i Spanien igen så kan man tycka att de borde komma dragande med lite mer än munskydd som åtgärd och det speciellt som Spanien (och även andra länder i södra Europa) nu vill ha flera hundra miljarder EUR i stöd eftersom deras taktik med totalstängning uppenbarligen inte var det rätta utan istället mest har lett till att deras ekonomi helt har havererat. Ni som tycker att detta med munskydd skulle vara det bästa sättet så undrar jag hur ni förklarar att de nordiska länderna (som inte har något allmänt munskyddskrav) har bra mycket färre dödsfall (med undantag av Sverige som bara har något färre dödsfall) än vad Spanien har.
  Men visst vissa andningsmasker ger ett skydd men det är sådana som enbart används inom sjukvården (eller i alla fall borde användas i sjukvården). Läste nedanstående text som skrivits av en intensivvårdssjuksköterska.
  Man kan inte skydda dig själv från att bli smittad av Corona genom att bära ansiktsmask. Och det beror på att de masker som finns tillgängliga för allmänheten släpper igenom virus. OCH om du mot all förmodan skulle få tag på sådana masker vi använder på sjukhus (jag själv är IVA-ssk och arbetar med Coronapatienter) så vet dom flesta inte om (som ej är sjukvårdsutbildade) att; du måste ha ett visir ovanpå masken och att masken INTE KAN ÅTERANVÄNDAS. masken är engångs material. Dvs om du vill dricka lite vatten, lyfta på masken för att klia dig på näsan så är masken förbrukad och måste kasseras. Masken håller i max åtta timmar (om den sitter korrekt), om du inte tar av den under dessa timmar. När man tar av sig masken så får man absolut inte vidröra utsidan på masken innan man slänger den (utsidan är smutsig/kontaminerad). Så du kan inte förhindra att du blir smittad genom att använda ”vanlig” ansiktsmask eller munskydd. Men visst, om du själv känner dig lite krasslig eller förkyld så kan du minska risken att smitta andra (lite grann) genom att använda mask. T.ex. om du skulle nysa så hamnar din saliv på insidan av din ansiktsmask istället för att flyga ut i luften på andra personer. Så om du vill använda ansiktsmask så kan du möjligen förhindra (lite grann) att du själv smittar andra. Men det är viktigt att förstå att du själv inte är skyddad av ansiktsmasken om du inte har en ”riktig” ansiktsmask och använder den på rätt sätt. Det viktigaste är att du håller dig hemma om du känner dig minsta förkyld etc, håller minst en armslängds avstånd till andra och tvättar händerna ofta. Om alla bara kunde göra det (lilla) så skulle smittspridningen minska betydligt även om vi går ut på café/restaurang etc.
  Men visst effektiva andningsmasker (dvs sådana som även skyddar mot virus) är bra om man hanterar dom på rätt sätt och om de kombineras med ögonvisir och handskar, men sådana andningsmasker säljs ju inte i handeln (mycket dyrare samt få produceras (de som produceras har inte ens räckt till sjukvårdspersonal). Såg en ”kul” annons för munskydd på Facebook och redan i annonsen angavs faktiskt (visserligen i liten stil, men ändå) att dessa INTE fungerade mot virus, så det var ju en rätt ”ärlig annons. En ”icke läskunnig”, som de flesta är på Facebook, frågade då om detta munskydd fungerade som skydd mot coronan. Svaret blev då såklart nej från den som lagt in annonsen, men denne skrev också att inget av de munskydd som säljs till privatpersoner skyddar mot Corona-viruset. Så fördelen med just detta munskydd var istället att det var billigt och myndigheterna i många länder kräver att man skall ha ett munskydd.
  Då läste jag ett helt annat bättre tips om hur man skall skydda sig mot Corona-viruset, nämligen att gnugga in händerna i färsk hästgödsel. Vilket får som resultat att
  1. Det hindrar dig från att röra din näsa, ögon och mun.
  2. Människor håller minst två meters avstånd till dig.
  3. Ingen vill skaka hand med dig.
  4. Du kommer garanterat att tvätta händerna ordentligt innan du ska äta.
  Nåväl det viktigaste är utan tvekan att hålla avstånden och det fungerar väl ungefär lika bra (äldre följer det bra, men unga vuxna är dåliga på det) för mig både i Torrevieja (jag var där i början av karantänsperioden) som här hemma, men varken där jag bor i Sverige eller Torrevieja är någon storstad så risken för att smittas är nog relativt liten på bägge ställena. Vi får väl se hur läget är nu när jag har planerat att komma ner i slutet av september/början av oktober. Förhoppningsvis har det då klingat av i än högre utsträckning på bägge ställena och meningslösa restriktioner som att bära munskydd har plockats bort.
   
  Last edited: 24 juli 2020
  Preciosa, Helen1, DiBo och 3 andra gillar detta.
 4. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  [/QUOTE]
  Man kanske ska bli resident då de svenska myggen tydligen inte läst artikeln o attackerar vilt trots att jag vare sig är full eller pilsk.
  Coronan bekymrar fortfarande och liksom du hoppas jag att det lugnat ned sig tills vi bilar tillbaks ngn g i höst men just nu verkar det vara rena rama berg- o dalbanan. Själv förespråkar jag ansiktsmask även om det inte är ett fullgott skydd och har hela tiden varit medveten om att den inte skyddar mej det minsta men rent logiskt borde den ge ett visst skydd för andra i de fall man hostar eller nyser istället för att hosta/nysa helt oskyddat. Må så vara att det är ett begränsat skydd men lika fullt bättre än inget alls. Att ta steget ut o införa visir känns lite overkill då munskydd trots allt är lite enklare att bära än att se ut som en rymdvarelse
  Det är inte ens säkert att framtiden kommer att utvisa vilken falang som hade rätt då det står allt för mkt prestige på spel för att få ngt statshuvud att erkänna felaktig strategi o därigenom troligtvis påverka nästa val.
  Men som du skriver så har inga restriktioner/rekommendationer fallit så väl ut som önskat och påminner mej lite granna om en poster som ag sålde i mitten på 70-talet:
  2846.jpg
   
  Helen1, Gyllis, Kjell Fohrman och 1 annan gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Om man själv är sjuk så skall man väl hålla sig inne och inte sätta på sig ett munskydd och gå ut. Själv blev jag rejält febrig för några veckor sedan och hostade då också rejält. Vet inte om jag hade en lindrig släng av Coronan eller inte men oavsett vilket så fick jag då just in case utegångsförbud (utanför tomten) i en dryg vecka av min fru (som är pensionär nu, men har varit smittskyddsläkare). Kanske är just detta att folk som är sjuka i förstadiet går ut i Spanien i tron att dessa munskydd skyddar, vilket i stället har lett till att så många har dött i Spanien. Vad vet jag, men det går absolut inte att bortse från att färre har dött i länder där man har munskydd, än i länder som befolkningen inte har munskydd (som t.ex. Norge och Finland).
  Visst det kan vara så att munskydden ändå skyddar och att dödstalen hade varit mycket högre i Spanien än om de inte varit krav på munskydd. Även om det är så så visar det ändå att det finns andra faktorer som spelar in som är betydligt viktigare än munskydd för att stoppa Coronaspridningen. Istället är ju kraven på munskydd idag mer politiskt betingat än medicinskt betingat och de har fattats för att lugna befolkningen och visa att myndigheterna gör något. Och jag kan tycka att det istället vore politikernas jäkla skyldighet att reda ut vilka faktorer det är som påverkar.
  Såg en snutt i ett svenskt nyhetsprogram för några veckor där det avslöjades att något svenskt sjukhus köpt in 30.000 värdelösa munskydd (dvs sådana som befolkningen i gemen går runt med) till sin personal (som normalt använder helt andra ansiktsmasker). En IVA-sköterska uttalade sig och var tämligen förbannad över att cheferna hade skaffat fram värdelösa masker till personalen.
  Sedan måste man förutom riktiga andningsmasker också ha ögonvisir om man nu vill vara någorlunda skyddad.
  OBS. Jag påstår absolut inte att man skall strunta i att följa reglerna om munskydd i Spanien. Om alla följde reglerna så hade visserligen inte färre blivit smittade, men de underbemannade poliserna hade istället kunnat syssla med det de skall göra istället för att jaga folk utan munskydd.
   
  Last edited: 28 juli 2020
  Kenth gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Idag var det ytterligare en reklamartikel i en av kvällstidningarna (GT, men antar att den också är i expressen och kvällsposten) för hur man skall bära sig åt för att köpa en bostad i Spanien. Som vanligt är det en mäklare som får "skriva" artikeln - denna gång är det en mäklare för företaget Bosatt Costa Blanca. Tips nummer 1 är "Välj rätt mäklare" och tips nr 2 är "Informera mäklaren" - dvs som vanligt i dessa artiklar (eller snarare annonser) så är det mäklaren som är det viktigaste när man skall köpa. Inte med ett ord nämns t.ex. att man måste kolla upp allt med en advokat innan man köper en bostad. Undrar vad dessa mäklarfirmor betalar tidningarna (eller om det är en reporter på tidningen som får betalt under bordet) för att de skall ta in dessa annonser som är kamouflerad som artikeltext för att ge ett "seriösare" intryck?

  Hur som helst så var inte att ta upp detta som var syftet med detta inlägg. Utan istället efterlyser jag tips på ett företag som kan åta sig tillsynen av min 3 rums lägenhet i centrala Torrevieja (vid Plaza de Europa) när jag inte är på plats. Jag har tidigare anlitat Holiday Home Service och det har fungerat utmärkt men dom kommer att upphöra med sin verksamhet (skall flytta) så jag behöver någon annan som gör detta i framtiden.
  Ungefärliga krav:
  1/ Tillsyn var 3:e vecka när jag inte är där.
  2/ Då skall de kolla till lägenheten, ta in ev. post, vattna blommorna (bara några kaktusar som står på ett ställe), vid behov vädra och spola i toaletten.
  3/ De skall ha ett spanskregistrerat företag och vara på plats "året runt"
  4/ De skall prata spanska och engelska (svenska istället för engelska går också bra). Jag har absolut inget krav på att de skall vara svenskar.
  Så har ni några tips på bra och seriösa företag?

  Lägger in ett foto på min utedamm härhemma i Sverige som jag får nöja mig med innan jag kan komma ner till Medelhavet igen.
   

  Bifogade filer:

 8. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Jag använder WeClean, som f.ö. Preciosa tipsade om - skickar ett PM med deras prislista - Dom finns på FB
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Tack för tipset - skall kolla upp dom. Fler som har några tips?
   
 10. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Vill bara tipsa om en sida där man kan läsa och ladda hem olika busstidtabeller till/från Torrevieja https://torrevieja.com/en/category/bustimetable/
  Här återfinns bl.a. busstidtabellen mellan Torrevieja och Alicante-flygplatsen, tidtabellen till det stora köpcentret La Zenia och alla lokala busslinjer.
   
  Rottweiler, CalleH och Kenth gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Har nu varit nere några dagar i lägenheten i Torrevieja och allt har fungerat OK. Den stora skillnaden mot hemma är ju att man måste bära munskydd när man är ute, men det är ju bara att anpassa sig till situationen. Det är nu betydligt färre människor än normalt iTorrevieja så det är inte så himla trångt - i alla fall inte om man håller sig undan centrum så mycket som möjligt för trottoarerna är ju där rätt trånga och speciellt unga spanjorer är bedrövliga på att hålla avstånd. Detta gäller väl också för unga i Sverige, men här är det ännu värre. Men det går rätt bra att t.ex. gå utefter strandpromenaden för där är det brett så det är lättare att hålla avstånd.
  Lägenheten var i bra skick skick när jag kom ner även om några av kaktusarna hade sett sina bästa dar. Däremot började det spruta ut vatten på golvet i köket andra dagen jag var nere och det visade sig att en ventil under diskhon läckte som ett såll. Så jag fick stänga av vattnet helt och det är ju lite svårt att klara sig utan vatten. Kollade listan i "Duktiga hantverkare på Costa Blanca" och där var 2 rörmokare angivna. Ringde den förste men han var tyvärr helt upptagen i flera dagar framöver. Hade mer tur med det andra företaget och de var t.o.m. i stan just nu så de dök upp inom en timme. Ventilen som läckte gick då helt av när jag satte på vattnet för att rörmokaren skulle kunna exakt var läckan var. Delar byttes sedan ut så allt fixades och det verkade inte heller som om det blivit några bestående vattenskador så allt är väl. Dessutom under tiden som rörmokaren var här så ringde dessutom han jag hade ringt och sa att han hade fått ett återbud så även han hade kunnat komma. Jag är verkligen glad över "Duktiga hantevrekarlistan......" den har jag haft nytta av många gånger.
  Innan jag åkte hem pga Coronan beställde jag och betalade jag för ett vitrinskåp i en affär, men sedan slog Coronan till och affären tvingades stänga och jag åkte dessutom hem i förtid så de kunde självklart då inte leverera skåpet.. Jag var nu lite orolig för om ens affären skulle finnas kvar nu ca 7 månader senare. Jag gick dock till möbelaffären i torsdags och den fanns kvar, men hon som jobbade där då kunde bara spanska. Jag visade dock upp kvittot och fick ett telefonnummer till Antonio som pratar engelska och jobbar där. Men nu är det ju långhelg (fredag-måndag) pga helgdagar så jag tänkte ringa honom först efter helgen (hade jag väntat i 7 månader så kunde jag vänta ytterligare några dagar. Så igår fm (trots att det var en röd dag) ringde Antonio själv upp mig och frågade om jag var hemma. Visst sa jag och då sa han att han skulle dyka upp om 20 minuter, så det blev en jäkla fart på mig med att plocka ut allt som stod i det gamla vitrinskåpet (som han skulle ta med sig). Jag hann dock och han kom hit och installerade det nya skåpet och tog med sig det gamla. Så också detta löste sig.(y)
  Här har det varit lite väl varmt för mig de senaste dagarna (nära 30 grader), men idag är det väldigt molnigt och det är betydligt svalare (var 22 grader på balkongen för någon timme sedan) och det är ett sådant väder som jag gillar bäst.
  Lägger nedan in ett foto från balkongen med ett morgondis. Som ni kan se har jag skaffat ett nytt djur (en clownfisk) som jag hängt ut där. Dessutom är det ju viktigt att ha på sig munskydd här nere och dessutom sägs det ju att Coronan ursprungligen spreds från en djurmarknad i Kina - så för att vara på den säkra sidan bär därför även clownfisken ett munskydd.
  Ha en bra dag.
  balkongutsikt.IMG_0005.JPG
   
  Ricardo70, Michael Backman, Gyllis och 2 andra gillar detta.
 13. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej Kjell!
  Kul att du kom ner ordentligt! Jag har tvekat tills jag i går bestämde att skjuta på resan 1 månad till...
  Man blir lite klen av att sitta inne som vi måste göra då de yngre lever nästan som vanligt här hemma.
  Rolig firre du satt upp! Gillas :p!
  Nej avstånd är svårt på trottoarerna i synnerhet, vet sen mina 5 månader där nere i våras. Gå ut i gatan fick man göra.
  Ha det så bra! P ♥♥
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 14. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Fast håller man sig bara undan den "värsta smeten" mitt i centrum (vilket är svårt för dig eftersom du bor där). Idag var ju ute på en "promenad" på ca. 2 timmar men undvek då att gå mitt i "smeten" så mycket som möjligt och då var det inga större problem att hålla avstånd (inte ens på strandpromenaden). Det jobbigaste med munskydd är att man blir "blind" om man har glasögon - dvs dom immar igen.
  Annars den största smittorisken är ju utan tvekan själva flygresan för där sitter man ju ofta som packade sillar. Har dock sett att det varit väldigt olika för olika flyg ner - på mitt var i alla fall alla säten bokade.
   
  Last edited: 12 oktober 2020
  Mats Snow gillar detta.
 15. Eva58

  Eva58 Ny medlem

  Blev medlem:
  28 september 2020
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  2
  Tack Kjell Fohrman för dina berättelser. Lite vardagsinformation känns väldigt viktigt och intressant speciellt idag när inte så många åker ner och infon är knapphändig. (Förutom medias coronainformation)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 16. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Håller fullt med dej om igenimmade glasögon som är ett gissel - för några år sedan fanns det, som skämtartikel, goggles med vindrutetorkare, tveksamt om de saluförs längre, men hade säkert fallerat p.g.a. att de ej fanns med våra styrkor. Däremot fick jag, via hustrun, en mask med ventil, 3M FFP3-klassad, som fungerar utmärkt och en helt ny värld öppnade sig + man slipper komma hem med t.ex. rättika istället för de planerade bananerna.
  När vi åkte hem sist så var det lite märkligt då nästan alla slet av sig sina masker medan vi väntade vid väskbandet - däremot var det i stort sett alla som hade mask när vi väntade utanför gaten vid nästa nedfärd.
  Planet var snudd på fullbokat men vi som valt de två sista stolsraderna hade de för oss själva.
  Här nere är det legio att använda mask men förra gången vi var nere så såg vi ett polisingripande mot en med avvikande åsikt.
  Inte nog att han var i numerärt underläge då det även framstår som korkat att börja tjafsa om ett påbud. Slutade med att han fick åka polisbil o tror inte att det går att skylla på berusning då det var på förmiddagen såvida han inte startat arla,,,
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 17. Sunlight

  Sunlight Ny medlem

  Blev medlem:
  24 oktober 2020
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  8
  Bra och informativ tråd om lägenhets köp och som hör till.
  Vi har inte köpt något boende (än). Några år kvar att jobba, frugan ännu fler.
  Liknande tankar om kraven.
  - Bil kostar, onödigt belastning på framtida pension. Jag dricker gärna ett glas vin till middagen.
  - Gångavstånd till havet, trevlig strandpromenad.
  - Gångavstånd till vettigt varuhus med stort utbud. Gärna Lidl, Mercadona, Carrefour och liknande.
  - Stor balkong) terrass man kan ha dörren öppen utan risk att cigarettrök kommer in. Samtliga semestrar på Gran Canaria, Tenerife och Spanien under den tid man gärna vill ha öppet kväll och natt så har grannar i stort sett rökt konstant.
  - Helst ingen boende en våning ovanpå. Risk med folk som klampar omkring.
  - Pool har varit ett måste, men om man mest besöker under vintern så är det inte så användbart och en kostnad mindre.
  - Lugnt område utan störande trafik och hyfsat lugnt nattetid
  Boenden med bättre isolering och 2-glas fönster är väl nyare och dyrare?

  Ingen konst att hitta bra för 250.000 Euro när 100.000 är mycket :)
  Vi har haft tankar på Alicante området söderut förbi Torrevieja, norrut till Denia. En vecka i maj 2018 då vi körde omkring så kom vi till Benidorm. En trevlig överaskning!
  Därefter funderat på Tenerife för det jänna klimatet året runt. Den senaste tidens tillflöde från Afrika känns inte som en framtid vi söker.
  Har även funderat på Mallorca, lugnare del i öst.
  Hur som helst, inköpsförfarandet detsamma. Bra att veta från de som nyligen köpt.
  Nu efter arbete från hemmet sedan mars så ligger bra Internet med på listan över måste.
  Bredband innebär Svensk TV :)

  Vem vet, kanske hemarbetet fortsätter efter corona?
  Jobba från hemma 2 kan ju innebära en trevligare och ljusare fritid under den annars mörka trista vintern i Sverige.
   
  Last edited: 19 november 2020
  Kjell Fohrman, Sharky och Mats Snow gillar detta.
 18. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Har man upplevt vulkanaska och nu corona då är det skönt att inte bo på en ö. Då får/fick det bli bil hem. Har även läst om folk som cyklat , det tog 60 dagar!!
   
  mixt och Kjell Fohrman gillar detta.
 19. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Jag skrev igår ett långt "svar" på Sunlights inlägg ovan och lade in i denna tråd.
  Men nu har det tagits bort helt - varför. Jag har inte fått något meddelande om varför ni tog bort det och det var innehöll inte någon kritik mot någon eller hade ett "ovårdat" språk så det fanns ingen som helst anledning till att deleta det. Tvärtom tycker jag att det var oförskämt av de som driver detta forum att agera på detta sätt.
   
 20. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Jag är inte helt säker, men jag tror det har varit något tekniskt fel på forumet.
  Så ägaren är nog oskyldig i det här fallet.
   
 21. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  455
  Mottagna gillanden:
  571
  Det stod tidigare att det uppgraderades, men det skall inte förändra något. Min inlägg kom in igår (jag såg det) och om det skett en uppgradering efter det så skall väl inte det deleta inlagda inlägg
   
 22. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  523
  Mottagna gillanden:
  604
  Det testade en annan version av programvara som styr forumet i går, en hiskeligt ful variant. Till exempel så såg jag att en "Louis" tackade för tipsen angående bankfack, i dag dök samma inlägg upp markerat som oläst.
  Skulle tro att det hände något när de gick tillbaka till denna version.
  Men infon från forumägaren är ju allt annat än bra – eller rättare sagt helt obefintlig!
   
 23. Kenth

  Kenth Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  331
  Mottagna gillanden:
  314
  Senaste nytt från Torre - Sand från Sahara har letat sig dit och en vän berättade att det var viss kö vid biltvätten... WhatsApp Image 2021-02-07 at 16.44.05.jpeg WhatsApp Image 2021-02-07 at 16.45.38.jpeg min
   
  Dick och Luccy gillar detta.
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...