Bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. Incondicional

  Incondicional Ny medlem

  Blev medlem:
  26 oktober 2017
  Inlägg:
  9
  Mottagna gillanden:
  9
  Hej Kjell!
  Jag bill bara säga att jag uppskattar dina inlägg och läser dem. Är i Sverige mesta delen av året eftersom jag jobbar heltid, har familj och barn. Vill dock i framtiden tillbringa mer tid i Torrevieja och Spanien och läser därför med stor nyfikenhet det du berättar om. Försöker åka ner till vår lägenhet när tillfälle ges men det blir inte mer än ca två gånger om året tyvärr. Tack för allt du delar med oss andra i gruppen!
   
  Anette K, Preciosa och Kjell Fohrman gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  450
  Mottagna gillanden:
  567
  Tack Incondicional (y)

  Idag har varit mer normalt vinterväder. Dvs uppehållsväder och soligt, men lite kyligare på kvällen när solen har försvunnit.
  Tog idag en lite längre promenad från Plaza Europa ner till Calle Paris och sedan norrut på den tills den går ihop med Av. Alfred Nobel och sedan ner på "Nobelgatan" och tillbaka på den mot stan och sedan upp mot Plaza Europa igen vid Playa del Cura. En dryg 5 km runda som jag gått flera gånger tidigare, men denna gång var det för mycket. Detta eftersom jag igår tog en kortare promenad i just sådant skitväder som jag (eller snarare mina leder) avskyr. Efter promenaden igår så mådde mina leder idag skit och rundan idag blev därför mer ett stapplande med en jäkla värk än en skön promenad. Det var t.o.m. som så att jag några gånger var ytterst nära att falla omkull.
  Nåja, jag kom hem i alla fall och nu fram emot kvällen börjar jag kunna röra mig igen. Får ta det lugnt imorgon och sedan i fortsättningen se till att helt avstå från promenader när det är skitväder som igår.
   
 4. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  114
  Mottagna gillanden:
  39
  Kan också likaväl passa på att tacka Kjell för trevlig läsning, vore dumt att göra annat iom att jag ofta läser det du skriver.
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  450
  Mottagna gillanden:
  567
  Tack själv SpainBrain.

  Dagens tips:
  Passa på att besöka Danish Design idag lördag mellan 10-14. Då firar de sitt jubileum med att ha en massa erbjudanden. Och vill man inte handla något så bjuder de ändå på kaffe och wienerbröd samtidigt som man underhålls med live musik. Har själv precis varit där.

  Har också 2 frågor:
  1/ Någon som har en länk till bussturlistan till Santa Pola från bussterminalen i Torrevieja. Letade lite men hittade ingen. Tänkte ta en tur dit och besöka deras offentliga akvarium.
  2/ Någon som känner till någon tavelinramningsaffär som ligger i Torrevieja. Har promenerat runt lite, men har inte sett någon och jag har en poster med udda mått som jag skulle vilja ha inramad.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 7. PerMor

  PerMor Medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  99
  Mottagna gillanden:
  40
  Fina bilder Kjell, vi åkte med detta salttåg själva i September det var intressant, eftersom vi ser dessa salt berg från soltaket hos oss ( säkert som dom flesta ) men det var ändå kul att höra delvis historien om staden och fabriken
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.118
  Mottagna gillanden:
  942
  Kjell!
  Jag vet inte hur gammal denna lista är men Alicantebussen bör det väl vara? Finns ju en app: Costa Azul, (interurbanas)
  men lite krånglig...
  http://www.torrevieja.com/es/servic...rario-autobuses-de-torrevieja-a-alicante.html

  Baraderos Salinas på Vista Alegre
  https://www.paginasamarillas.es/f/torrevieja/baraderos-salinas_221057466_000000001.html

  Artes Cova på gågatan Canónigo Torres 3 kanske ramar in eller har ramar :) har för mig det...

  Hoppas nåt är rätt, har inte varit i någon av dom :) Du får motion i alla fall :)
  Annars googla på marcos y cuadros...ramar och tavlor i Torre :)
   
  Kjell Fohrman gillar detta.
 9. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  450
  Mottagna gillanden:
  567
  Tack Preciosa - får kolla upp detta.
   
 10. Lasse Carlsson

  Lasse Carlsson Ny medlem

  Blev medlem:
  5 november 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  2
  Hej!

  Jag är ny på detta forum och vill även jag visa min uppskattning till den trevliga och informativa läsning som erbjuds.
  Jag är nybliven pensionär och har ett stark längtan till varmare klimat. Tyvärr får min gumma jobba på några år till, medans jag sysselsätter mig med att drömma om Torrevieja. För eller senare kommer vi slå till och köpa en lägenhet, kanske i Torre.
  Är det någon som har erfarenhet av skillnaden (förutom priserna) mellan Malaga och Torrevieja?
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  450
  Mottagna gillanden:
  567
  Tack för berömmet:)

  Skillnaden (förutom priset) mellan Malaga-området och Torrevieja-området är nog inte så stor. De som bor nere i Costa del Sol hävdar att där är bäst, medan de som bor på Costa Blanca hävdar att där är bäst. Nog skulle nog vilja påstå att det i så fel skiljer mer mellan olika områden INOM Costa del Sol och Costa Blanca än vad det gör mellan de olika områdena.
  En del menar att solen lyser mer på Costa del Sol än här, medan andra menar att det är absolut tvärtom och "bägge sidor" kan hänvisa till statistik som "bevisar" att deras åsikt är rätt.
  Jag funderade också på att Costa del Sol men konstaterade att jag hade något bättre och billigare flygförbindelser till Alicante än till Malaga samt att det var lättare att förflytta sig till en lägenhet i Torre än i Malaga när jag inte hade en bil.
  Men det viktigaste skillnaden var utan tvekan priset - varför betala 50% mer för en lägenhet i Malaga än i Torrevieja när platserna som sådana verkade vara tämligen likvärdiga.
  Kollade just nu utbudet på Costa del Sol och Costa Blanca på Kyero. Just nu finns det 34.521 lediga objekt på Costa del Sol och 53.906 på Costa Blanca. Ändrade sedan sökkriterierna till lediga objekt med minst 2 sovrum samt pool (oftast community) och med ett max.pris på 90.000 EUR. Sådana fanns det 14 st till salu på Costa del Sol (de flesta av dessa var dessutom s.k. Mobile homes), medan det fanns hela 921 sådana på Costa Blanca. En otrolig stor skillnad som kanske inte är så viktig om man har gott om pengar, men det har inte jag.

  Än så länge har jag inte heller upptäckt något med Torrevieja som gör att jag ångrar att jag köpte här - jag har svårt att se något som skulle göra det värt att betala 50% mer för en bostad i Malaga än här.

  Sedan vad gäller framtiden så är det svårt att sia om den, men priserna för fastigheter verkar vara på väg uppåt så man skall nog inte vänta alltför länge med att skaffa en lägenhet.
   
 13. RochA

  RochA Medlem

  Blev medlem:
  2 november 2014
  Inlägg:
  96
  Mottagna gillanden:
  51
  Jag skulle gissa att vattnet är varmare på Costa Blanca än Costa del Sol. Bara en gissning.
   
  Preciosa gillar detta.
 14. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  180
  Mottagna gillanden:
  209
  Två skillnader som ofta brukar lyftas fram är nederbörd och terräng. Det regnar mer på Costa del Sol men eftersom det också gör området grönare har medaljen både en fram- och baksida. Det är också mer kuperat på Costa del Sol, åtminstone om man jämför med södra Costa Blanca där Torrevieja ligger. Ser man däremot på norra Costa Blanca norr om Alicante är det kuperat även där. Om det är något man uppskattar eller inte är naturligtvis upp till var och en att bedöma. Kan ju möjligen vara ett problem om man är äldre eller av andra orsaker har svårt att röra sig.

  Jag trivs bäst i öppna landskap så kanske var det därför jag till sist valde södra Costa Blanca framför Costa del Sol efter att ha tittat på båda (och dessutom ett par costas däremellan). Man får definitivt mer bostad för pengarna, men förmodligen också lite mindre cred i vissa trångsynta kretsar (om nu det är något man bryr sig om).

  Men alldeles oavsett vilken kust man väljer så lyser solen på både Costa del Sol och Costa Blanca väldigt mycket mer än i Sverige. Man kan därför inte göra ett felaktigt val. :)
   
  Incondicional, Nimo, SpainBrain och 4 andra gillar detta.
 15. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.118
  Mottagna gillanden:
  942
  Välmommen till forumet! Lite om Torrevieja :p
  https://www.spanienforum.se/threads/torrevieja-kulturstad.12608/
   
  Kjell Fohrman, CalleH och Lasse Carlsson gillar detta.
 16. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  114
  Mottagna gillanden:
  39
  Tycker det är bra att du poängterar det och står för det, många vill ju gärna hitta mellanvägen och både hävda bättre väder, bättre förbindelser OCH billigare. Vore det så, så skulle det inte vara dyrare på ett ställe där så mycket av vikt vore sämre.

  Som någon sa, solen lyser överallt i Spanien, mer eller mindre, och frågan är om man ska jämföra snarlika detaljer i Spanien eller om man ska ställa det mot hur det är i Sverige.

  Sedan tror jag att man även ska fråga sig hur många gånger per år som man tror sig åka. För när man pekar på tiden det tar att flyga och lägger in det som en viktig parameter, så låter det nästan som att man ska vecko-pendla. Åker man ca 5 gånger per år, vad gör det om det tar 1h extra, kanske gör det mycket. Men många avfärdar ex Gran Canaria pga tiden det tar dit, men ser man till vädret (ganska viktig faktor, eller?) så kanske det kan vara värt att offra 2h extra när man väl åker. Som minus är då priserna, för man får inte mer sol, kortare tid, billigare, iaf inte i Spanien.

  Allt har sin charm och Spanien är enligt mig oslagbart. Sol, spansk mat och den sköna mentaliteten finns överallt. Frågan är bara vad man själv har som prio.

  Alicante-trakten kan givetvis aldrig bli fel hur man än vrider och vänder.
   
 17. PerMor

  PerMor Medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  99
  Mottagna gillanden:
  40
  Välkommen LC !!! priserna här i Torre verkar röra sig sakta uppåt så om inte gumman har alltför långt kvar kanske slå till på en nu redan.:)
  för när man väl hade tagit steget och börja tänka på att köpa så går det fort och glöm inte
  känslan att få vara i miljön där nere är balsam för själen
  Lycka till(y)
   
 18. Lasse Carlsson

  Lasse Carlsson Ny medlem

  Blev medlem:
  5 november 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  2
  Vi var från början inne på Någon av Canarieöarna, men har insett att vi vill vara på fastlandet för att inte vara beroende av flyget. Detta då vi har en liten vovve som husses hjärta blöder för. Jag har svårt, eller snarare omöjligt, att stoppa in henne i en bur och skicka ner i bagageutrymmet på flyget. Jag skulle inte kunna se henne i ögonen på evigheter efter det.
  Det stämmer att ju mer man angagerar sig och tittar på annonser, ju närmare kommer man ett köp. Mest troligt kommer jag själv åka ner i början av nästa år för att bekanta mig med områdena, och försöka bestämma ett område som är intressant.
  Har ingående läst Kjell Fohrmans och andras inlägg, vilket kommer beaktas i urvalsprocessen. Det troliga är att det inte blir i centrala Torre, utan strax utanför åt något håll men utmed kusten. Vi kommer prioritera eftermiddagssol och Top Floor. Då vi kommer bila relativt ofta behöver vi även parkering.
  Vår budget ligger på ca 2 mkr totalt. Om någon har tips så tas det tacksamt emot.
   
 19. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.118
  Mottagna gillanden:
  942
  Hej Lasse!
  Ja Las Canarias är fint och bott där ett år på Gran C. Lite för långt nu på gamla dagar och har man hund
  så är det ju uteslutet om man inte kan ha den inne i planet :)
  För dom pengarna (minus dyra "köpavgifter" på 12-13%) du skriver så kan ni ju få nåt riktigt fint på Costa Blanca!!
  En atico nära havet och t.o.m första linjen
  om man inte tycker det är för blåsigt och fuktigt. Det är fint att bo nära utkanten på stan så det inte blir för ödsligt och tomt
  på vintern. Kunna gå hem efter promenad på strandpromenaden och inte vara beroende av taxi el bil.
  Ja jag har många tips och antar att du får i mängder...dock välj objekt, läge och advokathjälp före mäklare...finns 1000-tals nu igen
  och dom flesta svenska här nere är inte utbildade mäklare. Även dom som lånar namnet av dom stora svenska, s k franchise...
  Objekt kan man göra om och ändra men inte läget :)
  Chao P :)
   
  Last edited: 9 november 2018
  Gunborg-Lars, Helen1, DiBo och 4 andra gillar detta.
 20. CalleH

  CalleH Medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2018
  Inlägg:
  31
  Mottagna gillanden:
  31
  Hej på er,

  Ville bara dela vår upplevelse av att flyga med hund, både i kabin och i det dedikerade lastutrymmet (under cockpit i Norwegians plan) och att bila ner till Spanien. Utan tvekan föredrar vi ”lastutrymmet” då vi vid ankomst alltid upplever vår lilla vovve lugnare, gladare och mindre påverkad av resan än vid de andra alternativen. Han har en jättefin och mysigt inredd flygbur som han är van vid. Även ”återhämtningen” väl i vår bostad går så mycket snabbare efter flygresan jämfört men den långa bilresan ner. När vi haft honom i kabin har vår upplevelse varit att han blivit mer stressad av att ha oss så nära men ändå inte få komma till oss. Dessutom så trångt. Och i dagsläget är det inget alternativ då inget direktflyg har den möjligheten.
  Även det bemötande och service vi fått i samband med incheckning har varit oklanderlig.

  Kan samtidigt erkänna att vi var ganska oroliga första gången vi skulle ”checka in” vår älskling och funderade mycket över hur han skulle reagera men efter att ha hämtat honom på flygplatsen i Alicante blev vi så lugnade. Det här är våra upplevelser och vår tolkning av vår plutts beteende kopplat till resande.

  Lycka till med hur ni än tänker resa med hund i framtiden.

  Calle
   
  Incondicional, Los Suecos, erkki och 2 andra gillar detta.
 21. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  114
  Mottagna gillanden:
  39
  Fullt rimliga krav och en fin budget där, finns en jävla massa tilltalande objekt i den prisklassen och även under. Du/ni får mycket för den summan.
   
 22. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  450
  Mottagna gillanden:
  567
  Restauranger i Torrevieja
  Det finns en himla massa restauranger i Torrevieja - läste någonstans att det handlar om 1.800 st!!!! Oavsett om det stämmer eller inte så finns det i alla fall en himla massa så man har mycket att välja på. Jag bor ju också nära (gångavstånd) centrala Torrevieja och strandpromenaden så jag har massvis (flera hundra) att välja mellan.
  I och med att jag är medlem i Klubb Torrevieja har jag också besökt massvis av bra restauranger (de flesta spanska) eftersom klubben träffas 2 ggr i veckan och då (oftast) passar på att äta gemensamt.

  Utan att på något sätt anse mig vara någon expert på restaurangerna här (ni som är kunnigare än jag i detta ämne - kom gärna med egna tips) så vill jag ändå lyfta fram några riktigt bra restauranger.

  2 restauranger som ligger i den högre prisklassen är Marisqueria samt Mundo Pequeno.
  Marisquero
  ligger nere i cetrala stan https://www.google.com/maps/place/M...25b1d81a60a75935!8m2!3d37.977503!4d-0.6777889 och den är en utmärkt fiskrestaurang. Gå gärna dit om ni är några stycken och dela på ett skaldjursfat. Hit brukar jag gå om jag har gäster som hälsar på härnere. Det är inte billigt - men det är definitivt värt pengarna.
  Mundo Pequeno
  är en norsk restaurang som ligger strax norr om centrum https://www.google.com/maps/place/M...86d4d340241f8b8!8m2!3d37.9867772!4d-0.6736542 och även denna restaurang har som huvudinriktning fisk och ligger i den övre prisklassen. Här har jag varit flera gånger, men jag äter alltid deras fisksoppa "från" Bergen - den är fantastiskt god. Ibland har jag varit där med sällskap och då har de ibland även ätit andra rätter och också de har varit mycket nöjda.

  Nåväl detta var 2 lite dyrare restauranger, 2 andra bra som ligger lite lägre i pris är Bar Carlos samt Nuevo Mundo.
  Bar Carlos
  https://www.google.com/maps/place/B...0276ac313996f38!8m2!3d37.9837044!4d-0.6762607

  är den restaurang som Klubb Torrevieja varannan onsdag har sina medlemsmöten på och efter mötet så brukar vi äta här. Här finns såväl spansk mat samt t.ex. mexikansk och maten är både billig och bra och det är alltid bra stämning här och ofta är det även dans och andra aktiviteter..
  Nuevo Mundo
  https://www.google.com/maps/place/R...0252703571eaebf!8m2!3d37.9803466!4d-0.6659281

  Kinarestaurangerna i stan är ofta billiga att äta på och har även hyfsad mat. En sådan är denna. Här kan man t.ex. äta en 3 rätters meny inkl. 1/2 flaska vin för bara 7.50 EUR. Dessutom var både maten och vinet helt OK så vill man äta billigt, hyfsat gott och gillar kinamat så skall man absolut gå hit.

  Ibland uppskattar jag också att gå ut och ta en fika - oftast blir det då en kaffe med mjölk, med antingen rostat bröd med en tomatröra till, eller med något sött (bulle, kaka eller bakelse eller liknande) till. Det finns massvis av restauranger/cafeer i stan som serverar det förstnämnda, medan det finns få riktigt bra caféer. Ett riktigt bra sådant är dock La Panatteria Café som preciosa tipsade mig om (tack Preciosa). Det ligger inne i centrala staden och har ett brett utbud till bra priser och söker man ett traditionellt café skall man absolut besöka detta ställe.
  La Panatteria Café ligger här
  https://www.google.com/maps/place/L...223d18aaeeee642!8m2!3d37.9803245!4d-0.6788966
   
 23. Lasse Carlsson

  Lasse Carlsson Ny medlem

  Blev medlem:
  5 november 2018
  Inlägg:
  12
  Mottagna gillanden:
  2
  Hej!
  Jag har hittat en lägenhet som ser bra ut. Frågan är om området ligger off, och om det är för långt till folklivet. Vi vill ju helst inte hamna i ett folktomt hus hela vintern.
  Jag lägger in mäklarens adress och referensnumret nedan. En annan fundering är om någon har erfarenhet av mäklaren.
  Kommentera gärna.
  https://efficaxrealestate.com/se/fa...alicante-costa-blanca/torrevieja/torreblanca/
  Refnr. E00424
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...