Vi har nu fått vårt nya kök klart och det är underbart! Allt är verkligen toppen men jag har problem med den nya ugnen. Jag förstår inte inställningsvalen.
Ugnen är en Cata (modell B) De "cooking-functions" som finns är:
1) Traditional fanned heat
2) Turbo plus
3) Fanned high grill
4) High grill
5) Low grill
6) High base heat
7)Fanned base heat
8)Traditional heat
9)Defrost
10) Celeris
Jag skulle göra saftig och mör kycklingfilet. Enligt receptet skulle den stå i ugnen på 125 gr i 2½ timme. Ut kom en torr kycklinglimpa!! Jag hade valt nr 1. Det måste alltså vara fel val.
Är val 1 kanske motsvarande varmluftsugn? Vilket nr motsvarar vanlig hederlig svensk gammaldags ugn? När använder man Turbo Plus?
Skulle vara jättetacksam för lite hjälp med att förstå min fina ugn!
Ugnen är en Cata (modell B) De "cooking-functions" som finns är:
1) Traditional fanned heat
2) Turbo plus
3) Fanned high grill
4) High grill
5) Low grill
6) High base heat
7)Fanned base heat
8)Traditional heat
9)Defrost
10) Celeris
Jag skulle göra saftig och mör kycklingfilet. Enligt receptet skulle den stå i ugnen på 125 gr i 2½ timme. Ut kom en torr kycklinglimpa!! Jag hade valt nr 1. Det måste alltså vara fel val.
Är val 1 kanske motsvarande varmluftsugn? Vilket nr motsvarar vanlig hederlig svensk gammaldags ugn? När använder man Turbo Plus?
Skulle vara jättetacksam för lite hjälp med att förstå min fina ugn!
:flower::flower: