Lönenivå Svenska ungdomar i Torrevieja

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av Lundberg, 8 juni 2016.

  1. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej är det någon som vet vad en svensk ungdom som åker ner till Torrevieja och jobbar på ett telemarketing företag verkligen tjänar.

    Jag vet att de "kan" tjäna obegränsat och att det är bra betalt när de väl säljer något. Men vad tjänar genomsnitts personen och på hur många arbetstimmar.

    Jag läste att genomsnittslönen i Spanien är 1650 euro per månad för 8 timmars arbetsdag, men för de under 25 så är den runt 1000 euro. Vad förväntar sig då en Svensk ungdom att tjäna i Spanien.

    Vi har lite funderingar på att utöka verksamheten till Spanien, och vi skulle kunna erbjuda arbete som liknande de jobb som erbjuds inom telemarketing fast utan ringandet och jagandet. Man utför ett jobb via dator och får betalt per utfört jobb. Tider som skulle passa oss kan vara mellan 11-19. Jobbet är otroligt enkelt men kräver kunskap i Svenska och engelska.

    Men för att räkna på om det skulle vara värt det så behöver jag veta lite kring lönerna. Finns det något annat som kan fördyra jämfört med om jag skulle anställa i Sverige. Eller är det tvärtom att det är billigare att anställa i Spanien?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    En telemarketer tjänar kanske i snitt runt 650-1000 € i mànaden, netto. sedan har de ju ofta provision utöver detta. destu högre provision, destu lägre grundlön.

    Vet mànga svenskar som kommer ner och börjar jobba här nere. ofta hoppar de av efter ett tag när de inser att detta inte är sverige och man jobbar mer timmar här, eller sà gàr de till andra företag med bättre villkor. Erbjuder du 1650€ netto plus provision, fàr du nog ganska mànga ansökningar, det är en ganska bra lön för kusten.
    I Madrid tex tjänar man bättre, men omkostnaderna är ju ocksà dyrare (sen har de ingen strand heller :p)
     
  4. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Tack Nalle,

    I vårt fall så handlar det mer om att utföra ett jobb än att jaga provision. Vi utför okulär besiktning av dokument som har blivit OCR tolkade. Kunderna förväntar sig att datan som levereras med dokumentet håller en väldigt hög kvalitet många gånger 99.98% korrekthet. Så vi kan erbjuda grundlön plus ett fast tillägg per dokument som de besiktar och som klarar kvalitetskraven.

    Inget svårt jobb alls men man måste vara lite alert och vilja leverera kvalitet. En riktigt snabb person klarar ca 2000 dokument per dag (ca 6 timmar faktiskt arbete om man tar bort raster etc.) Hastigheten ökar ju längre man har jobbat så klart, i början går det saktare. Minst 1000 per dag bör man dock förväntas klara.

    Jag tänkte så här att det borde vara intressant jämfört med ett rent telemarketing jobb då jobbtiderna är bra. Och man har en garanterad lön som man kan räkna med bara man gör sitt jobb.
     
  5. Katt arina

    Katt arina Känd medlem Staff Member

    Blev medlem:
    21 februari 2016
    Inlägg:
    480
    Mottagna gillanden:
    425
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    OT kanske men...
    1000 dokument på 6 h är 167 dokument i timmen, dvs nästan 2,8 dokument per minut. Oj, då kan det inte vara mycket som kontrolleras! Och vad det mste snurra i skallen!

    Har suttit och registrerat fakturor som jag antar är OCR-inlästa. Är det sådant ni erbjuder? Koll av datum, organisationsnummer, fakturanummer och belopp?
    Blir ju nyfiken! :D
     
  8. DonBard

    DonBard Aktiv medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2013
    Inlägg:
    293
    Mottagna gillanden:
    46
    Skräplöner egentligen. skall man betala mat & hyra naturligtvis men också
    ha en egen extra sjuk & olycksfallförsäkring plus SOSförsäkringen/en nödvändighet/
    så blir det inte mycket över. Blir det sedvanliga spanska 13-14 månadslönerna ?
     
  9. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej, du är på pricken rätt. Oftast så är det endast 1-2 av fälten som måste kontrolleras så det går snabbt. Vi har lyckats automatisera de flesta kontrollerna mot register etc. men några fält som faktura nr etc. kan ju vara vad som helst och för att nå 99,98 måste vissa av dom kontrolleras.
    I Sverige så gör vår personal detta på ca 14-30 sekunder per faktura. Därav att jag menade att 1000 bör man klara av utan problem.

    Idag så lägger många den här typen av jobb i Rumänien, filipinerna eller liknande länder men då med språket som ett hinder. Därav min fundering på om svenska ungdomar skulle kunna göra detta i härliga Spanien. Ställer ju inga höga krav på kompetens, garanterad lön om man gör sitt jobb. Men monotont och inte speciellt spännande. Min tanke var nog mer som ett extra jobb och kanske inte huvudsysslan för någon.

    Tyvärr så driver ju svenska statens sätt att upphandla tjänster att mer och mer av verksamheten måste läggas utomlands för att det fortfarande ska gå att få en vinst i det. Där är grundproblemet till att vi ens funderar på att lägga det utomlands. Men det var offtopic och jag skulle kunna fylla en egen tråd bara med den diskussionen.
     
  10. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Håller med, men vad gör man när konkurrensen gör att man måste hitta billigare lösningar. Vi som delvis säljer till svenska staten är hårt ansatta av deras prisdumbningar och de få som vinner upphandlingarna har sällan kvar någon personal i Sverige då hade de inte vunnit.

    Sen undrar folk vad som händer med Sverige?

    Min tanke var dock inte att detta skulle vara en huvudsyssla för någon utan kanske en möjlighet att tjäna lite extra pengar som till skillnad mot telemarketing kan vara garanterade pengar.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Anca

    Anca Aktiv medlem

    Blev medlem:
    4 augusti 2013
    Inlägg:
    607
    Mottagna gillanden:
    142
    Lundberg
    Jag tror faktiskt du erbjuder ett bra alternativ till svenska ungdommar.
    Vet många som har blivit utnyttjade på cafe/restaurang.
    Man får jobba fler timmar än vad man får betalt för.
     
  13. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Tack, ja vi är de sista i Sverige i stort sett som har personal kvar i Sverige. Det här känns som ett bättre alternativ än att lägga det någon annanstans.

    Det var därför jag funderade på arbetstiden också 11-19 borde ju vara uppskattat. Då kan man vara ute en stund på kvällen utan att vara allt för sliten dagen efter. Och har man skötsamma personer så kan man tänka sig att de i sort sett kan bestämma själva när och vart de vill jobba.

    Vi får se om vi lyckas göra verklighet med det.
     
  14. DonBard

    DonBard Aktiv medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2013
    Inlägg:
    293
    Mottagna gillanden:
    46
    -Ja Lundberg, jag har full respekt för era företagsekonomiska förhållanden
    och tycker som du och flera att uppdraget som du erbjuder är betydligt mer
    sympatiskt än rovdriften på telemarketingföretagen och restaurangjobben.

    Din point med hur staten agerar i verkligheten i jämförelse med
    allt fagert tal man hör från politikerhåll är klockren.
    Alla de där tiotusentals "enkla jobben" som t.o.m. statsministern
    nu orerar om att man skall satsa statliga pengar på skulle ju
    komma väl till pass när man handlar upp tjänster.Ibland undrar man
    om politikerna är dumma i huvvet eller bara cyniska...
     
  15. Felde

    Felde Ny medlem

    Blev medlem:
    8 juli 2015
    Inlägg:
    181
    Mottagna gillanden:
    0
    Enformigt och säkerigen "hög" omsättning på anställda. men det borde traditionellt gälla en sådan branch?

    Tycker personligen att det låter som en strålande ide. Ett perfekt sätt för ungdomar att komma utomlands men ändå arbeta för en trygg svensk firma. Sköter ni det bra så kommer säkerligen bara det goda ryktet ge er nya sökande. hjälper ni till med boende m.m. (alltså guida och stötta) så kommer det säkerligen gå bra.

    sen tänker jag att det eg inte behöver vara svenskar enbart som jobbar? arbetslösheten är ju relativt hög i Spanien vad jag förstår. Säkerligen skulle ni kunna fylla upp med spanska ungdomar om det skulle knipa?

    Vet att det finns något svenskt företag som kör telemarketing i Torrevieja exempelvis. Kan ju alltid kontakta för att undersöka vad som behövs rent praktiskt? jag kan försöka få fram kontaktnamn om du önskar. Har en bekant som känner någon chef där.

    oavsett hoppas ni kör! låter härligt att kunna flytta till Spanien och jobba därifrån. Sitter själv och klurar på om det skulle vara möjligt att få till i framtiden :)
     
  16. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Ja du, att de är inkompetenta har jag insett för länge sedan. Och en annan sak som oroar en är att många som upphandlar för stat och kommun verkar tro att vi företagare är deras fienden. men det å andra sidan belyser väl hela vår nuvarande regerings tycke så varför skulle inte dom tycka samma sak.

    offtopic Skatteverket gjorde en upphandling för två år sedan där man upphandlade en reklam film för hur vi ska deklarera. Den som vann var ett företag inom eu men som inte hade något säte i Sverige. Man betalde alltså inte någon som helst skatt i Sverige. Priset var ca hälften av vad de svenska bolagen hade offererat. Beräkningar efteråt visar att effekterna av att välja ett svensk bolag hade givit ett totalpris som var 25% lägre en det nu vinnande anbudet.

    givetvis svårt att göra den beräkningen, men jag tycker den talar lite för sig själv. Har vi arbetskraft i Sverige så betalar vi skatt, arbetsgivaravgifter. Pengarna som blir kvar handlas det för = Moms och arbetstillfällen för andra. Människor som har arbete = mindre bidrag och sjukvård. Men man verkar inte kunna tänka så långt. I Danmark så handlar en kommun i första hand av lokala företag som bidrar till kommunskatten. Den upphandlingen är fri från vinst av lägst pris.
     
  17. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej, tack. Det skulle nog absolut kunna vara Spanska ungdomar också för vissa av våra kunder som kör engelska fakturor. Inte omöjligt att de kan hantera svenska också faktiskt efter lite upplärning. Vi tittar givetvis också på att i samma veva erbjuda våra lösningar i Spanien, men det kräver lite mer satsningar på säljkår etc.

    har du tips på bolag vi kan prata med så tar jag gärna emot den informationen! Tack på förhand !
     
  18. Felde

    Felde Ny medlem

    Blev medlem:
    8 juli 2015
    Inlägg:
    181
    Mottagna gillanden:
    0
    Sorry Lundberg, hade missuppfattat. kontakten var inte ägare utan "bara" chef. Så kan inte bistå med kontakter tyvärr :)

    Tror ändå att det är en väldigt bra lösning. Bör kunna hålla nere kostnaderna och ändå leverera kvalitet! :)
     
  19. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Om ni inte hittar svenska ungdomar kanske svenska pensionärer är sugna, iaf "halvtid" om de inte vill binda sig för hela dagen.
     
  20. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Vet du tanken slog mig faktiskt mitt i denna diskussionen, varför skulle man inte vara det. Perfekt sätt att dryga ut pensionen. Jag menar om en pensionär kan addera ett antal hundra euro per månad till pensionen med lite extrajobb borde det väl vara intressant.

    Man kan till och med dricka en öl i solen samtidigt! s k r i v a:sol:
     
  21. erkki

    erkki Känd medlem

    Blev medlem:
    26 september 2014
    Inlägg:
    1.034
    Mottagna gillanden:
    123
    Hej ja det är nog lättare och hitta pensionärer en Svenska ungdomar graciass
     
  22. Felde

    Felde Ny medlem

    Blev medlem:
    8 juli 2015
    Inlägg:
    181
    Mottagna gillanden:
    0
    Får man dricka öl på jobbet?! Jag kommer på stört, kör heltid! ;)
     
  23. Katt arina

    Katt arina Känd medlem Staff Member

    Blev medlem:
    21 februari 2016
    Inlägg:
    480
    Mottagna gillanden:
    425
    En av konsekvenseran med EU och Lagen om offentlig upphandling är att de inte får ha geografiskt krav i upphandling. Då är det enkelt för låglöneländer i europa att konkurrera ut svenska företag med de enkla tjänsterna.

    Jag hörde med min son som var nere och jobbade i Barcelona 2014-2015 hur det såg ut med lönerna. Han var först på ett callcenterföretag. Lönen var 1200 euro + provision per sälj. Men det var så usla villkor att man inte ens kunde vara säker på att få ut grundlönen. Sen gick han över och jobbade på ett mer seriöst internationellt företag med sälj mot Sverige och norden. Det betraktades som ett finare arbete och lönen var 1500 + provision. Men oavsett företag var provisionen väldigt låg, typ 20 SEK per sälj. Och på callcentren var det som sagt var inte ens säkert att man fick ut provisionen.

    Jag tror visst att det du erbjuder kan attrahera ungdomarna, särskilt under sommarperioden. Men det är nog minst lika attraktivt för äldre generationer. Och sådana som mig som ska flytta ner för att plugga på distans.
     
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...