Uthyrning

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Ann Blomstrand, 11 juli 2019.

 1. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.396
  Mottagna gillanden:
  298
  Får du något netto? Vill du inte själv använda bostaden?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Emil Sandstedt

  Emil Sandstedt Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2019
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  2
  Lade ut den för 500 EUR/mån och fick napp direkt. 10% av det går till mäklaren. Så 450 EUR/mån in på Sabadell-kontot. Sedan får man ju räkna bort den fasta årsavgiften till mäklaren, diverse skatter, försäkring, community fee etc. El och vatten står hyresgästerna nästan alltid för när det gäller long term renting. Skulle gissa att total avkastning på kapital är mellan 2-4%, vilket inte är mycket att hurra för, men bättre än sparkonto.

  Jag har en till lägenhet ett par hundra meter bort som jag själv använder.
   
  mixt gillar detta.
 4. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  860
  Mottagna gillanden:
  200
  Har du räknat med alla tänkbara omkostnader; förslitning, 11 månader hyresintäkt per år (glapp vid byten eller annat hyresgäststrul)?
   
  Last edited: 9 februari 2020
 5. Emil Sandstedt

  Emil Sandstedt Ny medlem

  Blev medlem:
  19 september 2019
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  2
  De flesta omkostnader är med skulle jag säga. Viss förslitning också, men helt säker på sådana siffror är man ju tyvärr aldrig. Vill man räkna riktigt konservativt rör det sig klart ned mot nollan, varpå en lägenhet enbart blir hedge mot inflation samt spekulering på eventuell värdeökning.

  Med de låga kvadratmeterpriserna i Torrevieja är det nog just eventuell värdeökning som är mest relevant om man tänker ur ett investeringsperspektiv. D.v.s. enbart hyresintäkter kommer man inte långt med.
   

Dela sidan

Laddar...