Svenska Tv-kanaler

Diskussion i 'TV, Bredband, Telefoni' startad av Annica, 31 december 2011.

 1. Annica

  Annica Medlem

  Blev medlem:
  19 juni 2011
  Inlägg:
  34
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej !
  Har köpt ett hus här nere i Torre utav ett tyskt par ,,, men , nu är det så att jag bara har ca 30 stycken tyska tv-kanaler ( utan kostnad givetvis ) har både privat parabol och antenn på taket och en tysk digitalbox . Finns det nån som vet hur man skruvar in den så att man får svenska kanal 1 , 2 och 4 det räcker gott . mvh
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
  En kort sammanfattning med alternativ:

  1. Egen parabol av normalstorlek 90 cm - då kan du få in många hundra gratiskanaler,
  men inte svensk TV dvs varken 1:an, 2:an 4:an
  Med ett avtal och programkort kan du rikta parabolen så du får in SVT World
  - en blandning av ettan o tvåan, bara svenskproducerat, dock även textTV
  Abbonenemang/kort drygt 200 SEK månad

  2. Egen parabol typ 2 meter då går det att rikta mot en annan satelit
  då kan du få in hela Canal Digitals utbud, 3;an, 4:an. 5:an och mycket mer,
  men inte 1:an 2:an som äe via HDTV
  Box och programkort måste komma från Sverige

  3. Kontakta "piraterna" som byter ut din nuvarande parabol mot sin egen eller sätter upp en extra.
  Du lånar (hyr) decoder(box) och efter en installationskosnad så betalar du ca 22 Euro per månad
  Du får då 4-5 svenska kanaler, 5 norska, 2 danska, 2 finska, 10 engelska osv

  4. Skaffa ett bra bredband - se allt via datorn, ev kopplad till TV:n
  Alla kanaler i Sverige samtidigt med sändning via en "slingbox" eller
  se det mesta gratis och lite i efterhand via SVT play, TV3 play, tv4 play osv

  /m

  PS Det tyska programkortet är troligen årsvis betalt och möjligeten att se kan förvinna vilken dag som helst...
   
  Last edited: 1 januari 2012
 4. Annica

  Annica Medlem

  Blev medlem:
  19 juni 2011
  Inlägg:
  34
  Mottagna gillanden:
  0
  tv-kanaler

  Tack för all upplysning !
  Jag har inget tyskt programkort,,bara en tysk digitalbox och parabol. Dom ca 30 tyska kanaler jag har,, kommer ej att försvinna...Förstår inte varför det ska kosta en massa pengar att ändra till en eventuellt svensk digitalbox och rikta / bygga om parabolen och rikta den mot typ sverige (Ofattbart )
  Har hört folk som har både norska och danska kanaler ,, att man får betala för betalkanaler det vet jag ,, det får man i sverige också . Men inte betala för gratiskanaler om man har utrustningen .

  Mvh
   
 5. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
  "Problemet" ligger i upphovsrätt och reklamregler som innebär att svenska kanalerna egentligen bara ska kunna ses inom Sveriges gränser, det går dock inte att hindra lite spill till delar av länder intill Sverige men till Spanien är det 275 mil...

  Du kan rikta in parabolen mot en satelit med 7-800 gratiskanaler, men utan svensk kanal.
  och kanske kan du styra om dina grejor för att få engelska gratiskanaler istället eller både och.

  Beroende på storlek kan parabolen riktas mot sateliten där SVT World finns - men SVT får ingen betald TV-licens från de som finns utomlands så därför kodar man signalen och du är tvungen att betala för ett programkort för att se det. Utbudet på SVT World är en blandning mellan 1:an och 2:an och bara det som är svenskproducerat, alltså bara svenska filmer osv
  Canal Digital tjänar också sina pengar på att koda signal och sälja programkort. Om du har tex Canal Digital i Sverige så är det möjligt att ta med box och kort och koppla in i Spanien den del av året man är här.
  Canal Digitals satelit ligger lite längre bort och då behövs i de flesta fall, för att få bra bild/ljud, en större parabol än den vanligaste storleken på 70-80 cm
  Jag tror att detsamma gäller även för Viasat

  Det finns ett antal företag som lever på att "ta ner" signaler och skicka den vidare via egen utrustning, det kan möjligen vara en tysk variant av detta du har.
  För svenska + fler kanaler får man via dom en miniparabol, typ pizzastorlek" för att via en box få 4 svenska, 5 norska, 2 danska, 2 finska och drygt tiotal engelska kanaler.
  Installation och utrustning kostar 1-2000 SEK, därefter ca 22 Euro / månad
  Företagen som fixar detta bryter mot diverse lagar och SVT/CanalDigital och andra vill gärna stoppa dessa, 2008 släcktes allt i ca 1 månads tid av polisen, men sedan dess funkar allt igen. Det kan finnas någon firma som "snor" en annan "piratfirmas" signal och då slipper man månadskostnaden, hur länge det funkar är dock osäkert

  Den billigaste lösningen för många är att se TV via datorn i Spanien, då behövs ett hyfsat bra bredband (som många vill ha i alla fall)
  Det finns ett stort utbud av program som hela tiden ökar - dock ser man det mesta i efterhand - många program kan man se 1 minut efter att den vanliga TV-sändningen slutar ( Rapport, arga snickaren, lyxfällan, byggfällan, inredningsserier mm )
  En eller ett par kablar från dator till TV så får du ljud och bild där.

  Har du bredband både i Sverige och Spanien kan man skaffa en "slingbox" som anslutes till TV-uttag och bredband i Sverige, och du får allt på din dator i Spanien inkl en fjärrkontroll på "skrivbordet" för att byta kanal ( en slingbox kostar ca 1500 SEK )
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Annica

  Annica Medlem

  Blev medlem:
  19 juni 2011
  Inlägg:
  34
  Mottagna gillanden:
  0
  tv-kanaler

  Tack så hemsk mycket för informationen
   
 8. msjoedin

  msjoedin Ny medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2012
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej,

  Rent hypotetiskt, säg att jag har tv-antenn, slingbox och en internetlina i Sverige, om jag skulle dela med mig av denna lina till någon som bor i utlandet, ex. Spanien, begår jag då något brott? Jag har ju inte ingått något avtal med någon svensk tv-leverantör (om jag bara använder de fria kanalerna). Har svårt att tro att det finns en lag om detta... Den enda jag ingått avtal med är ju internetleverantören.

  Mats
   
 9. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  @ maarli......Hmm det är andra gången på detta forum som jag inser att jag kanske har vart/är något naiv i vissa avsenden. Jag trodde faktiskt att det du kallar "pirat" var legitimt och att de 22 euro man betalar per månad delvis gick till kostnaden för sändningslicenser.
   
 10. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
  Nejdå, inga licenser där inte - det blir bara "wurst och surkål" för pengarna ...

  Rykten sa att det efter en rassia hösten 2008 var ett par dussin som polisen låste in tillfälligt, och alla tittare tappade samtliga Tv kanaler ( utom då marksända gratis spanska) och det var många som var förbannade eftersom man betalar i förskott

  Jag tror det fortfarande finns en "pirat" som "snor piratens" signaler så via denne betalar man bara utrustning och installation och ingen månadsavgift. Ingen vet dock hur länge det funkar hos någon av de ovan
  SVT, Viasat och CanalDigital har en del synpunkter ...

  Svensk antennsignal via slingbox och bredband är dock 100 % laglig och kostar nada per månad
  ( exklusive bredbandskostnad i både Sverige och där man vill se utbudet )

  /m
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  Tack, en tanke dock gällande slingboxen. Om min familj är i Sverige och jag i Spanien vilket händer några gånger per år. Kommer jag då bli tvungen att titta på samma kanal som dom?
   
 13. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Slinboxen har en antenningång också
   
 14. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  Okay fast om jag har digitalbox hemma så innebär ju det ändå att det är på den man väljer kanal. Eller tänkte du på något annat?
   
 15. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  Eftersom jag efter min flytt till Nerja runt 1/11 inte har någon svensk adress där jag kan ställa en slingbox, kommer jag att betala för Viaplay och i övrigt titta på de "svenska" 3,4,6 o.s.v. Dessa har ju inte sändningsrättigheter utanför Sverige (SVT play har en del program fria men inte alla).

  Problemet löses genom att man inte visar sin rätta IP adress (som talar om att man är i Spanien) utan går via en anonym proxyserver. Kostnadsfritt. Efter det kan jag abonnera på Viaplay m.m. Detta kräver lite inställande i datorns webläsare (enklast i Google chrome) så jag vill göra en slutgiltig test där nere innan jag skriver en bruksanvisning.

  På detta sätt ser jag alla BBC program. De tror att jag är i England. Trots mycket forskande hittar jag inte något olagligt i detta (utom möjligen moraliskt) eftersom jag inte bryter mot något jag skrivit under på att inte göra (låter klyddigt men jag hoppas ni förstår vad jag menar.
   
 16. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
  Här kan du läsa lite mer om slingbox http://www.slingbox.se/
  Via amazon.com går det att köpa den billigaste för 118 Dollar

  /m
   
 17. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.520
  Mottagna gillanden:
  355
  Gratis kanalerna via antenn slingboxen kan ta både analog och digital signal.Betalkanaler via signal då bli det samma som i Sverige.
   
 18. msjoedin

  msjoedin Ny medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2012
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Det där vet jag inte om det är riktigt sant...
  http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20000171.HTM
   
 19. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
   
 20. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.875
  Mottagna gillanden:
  217
  Vad jag vet är det än sá länge helt lagligt iaf i Sverige. Innan de har täppt till det hálet ocksá...
   
 21. pozuela

  pozuela Medlem

  Blev medlem:
  11 maj 2011
  Inlägg:
  289
  Mottagna gillanden:
  6
  Betalar man inte TVlicens i Spanien? Jag vet inte, för jag bor inte permanent där.
   
 22. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hola!
  Nej TV-licens betalas inte här i Spansklandet thumb

  Ciao P :cheeky
   

Dela sidan

Laddar...