Svenska myndigheter erbjuder ny e-tjänst

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av Canopus, 3 december 2014.

 1. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  180
  Mottagna gillanden:
  209
  Mitt första inlägg här :)

  Tänkte bara tipsa om en ny e-tjänst kallad ”Mina meddelanden” som Skatteverket administrerar. Den verkar som klippt och skuren för svenskar som under en längre tid bor i Spanien, men ändå har viss kontakt med svenska myndigheter.

  Om man registrerar sig där kommer alla meddelanden från anslutna myndigheter att läggas upp i en säker brevlåda åtkomlig via E-legitimation, samtidigt som ett mail skickas till den eller de email-adresser som man själv har angivit för avisering (om man så önskar). Man kan även bli aviserad genom SMS om man anger sitt mobilnummer. Man styr själv hur ofta aviseringar ska ske, men ”Omedelbart” är väl ett bra alternativ. Och allt som behövs för att registrera sig är en E-legitimation.

  De myndigheter som för närvarande finns anslutna inkluderar Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Statens tjänstepensionsverk, Bolagsverket och Transportstyrelsen. Till årsskiftet kommer tydligen även bland annat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan att ansluta sig.

  För att läsa mer kan du gå hit.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  180
  Mottagna gillanden:
  209
  En annan sak som jag kanske bör lägga till är att denna tjänst även kan vara bra om man vill minska risken för problem i samband med identitetsstöld. De som under en del av året bor utomlands har sällan samma kontroll över sin postlåda hemma, vilket kan utnyttjas av bedragare.

  Skulle någon exempelvis kapa lagfarten på ens hus eller sommarstuga, kan man komma hem från Spanien bara för att upptäcka att man inte längre står som ägare och att huset är pantsatt upp till taknocken. Även om Lantmäteriet (f.d. Lantmäteriverket) ännu inte är anslutet till Mina Meddelanden, planerar de enligt uppgift att ansluta sig under 2015.

  Om man i annat fall har ett företag i Sverige kan man på samma sätt undvika risken att det blir kapat. Skulle obehöriga med förfalskade dokument försöka registrera sig som firmatecknare, kommer man omedelbart via denna e-tjänst få besked från Bolagsverket att de tagit emot en begäran om ändring av företaget. Risken att man missar ändringen genom att man inte ser brevet från Bolagsverket medan man är bortrest, eller att någon passar på att vittja ens brevlåda, försvinner. Och Bolagsverket är som sagt redan anslutet.
   

Dela sidan

Laddar...