Spanien vs. Sverige

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av ToreA, 24 mars 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. ToreA

  ToreA Ny medlem

  Blev medlem:
  23 februari 2008
  Inlägg:
  58
  Mottagna gillanden:
  1
  Angående boende i Spanien mm. Hur ligger det till mellan Spanien och Sverige på priser och skatt?
  Husmarknaden tillexempel, hur ser den ut? Går det att dra några riktlinjer om den är billigare eller dyare jämfört med Sverige? Även större artiklar såsom båtar, bilar, vitvaror etc hur ser det ut där? Samt allehanda vardagsprylar som mat, alkohol, kläder och elektronik.

  Rent spontant känns det som Spanien skulle vara billigare bland alla saker nämnda ovan - men det kan vara något jag glömmer i kalkylen. Kan ni Spanienentusiater spekulera i lite procentsatser? Jag förstår givetvis att geografin spelar roll för priset.

  tack på förhand!! :)
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Hedin

  Hedin Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2008
  Inlägg:
  83
  Mottagna gillanden:
  0
  prissläget i spanien

  Hus och lägenheter är svårt att genaralisera eftersom det beror på vart du vill köpa, i tex Barcelona kostar en lägenhet lika mycket som i centrala sthlm eller mer snarare, i tex Costa Blanca kan du köpa hus för 150-200.000 EUR och lägenheterna är betydligt billigare än i Barcelona.
  Mat och dryck är billigare, kött kostar dock ungefär lika mycket som i Sverige. Restaurang är betydligt billigare än i Sverige. När det gäller båtar så är priserna rätt så mycket lägre än i Sverige och det gäller bilar också men där är nog skillnaden inte lika stor.
   
 4. SolenLyser

  SolenLyser Guest

 5. ToreA

  ToreA Ny medlem

  Blev medlem:
  23 februari 2008
  Inlägg:
  58
  Mottagna gillanden:
  1
  tack så mycket för länken väldigt innehållsrik.
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...