Skojare

Diskussion i 'Benidorm' startad av Ulf Nerja, 4 september 2016.

 1. Ulf Nerja

  Ulf Nerja Medlem

  Blev medlem:
  1 september 2016
  Inlägg:
  134
  Mottagna gillanden:
  10
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Minerva

  Minerva Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2011
  Inlägg:
  179
  Mottagna gillanden:
  20
  Med ökade bedragerier är det numera extra svårt att hyra från privatpersoner på avstånd. Jag har nyligen bytt min lägenhet i Guardamar del Segura mot ett radhus på Costa Ballena resort mellan Rota och Chipiona. Svarade på privat annons i idealista.com vid slutet av Juli för ett året runt boende med tillträdet första September. Och så kom det med att betala deposit till en privat person. Ägaren sade att han och hans familj sade att de skulle spendera semestern i radhuset i Augusti så jag var välkommen att komma och titta på och skiva kontraktet och betala deposit då, om jag tyckte om huset, men att de skulle hålla den öpen till uthyrning tills deposei är betalt. Skickade en kopia på sina identitets handlingar och kopia på ägarbeviset för radhuset. Tyvärr var både flygbilietter i Augusti så dyra och återstoende flygförbindelserna så obekväma, så jag förhandlade istället att betala hälften av depositen innan jag tillträdde huset och skaffade rekommendationer från mäklaren som jag initiellt hyrde från.
  Och som tur var visade sig allt hellt jyst. Men det behövde det inte vara.
   
 4. Ulf Nerja

  Ulf Nerja Medlem

  Blev medlem:
  1 september 2016
  Inlägg:
  134
  Mottagna gillanden:
  10
  Ja, det är ett problem!
  Jag hyr ut, och trots att jag annonserar över hela Världen, har hyresgäster från i princip hela Europa, USA, Kanada samt Ryssland. Ändå så är nog ca hälften av hyresgästerna Svenskar!

  Det tror jag beror på, att man vill känna en trygghet av att personen bakom finns, det går att hitta vederbörande på olika sätt. Givetvis under förutsättning att man inte döljer sitt namn etc.

  Jag har även hört talas om att det har poppat upp "uthyrningsföretag" som lånat bilder på bostäder från nätet, de hyr ut snabbt en kort stund, kasserar in betalning, oftast under högsäsong.
  De har ju inga bostäder, och när det hela uppdagas, försvinner de snabbt med pengar de fått in. Ett tecken på att något KAN vara skumt, är ju om de anlitar typ Western Union eller andra "suspekta" lösningar.

  Jag fick en nyligen en fråga från en Svensk hyresgäst, som ansåg att det var lite skumt att betalningen skulle gå till ett Spanskt konto i en Spansk Bank!

  Jag svarade då, att det är fullt naturligt, då man MÅSTE ha ett konto i Spansk Bank, där det sker direktdebiteringar för IBI, El, Vatten, försäkring, avgift tlll föreningen etc. Därtill betalar man för Spansk städ och tvätt service, rep och underhåll samt uthyrningsskatt varje kvartal.


  Personligen skulle jag tycka att det "var mer skumt" om betalningen gick till ett Svenskt bankkonto, då man kan ana att ägaren inte avser betala någon uthyrningsskatt!
   

Dela sidan

Laddar...