Sålt lägenhet

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Mike99, 4 augusti 2020.

 1. Mike99

  Mike99 Ny medlem

  Blev medlem:
  4 augusti 2020
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej! Har en liten undran.
  Jag har sålt vår lägenhet i Torrevieja och funderar på vad som är smartast gällande mottagningen av betalningen. Jag tänker på valutakurs och avgifter.

  Till vårt spanska konto, Bankinter och sen flytta pengarnas till mitt svenska Swedbankkonto. Eller be de betala direkt till mitt swedbankkonto?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  98
  Mottagna gillanden:
  24
  Transaktionen i sig är väl gratis inom EU, det handlar väl om vilken växlingskurs ni resp köparna (som inte har något intresse av bra kurs) kan få. Om det blir någon skillnad kan nog bara din bank svara på
   
 4. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.452
  Mottagna gillanden:
  328
  Beror på ditt behov av pengarna , kronan verkar stärkas nu.
   
 5. Pooh

  Pooh Känd medlem

  Blev medlem:
  15 april 2011
  Inlägg:
  639
  Mottagna gillanden:
  111
  Nej, det är inte gratis inom EU, generellt. SEPA-reglerna säger att banken inte får ta högre avgift för en EU-överföring än de skulle ha gjort för en nationell överföring. Därför tror många svenskar att det är gratis, eftersom de flesta svenska banker inte tar någon avgift för överföring till annan bank.
  Men många spanska banker tar en avgift i stil med 0,5% - även för inrikes överföringar - och då blir det en avgift på €500 för en överföring av €100,000....
   

Dela sidan

Laddar...