Recept på paella?

Spanienforum

Sponsrat inlägg
Hej!
Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hola Cina!

Det "fuskas" mycket med paella.
Den oäkta (Nalles anmärkn) från Valencia kan se ut så här:
http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/fisk_och_skaldjur/klassisk_paella_valenciana/

Många har ju bara skaldjur och andra den med kanin och annat
animaliskt.
Har en inhemsk i hushållet som aldrig tycker dom har bra paella
ute på restaurangerna. Tex så fuskas det med att inte ha saffran....
Han är lite av expert men lagar inte själv :D

Det finns fryst mix av ingredienser i frysdiskar och man gör riset
själv.

Ciao P
 
Last edited:
A och O är en bra buljong.

Det är inte den klassiska Paellan Preciosa...
Den "riktiga" Paella Valenciana har varken musslor, bläckfisk eller nàgon annan havsmat.

Den riktiga har kanin, kyckling, stora breda gröna bönor samt "habas"

Efter x antal àr med en hustru som kommer fràn Valencia, har man fàtt detta inknackat i skallen :P
 
Last edited:
A och O är en bra buljong.

Det är inte den klassiska Paellan Preciosa...
Den "riktiga" Paella Valenciana har varken musslor, bläckfisk eller nàgon annan havsmat.

Den riktiga har kanin, kyckling, stora breda gröna bönor samt "habas"

Efter x antal àr med en hustru som kommer fràn Valencia, har man fàtt detta inknackat i skallen :P

Ja då har jag fel då. Jag frågade den inhemske men pga språkförbistring så
förstod jag väl inte riktigt och "den äkta" på "Recept nu" har fel då.
Jag äter bara Paella Marisco.
Här är en annan variant från medlemmen Monica´s hemsida
http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/2008/11/paella-en-av-de-spanska-nationalratterna/



Ciao P :eek:
 
Last edited:

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Om man Googlar /Äkta paella valenciana/ blir det hemskt mánga träffar. Alla lite olika varandra. Är de lika äkta, tro?
 
Om man Googlar /Äkta paella valenciana/ blir det hemskt mánga träffar. Alla lite olika varandra. Är de lika äkta, tro?

Rent kritiskt, ja. Namnet paella kommer ju ifràn den panna som används, "paellera" sà igentligen är alla risrätter som lagas i denna panna en "paella"
däremot är ursprungspaellan den med kanin och kyckling. Ska helst tillagas över eld med ved fràn apelsinträd- beroende pà hur hardcore man vill vara.

Om du är i Valencia och beställer in en Paella är det orginalet du fàr.
 
Har också hör det där med att en äkta paella kommer från Valencia och det ska vara kanin. Så den skippar jag gärna.

Men jag har funderat lite på det... Är det inte lite som att varje svensk kock eller husmor har sin variant på pyttipanna, i Italien rör de ihop risotto på olika sätt osv. Och många av dessa "röror" är ju lite att man tager vad man haver eller behöver göra sig av med innan det blir dåligt.

Mmmmmm paella... gaaahg... (tänk er en Homer-dräggling här)
 
Nja, Peztis, jag har en känsla av att en spansk kock/husmor lägger ner mer av sin själ, för att inte tala om tid, i sin tillagning av sitt eget recept av paella än en svensk som "snor" ihop en pytt av rester ;). Själv har jag provat på att tillaga denna spanska paradrätt med dåligt, och någon gång sämre :( resultat.
rocio
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Nja, Peztis, jag har en känsla av att en spansk kock/husmor lägger ner mer av sin själ, för att inte tala om tid, i sin tillagning av sitt eget recept av paella än en svensk som "snor" ihop en pytt av rester ;). Själv har jag provat på att tillaga denna spanska paradrätt med dåligt, och någon gång sämre :( resultat.
rocio

Inget svårt, har haft en spansk paella grill sedan mer än 10 år och vi tillagar det flera gånger om året till gäster här i Sverige. Det viktiga är rätt grund så blir det bra.

//Eckhoff
 
Har också hör det där med att en äkta paella kommer från Valencia och det ska vara kanin. Så den skippar jag gärna.

Men jag har funderat lite på det... Är det inte lite som att varje svensk kock eller husmor har sin variant på pyttipanna, i Italien rör de ihop risotto på olika sätt osv. Och många av dessa "röror" är ju lite att man tager vad man haver eller behöver göra sig av med innan det blir dåligt.

Mmmmmm paella... gaaahg... (tänk er en Homer-dräggling här)

Inte om de gör en Paella, men det finns 100.tals olika varianter av "arrozes" (risrättter) och där kan du ta vad du har...

Min fruga brukar göra "Arroz al Horno" tycker jag är godare än en paella.
Chorizos, morzillas, revbenspjäll, kikärtor, potatis och ris i en blandning som àker in i ugnen...
Och som Eckhoff redan nämt... A och O är en bra fond /buljong
 

Spanienforum

Sponsrat inlägg

Ett bra erbjudande

American Express SAS Eurobonus
Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK.
6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kortet är gratis & utan årsavgift.
Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Paella med kanin är jättegott! Man ska inte vara "rädd" för att äta kanin, påminner ju om skogsharen, som man åt mycket på landet då manfolket (tex min far) jagade själva.
 

Nya trådar

Back
Toppen