Recept på paella?

Diskussion i 'Mat & Dryck' startad av Cina, 20 juli 2013.

  1. Cina

    Cina Ny medlem

    Blev medlem:
    4 augusti 2009
    Inlägg:
    40
    Mottagna gillanden:
    2
    Någon som har ett riktigt läckert recept på paella???
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Hola Cina!

    Det "fuskas" mycket med paella.
    Den oäkta (Nalles anmärkn) från Valencia kan se ut så här:
    http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratt/fisk_och_skaldjur/klassisk_paella_valenciana/

    Många har ju bara skaldjur och andra den med kanin och annat
    animaliskt.
    Har en inhemsk i hushållet som aldrig tycker dom har bra paella
    ute på restaurangerna. Tex så fuskas det med att inte ha saffran....
    Han är lite av expert men lagar inte själv :D

    Det finns fryst mix av ingredienser i frysdiskar och man gör riset
    själv.

    Ciao P
     
    Last edited: 20 juli 2013
  4. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    pozuela gillar detta.
  5. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    A och O är en bra buljong.

    Det är inte den klassiska Paellan Preciosa...
    Den "riktiga" Paella Valenciana har varken musslor, bläckfisk eller nàgon annan havsmat.

    Den riktiga har kanin, kyckling, stora breda gröna bönor samt "habas"

    Efter x antal àr med en hustru som kommer fràn Valencia, har man fàtt detta inknackat i skallen :p
     
    Last edited: 20 juli 2013
    pozuela gillar detta.
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Ja då har jag fel då. Jag frågade den inhemske men pga språkförbistring så
    förstod jag väl inte riktigt och "den äkta" på "Recept nu" har fel då.
    Jag äter bara Paella Marisco.
    Här är en annan variant från medlemmen Monica´s hemsida
    http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/2008/11/paella-en-av-de-spanska-nationalratterna/



    Ciao P :eek:
     
    Last edited: 20 juli 2013
  8. lefo1

    lefo1 Medlem

    Blev medlem:
    4 maj 2009
    Inlägg:
    84
    Mottagna gillanden:
    11
    pozuela gillar detta.
  9. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Om man Googlar /Äkta paella valenciana/ blir det hemskt mánga träffar. Alla lite olika varandra. Är de lika äkta, tro?
     
  10. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Rent kritiskt, ja. Namnet paella kommer ju ifràn den panna som används, "paellera" sà igentligen är alla risrätter som lagas i denna panna en "paella"
    däremot är ursprungspaellan den med kanin och kyckling. Ska helst tillagas över eld med ved fràn apelsinträd- beroende pà hur hardcore man vill vara.

    Om du är i Valencia och beställer in en Paella är det orginalet du fàr.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Har också hör det där med att en äkta paella kommer från Valencia och det ska vara kanin. Så den skippar jag gärna.

    Men jag har funderat lite på det... Är det inte lite som att varje svensk kock eller husmor har sin variant på pyttipanna, i Italien rör de ihop risotto på olika sätt osv. Och många av dessa "röror" är ju lite att man tager vad man haver eller behöver göra sig av med innan det blir dåligt.

    Mmmmmm paella... gaaahg... (tänk er en Homer-dräggling här)
     
  13. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Nja, Peztis, jag har en känsla av att en spansk kock/husmor lägger ner mer av sin själ, för att inte tala om tid, i sin tillagning av sitt eget recept av paella än en svensk som "snor" ihop en pytt av rester ;). Själv har jag provat på att tillaga denna spanska paradrätt med dåligt, och någon gång sämre :( resultat.
    rocio
     
  14. Eckhoff

    Eckhoff Medlem

    Blev medlem:
    3 mars 2012
    Inlägg:
    570
    Mottagna gillanden:
    3
    Inget svårt, har haft en spansk paella grill sedan mer än 10 år och vi tillagar det flera gånger om året till gäster här i Sverige. Det viktiga är rätt grund så blir det bra.

    //Eckhoff
     
  15. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Hej Eckhoff!
    Och rätt grund är....think?
    rocio
     
  16. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Fast min bror som är kock säger att göra en riktigt god pyttipanna är inget man bara snor ihop heller... ;)
     
  17. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    :(l:(:(
    rocio
     
  18. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Inte om de gör en Paella, men det finns 100.tals olika varianter av "arrozes" (risrättter) och där kan du ta vad du har...

    Min fruga brukar göra "Arroz al Horno" tycker jag är godare än en paella.
    Chorizos, morzillas, revbenspjäll, kikärtor, potatis och ris i en blandning som àker in i ugnen...
    Och som Eckhoff redan nämt... A och O är en bra fond /buljong
     
  19. Eckhoff

    Eckhoff Medlem

    Blev medlem:
    3 mars 2012
    Inlägg:
    570
    Mottagna gillanden:
    3
    Bra olivolja, rätt ris och inte minst Spanieninköpt paella krydda.thumb

    //Eckhoff
     
  20. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Paella med kanin är jättegott! Man ska inte vara "rädd" för att äta kanin, påminner ju om skogsharen, som man åt mycket på landet då manfolket (tex min far) jagade själva.
     

Dela sidan

Laddar...