Playa Golf 3 Lomas de Cabo Roig

Diskussion i 'Orihuela Costa' startad av Verksamhet, 20 juni 2014.

 1. Verksamhet

  Verksamhet Ny medlem

  Blev medlem:
  9 november 2013
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej på er!

  Har letat bostad nere kring Torrevieja och Orihuea Costa en längre tid nu.

  Nu har vårt intresse fastat för området Playa Golf 3 i Lomas de Cabo Roig. Vi har träffat en Spansk mäklare som visat oss området och bostäderna. Det är en väldans massa quattro-hus som är bankåtertagna och som nu har börjat säljas ut.

  Är det någon som vet något om detta område? Jag uppskattar att 70% av bostäderna är sålda, resten är bankåtertag då byggaren gick i KK för x antal år sedan. Bostäderna är således "nya".

  Frågorna lyder:

  *Vet någon här något om hur detta område/urb.förening är?
  *Är det något speciellt man bör tänka på när det gäller köp av bankåtertag?

  Tacksam för all input som ges! graciass

  Ciao!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  Hej och Välkommen.

  Det finns rätt mycket skrivet om detta. Gå in på sök/skriv in Bankåtertag/kryssa i inlägg, så hittar du lite att läsa. Sen kan du gärna fråga mer.

  Göran
   
 4. Verksamhet

  Verksamhet Ny medlem

  Blev medlem:
  9 november 2013
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag har sökt, men hittar inget skrivet om området (Playa Golf 3) som jag frågar om.
   
 5. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.580
  Mottagna gillanden:
  551
  Vet inget om hur just den urbanisationen är. Tror det Är banco popular som äger den.
  Du kan fràga administratören om eventuella problem. Omràdet i sig är ganska dött pà vintern, blir ju bättre destu mer de säljer naturligtvis, finns ju en Aldi eller Lidl pà omràdet. men annars màste du ha bil. tar nog 30 minuter att gà till havet.

  Problem som kan finnas vid bankàtertag, är att mànga banker inte betalar sin föreningsavgift förrän den dagen de lyckas sälja. därför har mànga urbas ekonomiska problem. Men om det stämmer att det lyckats sälja 70% borde inte detta vara nàgot problem
   
 6. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  622
  Mottagna gillanden:
  19
  I hela området Lomas de Cabo Roig byggdes det "överallt" innan finans- och fastighetskrisens intåg. Byggaren San Jose´ eller egentligen 6 - 7 företag i gruppen, var en av de som byggde flera olika urbanisationer, men det fanns också ett antal andra entreprenörer. Förutom Playa Golf III så finns många andra bankåtertag i området och helhetsintrycket är väl att det är lite öde halvöken och de som köpte typ 2007 knappast är särskilt nöjda.
  I dagsläget tror jag att det går att hitta ett begagnat likadant hus billigare än vad banken begär. Då är utsidan oftast fixad med plattor, växter och insidan komplett med möbler, vitvaror osv... Beträffande skicket så ger det sparsamt använda ofta ett bättre intryck än de som samlat damm i 8-10 år, men om man ska - eller vill låna en del av köpeskillingen så är de villkoren sannolikt bättre om man köper av banken.
  Till stranden kan man gå / cykla en mindre väg och kanske vara framme på 20 minuter, tar man bil är man där på 4 ....
  Efter många år då allt stått still i Lomas del Cabo Roig finns nu nästan ett dussin andra byggmästare i full färd med nya urbanisationer, och om man ser 5-6 år framåt i tiden kommer nog det mesta att vara bebyggt, sålt och då blir helhetsintrycket bättre. Då kommer gissningsvis utbudet av närservice att växa i takt med antalet som bor i området
   
  Last edited: 20 juni 2014

Dela sidan

Laddar...