Jag köpte mjöl i Mercadona som heter:Harina de almortas, jag var nyfiken på det, men lyckas inte hitta någonstans vad det är för något. med bristfälliga språkkunskaper tyckte jag att personalen sa att det är speciellt för Spanien, men var osäker hur man använder det, eventuellt panering. och enligt svensk översättning är det djurfoder, men det tror jag inte på, eftersom den fanns i samma hylla som vanligt mjöl. så, frågan är, vad är det för mjöl, och kan man använda det till ex bakning av matbröd?
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hej Karin! Detta mjöl kommer från en baljväxt som heter Lathyrus Sativus. Användes mycket förr vid hungersnöd. Spanjorerna använder det i en speciell rätt: Ganchas Manchegas. Det varnas för att man inte ska äta för mycket av dessa bönor då det kan framkalla latirísmo som var vanligt förr vid hungersnöd då folk åt dessa bönor. Innehåller ett nervgift Tror inte jag skulle äta dom även under rekommenderad "dos". Onödigt Chao P :sol:
Det du hittar i Mercadona är uppblandat med vetemjöl. och även om det som Preciosa nämner, är sant, kan du vara ganska lugn när du äter, tex "Gachas" du màste äta ganska mycket och under làng tid för att fà besvär
Herre Gud! Man kan ju "få åt nerverna" utan att dessutom öka på risken genom att äta nervgift som tydligen är en del av innehållet i detta mjöl. rocio
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Harina Integral=Grahamsmjöl och Ruego=Rågmjöl som kan vara svårt att hitta men finns att beställa i brödbutik eller att köpa i bageri.
Mjölsorter Mitt intryck är att det inte finns så många olika mjölsorter i Spanien som det finns i Sverige. Inte heller färdiga mixer för att själv baka bröd. Granulerat mjöl "idealmjöl" verkar okänt. Anders
Hej Anders! Nej, du har rätt. Dom enda mixer jag har sett är dom tre matbrödsmixer som finns på Lidl. Iofs riktigt goda. rocio
Lyckat brödbak. Tack för tipset rocio. Här på Mallorca hittade vi bara en mix på Lidl, det var "Bauernbrot". Provade först som den var men kändes lite torr. think Vi adderade vanligt jäst för säkerhets skull. Matberedare behövdes ej utan det gick bra med elvispens degkrokar. Vi gjorde ett nytt bak med tillsats av hackad mandel, russin och sirap. Denna gång blev det lyckat. Vi har fortsatt med denna blandning.thumb Anders
Jag har bakat allt bröd hemma i Spanien, utan jäst, med surdeg och en hushållsmaskin, vetemjöl, rågmjöl och grahamsmjöl. All mjöl köptes där. Bara vetemjöl fanns i vanliga affärer, i närmaste brödaffär kunde jag beställa mjöl, i bageriet längre bort fanns allt att köpa direkt. Numera har jag bakmaskin men köper bröd. Men dom har jäst?
Ruego = Ràgmjöl??? Ràg är centeno och Ruego är 1st person av Rogar = att be om nàgot Harina integral är fullkornsmjöl fast det är kanske detsamma som grahamsmjöl De har färsk jäst pà Mercadona.
potatismjöl Hej, Finns det potatismjöl, och vad heter det i så fall? Eller vad använder de i Spanien i stället?
https://translate.google.se/?hl=sv&tab=wT#sv/es/potatismjöl Harina de papa pappas mjöl ska vara patata?
Det är kanske svårt att få tag på men finns. Man kan fråga efter "fécula de patata" =potatisstärkelse som ju potatismjöl är. Dom använder kanske maizenamjöl... Här är en kul tråd om just detta också och annat: http://spanienforum.se/spanska-spraket/3351-behoever-hjaelp.html Chao P :sol:
Patata, Papa två ord som kan betyda samma sak dvs Potatis. Kärt barn har många namn På svenska kan det heta: potät, knöl, pantoffel, pära, pären, jordäpple, jopp, jolappel, jolpron, jordpäron, petäte, petätta, nola, putäta, potäta, potata m.fl namn