Köpa och driva en bar i Spanien

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av ludvig, 19 februari 2009.

 1. ludvig

  ludvig Ny medlem

  Blev medlem:
  15 december 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej, jag och sambon har besökt Fuengirola nästan varje nästan varje år på semester under de senaste 5 åren och varje år vi kommer hem och det blir svårare och svårare att lämna och efter detta år i juni var det ännu svårare så vi beslutat att vi vill flytta innan årets slut.

  Vårt hus är till salu och vi skulle vilja köpa hyresavtalet på en bar, vi kommer att komma tillbaka i början av april för att titta på ett par barer och några lägenheter att hyra, Vad vi behöver veta är kan vi göra detta? :) ;) Vi båda har viss erfarenhet av att arbeta i bar. Eller snarare min sambo har arbetat i bar och restaurangbranschen. Vi vet att det kommer att vara hårt arbete, men vi både är vana att arbeta hårt.
  Vi letar efter en bar för ca 40000 euro, och det vi undrar är finns det nog med semesterfirande i Fuengirola hela året runt för att hålla en bar levande så att säga? Vi har ingen målsättning att miljonärer på detta utan bara en livsstil som vi själva har valt och bo i ett skönare klimat.

  Om jag kunde få några råd skulle jag vara väldigt tacksam.
  Obs, vi är inte flytande på spanska men vi är kan lite grann och vi hårdpluggar ;) nu.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Manolo

  Manolo Är här för att hjälpa dig

  Blev medlem:
  9 januari 2008
  Inlägg:
  150
  Mottagna gillanden:
  50
  starta en bar i spanien

  hej ludvig, tror att det är väldigt tufft både arbetsmässigt och pengamässigt att driva en mindre bar.
  Ändå finns det och säkert kommer alltid att vara människor som lever för att driva en bar. Mycket beror på dig (om inte allt!)

  Men först och främst, se upp med giriga hyresvärdar. Se upp så att du inte köper något som är inte är värt någonting, få tag på en lokal Gestor och få en bra kontakt med honom/henne, det kan vara guld värt.
   
 4. rulle

  rulle Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2008
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  3
  Vet inte hur det är på de större semesterorterna, då det gäller barbesökare. Vi har sett en tydlig nedgång här i Alicante. Det första minskningen kom då pricksystemet kom på spanska körkorten, då blev det betydligt mindre öldrickande på dagtid, även kvällstid, tror jag. Spanjorer är ju van att ta bilen till allting. Finanskrisen har gjort saken ännu värre för barägarna. Många har nu mindre öppethållande, en del stänger helt eller kör bara semestermånaderna och Påsken. Man får nog ha en unik affärside gällande bar, om det skall bli en lönsam affär. Tror jag!
   
 5. ludvig

  ludvig Ny medlem

  Blev medlem:
  15 december 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  tack snälla rulle och johanh! Ja vi får se, vi åker ner och tittar iallafall sen får vi gå på vår magkänsla. Men vi vill verkligen satsa helhjärtat på vårt projekt, men självklart inte kasta pengarna i sjön.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 6000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rulle

  rulle Ny medlem

  Blev medlem:
  16 februari 2008
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  3
  Unik bar och affärside?

  Kan berätta att jag medverkade som kontaktman i ett nytt ”Bar projekt” för cirka åtta år sedan som skulle etableras på någon av större turistorterna i Spanien. Fick tips på en person som var leverantör till Vin och Sprit i Sverige, av en gammal god vän. Denna person fick chansen att starta ett Wet Willies i Spanien, men tyvärr var denna person en ”glidare” och insåg inte att hårt arbete gäller vid sådana här projekt. Därför avbröt vi det hela efter någon månad.
  Skulle denna möjlighet hänt mig, för cirka 25 år tidigare, då skulle jag vara mycket villig att ta denna chans som erbjöds och med en barkunnig medarbetare. Nu har jag kommit in i pensionärslivet och trivs med detta. Skickar länken till Wet Willies och Franchise info finns på sidan, men det blir någon nolla till bakefter dina 40 000 euro.

  http://www.wetwillies.com/
  :)
   
 8. JohannaV

  JohannaV Ny medlem

  Blev medlem:
  1 november 2008
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  0
  hur har det gått med era fuengirola-planer med att starta bar? :)
   
 9. ludvig

  ludvig Ny medlem

  Blev medlem:
  15 december 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  Jo tack JohannaV, planerna ligger fast. Vi har bestämt oss att vi ska satsa på detta!
  Vi åker ner och ska träffa en antal ftg-mäklare som ska visa oss olika objekt, så vi får se! Har hittat några på internet redan innan som vi är sugna på! Sen får vi räkna på det grundligt på varje objekt vi får kvar till slutet! :)

  Tar gärna emot råd och tips från er som har erfarenhet! Guud va jag längtar!
   
 10. promo

  promo Ny medlem

  Blev medlem:
  27 februari 2009
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej,

  Du gör det jag börjat planera i tankarna, hör gärna av dig så vi kan snacka lite om hur det går. Är verkligen intresserad av att veta hur det går för er och vilka problem som kan uppstå osv.
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Mika

  Mika Ny medlem

  Blev medlem:
  13 november 2008
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Att ha i tankarna... Costa News - Latest News De är påhittiga. Det stod en längre artikel i tidningen. De har varit på dem en längre tid och många försöker sälja sin bar nu. Spanjorna verkar vilja köpa upp genast. Britter kommer inte längre då snuten kommer flera ggr i veckan och kollar upp samma papper osv.
   
 13. Dagsdotter

  Dagsdotter Ny medlem

  Blev medlem:
  29 september 2009
  Inlägg:
  28
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej Ludvig,

  Hur gick det med era planer om bar i Fuengirola?

  Jag har precis registrerat mig på Spanien Forum så jag har tyvärr ej kunnat svara dig innan. Om du fortfarande har planerna igång och eller frågor så kontakta mig gärna jag har en hel del erfarenhet specielt inom solkusten och Fuengirola, ställer gärna upp med lite tips och förslag om du vill.

  Hälsningar,
   
 14. ludvig

  ludvig Ny medlem

  Blev medlem:
  15 december 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  halloj där! jo liten update, vi har varit i Spanien (fuengirola) hela sommaren sen i maj fram till början på september! Nu är vi hemma i Sverige igen pga min sambos pappa gick bort precis :( så det har varit tungt! Vi har inte köpt något än faktiskt men ska säga er att vi har läst på och pratat med så mycket folk (både spanjacker och utlänningar) och vi har lärt oss massor så planerna står helt och fullt fast! Vi är ännu mer beslutna nu, då vi känner att det är helt rätt för oss att göra samt vi ÄLSKAR verkligen livet därnere! Så vi har sållat fram till kanske 5-6 olika objekt kvar, dessa är både befintliga och fd barer samt ett internétcafé :) vet inte om vi kan försörja oss på ett sånt dock ;).
  Vi åker ner snart igen, om ca 1 månad och ska fortsätta att rapportera hur det går, dock så får du Dagsdotter och alla andra gärna tipsa och ge råd ! Hoppas fler hör av sig!
  Abrazos på er allihopa!
   
 15. Dagsdotter

  Dagsdotter Ny medlem

  Blev medlem:
  29 september 2009
  Inlägg:
  28
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej Igen Ludvig,
  Hur har det gått för dig, har du funnit något objekt? Jag har inte varit in på Forumet på ett tag, har haft fullt upp. Jag jobbar just nu med en firma som har redovisnings konsulter, företags konsulter, personal konsulter, advokater, etc. Vi har hjälpt till att starta många barer, restauranger samt andra typer av företag. Det är en hel del att tänka på när man startar och det är bra om man har någon som kan hjälpa till. Viktigaste bitarna:

  1. Skriva in dig i Spanien som sk "Residente" så att du kan öppna spanskt bank konto samt skriva in dig i det Sociala systemet.

  2. Kolla upp lokalen via Kommunen, att det inte existerar några problem med att öppna en bar eller liknande, kolla detta även om det innan varit en bar, det kan existera problem med tidigare licens som du inte är medveten om.

  3. Hyreskontraktet på lokalen, förhandla hyra samt hyres period, se upp med perioden du vill inte skriva på för kort tid, för om du lyckas och blir ett populärt ställe som drar in bra med pengar kan hyresvärden säga att efter 3 eller 5 år att han ej vill förnya och då kan du inget göra, försöka få minst 10 år med bra uppsägningsvillkor om ut i fall att du vill stänga lokalen.

  4. Sätta upp ett företag eller registrera dig som egen företagare sk "Autónomo".

  5. Skaffa dig en redovisnings firma som tar hand om dina skatter samt socialfösäkringspapper, både dina samt för ev anställda. Om det är en erfaren firma kan dom säkerligen erbjuda dig hjälp med licenser, kontrakt, etc.

  6. Alla personer som ska arbeta i Baren måste ha ett Hygiencertifikat och vara anställda.

  7. Ansöka om öppningslicens, även om det redan existerar en licens för lokalen så måste den göras om i ditt eller ditt företags namn, det är billigare om lokalen har en licens redan, det är dyrare att söka en helt ny.

  8. Kolla upp electricitet och vatten, att det inte existerar tidigare obetalda räkningar som du sedan måste betala. Varken vattenbolaget eller elbolaget bryr sig om att en ev skuld är från tidigare ägare, dom stänger av tills allt är betalt på den adressen.

  Ja det var nog det viktigaste punkterna, hoppas det går bra för dig, lycka till med allt och om du vill kontakta mig finner du också uppgifter om firman där jag arbetar på www.cyclo.es
  Ha det bra!
   
 16. Dagsdotter

  Dagsdotter Ny medlem

  Blev medlem:
  29 september 2009
  Inlägg:
  28
  Mottagna gillanden:
  0
  Hur har det gått med projektet, några framgångar?
  JOHANNA
   
 17. Malin17

  Malin17 Ny medlem

  Blev medlem:
  26 juni 2018
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag hittade den här gamla tråden och blev otroligt nyfiken på hur det har gått? Min man och jag funderar nämnligen på att starta enskild firma i Spanien och göra detsamma. Kan man förresten starta enskild firma i Spanien eller måste det bli AB? Jag vet att till exempel i England är det inte lönt att starta Enskild firma eftersom man ändå inte behöver lägga in något stort aktiekapital. Är det någon som vet hur det fungerar i Spanien så tas alla råd tacksamt emot!
   
 18. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.221
  Mottagna gillanden:
  1.007
  Trådstartaren har inte varit inne se 2012 men prova att PM:a honom gm att klicka på hans nick, han kanske har mejlen kvar kopplad till sitt nick.
  Ja man kan bilda enskild firma...kolla alla trådar i kategorin "Starta och driva företag i Spanien"
  som frågan ligger i.
   
  Last edited: 4 juli 2018

Dela sidan

Laddar...