Jättebra mäklare i Torrevieja

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Skåning, 15 november 2012.

 1. Lilly

  Lilly Medlem

  Blev medlem:
  17 juni 2013
  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  2
  Vi köpte vår lägenhet via Torretay, tycker att du ska vara på din vakt. Vi har haft en del problem med denna mäklare. Till slut så gick vår affär igenom men det hade mer med Abaco att göra för att dom var så tuffa. Så lita inte på allt dom säger var lite kritisk.
  Dom försökte att få pengar under bordet, så som det var vanligt förr i Spanien. Vi
  köpte ett dödsbo men det ville man inte berätta det fick vi reda på ifrån advokaten, när vi fick utdrag ifrån fastighetsregistret. Vi har sedan dess inte haft något mer med dom att
  göra.

  Lilly
   
  pozuela gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Tack Lilly. Jätteviktig information!
   
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Gracias Lilly!
  Ja det är ju som jag predikar...ha en bra juristfirma som hjälp. Då kan
  man köpa av vem som helst - men man blir lite stukad av att det försöks
  med en massa knep. Gärna i sista stund innan notariebesöket :(
  Det är fortfarande inte ovanligt med tjat om pengar under bordet.
  Vanligt efter dom sista 10 köp/säljen jag varit med om på senare
  tid. Man kan inte tro att det är köparens marknad :( Krav,krav
  från säljare (eller mäklare)...
  Bra att du skrev här om det Lilly!

  Chao P :sol:
   
 5. Sirsenella

  Sirsenella Ny medlem

  Blev medlem:
  4 januari 2011
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Och jag slänger in en varning om mäklarfirmorna Solpatri, 2HomeSpain samt Hed Real Estate i Torrevieja. Dessa drivs av samma bedragare, säkerligen finns fler företagsnamn som jag inte känner till. Kolla namnen på dessa bedragare hos 2HomeSpain och akta er! Jag blev blåst på 80.000 euro, får inget tillbaka trots advokat och rättegång. Jag har varnat här förut men blev då hotad av dom - jag skulle inte få tillbaka pengar om jag inte tog bort min varning här - men det verkar jag ju inte få ändå och kan min varning rädda andra från samma sak är det bara bra. Mitt fall är ju kört ändå liksom.

  Tillvägagångssättet är smart, dom lurar oftast köparen på handpenningen och drar ut på det hela tills köparen tröttnar då det kanske kostar mer att driva fallet eller inte vet hur han ska få igen pengarna. Ibland betalas dessa tillbaka men endast efter domslut!

  Tack vare vissa återbetalningar kan dom fortsätta att luras, inte samma regler i Spanien när det gäller näringsförbud. I mitt fall skrev jag på en fullmakt för att mäklaren skulle fixa el, sophämtning etc tills jag kom ned igen. Med den fullmakten annullerade mäklaren köpet och behöll pengarna. Jag betalade tyvärr kontant. Så när jag gick från notarien med en av mäklarna gick alltså en annan av mäklarna dit med fullmakten från mig och annullerade köpet. Allt gick korrekt till hos notarien!

  Sedan blev det en seg-deg med alla bortförklaringar som mäklarna körde med, dom gick oftast inte att få tag på etc etc. Jag lyckades stämma dom via advokat i Torrevieja men stackarna har ju inga tillgångar, det blir konkurs och att starta upp igen för dom i värsta fall för att slippa betala mig - eller en kraftig muta till rättsväsendet kanske, för det verkar inte bättre. Dom lever gott vidare, köper och säljer för fulla muggar medan jag blev av med mitt livs besparingar, numera bitter och fattig:)

  Så se upp ordentligt! Betala aldrig kontant och lämna inte fullmakt för något! Dessutom - undvik för guds skull dessa mäklare!!!
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Jag visades runt i Torre av en Hed mäklare för många år sedan. Han var "snäll" och hämtade mig från Alicante (och lämnade där efter visningen). Dock hittade jag inget som föll mig på läppen. Lika bra det, ser jag nu. Ett stort tack för varningen!
  Man ska alltså inte lita på "snällhet".
   
  pozuela gillar detta.
 8. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  594
  Mottagna gillanden:
  57
  Huvudet på spiken, råkade ut för 2HomeSpain med Henry Dovermann som agent där jag skulle göra ytterliggare ett fastighetsköp.Han blåste mig på handpenningen 20000E och när affären skulle göras upp hos notarien och jag flugit ner ringer han mig och säger säljaren råkat ut för en bilolycka och kan inte fullfölja affären nu.Sedan vidtar en cirkus där han gör sig oanträffbar,svarar inte på tel,el mail.Som tur är har jag goda kontakter i Torrevieja via min Gestor och dom fortsätter jaga honom.Till slut inser vi att det är en storbedragare och kopplar in spansk advokat,han ser via utdrag att det förekommer transaktioner hit och dit med pengar på hans konto och rekommenderar att vi stämmer honom i domstol
  Han forsätter hålla sig undan,men några dagar innan han blir kallad till domstol
  erbjuder han sig återbetala 17000E och på advokatens inrådan accepterar jag detta,då han menar att risk finns för långa juridiska processer och kanske inte några pengar tillbaks i slutet.
  Vidare läste jag på nätet om en engelsman som sålt sin fastighet och där Dovermann tagit hela köpeskillingen och sedan gått under jorden.Fy F...n
  vilken gosse.
  Vill även varna för SunInvest som är lierad med 2HomeSpain
   
 9. Janneman

  Janneman Medlem

  Blev medlem:
  21 mars 2013
  Inlägg:
  384
  Mottagna gillanden:
  10
  Hittade efter en enkel sökning på nätet detta.

  Vill varna alla köpsugna i Torrevieja för göra affärer med mäklarfirman www.2homespain.com - www.hedrealestate.com - www.spain2invest.com. Dom använder olika adresser - kolla mäklarnas namn noga, Henri Dovermann, Arno Rovers och Marc Slock så ni aldrig råkar ut för bedragarna! Finns en svensk representant i Sverige, Jeanette Kellerman som ofta lägger ut annonser på Blocket - så se upp!. Dom är mycket slipade bedragare och säljer fastigheter men stjäl pengarna och annullerar köpet hos notarien, ofta med hjälp av fullmakt som köparen ofta lämnar för att mäklaren ska fixa elavtal, sophämtning etc. Köparen blir sedan stående utan pengar och utan fastighet. De som orkar och har råd att stämma företaget får nöja sig med att få en liten del av pengarna tillbaka och så rullar det på igen. Spansk lag är inte så bra som jag trodde, driver man ärendet vidare, om man inte godtar deras skambud på ens egna pengar dom har stulit så sätter sig företaget i konkurs för att slippa betala tillbaka och öppnar dagen efter igen. Jag försöker nu varna andra efter min minst sagt dyrköpta läxa!

  Källa: Facebook

  Kan bara hålla med Preciosa att ha en bra juristfirma som hjälp.
   
 10. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  594
  Mottagna gillanden:
  57
  Har också läst detta ,och upplägget är likartat.Jag skrev dock ett mkt skarpt mail till Dovermann och sa jag skulle göra allt i min makt för att sänka hans företag.Polisanmälde ärendet i Sverige samt anmälde hans annonsering på Blocket som togs bort direkt.Har därefter inte sett några annonser från dessa
  mäklare.
  Sådana skurkar hade ju fått näringsförbud direkt i Sverige,men svårt att klämma dit i Spanien,så djungeltelegrafen hoppas man sprider informationen
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Vi på forumet har ju vetat om det här med Sirsenella men eftersom hon
  (och vi !) också fick hot så är det svårt att säga nåt.
  Vi är ju vana vid hot- men medlemmar :(
  Därför tjatar jag alltid om att - ska man köpa så använd EGEN
  advokathjälp från dag 1 thumb
  Det är inte alltid så här allvarligt men tillräckligt för att förlora
  pengar. Småknep förekommer nästan alltid vid sälj av beg bostäder.
  Mycket mer än man tror. Det vet jag :)

  P think
   
 13. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  594
  Mottagna gillanden:
  57
  Helt rätt Preciosa,advokat är välinvesterade pengar,tror svensken i gemen är lite för godtrogen då sådant här förekommer i mycket begränsad omfattning hemma
  Här har vi endast mäklaren som sköter allt i kombination med banken
  Hoppas man ändå kunnat göra en god gärning för att hindra andra gå i fällan
   
 14. åsa51

  åsa51 Medlem

  Blev medlem:
  2 april 2013
  Inlägg:
  376
  Mottagna gillanden:
  4
  fy och blä lider med dig,gör ett kontrollfreak som mig svettig och förbannad,borde vara skottpengar på såna typer;:(
   
 15. Ingvald

  Ingvald Ny medlem

  Blev medlem:
  16 april 2013
  Inlägg:
  9
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack alla för era varningar. Jag är ju ny här på forumet, så jag har inte hört de här händelserna. Det är inte utan att man blir lite chockad av vad ni gått igenom. En bra advokat blir det alltså. Jag har sett några rekommendationer i några trådar. Tur att jag gick med här i forumet och fick eran hjälp innan jag åkte ner. Nu kommer jag att vara mycket misstänksam det lovar jag.
   
 16. CalleSegovia

  CalleSegovia Ny medlem

  Blev medlem:
  19 maj 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Zara Kärrfeldt Hansson på Lomas Del Mar Avd Alfred Nobel. Kan jag rekommendera. Hon hjälper till med precis ALLT. Har www.Lomasdelmar.org.
   
 17. GT2

  GT2 Ny medlem

  Blev medlem:
  13 augusti 2013
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  1
  Köpte av Jan på Masa international och det funkade fint. Inget att anmärka på
   
 18. mola

  mola Ny medlem

  Blev medlem:
  12 september 2013
  Inlägg:
  19
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej Ingvald!
  Lycka till! Det är bra att vara försiktig, det är ett nytt land med deras lagar.
  Vi har precis köpte själva en lägenhet, allt gick jätte bra. Vår mäklare o vår jurist gjorde allt för oss, rekommenderar de helt hjärtligt.
  Lars Rikner var vår mäklare på Casasancastles.
  Juristen heter Joulanda, hon är spanjorska men hon har bott i Sverige. Det var Lars som presenterad henne. Vänd er till honom
  Mvh Måsa o Ola
   
 19. Femina

  Femina Ny medlem

  Blev medlem:
  15 februari 2013
  Inlägg:
  193
  Mottagna gillanden:
  1
  Lars Rikner har även bankkontakt. Vi fick en fantastiskt bra visning av honom i Torrevieja.
   
 20. åsa51

  åsa51 Medlem

  Blev medlem:
  2 april 2013
  Inlägg:
  376
  Mottagna gillanden:
  4
  Hola gör bara som Preciosa säger använd en advokat som pratar eller e svensk inte mäklarens så e de lugnt;:;;)
   
 21. HasseL

  HasseL Ny medlem

  Blev medlem:
  15 november 2013
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  0
  Det kan ju vara så att mäklarens rekommenderade advokat ( mutad ? ) är den bästa firman som går att hitta !
  Men visst, var kritiskt, men en advokatfirma med 10 - 20 eller 30 anställda är dyra och nog nästan omöjliga att styra av mäklaren

  Angående bra mäklare så ligger det nog i människans natur att tycka att "den jag köpte av är jättebäst" - man bygger upp sitt eget ego eftersom man gjorde allt så himla bra och det var det absolut billigaste och bästa som gick att hitta, eller ?
  Inget ont om alla uppräknade, men jag tror att varningar för skurkar är mer att bry sig om ?

  HasseL
   
 22. Ingvald

  Ingvald Ny medlem

  Blev medlem:
  16 april 2013
  Inlägg:
  9
  Mottagna gillanden:
  0
  Varningar för skurkar är såklart mycket värdefullt. Det är ju mardrömmen att råka ut för sådana.
  Välja ut en speciell mäklare för att hitta ett boende känns inte som rätt väg. Jag vill hitta området och huset eller lägenheten själv. Det finns ju otroligt mycket till salu i Torreviejaområdet. Problemet är bara att alla objekt som jag hittar när jag letar på nätet har olika mäklare, så tips om dem är också värdefull.
  Hur många mäklare kan det finnas i området??? Otroligt många fler än här hemma. Jag bor i Uddevalla som bara är något mindre än Torrevieja (beroende på hur man räknar) och vi har kanske max 10 mäklare.
  Jag har en köpesannons på Blocket och har fått en del svar av privata säljare. Då behöver man väl ingen mäklare? Måste väl räcka med en juristfirma. Har nästan bestämt mig för Abaco, om det nu kommer så långt som till köp.
   
 23. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.230
  Mottagna gillanden:
  1.011
  Om du vill köpa privat så är det inga problem om du har Ábaco. Tvärtom.
  Tryggt och bra.
  Finns 100-tals mäklare och "mäklare" här i Torre. Dom behöver inte ha utbildning så
  vem som helst kan starta en inmobiliaria.
  Man ser och hör nya namn hela tiden :eek:
  Men som jag säger som ett mantra - har du en bra advokatfirma som dessutom
  talar ditt språk så går det bra vem du än köper av och inte
  betalar några pengar utan hjälp.
  Chao/ P :sol:
   
 24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...