Hyrboende drar till Spanien!

Diskussion i 'Länktips' startad av Hyrboende, 21 juli 2012.

 1. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  För er som inte vet vad Hyrboende är för något så kommer här lite fakta:

  Hyrboende.se är en tjänst på nätet skapat av mig och några kollegor. Tjänsten gör det möjligt för privatpersoner att hyra ut sina bostäder till andra privatpersoner. Detta är inga vanliga radannonser utan tjänsten omfattar säkra betalningar, recensioner, ett personligare sätt att visa upp sig själv och sin bostad, och framförallt gör tjänsten det i princip omöjligt för oseriösa hyresvärdar att lura hyresgäster.

  Vad har tjänsten med Spanienforum att göra?
  Svenskar älskar Spanien och trots att det pågår en kris i Spanien så kommer det inte påverka svenskars resevanor till Spanien. Därför kommer vi att göra en resa, den 22/8 till 25/8 kommer vi att befinna oss i Alicante-området. Vi kommer besöka några mäklare och vi ska även hjälpa en del privatpersoner att ta bra foton av sina boenden som de kan använda på Hyrboende.se när de ska hyra ut.

  Förutom Alicante ska vi även till Torrevieja, Mazarròn, eventuellt Murcia och Benidorm. Vi kommer ta mängder med foton och skriva väldigt mycket om vårt besök i Spanien. Förhoppningsvis kan detta vara intressant för er att läsa, och ni kan följa oss på http://blogg.hyrboende.se. Fram tills dess att vi reser kommer vi uppdatera med mängder med information om vart vi ska, vad vi ska göra och vad som finns att göra i de olika områdena.

  Jag hoppas att detta inte framstår som direkt reklam, utan som något som kan vara roligt och intressant att läsa för Spanienbor och eventuella resenärer. Är ni intresserade av tjänsten så får ni självklart höra av er :)

  Michael Karlsson
  Hyrboende.se
   
  pozuela gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Det här låter ju bra men...
  Det finns några fallgropar. Eftersom räntor och risker går hand i hand, borde hyresobjekt med liten risk för uthyraren vara billigare att hyra.
  Nu är hyresmarknaden nedlusad av objekter, den ena bättre än den andra, men det som är svårast få fram är priset per vecka, två veckor, månad.
  Alla lägger sig på samma nivå, utan hänsyn till det sedan länge pågående prisraset på fastigheter. Med resultat att uthyrningsgraden blir mindre.
  Många lyckliga uthyrare som utgör grogrunden för den otroliiga lönsamheten som finns i hyresbranchen, har sk. fasta återkommande hyresgäster som slentrianmässigt återkommer varje år som en klocka.
  Men den som är nybörjare/ sporadiskt hyr ut sin lägenhet, möter marknadens tystnad, om inte priset eller läget är verkligen något speciellt...
  Hoppas ni lyckas med er projekt, skall följa det med intresse!
   
 4. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  En liten koppling till att hyra ut, när vi var nere och sonderade terängen för att köpa så var det ju en stor sak som alla mäklare pratade om hur vi kunde bli "miljonärer" på att hyra ut. Vid stranden kunde man ta ca 14.000:- i veckan för en liten lägenhet under högsäsong etc. Som tur var så var vi främst ute för att köpa för eget bruk men om jag hade åkt ner i tron att göra lägenhetsklipp och på det bli indoktinerad med denna hyresglädje så hade man nog blivit grymt besviken idag.

  Flera av de vi känner kämpar med att ens få 3000:- i veckan under högsäsong trots bra lägen.

  Som du säger så tittar man på hyressidorna så kostar de flesta lika mycket trots att de kan vara jätteolika, vilket gör att bra bilder och en bra trovärdig beskrivning kopplat till läge kommer bli enda sättet de kommer få uthyrt. Och där verkar ju ovan sajt kunna vara ganska bra. Ett tips kanske kunde vara en funktion som visar den som vill hyra hur lägenheten ligger i pris baserat på andra lägenheter som finns på sajten kopplat till vissa val som exempelvis antal bäddar, närhet till strand etc.
   
 5. Paula1

  Paula1 Ny medlem

  Blev medlem:
  29 januari 2011
  Inlägg:
  18
  Mottagna gillanden:
  0
  bra synpunkter du har där Lundberg thumb
   
 6. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej Lundberg och tack för dina synpunkter!

  Precis som du skriver så ligger de flesta boenden i ungefär samma prisklass och det är svårt att få ut mer än 3000:-/veckan i dagens läge under högsäsong, oavsett var man har sitt hus eller sin lägenhet. Min förhoppning är att vi ska kunna hjälpa till på den punkten genom att verkligen poängtera hur viktigt det är med bra information om boendet, och ännu viktigare, bra bilder. När man väl börjat få fart på sina uthyrningar tror jag att recensioner är kan vara avgörande.
  Personligen använder jag Tripadvisor inför varje resa jag gör och recensionerna är verkligen guld värda.

  Ditt förslag på ny funktion uppsattas och den är inte alls dum. Jag ska bolla idéen med min kollega så tror jag nog att vi ska kunna implementera den!
   
 7. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  622
  Mottagna gillanden:
  19
  säkert att dom inte snackade om 14000:- per månad ?
  dvs drygt 4 veckor x 3-3500:-

  / m
   
 8. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  Hej, nej faktiskt inte. Jag har till och med e-mail kvar där en av mäklarna "garanterar" mig 12.000:- i veckan under högsäsong om jag köper deras 3-rums lägenhet vid los norfagus.

  Nu säger jag inte att alla mäklare är likadan, men jag mötte ändå 7-8 st under mitt letande och 3st var skandinavier från ganska kända mäklarfirmor. Det var nog endast 1-2 av dessa mäklare som faktiskt berättade hur det verkligen var att hyra ut. De andra bredde på ordentligt. Även min syster erfarde samma sak när hon köpte ca 2-3 månader innan vi köpte.

  Nu var det inga problem för oss som jag skrev tidigare, men jag har bekanta som under sin kontakt med mäklare i princip har blivit övertygade att köpa just för att de kan tjäna så mycket pengar på uthyrning.
   
 9. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  I dagens läge är det nog sá svárt att hyra ut för det finns hur mycket som helst tomma lägenheter till uthyrning/salu.
   
 10. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  622
  Mottagna gillanden:
  19
  Vore kul att veta vem det var, men vi ska väl inte "avrätta" någon offentligt.
  Jag kan dock tänka mig att det var en svensk "R" men han har enligt rykten hittat ett eget gratisboende i ett par år framåt. Själv brukar säga åt bostads-spekulanter att titta på prisnivåerna på Masamigos uthyrningssidor

  / m
   
 11. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  offtopic Hej, nej det finns ingen anledning att hänga ut någon. Men det var faktiskt en kvinna just i det fallet med den extremt höga hyran. Hon ville att jag skulle köpa en 3 rumslägenhet som behövde totalrenoveras för 110.000 euro visserligen PÅ stranden men då stenstranden efter Los Norfagus. Där hävdade hon att jag skulle kunna hyra ut till det priset.

  Rent gennerelt kring uthyrning. Vi har inga problem om vi vill hyra ut, vi har fler förfrågningar bara bland bekanta än vad vi vill hyra ut till och då har vi sagt 4000:- i veckan plus städning. min syster har haft 12 veckor bokade bara i år genom bekanta för 3000:- i veckan plus städning, och andra vänner som vi har som driver en fastighetsförmedling i Sverige äger två bostäder i Torre och har mer än 20 veckor uthyrt på varje. Men ingen av oss förlitar oss på att hyra ut via blocket eller mas amigos etc. utan vi hyr bara ut till vänner och bekanta när vi känner för det. Nu har vi tur som har stora kontakt nät och inget egentligt behov av att hyra ut.

  Skulle jag vilja hyra ut till allmänheten så skulle jag dock efter tidigare erfarenhet vända mig till en förening som exempelvis mas amigos (finns säkert massor fler) som kan hantera allt kring uthyrningen. det är otroligt jobbigt när något går sönder, folk glömmer nycklar. Städningen är dåligt gjort etc. etc. och man sitter i sverige och kan inte göra något. Det är en sak att hantera sånt när det är bekanta (inte mindre jobbigt, men lättare att prata med dom) mot om det är en som du inte känner som ringer dig mitt i natten och är arg för något har slutat fungera.

  För att leda in det här inlägget på hyrboende igen som faktiskt startade tråden som vi nu har stulit. (förmodligen inget negativt då vi håller den levande ;) åt Er) Men en annat tips till Er sajt om ni ändå ska resa till de olika ställena där kunderna har sina lägenheter och hyr ut, teckna avtal med en förening eller firmor som kan hjälpa era uthyrare att sköta om allt från städning till nycklar etc. Det tror jag absolut skulle göra att ni lättare får folk till Er sajt. Då kan man börja hyra ut själv men när man inser att det är en del jobb så kan man välja vilka tjänster man vill ha hjälp med. Plus att ni gör något åt arbetslösheten i spanien om ni använder spansk arbetskraft som för övrigt är billigare. spainsmile
   
 12. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej igen Lundberg, mycket trevligt att se att det blivit lite diskussion kring ämnet uthyrning. Frågorna kring hur man hyr ut bäst och mest är ständigt aktuella och generellt sett verkar det vara svårt att hyra ut så mycket som man önskar om man inte har stort kontaktnät eller har boendet på ett a-läge. Urvalet av boende som hyrs ut är stort och det är svårt att skilja sig från mängden.

  När det gäller nyckelutlämning, städning m.m har vi tagit kontakt med några firmor på de stora orterna som har goda referenser och eventuellt är intresserade av ett samarbete.

  Våra nuvarande uthyrare har skött hantering med nycklar, städning etc. själva men i fallet Spanien ser situationen annorlunda ut och det underlättar rejält med denna service på plats. Hur vi kommer att lösa detta kommer att kunna läsas på bloggen inom de närmsta veckorna tillsammans med mycket annat spännande.

  Fortsätt gärna diskutera kring ämnet, vi tar till oss era tankar och förslag och kommer jobba hårt på att göra sajten ännu bättre!

  //Michael
   
 13. Gnap

  Gnap Ny medlem

  Blev medlem:
  10 april 2012
  Inlägg:
  136
  Mottagna gillanden:
  0
  Det låter ju intressant. En liten fundering är att man borde ha någon sökmöjlighet på grad av handikappanpassning. Det finns en stor grupp svenskar 60+ som nu börjar få knackiga knän, höftproteser etc och kanske upptäcker att det inte funkar så bra med trappor,badkar etc.
  En gradering kan spänna från helt rullstolsanpassat till att det bara är ett fåtal trappsteg och dusch istället för badkar. Är det nån som vet om det finns några uthyrare som specialiserat sig på denna typ av boende?
   
 14. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.979
  Mottagna gillanden:
  823
  Hola Gnap!
  De enda som jag känner till har ett val "handikappvänligt" på sajten, är föreningen MasAmigos
  som har en ruta man kan fylla i. Dom hyr ut sina skandinaviska medlemmars bostäder i Torrevieja. Nu är det nog mest utemiljön det handlar om men det
  är ju ju vackert så... men kolla här på objekt och kryssa i rutan:
  http://casa.masamigos.com/sv/objeto/buscar/avanzado

  Kanske finns andra uthyrningssajter med såna viktiga upplysningar
  också? Finns ju hur många sajter som helst....
  Ciao P :sol:
   
  Last edited: 3 augusti 2012
 15. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej Gnap,

  Helt klart en intressant funktion. I dagsläget har vi en sökfunktion där man kan filtrera sin sökning och där är det möjligt att sortera på "Handikappanpassat". Men det finns självklart flera nivåer på handikappanpassat.

  Vår rekommendation till våra uthyrare är att vara väldigt noga med sina texter. Text och bild är avgörande. I detta fallet är det därför lämpligast om uthyrarna tydligt skriver på vilket sätt boendet är handikappanpassat.

  /Michael
   
 16. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  Vi har varit i kontakt med två firmor som sköter nyckelutlämning och städning men vill höra era tankar om detta.

  Slänger därför snabbt ut en liten fråga till er som hyr ut i dagsläget och har använt er av företag på plats för nyckelutlämning och städning.

  Vilka har ni använt och vad är era tankar om dessa företagen?
   
 17. Lundberg

  Lundberg Medlem

  Blev medlem:
  28 juli 2011
  Inlägg:
  556
  Mottagna gillanden:
  15
  Hej, de flesta jag känner har använt privata personer då företagen har vart för dyra om man inte tagit hela tjänsten från dom, alltså även uthyrningen.
   
 18. Hyrboende

  Hyrboende Ny medlem

  Blev medlem:
  16 juni 2012
  Inlägg:
  6
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej!

  Beklagar att jag inte hållt er uppdaterade, det har varit riktigt mycket att göra!

  Precis som jag skrivit tidigare så beger vi oss till Spanien idag, onsdag. Vi landar i Alicante runt 14-tiden och beger oss därefter ner till vårt boende de två första dagarna. Vi har hyrt av en privatperson som hyr ut via vår sajt, och vi kommer bo i Murcia dessa dagar. Vi kommer passa på att träffa lite privatpersoner, en mäklare är inbokad och sedan ska vi dessutom ta oss ner till Mazarron en halvdag, stränderna sägs ju vara fantastiskt.

  Fredagen och lördagen kommer vi att spendera i Torrevieja. En hel del besök är inbokade och här kommer vi dessutom att träffa ett företag som har hand om nyckel/städnings-hantering och som har ett gott rykte om sig. Vi tror och hoppas att vi ska få till någon form av samarbete med dessa så att vi kan erbjuda mer än bara en uthyrningstjänst, och detta till ett rimligt pris.

  Jag håller er uppdaterade och det kommer komma både bilder och mer info på bloggen. Ser verkligen fram emot detta och om någon vill komma i kontakt med oss när vi är på plats så skicka ett PM så kan vi säkert lösa något!

  //Michael, Hyrboende
   
 19. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  handikappanpassad

  Det finns även sökkriteriet "handikappanpassad" här:
  http://www.homeaway.se/semester-stugor-laegenhet/spanien/torrevieja-stad/r1074
  Lycka till!
   

Dela sidan

Laddar...