Hjälp! Fortkörningsbot

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av Sunny Girl, 24 november 2009.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Sunny Girl

  Sunny Girl Ny medlem

  Blev medlem:
  11 september 2009
  Inlägg:
  8
  Mottagna gillanden:
  0
  Hjälp,
  har fått en fortkörningsbot hemskickad till Sverige för en liten förseelse i på min senaste resa i Spanien, hade en hyrbil. Igår fick jag en rekommenderad förseendelse från Spanien med en fortkörningsbot. Märkte inte ens att någon plåtat mig. Hur funkar sånt här i Spanien? Bilden är tagen bakifrån på bilen och hur vet de att jag körde (förmodligen tog jag på mig allt sånt ansvar på det finstilta i bilhyravtalet?) Vad händer om jag inte betalar?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. monica7

  monica7 Ny medlem

  Blev medlem:
  28 januari 2008
  Inlägg:
  94
  Mottagna gillanden:
  1
  aj då.. har själv råkat ut för det där, och med hyrbil.. betalade faktist den boten eftersom jag precis som du nämner troligen skrev på ett avtal gällande detta när bilen hyrdes.
  Det blir ju mer och mer ett större samarbete staterna emellan gällander trafikböter av olika slag och de europeiska kronofogdemyndigheter (eller motsvarande det ser lite olika ut runt om i europa) har ett bra samarbete nu för tiden har jag läst..
   
 4. filippa33

  filippa33 Ny medlem

  Blev medlem:
  18 januari 2008
  Inlägg:
  37
  Mottagna gillanden:
  0
  Har för mig att vi fick böta på plats, hade inte tillräckligt med pengar på mig så då blev jag eskorterad till närmaste bankomat.... Körde hela 28 km /h för fort utanför Barcelona, tror att det var så att spanjorerna själva får inbetalningskort via posten men turisterna måste betala på plats. Inte har de något samarbete med kronofogdemyndigheten, de har det inte med svenska polisen i alla fall.
   
 5. Brandon

  Brandon Ny medlem

  Blev medlem:
  18 oktober 2009
  Inlägg:
  9
  Mottagna gillanden:
  0
  Det beror lite på , hur ser brevet ut, kommer det får biluthyrningsföretaget eller från trafikmyndigheten i Spanien?
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...