Gran C, världens bästa klimat...

Diskussion i 'Gran Canaria' startad av Preciosa, 27 april 2017.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Bor man på Kanarieöarna är det obehagligt billigt att ta sig mellan öarna, vi får 75% rabatt på resorna. Att flyga från Teneriffa till Gran Canaria kostar inte mer än en enkel tur med bussen på ön.
  Resandet har på kort tid ökat med 38%. Således spenderade vi två dagar på norra Gran Canaria, sol vid kusten och regn uppe i bergen:
   
  SunStar och Dahook gillar detta.
 4. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Yo soy Canario, jävligt roligt att man, efter att ha bott länge i Sverige, nu äntligen ha fattat hur oerhört viktigt det är med ett bra klimat och vilken inverkan det har, en mycket större inverkan på mig än vad jag kunde ana.

  Klart att klimatet är bra och på just Gran Canaria är det förmodligen bäst.
   
  Raoul gillar detta.
 5. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Är det någon som vet någon bra sida där man kan ställa olika platser emot varandra och jämföra soltimmar, medeltemp, nederbörd, osv, samtidigt? De enda jag hittar tar fram en åt gången och orka skriva ner det eller ta print screen. Jag vet nog vad jag kommer få se, men jag skulle vilja få det svart på vitt. Främst gäller det Kanarieöarna och ex Costa del Sol, men även olika ställen på fastlandet.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Tangerade ämnet i mitt svar här;
  https://www.spanienforum.se/threads/div-frågor-ang-gran-canaria.12780/page-2#post-67721

  Letade en undersökning producerad av NASA, där man utsåg Canarias till att erbjuda det absolut bästa klimatet för oss "Homo sapiens". Tyvärr finner jag den inte nu, men den här undersökningen bekräftar samma sak.

  Om du söker jämförelser mellan spanska orter så finns säkert dessa uppgifter hos AEMET: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/municipios
   
  SpainBrain gillar detta.
 8. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Klimatet är oerhört viktigt för det fysiska och psykiska välmåendet. Jag träffar folk med svåra ledproblem som bara efter en vecka vistelse på Teneriffa reser sig från sin rullstol. De som under vintermånaderna lider av torr hud får på en vecka babyhud. Själv plågades jag psykiskt av det långa vintermörkret. Räddningen var att se fram emot en planerad julresa till solen. Det finns de som rekommenderar att man köper en rabatterad elcykel till jul och balanserar i snömodden istället för att resa till värmen. Tur att det finns valfrihet!
   
  Raoul, MrLinkan, SpainBrain och 1 annan gillar detta.
 9. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Du beskriver det väldigt bra och målande. Jag blir nästan nyfiken på Tenerife, hur skulle du beskriva likheter och skillnader mellan Tenerife och GC? Det var så längesen jag var där, och min bild är alla dessa britter kring Los Cristianos, men på senare tid har jag tvingats inse att den där ön nog har en sida som jag blundat för eller som jag helt enkelt inte sett.
   
 10. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  De dystra vintrarna gjorde som sagt att vi flydde till soliga kontinenter, sextio länder hann vi besöka. Jul/Nyårssemestern till Teneriffa blev nämligen en vändpunkt, kärlek vid mitt första ögonkast. Bor man på Teneriffa har man allt, inget trängande behov att fly från snöglopp eller horisontellt regn. Vissa dagar kan man ta sig ett dopp i havet medan man blickar upp mot ett snötäckt El Teide. Borde vi flyttat till Gran Canaria istället? Nej! Gran Canaria är bara en av de andra underbara öarna som vi gör utflykter till då och då. Likheten mellan Tenerife och Gran Canaria ligger i att kulturen befinner sig på norr medan stranden ligger på söder. Är det inte enformigt att bo på en ö? Nej! En gång varje år reser vi med en kanarisk grupp för att njuta av de kulturella skatterna på det spanska fastlandet, Pyrenéerna och Aragon står på tur i vår.
  De flesta som funderar på att flytta ut känner stor osäkerhet med språket och håller sig helst nära skandinaviska klubbar och kyrkor. Det gör att det bildas nationella kolonier. Det är visserligen bekvämt men medför att man inte får uppleva det autentiska Spanien. Vi valde att bosätta oss i en spansktalande by och det har vi aldrig ångrat.
  Mina första intryck av Teneriffa filmade jag.

   
  Raoul och Los Suecos gillar detta.
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Jag gillar att du, till skillnad mot många andra, vill ta del av det spanska, att som du säger hellre närmar dig det än att joina svenska sällskap. På GC så säger jag inte alltid att jag är svensk, för då kommer man lätt in den trallen och får höra mycket av det som man åkte ifrån.

  Och som du en annan gång påtalade, nu när det är så billigt att resa mellan öarna så ska jag faktiskt ge den andra huvudön av Kanarieöarna en chans, det går ju även väldigt snabbt därmellan.

  Men, för mig är GC nr 1, pero a mi no me importa , al final todos somos Canarios :).

  Muchisimas Gracias.
   
  Last edited: 21 december 2017
  SunStar gillar detta.
 13. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  SpainBrain; Si, somos Canarios (hemos cambiado nacionalidad).
   
  SunStar gillar detta.
 14. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Aha, vale, una pareja Sueca que hoy dia son Canarios. Creo que ustedes cambiaron para facilitar la manera de vivir (para entrar mas facil en la sistema)? :)
   
 15. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Just det, vi bytte medborgarskap för att göra livet enklare att leva. När vi flyttade till Teneriffa kunde vi förnya passen i Santa Cruz. Bussresan tar ca en timme. Ryktet om att Sverige skulle införa EU-pass gjorde att vi genast förnyade passen i Santa Cruz. Vi skaffade därmed 10 års respit för att kunna agera. Våra farhågor besannades. Det nya svenska EU-passet hade bara fem års giltighet mot tidigare tio. Vidare drogs Konsulatet på Teneriffa in för att spara pengar åt UD. Det medförde att vi skulle tvingas resa till Madrid vart femte år för att förnya passen - och stå för alla kostnader.
  Som EU-medborgare måste man bo tio år i Spanien för att få ansöka om medborgarskap där. Vi hann således skaffa spanskt medborgarskap utan att göra några påtvingade passresor till Madrid. De spanska passen och ID-korten har to års giltighet. När man fyllt 70 år behöver ID-handlingarna inte förnyas alls. Nu förnyar vi pass och ID-kort hos den Nationella Polisen som finns några km bort. Processen att få en spanska ID-handling i sin hand tar högst en kvart.
  P.S. Gran Canaria har ett svenskt Honorärkonsulat där man normalt INTE kan förnya sitt pass.
  Jag är så glad att jag är spanks, ho, ho!
   
  Last edited by a moderator: 24 december 2017
 16. El Águila

  El Águila Ny medlem

  Blev medlem:
  14 mars 2018
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  3
  Just i år i typ Januari-Februari var det kanske inte VÄRLDENS bästa... :) I alla fall inte i Las Palmas. (förhållandevis) Svinkallt!
   
  Minerva gillar detta.
 17. SpainBrain

  SpainBrain Aktiv medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  115
  Mottagna gillanden:
  44
  Svinkallt? Möjligtvis på kvällar/nätter och kallt med Las Palmas-mått mätt. Har inte haft ont av de svala höstkvällarna, snarare mysigt att sitta ute med en överdragströja, för luften har varit mild/ljummen, med några undantag.

  Det blåste ju något fruktansvärt där ett tag och det var lite jobbigt men även där var ju den starka vinden varm och skön men den var ju givetvis jobbig då den var så stark. Men en lustig grej är att just då när de stormade på som värst i början på månaden/slutet på Februari så sökte jag mig till platser där jag var säker på att vinden inte kom åt. Och då såg man hur stark solen faktiskt var.

  Men visst, ett märkligt väder med blandad kompott, men jag gillar allt utom den jobbiga vinden som kom. För då och även nu fick man söka sig till solen men snart kommer man få söka efter skugga, det blir jobbigare. Fast man älskar ju solen innerst inne.
   
 18. Minerva

  Minerva Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2011
  Inlägg:
  179
  Mottagna gillanden:
  20
  Jag har alltid trivts mest i Karibien. Praktisk taget varm sommar året om, ytterst sällan varmare än 30 grader eller kallare än 20. Nästan alltid soligt, fast på sommaren kan det ibland regna för mycket. Dock fantastiskt grönt året om. Enda nackdelen är tornados ´(vad det nu heter på svenska)
   
  Last edited: 4 april 2018
 19. El Águila

  El Águila Ny medlem

  Blev medlem:
  14 mars 2018
  Inlägg:
  16
  Mottagna gillanden:
  3
  Jag frös som attan i alla fall! Jag hade faktiskt långkalsonger på mig många av dagarna när det var som värst, haha! På kvällarna hade jag 3-4 lager på överkroppen och satt ändå och huttrade. :)
   

Dela sidan

Laddar...