Flytta till Valencia? Hjälp

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av LisaoTommy, 1 april 2013.

 1. Brun&Go

  Brun&Go Ny medlem

  Blev medlem:
  2 april 2013
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  2
  Ni gör ju helt rätt som lämnar Sverige för Spanien, men var försiktig med dina pengar , det är mycket här nere som kommer att komma som en helt ny lärdom för dig, men förarbetet inför flytten är nog det som i slutändan kommer att avgöra om dessa blir av den dyrare eller billigare sorten. Du bör i vart fall ta god tid på dig och kolla upp allt minst två gånger INNAN du spenderar alla pengar.

  Du nämnde B&B och för att du ska få öppna något sådant (erhålla licens) så krävs så vitt jag noterat från andra källor, att du uppfyller en hel del "godkända" kriterier som nog bara de kommunala tjänstemännen själva känner till... när det passar dem. Det ska va godkänd standard i rummen, på toalett, på kök och servering, godkänd standard på brandutrymningsvägar, brandstegar, nödgenerator, nödbelysning mm. mm och så tillkommer då slutligen även en (troligtvis dyrare) försäkring i händelse att någon av dina gäster skulle lida fysisk eller ekonomisk skada under sin vistelse.

  Därutöver så ska du definitivt avvakta med köpet tills dess att det står klart vad den nya lagen beträffande "förbud mot korttidsuthyrning" i realiteten innebär. Dess tillkomst lär ha vart för att neutralisera konkurrensen mot hotellen och arbetstillfällen relaterade till dessa. Men i övrigt så tycker jag ni gör helt rätt!

  Grattis & Välkommen!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Leif K

  Leif K Ny medlem

  Blev medlem:
  26 december 2012
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  2
  Sabadell ( solvia.es ) har förlängt "kampanjen" till 15 maj, och den kan naturligtvis förlängas ytterligare. Tittar man på objekt söder om Alicante är dessa till mycket stor del reserverade, dvs att någon skrivit kontrakt och vad jag hört har dessa betalat 10 % i avvaktan på slutbetalning, lagfart och övertagande. Jag har på de 2-3 år jag sökt ett fynd inte upplevt en liknande rush tidigare
   
 4. Brun&Go

  Brun&Go Ny medlem

  Blev medlem:
  2 april 2013
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  2
  Det är otroligt billigt men ändå förväntas priserna sjunka ytterligare. Jag läste senast idag om ett uttalande från UBS CIO Wealth Management, som säger att priserna väntas falla till nivåer som var aktuella för 15 år sedan, alltså prisnivåer från 1998. Så det finns egentligen ingenting som pekar på en logisk tidsbegränsning av denna rabatt på 40% som nu ges. laCaixa släpper för övrigt ytterligare ca: 12.000 bostäder till försäljning. De har anlitat Morgan & Stanley att sälja deras "Servihabitat Gestión Inmobiliaria S.L", så det lär nog dröja länge innan priserna skjuter uppåt igen. Dåliga tider för de som spekulerat, men lysande för dem som funderar på att köpa.
   

Dela sidan

Laddar...