Hola! Befinner mig just nu i Torrevieja och fiskälskare som jag är var jag igår på Carrefour i fiskdisken och handlade,blev rekommenderad att köpa en rätt kompakt fisk som var röd men fann två röda en med stora ögon och en normalögd.utbudet är ju enormt mot Sverige Då jag inte visste vilken tog jag min brukliga Rodaballo (piggvar) som jag får styckad i skivor sedan ugnsgratinerar jag med smör,dill och toppar med gambasthumb Men vore trevligt med lite tips på goda matfiskar gärna med inte för mkt ben typ aborre skriv gärna vad dom heter tex. Bacalao=torsk även tips på hur ni tillreder dom är välkommet
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hola Louis! Mina favoriter är i nämnd ordning - fast du är ju en finsmakare Louis Lubina - havsaborre godast!!, knappt nåt ben alls i filéerna. Är den första jag beställer när jag kommer ner igen!!! Alltså hemköpt av den inhemske i hushållet Trucha -laxforell ungefär, röd inuti, näst godast... Merluza, kummel, lite menlös men med tillbehör kanongod Salmón, lax, jag gillar bäst kotletterna... Dorada, kallas guldbraxen, men ska inte förväxlas med braxen hemma! God smak, lite mer ben men delikatess...Något fet. Bacalao, torsk är ofta saltad här nere...törs inte köpa annat än färsk i fiskdisken Lenguado, sjötunga, god men allt hittar man inte filéad och klar... Jag är ingen matlagare. Jag står inte i kö vid fiskdisken...På morgonen är färska filéer fint skurna och lagda i blå lådor med plast över på en hylla oftast bredvid den manuella disken på Mercadona. Lägger dom i en glasform tex i lite fin olivolja med salt och peppar. Liten ugn har jag som blir varm fort. Oftast 20 min, klart Perfekt, inget os. Man kan krydda med vad man vill och den sås man vill eller med aioli. Kokt potatis, morötter, föredrar jag, slänger ofta i gröna bönor, el har spenat, ev stuvad till. Finns att köpa i frysen med "crema"... Här ska ni få en fisklista som medlemmen Monica har på sin sida "Ett annorlunda Spanien" http://www.annorlunda-spanien.com/index.php/ordlistor/fisk-och-skaldjur-pescado-y-mariscos/ F ö är sajten inte uppdaterad på länge men hoppas Monica har det bra...Kram om du läser det här ♥ Ciao P ♥
Hej Lois! Tänkte bara nämna en som vi älskar och våra svenska gäster som kommer på besök Emperador kanongod.
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Ett litet tips utan att vara märkvärdig. - Salta/krydda fisken minst 15 min innan tillagning så att det hinner tränga in. - De flesta fiskarna skall inte överstiga 52 grader innertemperatur för att vara klara = de trillar isär o är fortfarande saftiga.
Nej men jag har bara sett den i platta filéer...ljuger, klart jag har köpt hel också men rensad av personalen. Men tjock och röd är den inte... Finns bilder på Lubina på google, massor men jag såg att dom lagt in en truchafilé från Spanienblogg haha...Den är ju röd inuti iaf. Katt bland hermelinerna alltså. Naranja : Ja det bör man nog göra, fast jag har alltid bråttom... Här är en artikel om Lubina/Dorada...men håller inte med honom att dom är lika goda Lubina supersupergod och Dorada supergod http://sydkusten.es/engine.php?articleId=15884 P :sol:
Har ätit grillad "liten, knubbig och röd" på restaurang i Mijas, Snacka om ben! Fanns knappt något att äta på den. Men potatisen var god. Göran I Mijas Pueblo
Jag är urdålig på fisk så därför beställer jag gärna det när jag är på restaurang. Jag tror att en av orsakerna är det magra utbudet här i Sverige och att det är dyrt. Så fiskdiskarna - det är något jag verkligen ser fram emot! Denna tråden var bra!!!
Jag är väldigt lat när det gäller matlagning. I Spanien äter jag ofta fisk i burk, dvs sardiner i olja, tomatsås. Lägger man det på en smörgås eller två + lite sallad till blir det en måltid som mättar, iaf blir jag mätt.