Dags att röra på sig – Corona II

Diskussion i 'Spanien' startad av Gyllis, 22 april 2020.

 1. Michael Backman

  Michael Backman Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  14
  Mottagna gillanden:
  12
  Puerto de Mazarron är en trevlig och charmig stad, gillar den skarpt. Fint att strosa runt längs med den pulserande stranden och slutligen äta en bit mat på Viggos (förmodar att du känner till det). Staden är väl dock lite halvdöd så fort säsongen är över. Jag uppfattar att det främst är engelsmän och Spanjorer som semester där, inte stött på särskillt många svenskar där. Vi har annars bott några km österöver i Isla plana (tar typ 5 min med bil till Mazzaron). Där bor det några svenskar vet jag. Finns även svensk yogaföreing som brukar hålla till i Isla plana. Vi har även varit och kikat i Bolnuevo som verkar vara en trevlig by, hyfsat nära stan. Har du erfarenhet av det stället?
   
  Last edited: 6 maj 2020
  Gyllis gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  362
  Mottagna gillanden:
  396
  Bor 150 meter från Viggos, så där har jag varit en del. Just nu är det, som så mycket annat, stängt. Gillar hela kuststräckan skarpt, trots ett det är lugn off season, eller kanske just därför. Tycker att det är fantastisk att man kan hitta en "egen" badvik längs kusten ner mot Águilas, trodde tidigare inte att det var möjligt.
  Mycket tyskar i Bolnuevo, som spelar en egen variant av boule på stranden, och mängder med svenskar som övervintrar på campingen "normala" år. Fina raukar att titta på, trots att en av dem ramlade ner i vinterns regn.
  Ska skriva mer om hur jag tog mig hit under karantän och en del annat så fort jag har tid.
   
  hydrolift, Dahook och Preciosa gillar detta.
 4. Michael Backman

  Michael Backman Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  14
  Mottagna gillanden:
  12
  Gillar också området, stränderna kring Isla Plana till La azohia (för övrigt en mysig by) är mycket fina. Vi åkte även en bergsväg genom byn till Cartagena, mycket vackert.
  Annars är Purto mazzaron en trivsam stad, vi har varit där många gånger. Finns en del trevliga restauranger vid piren också. Samt glasskaféet nere vid centrum kring stranden, minns att det hette något italienskt namn i stil med Hellas(aldrig ätit så god glass som där).

  Jaså det bor mycket tyskar i Boluenevo, där ser man. Verkar finnas en del trevliga hus där, dock inte sett något objekt från någon svensk annonsör i den trakten. Nackdelen med den regionen är väl att man måste ha tillgång till bil, vi brukade hyra i Alicante och åka ner 1.5-2 timmar. Jag har hört att engelsmännen har en flygplats närmare i San Javier som inte vi kan åka till.

  Águilas är också en trevlig stad, vi besökte den vid ett tillfälle. Trivsam och familjär stad med blandat utbud, barnen älskade att vandra runt där. Cartagena däremot gillade jag inte riktigt, visst fanns det sevärdheter men annars kändes den som ett snobbigt gamla stan (Sthlm) verkade vara fokus på mode och shopping i de centrala delarna. Men kanske får ge den en chans till, det var stekande hett och mitt i siestan vi var där.
   
  Last edited: 8 maj 2020
 5. Michael Backman

  Michael Backman Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2020
  Inlägg:
  14
  Mottagna gillanden:
  12
  Här är några kort från en av våra resor i regionen. Både från Isla plana (vy från lägenheten), Puerto mazzaron och fontänen är i Aquilas
   

  Bifogade filer:

 6. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  362
  Mottagna gillanden:
  396
  San Javier har de lagt ner, nya flygplatsen, Corvera, ligger mellan Murcia och Cartagena, men mest engelska flyg, och ett par norska, än så länge. Fina bilder, ska lägga ut några när jag har fått igång fibern.
   
 7. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  195
  Mottagna gillanden:
  80
  Det är dags även för mig att röra på mig tack vare corona. I veckan sattes vårt spanska kontor, där jag är anställd, i konkurs. Misstänkte ngt lurt för jag fick ingen lön...

  Det går ingen nöd på mig, jag är tjänstledig från vårt svenska kontor men jag är nu tvungen att flytta till Sverige med familj o allt. Suck...

  Corona-situationen blir helt klart påtaglig på ett annat sätt när det drabbar en själv även om vi har hälsan i behåll.
   
 8. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  362
  Mottagna gillanden:
  396
  Satan, så trist! Hoppas ni får chansen att återvända!
  ¡Hasta luego!
   
  Rottweiler, Preciosa, Helen1 och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

Laddar...