Corona och uthyrare

Diskussion i 'Torrevieja' startad av hek74, 18 mars 2020.

 1. hek74

  hek74 Medlem

  Blev medlem:
  3 maj 2016
  Inlägg:
  99
  Mottagna gillanden:
  6
  Corona tider ställer till det en hel del för oss som vill ner och njuta av solen till våren , sommaren.
  Givetvis går hälsan och människors säkerhet före det, utan tvekan.
  Men jag undrar hur ni uthyrare gör med redan inbetalda hyror om gäster inte ens kommer in i landet?
  Återbetalning ?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  424
  Den organisation jag arbetar för hyr ut på orter i Sydeuropa och följer UDs riktlinjer och resebranschen. Samtliga kan avboka och få återbetalt för den period som UD avråder, avrådan gäller nu till mitten av april. De som har bokat därefter erbjuds att omboka till senare period, utan annan kostnad än eventuell prismellanskillnad. Sen finns de som redan är på plats men har svårt att ta sig hem. De erbjuds fortsatt boende.
  Sen har vi egna bokningar inom Sverige där vi åker på avbokningskostnader, hur stora varierar beroende på avbokningsregler.
   
 4. stefand

  stefand Ny medlem

  Blev medlem:
  16 augusti 2019
  Inlägg:
  13
  Mottagna gillanden:
  10
  Vilken organisation är det du tillhör? Jag har hyrt en lägenhet i 4dagar i början av april i Fuengirola via https://www.semesterbostad-spanien.se (Spain Holiday) . Jag har kontaktat den jag överförde pengar till och jag får ingen återbetalning. Jag har inte kontaktat https://www.semesterbostad-spanien.se direkt, än. De skriver inte ett ord om corona på sin sida....
   
 5. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  480
  Mottagna gillanden:
  424
  Om du läser villkoren på deras sida så är de bara en plattform för förmedling och friskriver sig från allt ansvar i själva uthyrningen. Det är en sak mellan uthyrare och den som hyr. Du behöver läsa villkoren för just din bokning för att veta vad som gäller. Och hoppas den du hyrt av följer dem.
  Vi har bokningsvillkor som vi följer + att vi vill ha nöjda gäster, många kommer tillbaka år efter år. Därför tar vi förlusten nu OCH vårt samhällsansvar i att följa de riktlinjer som gäller.
   

Dela sidan

Laddar...