Ålder på bebis - meses

Diskussion i 'Spanska språket' startad av Susanna, 30 mars 2011.

 1. Susanna

  Susanna Ny medlem

  Blev medlem:
  23 februari 2008
  Inlägg:
  32
  Mottagna gillanden:
  0
  HOLA - kanske har varit uppe förut men undrar i såfall igen hur man pratar ålder på små spädbarn, har för mig att man inte säjer: Cuanto meses tiene? utan man säger Cuanto tiempo eller nåt? Stämmer det? Vad är i såfall betydelsen.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. ester

  ester Medlem

  Blev medlem:
  19 oktober 2008
  Inlägg:
  108
  Mottagna gillanden:
  5
  Hej!

  Oftast hör man kanske ?Qué tiempo tiene? (Ursäkta har inga spanska utropstecken på denna dator). Tiempo betyder både tid, väder och ålder. Det går också att säga ?Cuantos meses tiene? också.
   
 4. Susanna

  Susanna Ny medlem

  Blev medlem:
  23 februari 2008
  Inlägg:
  32
  Mottagna gillanden:
  0
  gracias ester ¿Qué tiempo tiene? därför har jag hört detta, hajjade till och förstod inte varför man använde tiempo.. men nu fattar jag. tack.
   

Dela sidan

Laddar...