Köttfärs...

Diskussion i 'Spanien' startad av Gyllis, 20 december 2017.

  1. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Inte så sexigt ämne kanske, köttfärs...
    I Sverige håller sig köttfärs ett par dagar, kort hållbarhetstid, men här i Spanien är det annorlunda.
    Mycket annorlunda.
    Köttfärs, bland- eller nötfärs som jag köper på Mecadona håller sig i drygt 14 dagar.
    Fantastiskt bra har jag tyckt tills nu.
    Köpte ett kilo nötfärs på Mercadona i dag precis som jag brukar göra.
    Men den här gången läste jag på innehållsförteckningen.
    Innehåller 82 procent kött...
    82 procent!
    Köttfärs borde väl vara 100 procent?
    Är det någon som har en aning om vad övriga 18 procent kan vara?
    Visst, ett ilandsproblem, men det skulle vara kul att veta.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Står det inget om "tillsatser"? Jag tycker köttfärsen är så grov här så man måste
    mala om den (be om det fast i köttdisk då förstås) eller klippa med sax i den för att få bättre konsistens.
    Ska kolla på såna paket nästa handling om det står nåt.
    Chao P :)
     
  4. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    du kan alltid be köttdisken att mala den till dig, det gçór dem ju framför dig. sà du ser vad de lägger i den.
    köper du färdigpackat köttfärs, sà ska dui se till att du inte köper "burger meat" eller "preparado de carne picada" dà innehàller den ofta spannmàl etc som bindande medel.
     
  5. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Åker nog till slaktaren i fortsättningen.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    100% köttfärs, är det 0% fett då eller? Finns inte vad jag vet, finns nötfärs med låg fethalt. Carne picada görs ofta som ovan sa, att den mals. Jag tycker det blir godare och det blir mer färskt att få riktigt kött som nymalen färs.

    Gå till en carniceria och kolla.
     
  8. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Klart att köttfärs kan innehålla 100 procent kött. Sen att köttet man gör färsen på har olika fetthalt är en helt annan sak.
     
    Preciosa gillar detta.
  9. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    Nej, det kan inte innehålla 100% kött. Köttfärs innehåller fett.
     
  10. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Nu får du väl hejda dig.
    Kött innehåller fett och en massa annat – så 100 procent färs om det inte är några tillsatser.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    100% färs är inte 100% kött. Lite därför du får se kötthalten separat, denna gången sa du 82% va? Man delger kötthalten just för att den kan variera, men köttfärs innehåller inte bara kött.
     
  13. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Antar att du driver med mig.
    Mal jag ner ett kilo fransyska, menar du då att det inte är 100 procent kött i den färsen som kommer ut?
     
  14. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    Ja, det menar jag. 100% kött skulle för det första vara oerhört torrt, därför ex blandfärs är mer uppskattat av vissa mer än ex ren nötfärs, som ju har högre kötthalt och är torrare. Men 100% kött får du inte. För att få det måste 1kg fransyska innehålla 0 gr fett, och det gör det inte.

    http://matkalkyl.se/se-fransyskanot.php

    Innehåller 3.5 gr fett per 100 gr
     
  15. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Jag som alltid har trott att kött innehöll vatten, fett, protein, kolhydrater och lite annat...
    Men tydligen inte, fett kommer från något annat – rymden kanske?
     
    Preciosa gillar detta.
  16. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    Kolhydrater är väl det som det är minst utav, men då fick ju du 100% kött i din färs också, enligt din beskrivning ovan. För de andra 18% var just det du beskriver, men du vill tydligen ändå ha det till 100% kött när det, precis som du säger, innehåller en del annat.
     
  17. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Jösses...
     
  18. SpainBrain

    SpainBrain Aktiv medlem

    Blev medlem:
    5 december 2017
    Inlägg:
    115
    Mottagna gillanden:
    44
    Lycka till!!!½!
     
  19. Helen1

    Helen1 Känd medlem

    Blev medlem:
    16 juli 2012
    Inlägg:
    660
    Mottagna gillanden:
    271
    Gyllis, bry dig inte om att fortsätta den här diskussionen. Du kommer att få huvudvärk. :)
    Självklart innehåller en bit kött, oavsett från vilket djur det kommer, en viss procent fett, proteiner, mineraler osv.
    /Helen
     
    erkki, Los Suecos, Preciosa och 1 annan gillar detta.
  20. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Ha ha, har redan gett upp!
    Ha en bra jul – med eller utan kött!
     
    erkki, Los Suecos, Helen1 och 2 andra gillar detta.
  21. zuzzizan

    zuzzizan Ny medlem

    Blev medlem:
    1 november 2014
    Inlägg:
    6
    Mottagna gillanden:
    0
    S
     
  22. zuzzizan

    zuzzizan Ny medlem

    Blev medlem:
    1 november 2014
    Inlägg:
    6
    Mottagna gillanden:
    0
    D20634FC-ACF7-4522-A224-D84E2AC4EBBF.png Spanien är det land som ligger i topp av att använda antibiotika i sin köttproduktion!
     
  23. mic

    mic Medlem

    Blev medlem:
    15 juli 2014
    Inlägg:
    34
    Mottagna gillanden:
    7
    God Jul
    Inte kul med antibiotkan men gott är köttet.
    För att fortsätta den tunga debatten om % köttinnehåll.
    Hur mycket vatten innehåller havsvatten?
    Innehåller gurka mer % vatten än havet?
     
    Gyllis gillar detta.
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...