Inte så sexigt ämne kanske, köttfärs... I Sverige håller sig köttfärs ett par dagar, kort hållbarhetstid, men här i Spanien är det annorlunda. Mycket annorlunda. Köttfärs, bland- eller nötfärs som jag köper på Mecadona håller sig i drygt 14 dagar. Fantastiskt bra har jag tyckt tills nu. Köpte ett kilo nötfärs på Mercadona i dag precis som jag brukar göra. Men den här gången läste jag på innehållsförteckningen. Innehåller 82 procent kött... 82 procent! Köttfärs borde väl vara 100 procent? Är det någon som har en aning om vad övriga 18 procent kan vara? Visst, ett ilandsproblem, men det skulle vara kul att veta.
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Står det inget om "tillsatser"? Jag tycker köttfärsen är så grov här så man måste mala om den (be om det fast i köttdisk då förstås) eller klippa med sax i den för att få bättre konsistens. Ska kolla på såna paket nästa handling om det står nåt. Chao P
du kan alltid be köttdisken att mala den till dig, det gçór dem ju framför dig. sà du ser vad de lägger i den. köper du färdigpackat köttfärs, sà ska dui se till att du inte köper "burger meat" eller "preparado de carne picada" dà innehàller den ofta spannmàl etc som bindande medel.
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
100% köttfärs, är det 0% fett då eller? Finns inte vad jag vet, finns nötfärs med låg fethalt. Carne picada görs ofta som ovan sa, att den mals. Jag tycker det blir godare och det blir mer färskt att få riktigt kött som nymalen färs. Gå till en carniceria och kolla.
Klart att köttfärs kan innehålla 100 procent kött. Sen att köttet man gör färsen på har olika fetthalt är en helt annan sak.
Nu får du väl hejda dig. Kött innehåller fett och en massa annat – så 100 procent färs om det inte är några tillsatser.
100% färs är inte 100% kött. Lite därför du får se kötthalten separat, denna gången sa du 82% va? Man delger kötthalten just för att den kan variera, men köttfärs innehåller inte bara kött.
Antar att du driver med mig. Mal jag ner ett kilo fransyska, menar du då att det inte är 100 procent kött i den färsen som kommer ut?
Ja, det menar jag. 100% kött skulle för det första vara oerhört torrt, därför ex blandfärs är mer uppskattat av vissa mer än ex ren nötfärs, som ju har högre kötthalt och är torrare. Men 100% kött får du inte. För att få det måste 1kg fransyska innehålla 0 gr fett, och det gör det inte. http://matkalkyl.se/se-fransyskanot.php Innehåller 3.5 gr fett per 100 gr
Jag som alltid har trott att kött innehöll vatten, fett, protein, kolhydrater och lite annat... Men tydligen inte, fett kommer från något annat – rymden kanske?
Kolhydrater är väl det som det är minst utav, men då fick ju du 100% kött i din färs också, enligt din beskrivning ovan. För de andra 18% var just det du beskriver, men du vill tydligen ändå ha det till 100% kött när det, precis som du säger, innehåller en del annat.
Gyllis, bry dig inte om att fortsätta den här diskussionen. Du kommer att få huvudvärk. Självklart innehåller en bit kött, oavsett från vilket djur det kommer, en viss procent fett, proteiner, mineraler osv. /Helen
God Jul Inte kul med antibiotkan men gott är köttet. För att fortsätta den tunga debatten om % köttinnehåll. Hur mycket vatten innehåller havsvatten? Innehåller gurka mer % vatten än havet?