Hur svårt tror ni det är att sköta en glassbar, dvs en renodlad glassbar med kulglass och mjukglass?! LÄGET på den är ju A och O, men om man har detta, samt bra produkter.. hur svårt tror ni att det är i sådana fall!!!? Glass säljer ju alltid samt det brukar ju vara bra marginaler! Sen om man hittar ett läge med hyffsat mycket folk och inte någon större konkurrens då är det väl bara att köra eller? Har inte hållit på med detta tidigare, men tycker att jag är allmänt driftig och så
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Dom kan nog funka ganska bra. En bekant till mig har en "horchateria" (horchata är en dryck som är gjord pà jordmandlar. "chufas") i Valencia där dom säljer förutom horchatas. dà glass, milkshakes och lite bakelser... Gàr mycket bra för honom. ligger inne i stan. Spanien har en stor kultur att "mellanmàla" ute när barnen kommer ut ifrpan skolan och springer av sig pà torgen. där kan vara läge. Horchata smakar föresten (enligt mitt tycke) som diskvatten...
Inte lika delar hembränt och surströmmingsspad då Nej visst ja det heter Gällivare sunrise :cheeky Tror också att glassbar går bra det handlar som vanligt om läget,läget och läget.. P
Tycker att det är väldigt läskande faktiskt och gott, men söt, färgen kanske ibland påminner om det du säger å lite utblandad leche...
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Det tycker jag också! Fick smaka på det första gången i Valencia då min vän tog mig till en "Chufasbar"- Det var kallt och gott, speciellt när vi hade vandrat runt gamlastan i timmar... Den som man köper på tex Carrefour är inte alls lika god.
tycker att det smakar som potatiskokvatten... fast min dotter och bättre halva är galna i det. Dom tycker ocksà om "cebada", smakar om möjligt ännu värre
Jag äter aldrig mer sk lösglass i Spanien. Blev jättesjuk för några år sedan efter att jag ätit glass nere på strandpromenaden. Lotta
Håller med dig Lotta, aldrig glass av en ambulerande säljare på stranden. ;;; Visserligen går man ner något kilo, men inte så kul på semestern. ;
Lucky: Finns det ambulerande glassförsäljare på stranden ? Har inte sett så´na men är ju inte så ofta där.. Lotta: Om det var en glassbar så hade du ju hemsk otur.. Menar du kanske mjukglass? Vanlig glass som dom slevar upp i glas el rån har jag ätit massor av i alla år både här i Torre och förr på Mallis Och GranC och aldrig blivit sjuk. Bara tjock På Gran C 1992 då jag bodde ett år testade jag alla ställen som fanns runt om. Nu är det väl ännu noggrannare med hygienen än då. Ciao P ;;;;
Detta var på en finare glassbar vid del Cura. Gubben tog kaffe och jag beställde en flott glass i i glasskål med rån och glittriga dekorationer samt spritsad grädde. Jag reagerade på att grädden var varm, tror att det var den som var boven. Lotta
P Såg faktiskt dom i Alicante när jag var där 1973, det är ju några dagar sen gapskrattt. men även "bättre" ställen kan vara farliga när det gäller mjukglass, inte bara utomlands utan även i Sverige!
"grädden" på glassen kommer nästan alltid från sprayflaskor, direkt från affären/leverantören - jag tror att den är ganska riskfri för ingen behöver röra den, vilket iofs borde vara detsamma med glassen - men dålig disk eller kylning och mänsklig hantering är nog den vanligaste smittkällan / m
Att driva glassbar kan vara svårt beroende på området. Fuengirola, Malaga finns det många skandinaver som startat restauranger, affärer o till o med glassbarer. Det sk Spanska livsmedelsvärket är mindre glada över att uttläningar startar restauranger i Funkan. Har bekanta som stött på en hel del rassism. Livsmedelsvärket gått hårt ått Svenskar. Dricksbackar får ej vara på rent golv, uttan måste vara 15cm i luften. Grannens Spanska bar har allt på golvet o inga problem.. Fråga gjärna först andra i det området du tänker starta upp i. Sen brukar man ju säga att Sverige är byrokratiskt, men Spanien är ett eller flera steg värre med detta.. Sen tänk på att Vinter är Vinter i Spanien med. Spaniorerna äter väldigt lite glass på vintern. O Vinter i södra Spanien är för en Andaluz när termometern går under +20 grader. Då tar man på sej pälsjackan..
En ecuatoriansk kompis till mig hade en glassbar utanför Barcelona. Hon tog stället på våren, och körde en säsong, sen gav hon upp. Mycket arbete, inte lika mycke kunden för att få stället att gå runt. Man märker verklgien av krisen. Som folk har nämn innan, så beror ju allt på läget... men pga hur situationen ser ut idag, skulle jag nog ta kontakt med någon på den orten där du vill starta verksamheten och verkligen väga fördelar mot nackdelar. Hur har du tänkt att göra på vintern? Någon annan verksamhet vid sidan av? Om man öppnar en glassbar så begränsar man sig ju till vår/sommarmånaderna