Voyager Travel Gran Canaria Puerto Club Atlantico

Diskussion i 'Gran Canaria' startad av Vera, 27 december 2011.

 1. Vera

  Vera Ny medlem

  Blev medlem:
  27 december 2011
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  2
  Har precis kommit hem efter en helt underbar tvåveckors semester i Playa del Ingles på Gran Canaria. Dock så vill jag ta upp en sak som vi var med om samt inträffade oss under första veckan där och fråga om några andra har varit med om något liknande.

  Vi stod vi strandpromenaden nära de branta trapporna vid shoppingcentret som ligger där tropical eller liknande heter det. Så blev vi tilltalade av två personer, en man och en kvinna som hade lotter att dela ut, jag vann inget på min lott, men min gubbe vann på den sin, dvs det var en stor guldstjärna som visade att han hade vunnit något av detta, en videokamera, en resa eller ett tredje som jag nu inte kommer ihåg det var. Men förutsättningen för att kunna få ut sitt pris så var man tvungen att följa med till Arquineguin och vara med och lyssna på en presentation av lite reseinformation på deras "kontor" som i detta fall var deras hotell, Club Puerto Atlantico.

  De skulle stå för taxi fram och tillbaka samt det skulle bara ta 1 1/2 timme max. De sa också att vi skulle bli bjudna på lunch. Vi funderade lite innan vi bestämde oss för att tacka ja, varningsklockorna ringde för oss men vi tänkte att så länge vi inte betalar eller skriver på något som helst, vad den än må vara så kan det bara vara intressant att se vad det nu detta kan vara för något. En videokamera kan ju alltid vara kul att vinna :). Vi tackade ja och åkte iväg.
  Väl framme vid hotellet så blev vi hänvisade upp till deras restaurang på taket. Vi satte oss ner med en av deras anställda, en svensk kvinna som verkade trevlig och pratsam. Det var fullt med andra bort där uppe på taket med andra par och representanter för detta ftg. Verkade vara alla möjliga nationaliteter, hörde engelska, norska, tyska, svenska.. Vår kontaktperson , dvs denna kvinna hade en lång presentation om sig själv och varför hon hon bodde på Gran Canaria, vi fick första timmen nästan ingen info om själva reseinformationen detta skulle handla om. Men vi fick reda på då att denna resebyrå som hade startats av den före detta tyska tennistjärnan
  Eugen Kaiser och som ägde hotellet vi var på, resebyrån är helt internetbaserad för att minska alla utgifterna, de har inga kontor och de har lägst priser jämfört med deras konkurrenter, likaså så gör de ingen reklam så marknadsföringen är minimal. Under tiden detta samtal pågick så blev vi bjudna på en fralla och lite mineralvatten.
  Tiden gick och efter 1 timme fick vi reda på att detta då var en internetbaserad resebyrå som hade anläggningar runt om i världen på så sk holidayclubs, hon tog fram några av deras resebroschyrer och visade upp fina hotell och resemål och förklarade att genom att bli medlem hos dem, dvs Voyager Travel så fick man tillgång till hela världen och alla tänkbara hotell eller resorts. Min man frågade om det var någon sorts Timeshare det var frågan om , men det intygade hon innerligt att det var det inte frågan om utan en resebyrå eller vacationclub dvs semesterklubb. Efter 2-3 timmar( höll inte räkningen så noga) så gick vi en runda på hotellet vi satt i och blev visade deras "visningslägenhet", som var stor och luxiös med jacuzzi och stora panoramafönster över vattnet. Vi gick tillbaka och satte oss, för det var ju dags att "skrapa" den sista delen av lotten som skulle säga vilken vinst vi skulle få.... och visst blev det resevinsten!! 1 veckas semester till Fuerteventura för två personer..
  Men vidare visade det sig då att för att få tillgång till denna vinst så var man tvungen att köpa ett medlemskap, där det fanns tre olika nivåer i lika många prisklasser alltså. 3 års medlemskap i denna voyager travel club skulle kosta kostar drygt 5000 euro, 5 år dryga 8000 euro och 15 år kosta 10000 euro, kvinnans chef kom dock förbi inflikade att 5 års alternativet skulle dock kunna ges en rabatt på till oss med 300 euro så det skulle vi alltså få för 7700 euro. (ska läggas till att alla flygresor ingår inte, de betalas vid varje tillfälle man ska ut och resa)

  Summasummarum av allt detta var helt enkelt att vi ändrade oss inte från vår ursprungliga plan, som vara att inte skriva på ngt och inte betala ngt, dock är vi ju enormt glada i att resa så visst drog det i resetarmen när vi fick se alla dessa bilder på karibiska öar osv.. Vi hade fått berätta om våra senaste årens resor och kvinnan satt och kalkylerade hur mkt vi egentligen hade gjort av med och det var ju hiskeliga summor som då skulle dras ner enormt om vi valde att gå med i deras semesterklubb. När då vi slutligen skulle svara hur vi ville göra så lät hon oss sitta för oss själva ett tag för att överlägga, vi lämnade ett negativt svar till henne med förbehåll att få några dagars betänketid och i såfall kunde komma tillbaka till hotellet under morgondagen.. men där vi fick ett bestämt NEJ, detta var tvunget att fattas beslut om här och nu.. vi reste på oss och gick helt enkelt eftersom det blev lite märklig stämning. ..
  Nu till min fråga, är det någon som har träffat på samma företag eller varit med om något liknande.. någon kanske som är "medlem" där? Gjorde vi fel som sa nej, är det ett bra alternativ för såna som oss som gillar att resa samt har tiden för det? Vi har bollat det fram och tillbaka så här i efteråt, och inte kommit fram till riktigt, är det något man luras till samt vad i såfall? Är detta lagligt? osv.. Alla synpunkter och erfarenhet tas tacksamt emot.

  Ska tilläggas att vi fick inte behålla någon information, utan den informationen vi fick på plats var vi tvungen att lämna tillbaka. Dock så kommer vi ihåg vissa webadresser och namn.

  -http://www.lifestylevacation.net/
  -Design vacation såg vi på något papper och resekatalogen
  -Wunschurlaub som var någon sorts ägare eller tyskklingande namn på semesterklubb
  -http://forum.holidaywatchdog.com/Timeshare-&-Holiday-Clubs-Help-any-info-on-Voyager-Holiday-Club-Gran-Canaria-Thread-13611.html
  - http://blogs.mirror.co.uk/investigations/2008/05/holiday-club-scams-could-cost.html
   
  Last edited: 27 december 2011
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. kimmen

  kimmen Ny medlem

  Blev medlem:
  16 januari 2011
  Inlägg:
  87
  Mottagna gillanden:
  1
  !!

  För några år sedan införde EU hårdare regler (bland annat ångerrätt) för Timeshare-försäljning. Därför döpte bolagen om detta bondfångeri till "semesterklubb" eller liknande. Sedan februari i år gäller ångerrätten även för dessa "klubbar" - under förutsättning att landet där avtalet skrivs har fört in dessa regler i sin nationella lagstiftning.

  Läs mer på Konsument Europa HÄR om timeshare och semesterklubbar!

  Min personliga åsikt är: NEJ! NEJ!! NEJ!!! ;;;;)

  /kimmen
   
  Last edited: 28 december 2011
 4. frida

  frida Medlem

  Blev medlem:
  17 februari 2008
  Inlägg:
  177
  Mottagna gillanden:
  0
  voyager travel

  Hej Vera å välkommen till hit till forumet!! Tror att denna typ av verksamhet som detta Voyager travel agerar i, är en gråzon vad som är lagligt eller ej, på länken som kimmen anger så verkar inte Spanien vara med i detta avtal och när man sökt vidare på nätet. De är smarta de rackarna think men lite intressant är det att se hur de arbetar, det är väl genomtänkt verkar det som.
   
 5. Vera

  Vera Ny medlem

  Blev medlem:
  27 december 2011
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  2
  tack snälla ni för era svar. hoppas fler svarar som kanske har varit med om det, bra att ni då tycker att det inte var ngt fel av mig att tacka nej?
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.875
  Mottagna gillanden:
  217
  Hej,
  har inte erfarenhet av detta eller timesharing men min reaktion var som kimmens:NEJ NEJ NEJ!!!! OCH NEJ!!!!!! Ni gjorde helt rátt att ni gick dárifrán. Vad vet man vilken ormbo ni hade blivit medlemmar i, och vad det hade till slut kostat. Och kanske hade ni inte kunnat ta er ur det heller nár/om ni ville...Láter det fór bra, ár det nog nágot lurt med det. Lycka till med resor pá ett sákrare sátt, áven om det skulle kosta mer. I slutándan kanske billigare ándá...
   
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.311
  Mottagna gillanden:
  1.048
  Denna företeelse med timeshare och nu "semesterklubbar" har
  ju pågått i mer än 20 år. Jag trodde att folk nu inte gick på sån´t
  längre...Skrapa lott och sen "vinna"...bli hjärntvättad osv...

  Kommer i håg när jag och min sambo som vanligt träffade på
  dessa lottförsedda säljare. (Mallis i detta fall)
  Min sambo ville skrapa och åka med
  till hotellet men jag sa "nej men åk du"...Han ville reta dom lite...
  Tjejen sa att det måste vara par som åkte och jag sa återigen
  att jag inte åker på sån´t sk-t....Hon blev jättearg (danska)
  och skrek åt min sambo, att "hur kan du vara gift med en så´n
  människa"..:D...Dom var så desperata....
  Det går ju knappt att bli av med dessa lägenhetsveckor sen.
  Årsavgifterna brukar ju vara många 1000-lappar. Billigare med
  charterresa som man åker när man själv vill.
  Nej, att folk fortfarande går på så´nt här är obegripligt efter alla
  skriverier som varit under åren.

  Vera: Ni gick ju inte på det...som tur var thumb

  Ciao P ;;;;;)
   
 9. TapaniM

  TapaniM Ny medlem

  Blev medlem:
  28 december 2011
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Det är många som halkar in i holidayclub

  Nu finns det EU-regler om holidayklubbar också - de som delar ut lotterna skall berätta vad det egentligen gäller och man skall inte kräva beslut om deltagandet utan betänketid. Men tyvärr Spanien har inte ens börjat lagstifta om detta trots att lagarna borde ha varit färdiga i mars 2011.

  EU:s timeshare bestämmelser gäller alltså inte här.

  Jag själv halkade in i ett möte med säljarna som skulle ta max 90 min men tog 3,5 timmar. Samma öde har många andra haft. Jag blev så förbannat ;:( om denna försäljningstekniken att jag tog ordentligt reda på det hela, Lifestylevacation och regelverket. Och skrev en grundlig text på min blogg. Den texten är en av de mest sökta, lästa och kommenterade på mitt blogg www.tapanim.blogspot.com.
   
 10. Vera

  Vera Ny medlem

  Blev medlem:
  27 december 2011
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  2
  Hej, ja bra att jag hittade din info Tapani, jättebra skrivet.

  Har du sett de där personerna igen, dvs står de där hela året och plockar in folk?
  Men skillnaden mella timeshare och detta är ganska stor eller?

  ps kul skrivet preciosa, detta har verkligen funnits i olika tappningar ds
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. TapaniM

  TapaniM Ny medlem

  Blev medlem:
  28 december 2011
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Ja, de står kvar där i alla fall uppe på trappan som leder från San Agustín till cc Tropical
   
 13. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.875
  Mottagna gillanden:
  217
  Bra blogg Tapani! Jag var tvungen att lása allt om detta ámne, áven om jag inte ár drabbad sjálv...
   
 14. Larlan

  Larlan Ny medlem

  Blev medlem:
  28 oktober 2012
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Voyager

  Hej Vera, det du beskrev hände oss idag i Puerto Rico. Jag "vann" en T-shirt och vår son vann Guldchans-priset, som var antingen en iPad, en resa för 4, eller en kamera. Vi åkte med en taxi till en lokal nära ett Wing-hotell i Auginegiun som de betalde för.
  Väl där blev vi intervjuade av en ung svenska men sedan blev det "problem" eftersom hon inte hittade en ledig värdinna för den långa 90 minuters sessionen som skulle följa. Hon beklagade detta och sa att vi var välkomna tillbaks en annan dag. De betalde för taxin tillbaks till Puerto Rico, så kontentan av dagens lurendrejeri-övning var att vi fick en liten utflykt och skojarna förlorade 12 Euro.
   
 15. SolenLyser

  SolenLyser Guest

 16. matte61

  matte61 Medlem

  Blev medlem:
  29 oktober 2012
  Inlägg:
  111
  Mottagna gillanden:
  1
  nyfiken på detta

  Läser om alla som tycker detta är ett felaktigt sätt att marknadsföra billiga resor i hela världen, jag har själv hört lite grann om detta men då är det bara fråga om resor inte att köpa en lägenhet! Jag skulle vara intresserad av att få en åsikt från någon som vet om detta konsept med resor funkar och inte sättet det säljs på!! Alla har vi väl köpt någonting av tex.. bilförsäljare, telefon försäljare mm där sättet att sälja har varit jobbiga men där faktiskt produkten som sådan har fungerat... jag skulle vilja få fakta från dom som köpt och få reda på om detta med billiga resor i hela världen funkar??? Trots det tvivelaktiga sättet att springa på folk och hetsa dom att välja produkten på ett sånt sätt.. Mvh Mats http://spanienforum.se/images/smilies/eusa_think.gif
   
 17. Djurjouren

  Djurjouren Ny medlem

  Blev medlem:
  24 mars 2008
  Inlägg:
  46
  Mottagna gillanden:
  0
  Jag jobbade 6 månder för Voyager Travel. Jag var tvungen att sluta för jag mådde illa..... All som är utsatta och inte kunnat stå emot försäljarna får gärna kontakta mig för rådfrågning, jag vet hur det fungerar...tyvärr.....
   

Dela sidan

Laddar...