Vill du vara med att starta ett kollektiv i Valencia, Spanien?

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av rwrgz, 28 april 2018.

 1. rwrgz

  rwrgz Ny medlem

  Blev medlem:
  28 april 2018
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!

  Vet inte om det här är rätt forum för att göra ett inlägg i den här stilen. Men eftersom några här på forumet vill flytta till Spanien så tänkte jag lika gärna göra det.

  Vill du vara med att starta ett kollektiv i Valencia, Spanien?

  Vill du leva ett enklare liv i harmoni med naturen?

  Vem söker jag? Du ska helst vara mellan 20 och 30 år. Detta därför att det kommer att vara både fysiskt krävande och psykiskt påfrestande till en början. Du behöver kunna känna dig nöjd med väldigt lite och kunna klara av att leva utan stora bekvämligheter. Snälla, ljug inte för dig själv. Känner du dig inte tillräckligt stark för detta så tror jag att det är bättre att du inte kontaktar mig. Jag vill ha folk som inte ger upp och vågar ge sig på livets (verkliga) utmaningar. Känner du att livet brinner inom dig så är du rätt person för detta.

  Planen är att åka ner till Valencia i slutet av 2018 eller i början av 2019. De första månaderna ska vi åka runt till olika byar i regionen för att sedan välja ut en som vi tycker mest om.

  Vi kommer att köpa ett hus i byn vi väljer och en tomt utanför byn. Det här är det mest ekonomiska valet men är inte ristat i sten [​IMG]

  Målet är att bli självförsörjande men att också generera en inkomst med det vi producerar och div andra aktiviteter. Vi kommer inte behöva generera en så stor inkomst då vi kommer att dela på kostnaderna. Beroende på vilken fastighet vi köper så kan vi kanske öppna en restaurang eller ett litet hotell med fokus på utomhusaktiviteter osv. Vi kommer att komma överens över vad vi ska ägna oss åt. Jag kan förklara mer om du är intresserad.

  Vad är fördelen med att åka med mig? Jag kan språket och kulturen. Men den största fördelen är att jag vet hur man lever med väldigt få resurser och kommer att stötta dig så att du inte ger upp!

  Jag kommer bara att acceptera ett fåtal personer så skynda på dig!

  Är du redo att ta steget? Tveka inte, skriv till mig!

  Du kan antingen skicka ett PM eller mejla till grprojects93@gmail.com


  OBS! Jag kan eventuellt acceptera äldre människor. Skriv gärna några rader om dig själv och varför du skulle vilja göra det här. Jag vill helst ha folk som inte har barn eller barnbarn ifall du är äldre då det är väldigt svårt att vara långt ifrån sina nära och kära. Men som sagt, skriv till mig så kan vi eventuellt komma fram till en lösning.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.452
  Mottagna gillanden:
  328
  Din målgrupp gissar jag bara är ca 1% av deltagarna i detta forum!
   
  erkki, Los Suecos och Gyllis gillar detta.
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  463
  Mottagna gillanden:
  410
  Det är ju den nya gröna-vågen-trenden och fördelen med Spanien, förutom lägre levnadsomkostnader, är den långa odlingsäsongen. Jag tror att du inte bara ska söka bland redan Spanienfrälsta utan även via lämpliga svenska forum. Vore kul om en ny målgrupp hittar hit.
  Jag har uppfattat att just de du vänder dig till är det få av i Spanien. De flesta svenskar som bor mer permanent verkar grovt kategoriserat vara; pensionärer, personer som redan hunnit en bit i yrkeskarriären och därför kan få jobb eller starta företag, tillfälligt studerande och tillfälligt arbetande ungdomar innan kommande svensk vuxenkarriär. Men det är ju utifrån att det är förutsättningarna som funnits för att kunna bo och leva här.
  Kan du få upp ögonen för nya möjligheter i Spanien hos intresserade grupper i Sverige är det ju bra.

  En liten brasklapp bara - de flesta av oss passerar så småningom pensionsåldern med råge, och då är det bra att ha någon form av intjänad pension. Systemen ger inget pensionintjänande för självhushållning. Jag tror det är viktigt att de som ger sig in i denna livsstil är medvetna om det.
   
  Ekonomia, Sharky, A-Lotta och 1 annan gillar detta.
 5. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  180
  Mottagna gillanden:
  209
  Tror du inte att det är väldigt individuellt? Eller ska man läsa det som att det kan vara ok med äldre under förutsättning att de saknar bröstarvingar?
   
  Gyllis gillar detta.

Dela sidan

Laddar...