Varning för oseriösa visningsresor

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av LGM, 26 juni 2015.

 1. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Har ett exempel från idag.

  Ett par reste ner till Spanien i förra månaden, för att leta bostad, man hade kontakt med en stor svensk mäklare med kontor i Spanien. Det var alltså inte en visningsresa, utan de betalade allt själva, men hade säkert haft lång mailkontakt med mäklaren som såg dem som sin kund!

  Mäklaren var mycket tillmötesgående, rekommenderade sin egen advokat som skulle vara perfekt representant även för dem, hjälpte dem även med att öppna bankkonto i deras egen bank och följde med till polisen för att hjälpa dem med NIE-nummer.

  Nu var inget av mäklarens objekt av intresse, utan man köpte ett annat alternativ.

  Men........ nu får man inte ut sitt NIE-nummer och därför blev jag kontaktad idag. Mäklaren nekar! Visst, det kan fixas i alla fall, men håll med om att det är fult och tyvärr inte helt ovanligt mot skandinaver som kommer ner och skall köpa något här nere för första gången. Man hamnar lätt i en beroendesituation.

  Bara att gratulera alla som här berättar solskenshistorier.

  Tommy
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. keyvan

  keyvan Ny medlem

  Blev medlem:
  8 augusti 2013
  Inlägg:
  35
  Mottagna gillanden:
  0
  Någonstans bör man väl räkna med att mäklaren inte en del av en välgörenhetsorganisation. Som alla andra är deras tid, pengar. De vill ha utdelning för den tid de lägger ner och allt annat vore väl märkligt. När vi köpte så var det så att mäklaren stod för en del av kostanden ifall jag köpte en objekt av honom dvs om affären blev av annars betalade jag hela kalaset själv.
  Jag är nöjd med vår mäklare, allt gick smidigt och papprena var framme när de behövdes utan onödiga förseningar. Han drev igenom köper smidigt. Han ville att jag skulle använda hans advokat men det tackade jag nej till och skaffade egen vilket jag kan rekommendera alla. Någon” aftersale” tjänst blev det inte av men det finns andra företag som är mer drivna i det området.
   
 4. T.Rantzow

  T.Rantzow Guest

  Något jag reagerar är varför mäklarna hänvisar sina kunder till dyra advokater för simpla arbeten, typ fixa nie-nummer, kolla fastighetsregistret, upprätta köpeavtal, skaffa spanskt bank-konto etc som rimligtvis mäklaren borde kunna utföra för sitt höga arvode.

  Nu hänvisar mäklarna till "egna" advokater som spär på fastighetsköpet ytterligare med 3-4000 euro. För mig känns det som mäklaren mjölkar ut kunden onödigt mycket.

  Eftersom vi köpte vår fastighet utan mäklare och advokater så vet jag hur mycket arbete det behövs för en överlåtelse, absolut inte värt 30-40 000 kronor.
   
 5. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.778
  Mottagna gillanden:
  750
  Mànga mäklare utför denna tänsten "gratis", men eftersom de flesta vill ha en oberoende advokat, brukar dessa arbetsuppgifter läggas över pà advokaten, som ska kunna försvara sitt arvode.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.875
  Mottagna gillanden:
  217
  Jag använde en "gestor" för att kolla alla papper före köpet. Billigare än en advokat, och säkert lika bra.
   

Dela sidan

Laddar...