Vad kostar det att anställa personal i Spanien?

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av HeleneE, 11 april 2013.

 1. HeleneE

  HeleneE Ny medlem

  Blev medlem:
  29 juni 2008
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  0
  Har blivit avrådd från att anställa, och istället låta personen ha ett autonomo! Men det verkar inte fungera så bra i alla lägen. Kan någon redogöra för skillnaderna tack . muchas gracias a todos! :)

  Dvs låt säga att man ger den anställde en lön på €600 (alt 1), lägger man till 40% som är arbetsgivaravgiften då? Vilket blir 840 mot att fakturera personen som autonomo, då betalar vederbörande betala €260 för social seguridad. Då vill man lägga på detta på lönen vilket blir i detta fall 860 ( alt2 ). Eftersom detta inte skiljer så mycket så bör man väl välja det sistnämnda för att slippa trasslet med allt som att ha anställda innebär? Vad tjänar man mest på att göra?

  Förlåt lite confusing av mig men hoppas någon förstår.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.743
  Mottagna gillanden:
  731
  Vet inte hur mycket billigare eller dyrare det blir att ha nàgon som autonomo eller som anställd. Men helt klart är att har du nàgon som autonomo (även om du lägger pà hans autonomo kostnad pà lönen) sà är det 1000 ggr enklare för dig.
  Sà ja, även om jag rent principiellt tycker att folk ska skaffa anställda, sà är väl detta att rekommendera. Dessutom är det för mànga smàföretag inte möjligt att ha anställda.
   
 4. HeleneE

  HeleneE Ny medlem

  Blev medlem:
  29 juni 2008
  Inlägg:
  41
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack nalle!
   

Dela sidan

Laddar...