Vad investera sina pengar i?

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av MarkusS, 11 augusti 2012.

 1. Emmisdemmis

  Emmisdemmis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  18 mars 2013
  Inlägg:
  259
  Mottagna gillanden:
  31
  Är det verkligen så?
  Att det inte spelar någon roll att t ex återvinna?
  Så all världens sopberg gör ingenting?:confused:

  Jag tror att om alla tänker att det spelar ingen roll, blir det värre. Miljötänket måste implanteras och spridas för att göra nytta.
  Och varje förändring tar tid.

  Jag lär gärna mina skolbarn hållbar utveckling. Det ger effekt, om än så små så små. Att värna om naturen ger hänsynsfulla barn och ungdomar. Och se så rent vi har det, lite skräp i naturen, jmfr med medelhavsländerna!

  Många bäckar små... Men klart miljötänkande och miljöförebyggande borde vara mer värdefullt och viktigt för storföretag, länder i Asien mm.

  En enkel stund i ren natur, skänker mig mer glädje än flera miljoner på banken, och det är helt ärligt! :sol:
  Från en som tänker fortsätta med miljöarbete i framtiden
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Det som gör skillnad är det att andra länder börja följa Sveriges exempel. Många har redan börjat men det krävs fler länder, stora miljöbovar som tex Kina...
  Jag tänker fortsätta att sopsortera osv. Då kan jag sova med lätt samvete på nätterna.
  Och det är ganska bra.
   
 4. Baggis

  Baggis Avstängd

  Blev medlem:
  5 oktober 2013
  Inlägg:
  222
  Mottagna gillanden:
  1
  Ex. hur?

  Vilka miljöskatter har slösats bort? :eek:

  Sverige är en framgångsrik ekonomi trots allt och det finns en hel del vi kan göra som föregångare. När Kineserna börjar långresa mer nu , kan vi ex. ha obligatorisk klimatkompensation på resor utanför EU, så kan det bli fler som istället reser inom EU och ex. Spanien kan lyfta. :sol:
   
 5. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Lika bra att vi döper om tråden till miljötråd, eftersom det stimulerar mest.
  För det första, jag har aldrig träffat en person som medvetet vill skita ned miljön.
  För det andra, ytterst få personer har en självbild som överensstämmer med vad andra tycker.
  Sverige och svenskarna anser att de går i främsta ledet vad gäller miljöarbetet och basunerar
  ut detta världen över. Men perspektivet är lite löjeväckande för utomstående. Vi vet hur slösaktigt svensken lever. Alla har tex för stor och resurskrävande bil, de bor för stort, de värmer och slösar med vatten, de äter för mycket kött och andra långväga mat, de reser för mycket, jaa, svensken gör allt för mycket och med för stor fot. ( observera att jag nämner inte alkoholvanor..;)) Hög standar heter det.
  Dyrt är fint & fint är dyrt. Det är precis det den statussjuka svensken vill ha. Tyvärr är svensken därmed också en miljöbov, fast det överensstämmer inte med självbilden.
  Detta vet våra internationella vänner och de tycker det är komiskt för svensken menar allvar med sitt miljöprat. Det är ungefär som en hallik som påstår sig egentligen vara en feminist.
  Han är liksom inte trovärdig så länge han utnyttjar flickor/kvinnor.
  Likaså är det med svensken och hans internationella miljöengagemang. Jag anser dock inte att svensken är falsk, utan bara hemmablind. Offer för sitt eget kultur, vilket är just att slösa/konsumera.
  Och vilka skatter som missbrukas? ( i stort sett alla) Jag kan nämna ett av de största, nämligen koldioxidskatten. Där sitter skatteverket och räknar pengar som kommer in via el och biltrafiken och från industrin. Ofantliga summor. Vad gör de med dessa pengar för att bättra miljön? Joo, de stoppar det i statens svarta hål, inte ett öre går direkt till miljöförbättrande åtgärder som tex bidrag till värmepumpar eller dylikt. Själva poängen med miljöskatter är att göra det så in i helvete dyrt att vi inte har råd att använda/slösa med energin. För en selekterande svensk är det mycket human/sympatisk/rättvis system för då kan den mest smutsande industrin dra av alla kostnader liksom en privatperson som driver företag, men den stackare som bor på landet och har inga pengar blir bara fattigare och fattigare för han måste ha en bil, han måste värma sitt hus, osv, osv. Det är här hyggleriet ligger. Vill man förbättra den lokalamiljön så är det relativt enkelt att göra, men då måste viljan finnas bland våra makthavare. Idag finns viljan att driva in skatter från folket och härska genom att söndra.
  Men det är klart att politikerna säger att miljöskatter är bra/nödvändiga, hur skulle det annars se ut? Min åsikt är att tro inte vad politikerna säger, utan öppna ögonen och tänk själv!
  Annars tycker jag också om hög standard, men inte om slentrianmässigt överkonsumtion.
  Jag tycker att det mest miljövänliga är att inte konsumera alls. Men detta går inte ihop med vår kultur/ekonomi som bygger just på konsumtion. Att förändra sina invända vanor samt samhället åt det miljövänliga hållet tar tid och kräver insikt. Ungefär som att försöka bota alkoholism. Först måste patienten förstå/ inse att han är alkoholist, sedan kan vi fila på 12 stegs programmet och sätta Kina och Indien samt USA som första punkt att åtgärda.
  Förslagsvis kan vi skicka våra miljöpräster dit så de kan predika på plats, när det gäller den globala miljön.
  Sopsortering i det lokala perspektivet? Det är lite bättre idag men inte så bra som välsovande
  sorterare tror. På många håll hälls de sorterare soparna ihop igen och används som fyllnadsmassor eller eldas upp. ( och då sprids gifterna i luften) Allra värst är det med sk miljöfarligt avfall som statliga SAGAB tar hand om för dyra avgifter. De lagrar plåttunnorna utanför Örebro på plan asfalt, många av dem läcker då de rostat sönder, och myndigheten står handfallen för de vet inte vad de skall göra med gifterna eller hur de skall förvaras.
  Kommentarer om det är väl överflödiga, kanske skall man höja avgifterna?
   
  Uffetrader gillar detta.
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
 8. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  594
  Mottagna gillanden:
  57
  Mycket konstigheter förekommer inom miljötänket,ett färskt exempel är i min hemkommun där man försöker ligga i framkant,genom att använda biogas till bussar,taxi samt privatbilism,(har själv en biogasbil).

  Sen har man sedan några år krav på källsortering och vi har två avfallstunnor.en för matavfall som körs till rötningsanläggning och en för brännbart.Kommunen har egen rötningsanläggning för producering av biogas som tills i somras allt matavfall gick till,men nu vann ett företag LOF (lagen om offentlig upphandling) med lägre pris och nu körs soporna med sopbil till Halmstad 20mil!!!
  Kritiken har varit massiv mot denna idioti,men politikerna skyller ifrån sig och hänvisar till LOF));)

  Snacka om att ge med en hand och ta med en annan,stollerier är det iallafall:(
   
 9. Baggis

  Baggis Avstängd

  Blev medlem:
  5 oktober 2013
  Inlägg:
  222
  Mottagna gillanden:
  1
  ;:(

  Kom igen, vad fick ni?
   
 10. Baggis

  Baggis Avstängd

  Blev medlem:
  5 oktober 2013
  Inlägg:
  222
  Mottagna gillanden:
  1
  Lite detaljfel bara. Sverige som välfärdsland ligger bra till med utsläpp men kan bli bättre. Svenskarna är för omedvetna så jag skriver om det. Skatterna som är styrmedel, går till en hel del till klimatinvesteringar, man får bidrag till solpaneler och värmepumpar etc. Vindkraftverken är subventionerade här har jag för mig.
  Vi har svenska miljöföretag i Kina.

  På landet har många egen ved och företag.

  Det svåra nu är att politiker i demokratiska länder är för fega då dom vill vinna nästa val. Ex. finns inga miljöskatter på flyget. Måste vi ex. åka till Thailand, ha Motortävlingar eller supa billigt på en Finlandsbåt som lika gärna kunnat legat kvar vid kaj etc.
  Själv trodde jag att det kunde bli en istid så man är garderad med Spanien och Sverige, nu verkar det bli tvärtom istället.
   
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. Baggis

  Baggis Avstängd

  Blev medlem:
  5 oktober 2013
  Inlägg:
  222
  Mottagna gillanden:
  1
  Underligt att det lönar sig bättre att köra 20 eller 40 mil per bil, då kanske kommunen kan sänka sitt bud nästa gång, eller hur kan det löna sig?

  Vi har en brist på sopor att bränna numera så vi importerar sopor också att bränna, en del ända från Sicilien om jag minns rätt. Har vi en tråd vart det går i Spanien?
   
 13. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Jag fick 2.70!!!!
  Det är alla flygresor till Spanien som förstör...
  :)
   
 14. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.774
  Mottagna gillanden:
  747
 15. Uffetrader

  Uffetrader Ny medlem

  Blev medlem:
  19 december 2011
  Inlägg:
  409
  Mottagna gillanden:
  11
  2,38....Men många av frågorna är lite märkliga och ger kanske fel resultat.

  Ett ex. Om man värmer sitt hus i Sverige med bergvärme eller en annan typ av värmepump, så drivs den av el och således kunde man bara marker el!

  Men en luftvärmepum har ju en års cop på cirka 2,5 dvs den avger 2,5 ggr mer energi i form av värme, än den förbrukar i elenergi. Mätt över ett helt år!

  Men...ett komplett fråge system blir nog VÄLDIGT komplicerat!
   
  Nalle gillar detta.
 16. Baggis

  Baggis Avstängd

  Blev medlem:
  5 oktober 2013
  Inlägg:
  222
  Mottagna gillanden:
  1
  Äh vad f-n på svenska
  http://famhagberg.se/k/130922/klimatkalk.php
   
 17. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.774
  Mottagna gillanden:
  747
  Jag klickade ocksà el, men tror inte vi i Spanien behöver samma uppvärmning som UK
   
 18. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  I mitt fall blev det "fel" i frågan om fortskaffningsmedel. Jag går och cyklar mycket, och använder spårvagn. Dessa fanns inte som alternativ, bara buss. Jag vet inte om det är någon skillnad...
   
  Last edited: 4 november 2013
 19. McAber

  McAber Ny medlem

  Blev medlem:
  22 december 2011
  Inlägg:
  473
  Mottagna gillanden:
  13
  Här ser jag en typexempel hur miljöprästerna agerar.
  Jag fyllde först frågorna ärligt och fick i svar något kring 2.5 vilket är bra.
  Efter ett tag fick jag en konstigt känsla att någon driver med oss, så jag fyllde frågorna en gång till, nu med så miljövänliga svar som möjligt.
  Resultatet blev 1.25 vilket antyder att prästerna aldrig blir nöjda..
  Eller hur skall man tolka det hela, förslag?
   

Dela sidan

Laddar...