Vårt första försök att köpa lägenhet i Torre.

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av AnitaÅ, 24 juni 2015.

 1. AnitaÅ

  AnitaÅ Ny medlem

  Blev medlem:
  10 juni 2013
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  0
  Så här blev vårt första försök att köpa en lägenhet i Torrevieja.
  Efter att ha besökt Torrevieja 6-7 gånger så tyckte vi att det var dags att kontakta en mäklare nästa gång vi åkte till Torre eftersom vi vill köpa en lägenhet där. Som vanligt läste jag mucho här på Spanienforum för att ta del av allas kunskaper och erfarenheter när det gäller att köpa en bostad i Spanien. Jag läste också om en mäklare som fick beröm, i varje fall när hon hade arbetat på en känd svensk mäklarfirma. Fullt medveten om att det kunde handla om smygreklam (då hon nu har egen mäklarfirma) kontaktade jag henne några veckor innan vi skulle resa. Vi hade kontakt via mail och hon ringde även för att förhöra sig om våra önskemål när det gällde lägenheten.
  Så äntligen var det dags att åka till Torrevieja och en onsdagskväll nu i juni-15 anlände vi till hotellet. Denna gång var känslan lite speciell och vi såg verkligen framemot att få titta på lägenheter. Dagen efter hämtade mäklaren oss och körde oss till kontoret för att först gå igenom lite praktisk information innan det var dags för att titta på lägenheter. Eller rättare sagt, lägenheten – för hon hade bara en att erbjuda som uppfyllde våra önskemål (2 sovrum samt hiss och i vårt favoritområde). Vi åkte och tittade på denna lägenhet som vi inte gillade – så det var tack och adjö. Mäklaren ville inte ens veta varför vi inte var intresserade (och har inte heller kontaktat oss fler gånger). Besvikna och något förvirrade frågade vi oss ”Vad göra nu?”. Jo, vi gick ännu en gång i området som vi tycker om och såg en ”till salu-skylt” på en lägenhet som verkade intressant. Vi letade upp mäklare/adress och dagen efter gick vi in på deras kontor. Där träffade vi Esther som tyvärr inte talar speciellt bra engelska och vi talar inte spanska … men hon lovade att leta upp några intressanta lägenheter och vi bestämde att träffas dagen efter (lördag). Då hade hon med sig en annan mäklare – Sven från Tyskland som talar bl.a. engelska. Tre lägenheter fick vi titta på och Esther bad om ursäkt att hon inte hade hunnit hitta fler men lovade att leta fram fler. En av lägenheterna var ganska intressant men vi ville fundera. På söndagen gick vi ännu en gång runt i vårt favoritområde. Då kom en kvinna fram till oss och frågade om vi letade efter lägenheter. Hon berättade att hon tidigare hade arbetat på en mäklarbyrå och hade fortfarande nycklar till lägenheter som var till salu. Den dagen tittade vi på sex lägenheter (!) varav en var mycket intressant. Kvinnan ville dock ha 1500 Euros i ”mäklararvode” av oss om det skulle bli affär och då handlade det om ”svarta pengar” direkt i handen, alltså inte ens sättas in på något konto. Dagen efter var det dags att åka hem till Sverige. Esther och Sven har därefter mailat oss om lägenheter som de tror skulle kunna intressera oss och vi uppskattar deras strävan att göra affär med oss. Även kvinnan som visade oss sex lägenheter har mailat oss. Vi har sett på nätet att ”hennes” lägenheter finns till försäljning hos spanska mäklarfirmor.
  Till hösten gör vi ett nytt försök att hitta en lägenhet.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Victoria R

  Victoria R Ny medlem

  Blev medlem:
  23 juni 2015
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Spännande! ));)
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!
   
 4. Los Suecos

  Los Suecos Känd medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  297
  Men herre jisses.... varför komplicera livet?

  Spanien är fullt av etablerade mäklarföretag och det finns över en miljon bostäder till salu, varför springa runt med en kvinna som har nycklar på bankåtertag men inget bakom, eller en svensk tjej med 1 (en) lägenhet till salu?

  Här har normalt inte mäklarna exklusivitet på objekten, dvs. alla säljer precis allt.

  Om du har problem med språket så kontakta de svenska mäklarna, Skandiamäklarna, Fastighetsbyrån, etc.

  Som sagt, krångla inte till det för det finns fallgropar!

  Tommy
   
 5. rolund

  rolund Ny medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2013
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  1
  Det var en tråkig upplevelse!
  Lägenhetaffären för oss var båda smidigt och trevligt. Vi träffade en mäklare på mässan i Stockholm. Sedan åkte vi på egen hand till Torrevieja. Tog kontakt med mäklaren och köpte lägenhetén samma dagen.
  Det finns många etablerade mäklarfirma i Torrevieja. Och många svensktalande mäklare. Prova det istället.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. AnitaÅ

  AnitaÅ Ny medlem

  Blev medlem:
  10 juni 2013
  Inlägg:
  7
  Mottagna gillanden:
  0
  Springa runt med en kvinna? Bankåtertag? Problem med språket? Krångla till det?
  När jag skrev min lilla berättelse så var det i hopp om att andra här på Spanienforum skulle tycka det var intressant att få ta del av vad som hände oss.
  Nej, vi ville absolut inte krångla till det så av den anledningen tog vi ett par veckor innan vi skulle resa till Torrevieja kontakt med en svensk mäklarfirma som har massor av bostadsannonser på Blocket och med kontor i Spanien samt som har fått beröm här på Spanienforum. Nej, vi hade inga problem med språket när vi träffade den svenska mäklaren men däremot kände vi oss något ”strandsatta” efteråt. Dagen efter besöker vi en etablerad spansk mäklarfirma och ja, mäklaren Esther talade inte speciellt bra engelska men kunde utan problem förstå vad vi var intresserade av. Vid visningen av lägenheterna hade Esther med sig en annan mäklare som talade mycket bra engelska – så nej, vi hade inga problem med språket.
  Kvinnan som vi ”sprang runt med” hade nycklar till lägenheter som är till salu (men det handlar inte om bankåtertag) är svenska och har tidigare arbetat på en svensk mäklarbyrå i Torrevieja – och nej, vi hade inte problem med språket. Det var vår fjärde och sista dag i Torre så när vi tog en promenad på förmiddagen i vårt favoritområde och denna kvinna kom fram till oss och erbjöd sig att visa oss lägenheter som var till salu så tackade vi (naturligtvis) ja. Vi är faktiskt glada att vi fick möjlighet att titta på dessa sex lägenheter även om det inte blev någon affär.
  Jo, det är många mäklare om samma objekt t.ex. fick vi veta att det var sju mäklare som försökte sälja den första lägenheten vi tittade på.
   
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  AnitaÅ:

  Bra berättelse och typisk :)
  Det du beskriver är inget konstigt alls. Man tror när man åker ner att det är plättlätt att köpa här för att det är 1000-tals bostäder till salu.
  Jag har efter lång erfarenhet av mångas köp att det inte är lätt alls.
  Man stöter på en massa problem och det som lovas hålls inte och alla har varandras nycklar och alla vill ha del av kakan...
  Den svenska firman - om det nu är den så har den 57 beg lgheter...
  Inte mycket om man vill ha det man vill ha. I ett visst område. Borde hon ha sagt...
  På ett sätt är det bra att anlita en firma som är med i Asivega då det finns
  större utbud (22 mäkl i en "förening"). Ja det var det där med nycklarna då som ska lånas eller kopieras så dom kan sälja varandras.
  Men går bra. Fördelen är att nån av dom på nån av de 22 mäklarfirmorna talar svenska.
  Längst ner på sidan står mäklarfirmorna:
  http://asivega.com/

  När man så bestämt sig så kommer ytterligare problem men det är en annan femma...
  Om nån har köpt på ett "lätt sätt" är det bara att gratulera...köper man nybygge så vet man ofta vad man får men inte när...
  Har själv köpt det...tog 7 mån efter kontraktsdatum innan jag fick nyckeln :(

  Om man har ett favoritområde så är det ju där lättare för då är det kriteriet borta!!
  Man kan googla på en gata/or och få fram många bostäder på området som är till salu. Kollar vilken mäklare osv.
  Stora sajter som Idealista, Fotocasa och Segundamano kommer då fram
  också med sina bostäder på området.

  Lycka till och det går bra till slut om man har egen juridisk hjälp bakom sig
  när man väl hittat nåt.
  PM:a om ni vill ha reda på nåt, om mäklare, område el annat!!


  Chao! P thumb
   
  Last edited: 25 juni 2015

Dela sidan

Laddar...