Upp och ner är fastighetspriserna

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av mixt, 15 december 2017.

 1. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  825
  Mottagna gillanden:
  180
  Plötsligt är det en motsatt situation. Priserna stiger kraftigt i Spanien (6,7 procent på årsbasis tredje kvartalet) medan de faller i Sverige. 10 procent på tremånadersbasis i Stockholm, enligt färsk statistik från Valuegard.

  Vem kunde tro det för ett par år sedan?

  Spanien går som tåget tack vare de hårda strukturreformer som genomförts av den konservativa regeringen under lågkonjunkturen. Det kommer att visa sig i fler inhemska köpare även av sommarbostäder. Det kan behövas när det nu är dokumenterat att färre britter köper (pga Brexit), men också färre svenskar. Svenskarnas köp dalar främst pga sjunkande framtidstro. Det saknas förvisso inte problem i Spanien heller och BNP-tillväxten är stor men ändå bräcklig. Trots det inger utvecklingen förtroende för framtiden. Det är glädjande, åtminstone för svenskar som äger i Spanien.
   
  Last edited: 15 december 2017
  MrLinkan, erkki och teddi gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, resor och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. goslik

  goslik Medlem

  Blev medlem:
  15 maj 2015
  Inlägg:
  65
  Mottagna gillanden:
  31
  Ja kanske det men dom faller i Sverige från en alldeles orimlig nivå,medans dom i spanien stiger från en låg nivå,så vi får väl se vad som hände rmvh
   
  PerMor och mixt gillar detta.
 4. PerMor

  PerMor Medlem

  Blev medlem:
  9 oktober 2017
  Inlägg:
  36
  Mottagna gillanden:
  15
  du petade på en intressant sak där #goslik att svenska priser har ju varit omåttligt höga men kanske sjunker ner till "normal" nivå för som det har sett ut fram till sommaren, nästan sjukligt,
   
 5. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.438
  Mottagna gillanden:
  409
  denna länken är ganska intressant
  https://www.hogaria.net/indicador-inmobiliario.aspx

  dÄr kan du jämföra m2 priset pà fastighetwer per provins och olika kommuner (tyvärr finns inte alla med) man ska iofs ta det med en klackspark, det är annosnseringspriser som visas, inte slutpriser.
   
 6. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.286
  Mottagna gillanden:
  249
  Vem köper , 40 talister var stora barnkullar , de hade en enorm ekonomisk resa. Barnkullarna minskar sedan i en följd av år och vi uppmanas arbeta längre.
   
  Last edited: 7 februari 2018
 7. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  825
  Mottagna gillanden:
  180
  Finns massor av köpkraft kvar i Sverige, men fastighetsköp handlar mycket om framtidstro. Dalar förhoppningarna om den egna ekonomin vågar färre köpa, i synnerhet utomlands. Det finns redan tecken på det.
   

Dela sidan

Laddar...